edullisin tapa siirtää omaisuus vaimolle?

lupusdissem

Omistan omissa nimissäni asuntomme ja sijoitusasunnon. Nyt on tullut esille tarve jakaa vastuita ja siirtää omaisuutta myös vaimon nimiin. Jos annan asunnosta puolet hänelle eli asunto kirjataan molempien nimiin, hän joutuu käsittääkseni maksamaan lahjaveron. Samoin jos sijoitusasunto kirjataan puoliksi kummallekkin. Jos taas eroamme ja vaikka palaamme avioliittoon myöhemmin, voimme avio-oikeuden perusteella siirtää ko omaisuuden vaimon nimiin ilmaiseksi tasinkona. Olenko ymmärtänyt oikein? Tottakai jokaisessa operaatiossa on riskinsä, tässä tietysti se että vaimo ottaa hatkat mutta johonkinhan on luotettava. Eipähän kuitenkaan mene valtiolle ja hatkat ottamalla vaimo joka tapauksessa saisi ko osuuden.

3

574

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • juuristi.

   Haluat siirtää omia omistuksia vaimolle, koska itse olet ulosotossa? Muuten en näe mitään ideaa / järkeä tällaiseen toimenpiteeseen.

   Edullista tapaa siirtää omaisuus, sitä ei ole.

  • maallikkojuristi

   Toimenpide jonka haluat tehdä ei useinkaan ole järkevä, mutta se voidaan kyllä tehdä olemattomilla kuluilla ja ilman veroseuraamuksia. Oletkin jo keksinyt sen oikean keinon: jos teillä on avio-oikeus toistenne omaisuuteen, voitte yksinkertaisesti jättää avioerohakemuksen käräjäoikeuden kansliaan, tehdä sopimusosituksen ja sen jälkeen vetää erohakemuksen pois. Olette edelleen naimisissa mutta teillä ei enää ole avio-oikeutta toistenne omaisuuteen (haluttaessa sen voi palauttaa avioehtosopimuksella). Jos ositus on tehty velkojien välttelemiseksi, se voi myöhemmin peräytyä.

   • Edellisessä miestissä mainittiin, että ositus voi peräytyä, jos se on tehty velkojien välttelemiseksi. Takaisinsaantilain 9 §:ssä on säädetty osituksen peräyttämisestä. Ositus voi peräytyä kyseisen lain kohdan mukaan vain silloin, kun velallispuoliso on luovuttanut (ex-)puolisolleen huomattavasti enemmän kuin mihin hän olisi ollut velvollinen. Toisaalta koko järjestely voidaan peräyttää myös takaisinsaantilain 5 §:n nojalla. Edelleen järjestelyyn voidaan mahdollisesti puuttua niin, että kyseinen keinotekoinen järjestely sivuutetaan ja omaisuus vaimosi omistuksesta huolimatta ulosmitataan sinun veloistasi. Ulosottomies tulee joka tapauksessa kyselemään luovutuksista ulosottoselvityksessä ja valehtelu uo-miehelle voi täyttää törkeän velallisen rikoksen tunnusmerkistön etenkin silloin, kun kyse on suurista varallisuusarvoista. Toisin sanoen järjestely voi vaikuttaa "näppärältä" etukäteen, mutta lopputulos voi olla sitten ihan muuta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   6502
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   35
   1914
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   122
   1832
  4. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   117
   1706
  5. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1468
  6. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1152
  7. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   60
   1127
  8. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   58
   1096
  9. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   129
   982
  10. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   226
   927
  Aihe