vakuusmaksu

moi.

Tilasin itselleni netistä ensimmäisen kytkypuhelimeni saunalahdelta.

Nyt saunalahden omilla sivuilla näkyy ainoastaan "odottaa vakuusmaksun suoritusta"..

Mikä ihme tuo on? En ole sössinyt missään vaiheessa luottotietojani, eikä minulla ole todellakaan
maksamattomia laskuja saunalahteen tai elisaan..

Osaako joko selittää tätä?
Ilmianna
Jaa

5 Vastaustaeli jos et maksa takuuta et saa puhelinta etkä mitään liittymää sori vaan.Kyllä se koskee sinua vaikka olisit hoitanut elisalle maksut.Muutkin pitää hoitaa.Ja joskus operaattorit pyytää vakuusmaksun vaikka onkin kaikki luottotiedot kunnossa,mutta on opiskelija tai työtön se on täysin laillistakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nuo vakuusmaksut on muuten aivan tolkuttomia. Ei ole ihan täysijärkisen puuhaa se miten ne määritellään. Eikä ole kyllä ilmeisesti operaattorien ahneudella mitään rajaa.

Itselläni on maksuhäiriömerkintä muttei minkään roistomaisen tahallaan laskujen maksamatta jättämisn takia, vaan näkövammasuuden takia pitkittyneen opiskelun vuoksi rahat ei vaan aina ole riittänyt. Nyt oli keväällä tarkotus hommata toinen puhelin hajoavan tilalle, jonka näyttöäkin alkoi olla vaikea luea. Ajattelöin, että ostan kytkypuhelimen jollon rahaa jäisi puhelinlaskuihinkin kun ei tarvitsisi maksaa koko puhelinta kerralla. Laskeskelin moneen kertaan, että joo kytkypuhelimeen olisi varaa koka se kuukausittain maksettava summa on niin pieni. Olin jopa valmis vaikka maksaman etukäteen usean kuukauden puhelinlaskut jollon ei niistäkään olisi tarvinnut huolehtia, puhun känykällä loppujenlopyuksi suht vähän.

Noh valitsin sitten Sauniksen operaattoriksi, koska olen ollut jo vuosia heidän ADSL-asiakkaansa ja olen edelleen ja olen ollut tyytyväinen. Ajattelin, että otan samalla nykyisen prepaid-liittymän tilalle normaalin liittymän johon voi sitten mylöhemmin joskus saada mobiililaajakaistan jota en sillon just ollut hankkimassa. Valitsin sitten Sauniksen 3G-puhelimista Nokia 5800 XPressMusic luurin, koska se oli halpa ja ennenkaikkea koska siinä on suuri kirkasta ja tarkka näyttö. Olin tuota puhelinta jo käynyt testailemassa liikkeissä ja todennut sen hyväksi.

Tilasin sitten liittymän Elisa shopitissa ja mulle sanottiin, että puhelin ja paeprit tulee koiin . Noh vähän ajan päästä tuli tilausvahvistus ja sitten Oma Saunalahti sivulla alkoi näkyä että odotetaan vakuusmaksua. Ajattelin että noh jos ei se ihan hirveä summa ole, niin olkoon. Mutta sitten kotiin tuli lappu, missä sanottiin, että vakuusmaksu oli 600€ :O SIIS MITÄ HELVETTIÄ!!! KUUSISATAA EUROA?????? Kuinka helvetin typerinä ne oikeen ihmisiä pitää? Kuka täysijärkinen muka suostuu tollasen vakuusmaksun maksamaan? Etenkin kun tuon kyseisen puhelimen saa ostettua kokonaan itselle uutena n. 200 eurolla. Eli olisi pitänyt maksaa pelkkää takuumaksua kolminkertanen summa puhelimen arvoon verrattuna. Ja sitten sen päälle olisi pitänyt maksaa vielä puhelimen j puhelinliittymän kuukausimaksut ja puhelumaksut???? Siis ei haloo.

No minä tottakai peruutin koko tilauksen, tuollasilla ehdoilla minä en hanki Saunikselta yhtään mitäöän. En nyt enkä jatkossa sittenkään kun on säännölliset työtulot.

Minä sitten ostin ihan toiselta firmalta käteisellä saman puhelimen minkä meinasin ostaa Saunikselta kytkyliittymänä. maksoin puhelimesta n. 200€ Ja päätin pysytellä nykyisessä prepaid-liittymässä. Säästin siis 400€ jo pelkkinä vakuusmaksuina. Mulla menee tyypillisesti 10-15 euroa puhelinlaskuihin kuussa eli mä puhun vähintään 2.5 vuotta tuolla 400 eurolla, todennäkösesti jopa kolme vuotta.

Saunis ei saanut nyt sitten senttiäkään niistä mun rahoistani, ei senttiäkään puhelimen ostosta eikä senttiäkään puhelinlaskuista.

Ei sitten, jos ei kerran asiakkaat kelpaa Saunalahdelle. Minä en tuollaiseen riistoon suostu ja se mikä on varma, että en tule koskaan ottamaan Saunalahdelta minkäänlaista kännykkä tai mobiililaajakaistaliittymää tai puhelinta. En hommaa niitä Saunikselta senkään jälkeen kun mulla on säännölliset tulot. Tuollaselta riistäjäpuljulta en hanki enää mitään ja vien ADSL-liittymänikin muualle jossain välissä. Minullakion on ylpeyteni aj sitä on kyllä koukattu sen verta pahasti, että Saunis voi sanoa pysyvästi hyvästit mun rahoilleni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Totta on !!!
Ilmianna
Jaa
Mä otin pelkän liittymän ja vakuusmaksu ei ollut ollenkaan kohtuuton, 300 e.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
300 e vakuusmaksu pelkästä liittymästä kun on oma puhelin (pitävät sen rahan ominaan vuoden) on kyllä aivan hävytön! Pidän vanhan dna liittymäni ja 300 e itselläni, ihan periaatteesta vaikka olisikin varaa maksaa se. Naurattaa kun pankissa on 400 000 e tilillä ja lisää on tulossa ja silti katsotaan että olen huono riski! :o
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

vakuusmaksu

moi.

Tilasin itselleni netistä ensimmäisen kytkypuhelimeni saunalahdelta.

Nyt saunalahden omilla sivuilla näkyy ainoastaan "odottaa vakuusmaksun suoritusta"..

Mikä ihme tuo on? En ole sössinyt missään vaiheessa luottotietojani, eikä minulla ole todellakaan
maksamattomia laskuja saunalahteen tai elisaan..

Osaako joko selittää tätä?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta