Koulutetun hierojan tarjoamien palveluiden verovelvollisuus?

V.

Olen ammatiltani koulutettu hieroja, eli laillisesti terveydenhuollon ammattihenkilö. Laissa määrätään ammattihenkilöiden antamista palveluista suurinpiirtein niin, että annetut hoidot ovat siinä määrin alv-vapaita kuin hoidettavan ihmisen terveydentilan kohentaminen ko. palveluita vaatii.

Verotoimiston tiskiltä en ole saanut seuraavaan kysymykseen ikinä selkeää vastausta: Mikäli teen tukiteippauksia asiakkailleni, pitääkö siitä maksaa arvonlisäveroa, periaatteessa myyn myös teipin asiakkaalleni? Teippaaminen ei kuulu koulutetun hierojan koulutukseen, vaan urheiluhierojan, joka taas ei ole terveydenhuollon ammattihenkilö.

Entä muiden palveluiden alvit? Kuntosaliohjelmat, kuntosaliohjaus, suorituskyvyn testaus ja kehon mittaukset (rasvat yms.)...paljonko näistä alvia, vaiko ollenkaan?

Muilta koulutetuilta hierojilta, fysioterapeuteilta tms. kaipailisin käytännön tietoa.

8

7502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin ammattilainen,

      miten on mahdollista, että täältä kyselet neuvoja ammattisi perusasioista, etkö olekaan ammatti-ihminen vaikka sitä koko ajan korostat ja muistat vielä ohessa mainita ketkä eivät ole ammattilaisia.
      Alalla taitaa olla suuri määrä oikeita typeryksiä, vai kuinka?

      • V.

        Ehkä olenkin vain hieronnan ammattilainen ja muussa tapauksessa täysin typerys niinkuin kolleganikin...ha-ha.
        Olen muuten myös urheiluhieroja ja kuntosaliohjaaja, mutta tähän kysymykseen ei oppilaitoksissa kuin verottajaltakaan saanut yksiselitteistä vastausta. Kokemus yleensä kertoo parhaiten.

        Kiitos kuitenkin vaivannäöstä...opettele myös sinä lakia.


    • verot

      Koulutetun hierojan tekemä HIERONTA, alv 0%. Sinun tapauksessa kaikki muu, alv 22%.

      • väsynyt karhu

        8500 eskosta......

        (vähän älyttömän paljon ehtii teippailla tms...)


      • :)
        väsynyt karhu kirjoitti:

        8500 eskosta......

        (vähän älyttömän paljon ehtii teippailla tms...)

        Käsittääkseni liikuntapalveluiden tuottamisesta alv on 8%. Itse olen myös koulutettu hieroja ja joskus satunnaisesti vetänyt myös joitain liikuntapuolen juttuja ja niistä olen maksanut 8% alvarin... tosin liikuntapalvelut minulla myös yritykseni toimialoissa, mutta eipä tuon pitäisi mitenkään vaikuttaa tietääkseni alvarin suuruuteen???

        Mielestäni sinun kannattaisi selvittää, mitä kaikkea voit tuon liikuntapalveluiden nimissä tehdä.. esim. voiko noita teippauksia tehdä 8% alvarilla...???


    • asdf3

      Eli kun kyynärpään hermo on pois paikoiltaan kyynärpäässä, eli aiheuttaa sen että sormet eivät toimi.

      Lääkäri sanoi että ainoa mahdollisuus on leikata auki koko kyynärpää jotta saa sen hermon paikoilleen.

      • Shaamaani

        Älä hyvä ihminen anna ekaksi leikata!
        Olen "parantanut" monta kättä joihin lääkäri on sanonut että puukolle vaan!

        Missäpäin asut?
        Ota selvää oisko siellä vanhanajan jäsenkorjaajaa tai vastaavaa.


    • Koulutettu hieroja

      Satuinpa löytämään tämän vanhan keskustelun googlaillessa aivan muita juttuja, mutta koska aihe nousee aika ajoin käymissäni keskusteluissa esiin, niin kirjoitan äkkiseltään omat mietteeni asiasta.

      Elikkäs koulutettu hieroja (kuten muutkin terveydenhoidon ammattilaiset) on vapautettu alvista arvonlisäverolain 34§ mukaan ja samalla voi tarjota alvitta hoitoon tavanomaisesti liittyviä palveluita ja tuotteita, kunhan on siihen tarvittava koulutus ja osaaminen.

      Kannattaa myös muistaa, että alvitta voi tarjota palveluita, kun noiden "alvillisten" palveluiden liikevaihto koulutetulla hierojalla jää alle 8500€, arvonlisäverolaki 3§. Tämä ei koske, jos olet vapaaehtoisesti ilmoittautunut alv-velvolliseksi.

      Arvonlisäverolaki §34:
      "Veroa ei suoriteta terveyden- ja sairaanhoitopalvelun myynnistä.

      Veroa ei myöskään suoriteta, kun hoitotoimen harjoittaja luovuttaa hoidon yhteydessä hoitoon tavanomaisesti liittyviä palveluja ja tavaroita."

      Näin ollen nuo tukiteippauksetkin kuuluvat hoitoon eli ovat alvittomia. Tukiteippauksia käytetään paljolti urheiluhieronnassa ja kivun hoidossa, joka nykyään on eräs hierojan erikoisammattitukinnon osa-alue (=urheilijan lihashuolto ja kivun hoito, ).

      Arvonlisäverolain 35§ mukaan myös nuo erilaiset mittaukset ovat oman tulkintani mukaan ihan alvittomia. Koska tuossa tuodaan varsin selkeästi esiin terveyttä, toiminta- ja työkykyä palauttavat tai ylläpivät toimenpiteet.

      "Terveyden- ja sairaanhoitopalvelulla tarkoitetaan ihmisen terveydentilan sekä toiminta- ja työkyvyn määrittämiseksi taikka terveyden sekä toiminta- ja työkyvyn palauttamiseksi tai ylläpitämiseksi tehtäviä toimenpiteitä, jos kysymyksessä on:

      1) valtion tai kunnan ylläpitämässä terveydenhuollon toimintayksikössä annettava hoito taikka yksityisestä terveydenhuollosta annetussa laissa (152/90) tarkoitettu hoito;

      2) sellaisen terveydenhuollon ammattihenkilön antama hoito, joka harjoittaa toimintaansa lakiin perustuvan oikeuden nojalla tai joka on lain nojalla rekisteröity."

      Arvonlisäverolain 3§ mukaan:
      "Myyjä ei ole verovelvollinen, jos tilikauden liikevaihto on enintään 8 500 euroa, ellei häntä ole oman ilmoituksen perusteella merkitty verovelvolliseksi."

      Tässäpäs myös verottajan aika selveä opas asiaan: http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_ohjeet/2013/Terveyden_ja_sairaanhoidon_arvonlisavero(30713)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe