Eli olen hakeutumassa kokin ammattitutkintoon, olen allerginen mm.eri juureksille ja hedelmille(raakana),
kypsennettynä voin niitä syödä!Onko siitä paljon haittaa kokin työssä?
Kiitos vastauksista etukäteen!
kokiksi vaikka ruoka-aineallergioita???
5
395
Vastaukset
- ei-kokki
onko esim. raaste tai salaatti maittavaa, jos et voi maistaa?
- on erikseen
Salaatit ja kaikki kylmälisäkkeet on niiden vastuulla ravintolakeittiöllä. :)
- kokiksi?
on erikseen kirjoitti:
Salaatit ja kaikki kylmälisäkkeet on niiden vastuulla ravintolakeittiöllä. :)
Aion hakea koulutukseen allergiastani huolimatta!Kiitos vastauksista!
- harkitse nyt vielä itsesi vuoksi
on erikseen kirjoitti:
Salaatit ja kaikki kylmälisäkkeet on niiden vastuulla ravintolakeittiöllä. :)
mutta (kokit ja) keittiömestarit vastaavat koko ruokatuotannosta ja maistelevat/pitelevät kaikkia "kylmäkönkin" töitä. Henkilöstöpuolella/koulukeittolassa saattaa olla täysin erikseen kylmäkkö, joka tekee salaatit eikä muuta, mutta ravintolakeittiöissä tehdään jos mitä ja harvemmin töitä on noin rajattu. Itse olen työskennellyt vuosia sekä henkilöstö- että carteravintoloissa ja nykyään olen ravintoloitsija. Työstäni ei olisi tullut mitään, jos olisin ollut allerginen. Nykytilanteessa voin sanoa, etten pidä myöskään mahdollisena ruoka-aineallergisen palkkaamista, muutoin kuin esim. laktoosi-intolerantikon, tai jonkin erikoishedelmälle allergisen ehkä. Vihannekset, juurekset, kala, liha, mausteet ovat perusjuttuja joita aivan varmasti joutuu maistelemaan ammattitaitoinen kokki ja jos ei joudu, voidaan miettiä mikä on paikan taso. Tähtäätkö tosiaan nuorena kouluun hakeutujana vain ö-luokan keittiöavun hommiin alimmilla ravintola-alan palkoilla? Kovapalkkaista kokkia (jos nyt ravintola-alalla voi näin sanoa) tai keittiömestaria/keittiöpäällikköä sinusta ei koskaan voi tulla.
- .........
Kyllä alalla olevilta allergioita ja muita löytyy. Opettajallani oli laktoosi-intoleranssi ja kaikenlaisia allergioita löytyi opiskelijoiltakin. Eli se ei haittaa. Enemmän vaikeuttaa luonnollisesti, jos jauhopölystä tulee hengenahdistuskohtaus tai on muuta vaikeampaa, joka on jo terveydelle haitaksi.
Jokaisella keittiöllä ei ole erikseen kylmäkköä. Ravintolapuolella voi olla, mutta suurtaloudessa saatat olla keittiön ainoa työntekijä tai sitten on kiertävät vuorot eli jokainen on vuorollaan tiskissä, ruoanlaitossa, leivonnassa, linjastolla jne.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä15011375- 288092
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.565864- 104616
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1614564Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai324321Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas844183- 843467
- 803230
- 481731