Rax yms. ravintoloiden hinnoittelu...

Miniwoman

Okei otetaanpa vaikka tämä Golden Rax joka siis on ruokapaikka, jossa saa syödä niin paljon kuin haluaa kun on maksanut maksun.

Nää hinnoittelut on jotenkin kipeitä. Aikuiset ja 11 vuotta täyttäneet maksavat ruuasta 9.50 euroa. 5-10 vuotiaat lapset maksavat 6 euroa. Mikä logiikka tässä on? Ihmisethän ovat eri kokoisia. Esimerkiksi kymmenenvuotias hirveän iso korsto maksaa kuusi euroa ruuasta kun taas pienikokoinen aikuinen joutuu 3.50e maksamaan lisää (jos ravintolaan jostain syystä eksyy). En ikinä jaksaisi syödä 9.50 euron edestä, suunnilleen 6 euroa on yläraja.

Mihin hittoon tämä hinnoittelu perustuu? Eikö painon/ihmisen koon mukaan pitäs ennemmin laittaa nämä hinnat? Tottakai iso lapsi jaksaa syödä enemmän kuin pienempi aikuinen. Olisi kiva käydä tällaisissa ravintoloissa mutta pakkohan se on boikotoida naurettavia hintoja.

Vai pitäiskö koittaa mennä tuonne ja väittää että olen 10-vuotias :) En kyllä tiedä käynkö niin nuoresta, mutta sopiihan yrittää.

7

1387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivustaseuraaja

      Johonkin se raja on vedettävä! Jos alkaa tuolla sinun logiikallasi pohtimaan, niin koko yhteiskunta olisi täynnä outoja säädöksiä.

      Ihmiset jaotellaan ryhmiin ja sillä selvä, vaikka jokainen ihminen on sinällään "maailman pienin vähemmistö".

      • ***syönyt***

        Raxit sun muut ravintolat: puntari ovenpieleen. Laskutatte asiakasta painon mukaan. Kaljakuppiloissa vasta ruuhkaa olisikin, kun pienet sievät ihmiset saisivat halvalla juomansa!


      • kaksi punnitusta
        ***syönyt*** kirjoitti:

        Raxit sun muut ravintolat: puntari ovenpieleen. Laskutatte asiakasta painon mukaan. Kaljakuppiloissa vasta ruuhkaa olisikin, kun pienet sievät ihmiset saisivat halvalla juomansa!

        Entäs jos punnitaan tullessa ja mennessä ja maksetaan painon lisäyksen mukaan. Ja vessan ovella kanssa, ettei joku käy vaan välityhjennyksellä. :)


    • _---Derrick

      Painon/koon mukaan tapahtuvaan hinnoitteluun perustuva ravintolakonsepti tarvitsisi jonkin rikkaan sponsoritahon, sillä tällainen malli sulkisi liian suuren määrän potentiaalisia asiakkaita kävijöistä. Lisäksi voisin kuvitella, että merkittävä osa suomalaisista nostaisi hirvittävän haloon asiasta, kantelisi nöyryyttävästä kohtelusta ravintolassa (punnitseminen), ja yrittäisi järjestää jonkinlaisen boikotin.

      RAX:n hinnoitteluun sen enempää ottamatta kantaa, en pidä tyhmänä liiketaloudellisena ideana hinnoitella lasten ruokailua suhteellisen matalalle. Alle 11-vuotiaat harvemmin asioivat ravintolassa itsenäisesti, eli tällä hinnoittelulla saadaan koko perhe mukaan ja lisätuottoa alle 11-v lapsista (joista suurin osa ei ole hirveän isoja korstoja) myymällä about jokaiselle jäätelö siihen kylkeen.

      Koska RAX ei ole hyväntekeväisyysjärjestö, vaan voittoa tavoitteleva yritys, eivät he voi perustaa hinnoitteluaan idioottimaisuuksille.

      Siksi.

    • ei kelpaa

      Kun otetaan lyhytkasvuinen aikuisena eikä samaisteta sitä lapseen, alkaa valitus ja boikotti. Jos näin ei tehtäisi, valitettaisiin siitäkin.

    • ???

      Minä olen normaalikokoinen ja syön vähemmän kuin lyhytkasvuinen kaverini. Pitäisikö minun maksaa enemmän?

      • tastasr

        Ite olen lyhytkasvuinen, enkä ole ikinä tullut ajatelleeksi mitään tuollaista, anteeksi vain mutta järjetöntä mielestäni. Voihan joku 180 cm pitkä syödä kuin hiiri, jos silla on esim. jokin syömishäiriö.. Pitäisikö nekin sitten hinnoitella erikseen? :O


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2782
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      253
      2749
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      66
      2382
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      206
      1875
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1338
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1142
    Aihe