Viisumista

Reppureissasi

Viisumista Vietnamiin.... Jos menee maitse maahan, niin saako vain 15 päivän viisumin, ja sitä on vain mahdollista jatkaa sillä samalla ajalla? Vai, miten se menee? :) Eli, jos menee maitse sinne, niin pystyy olemaan siellä kuukauden, mutta ei enempää! Jos joku voi infota, jos on kokemusta näistä viisumikäytännöistä? Kannattaako hankkia viisumi Suomesta käsin jo etukäteen? En vaan tiedä vielä, että koska olen sinne menossa, ja menenkö lentäen vai maitse?

3

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vietnamin kävijä

      olet Vietnamissa enemmän kuin 15 päivää sinulla TÄYTYY olla VIISUMI. Suosittelen että haet sen jo ennen kuin lähdet matkalle. Viisumin hinta 45€, lähetystö on Helsingissä, osoite Aleksanterinkatu 15 00100 Helsinki.
      Käsittelyssä menee noin viikko. Jos sinulla on jotakin kysyttävää heiltä laita menemään s-postia, vastaus tulee todella rivakasti. Niin kannattaa kirjoittaa tietysti englanniksi jos et osaa vietnamia.

    • dePiili

      Käsittääkseni ei ole eroa tuleeko maitse vai ilmoitse. Thaimaassa on lyhennetty juuri maitse tulevia oleskelulupia 15 päivään ilmeisesti hankaloittaakseen nk "visumijuoksuja". Vietnamiin tullessa et tarvitse viisumia, mutta sinun täytyy hakea sellaista 15 päivän sisällä jos viivyt pidempään. Jos olet etukäteen hankkinut kuukauden turistiviisumin, voit pidentää sitä majapaikassasi tai muussa matkatoimistossa ainakin kerran (en ole varma voiko pidentää useampia kertoja, mutta ainahan voi käydä naapuri maassa). Kokemukseni mukaan pienemmissä kaupungeissa viisumin pidennyksen hankkiminen on huomattavasti helpompaa kuin viisumin hankkiminen, mutta isoissa kaupungeissa ei liene ongelmaa. Kuukauden turisti viisumi maksoi Da Nangissa jotain 50 euron pintaan, mutta siinä oli aika suolainen välittäjän palkkio, siis suhteessa viisumin hintaan. En tiedä onko viisumia mahdollista hankkia suoraan sen myöntäjäviranomaiselta, mutta itse ainakin kävin jonkun koppalakin tiskin takana ja sieltä minut ohjattiin matkatoimistoon tekemään anomus.
      Eli viisumilla pidennyksellä voit olla ainakin kaksi kuukautta. Tätä aikaa voi vielä pidentää 15 päivällä hankkimalla viisumi vasta Vetnamissa.
      Yks juttu, mitä itse en ole kokeillut, mutta isoilta pojilta Thorn Treestä olen kuullut, että viisumin voi ylittää "laittomasti", mutta jokaisesta ylitetystä päivästä joutuu maksaan tietyn hinnan. Joissakin Kaakkois-Aasian maissa se on ainakin mahdollista.

    • -vietcongi-

      tiedät milloin olet menossa. Jos et tiedä ajankohtaa niin voit hankkia sen paikan päältä paikallisesta matkatoimistosta.

      Pohjoismaiden kansalaisilla on lupa oleskella Vietnamissa 15 päivää ilman viisumia, jonka jälkeen on poistuttava maasta tai hankittava viisumi. Tuo 15 päivän erivapaus ei siis ole varsinainen viisumi. Viisumin saaminen esim. Saigonissa kestää muutaman päivän, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä mikäli viipyy yli tuon ajan. En suosittele oleskelua yliajalla, siitä voi tulla arvokas kokemus. Yleensäkin noissa Kaakkois-Aasian maissa ei kannata hankkiutua tilanteeseen jossa olet viranomaisten "armoilla", tunnet sen varmasti lompakossasi.

      Viisumia ei saa suoraan immigrationista vaan on käytettävä jobbaria välissä, matkatoimisto, hotelli etc. Tämä siksi, että viisumiviranomaiset haluavat teerahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe