3vuotias lyö

äipykkä06

hmm,pulassa ollaan kun ei saada vajaa 3v poikaa asettumaan.
eli ihan ykskaks saattaa tulla lyömään kasvoille,selkään..mihin vaan.tänään löi kun otin päiväunet naamalle.eilen otti lusikan ja hakkasi sillä(onneksi ei ollut veitsi)tästä kauhuissani haluan neuvoja mitä tehdä.tai sitten hän potkii,saattaa tulla viereen löhöilemään kun koitetaan saada päikyille ja ykskaks potkasee kummallakin tai toisella jalalla ja tähtää päähän(naamaan).
olen laittanut jäähylle,ollut huomioimatta,kieltänyt,antanut luunapin koittanut "halaamis pitelyä..mikään ei toimi kaikki loppuu viimeistään kun hän aina oksentaa..ja sittenhän minun on pakko huomioida ja siivota yrjöt.hänellä on myös vsd ja coa sydämessä(ahtauma ja aukko).jos ne vaikuttavat tuohon ykäämiseen.
mutta olen aivan neuvoton.aina ollut kiltti mutta nyt puolivuotta ollut ihan hirveää.

5

1248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjläö'

      Lasten kasvatus ei todellakaan ole aina helppoa,mutta tuon ikäiselle pitäisi kuitenkin olla vielä suhteellisen helppo opettaa,mikä on sallittua ja mikä ei.

      Miten poika reagoi kun kiellät häntä?Nauraako hän vain?Vältteleekö katsettasi tai säikähtääkö edes?
      Jos poikasi ei millään tavoin noteeraa kieltoihisi,niin et ole todennäköisesti osannut olla tarpeeksi tiukka.On kuitenkin hyvä,että et ole ainakaan kertomasi mukaan lähtenyt uhkailemaan,kiristämään tai lahjomaan,sillä niissä asioissa mennään usein äärimmäisyyksin,ja sitten jo uhataan asioita,joita ei todellisuudessa ole edes mahdollista toteuttaa.

      Lapsia komentaessa ja kieltäessä tulisi muistaa,että vanhemmilla on täysi oikeus näyttää lapselle myöskin vihan/kiukun-tunteensa (mikä kylläkin yleensä tapahtuu automaattisesti,muttei aina).
      Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä,että pitäisi huutaa ja raivostua,vaan lyhyillä,ytimekkäillä ja tarpeeksi tiukoilla kielloilla tulisi sinun näyttää pojallesi,että olet todellakin tosissasi ja paheksut hänen käytöstään.
      Kukaan lapsi ei voi pitää sellaista tilannetta miellyttävänä,jossa aikuinen katsoo häntä suoraan silmiin,toruu ja osoittaa selkeästi,ettei pidä hänen käytöstään hyvänä.Siitä lapsen jo pitäisi ymmärtää,että tuollaiset potkimiset ja muut kannattaa lopettaa.

      Mutta ihan ainahan tämäkään ei kuitenkaan auta,vaan joskus hyvä keino voi olla myös se,että ensin lasta varoitetaan,mutta jos sekään ei auta,niin sitten otetaan lapselta joku rakkain lelu/tavara joksikin aikaa pois,ja selitetään lapselle miksi näin toimittiin.Mutta tässä tilanteessa täytyy kuitenkin ottaa aina huomioon lapsen ikä ja aikakäsitys,esim.3-vuotias ei vielä pysty ymmärtämään mitä tarkoittaa "ylihuomenna" ja hänelle tuntikin voi olla todella pitkä aika.

      Eli kun seuraavan kerran poika lyö,potkii tai tekee mitä tahansa kiellettyä,niin pysäytät hänet tiukalla kiellollasi (jos pelkkä kielto ei tepsi,niin tartu toisesta tai molemmista käsistä kiinni tarpeeksi tukevalla otteella niin,ettei poika pääse riuhtomaan itseään irti).Katso häntä suoraan silmiin ja sano tarpeeksi vihaisella äänellä "Tuo ei käy!", "Noin et voi tehdä!".Turhat selittelyt sikseen.

    • äiti kans

      Mutta väittäisin, että tilanteesi vaatii nyt sinulta ennakointia, ja kovasti skarppina olemista. Sinun on päästävä kieltämään jo ennen kuin lyönti lähtee. Heti kun käsi kohoaa, -RÄÄKÄISET,veret seisauttava EEI. Ja ihan niin kovaa että lapsi säikähtää. (Aikaa myöten voit sitten laskea tehoja, kun alkaa menemään perille)

      Meilläkin oksennettiin. Onneksi loppui. Ja onneksi lapsesta tuli ihan ihminen.
      Jos pystyt toimimaan niin, ettei sitä oksennusta tapahdu, se unohtuu, ja loppuu. Ja se on iso juttu. Hampaatkin säästyvät.

    • kiba009

      sun on saatava kolmevuotias rauhoittumaan HETI PAIKALLA!!! Tuollainen ei saa kertaakaan toistua.Se on loputtava, HETI!!! Miten sitten on asianlaita kun poika kasvaa ja on murkkuikäinen??? Miltä lapsesta mahtaa tuntua kun kuulee aikuisena että hän kolmivuotiina puhkaisi äitin silmän tai jotain vastaavaa??

      MIKSI lapsi oireilee nuin?? Suojelkaa lastanne, älkää katsoko edes uutisia lapsen nähden..
      älkää antako lapsen katsoa enää MITÄÄN väkivaltaisia aikuisten elokuvia, elkääkä antako hänen pelata MITÄÄN pelejä tietokoneella..kaikki piiretytkin elokuvat pannaan missä on vähänkään jotain "rumaa" kuten jotain kiusataan edes hiemankin tai nimittelyä yms...!! Suosikaan postimies pate dvd:itä , viirua ja pesosta, ja jotain sellaista TODELLA TURVALLISTA!! EI MUUMEJA!!!!!

      LAPSELLE kunnon kurinpalautus moisesta!! Niin että se jää viimeiseksi kerraksi!!! Miksi lapsi niin tekee? onko nähnyt elävässä elämässäkin väkivaltaa?? onko jäänyt vaille rakkautta, turvallisuutta, johdonmaukaista kasvatusta, HAE APUA JA NEUVOA HETIPAIKALLA ESIM: NEUVOLASTA!!!!!!!

      KAMALAA!!!!!! LAPSELLE LÄMMIN ; RAKKAUDELLINEN JA TURVALLINEN LAPSUUS!!!!

    • Vinkkinä

      Koska lapsellasi on sydänvika, niin hän myös väsyy helpommin kuin terve lapsi.
      Väsymyshän turhauttaa ja tekee kiukkuiseksi, varsinkin jos se rajoittaa normaalia elämää.

      Tervekkin lapsi tekee pahojaan kun on väsynyt tai tarvitsee huomiota.

      Kannattaa käydä lääkärissä, jotta voitaisiin pois sulkea se että lapsen käytös ei ainakaan johdu kivuista ja mikäli ilmenee että hän tuntee kipua niin hän saa sitten asian mukaista hoitoa.
      Kannattaa kysyä lääkäriltä myös sitä miten voisit helpottaa lapsesi oloa, jotta hän jaksaisi paremmin jne...

      Olen melko varma siitä että lapsesi häiriökäyttäytyminen vähenee kun löydätte sopivan rytmin ja rutiinit joita lapsesikin jaksaa.

      Ei lapsesi ole varmastikkaan mikään paha ihminen, vaan tarvitsee enemmän huomiota ja enemmän lepoa.

      Oma lapseni ainakin on kiukkuinen jos on esim. mahataudissa. Ensimmäiset sairaspäivät saattavat mennä ihan levon merkeissä ja toiset sitten itkien ja heitellen leluja kun suututtaa kovasti se ettei jaksakkaan leikkiä vaikka kuinka tahtoisi.

      Häiriökäyttäytymiselle on aina jokin syy ja syy pitää selvittää ja hoitaa, eikä lähteä hoitamaan vain ja ainoastaan syyn seurauksia.
      Olen melko varma siitä että lapsesi käytös siis johtuu sydänvian aiheuttamasta uupumuksesta ja/tai kivusta.
      Uupumusta ja kipua voi siis hoitaa tai ainakin lievittää ja se varmasti auttaa hyvin paljon teidän tilanteessa.
      Kun lapsesi jaksaa ja voi paremmin, niin uskon että tuo häiriökäyttäytminenkin vähenee huomattavasti.

      Kerroit että lapsesi oksentaa kun pidät häntä kiinni jottei hän jatkaisi pahojaan. "Kiinni" ollessa lapsesi uupuu vain entisestään ja siksi kai oksentaa koska uupumus menee äärimmäiselle tasolle?
      Nämä tilanteetkin ovat ehkäistävissä.
      Lapsesi tarvitsee enemmän lepoa kuin terve lapsi. Elämää täytyy ehkä hieman rajoittaa, jotta lapsi jaksaisi paremmin?
      Mutta kysy näistä lääkäriltä. Hän osaa neuvoa meitä paremmin.

      • Tuulia~

        Ihan mukava kirjoitus, mutta mutta. Minulla on itselläni ollut pienestä asti reikä sydämessä, joka korjattiin kouluikäisenä. Eivät vaivat tietenkään siihen loppuneet, mutta ainaisesta väsymyksestä huolimatta elän normaalia, työssäkäyvän äidin elämää. Olenpa vielä ammatissani kaiket päivät sellaisten lasten seurassa, joilla on pahojakin käytöshäiriöitä. Mikään sairaus itsessään ei aiheuta "huonoa" käytöstä, eikä sitä tule laittaa sairauden piikkiin. Sydänvaivaisena tiedän itse, että väsyneenä ei kyllä energia riitä mihinkään raivareihin, vaan jostakin muualta paha olo nyt tulee. Oksentaminen kertoo liian stressaavasta tilanteesta, josta lapsesikin toivoo ulospääsyä. AP. hyvä, hae apua. Ei sinun yksin tarvitse selvitä hankalasta tilanteesta. Ota yhteyttä neuvolaan, varmasti siellä teitä osataan tukea oikealla tavalla ja saatte ammattilaisen apua. Onko lapsenne vielä päivähoidossa? On tosi hienoa, että uskallat myöntää lapsen käyttäytymisen menevän liian pitkälle. Kun saatte ajoissa apua, niin ongelmat eivät pääse kasautumaan ja tilanne varmasti ratkeaa onnellisesti!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1002
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      715
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      670
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe