Havannan lisäksi?

matkapupu

Suunnitelmissa joulukuussa Kuuban omatoimimatka, mutta vain 2 vkoa Kuubassa eli Havanna ja - mitä?
-Millainen on Trinidad, onko kokemuksia, suositeltavaa majoitusta, mitä kaikkea tekemistä (monta päivää kannattaa olla)?
-Santiago - samat kysymykset? Kirjojen mukaan eroaa Havannasta aikalailla, muita kommenttja?
-Mikä muu oli ihana paikka?

Matkalle on lähdössä pienryhmä 4 aikuista&teini. Otan mieluusti ja kiitollisena vastaan muutkin kohdevinkit ja lupaan vinkata tammikkuussa tunnelmamme ;)

4

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alan Rankin

      Muutaman kerran Kuubassa käyneenä ehdottaisin kiertomatkaa Viazul-busseilla tai teidän tapauksessanne myös auton vuokraaminen kannattaisi. Havannaan uhraisin ehkä 3 päivää aluksi ja yhden päivän palatessa.

      Historiallinen maailmanperintölistalla oleva Trinidad päivä. Santa Clara ja Chen memoriaali 1 päivä. Holguin Cuardalavaca 3 päivää samoin Santiago de Cuba. Paluumatka Varaderon hiekkojen kautta pari päivää.

      Kuubassa on paljon viehettäviä pikkukaupunkeja, esim. Ciego de Avila ja Bayamo, joissa voi kanssa helposti pari päivää viettää. Samoin Vinalesin seutu.
      Yhteen reissuun ei voi kaikkea sovittaa, mutta näitä nyt ainakin voin suositella. Majoituksissa suosittelen Casa Particulareja, rantakohteissa kannattaa etsiä edullinen all inclusive hotelli.
      Hotel Internacional Varaderossa ja Amigo Atlantico Cuardalavagassa ovat ovat suositeltavia. Tsekkaa hinnat näistä molemmista: Cuba Hotel Bookings ja Cuba Hotel Reservations, huomaat että hinnat vaihtelevat, joten varaa edullisemmasta. Varauspalvelut ovat aina toimineet.

      Aurinko, musiikki, rennot ihmiset. Viva Cuba!

    • pari kertaa käynyt

      Santiago de Cuba, ilman muuta. Ei se Trinidad minusta niin häävi ollut. Se uimaranta siellä hotellilla kaupungin ulkopuolella oli upea, muttei minusta se kaupunki, vaikka onkin Unescon suojelukohteita. Mutta iltamusiikin kohdalla Stg de Cuba eksellentti. Jos ootte Havannassa casa particularissa, pyytäkää sen omistajaa ottamaan yhteyttä johonkin "tuttavaansa" Stg:ssä, jos sieltä haluatte majoitusta. Yleensä ne aina jonkun tuntee. Menkää koneella. Hinta n. 100/henki/suunta. (Jollen väärin muista) Juna jotain alle 30, mutta kylmä ja hankala - ei siis makuupaikkoja. Ja kestääkin niin kauan, koko yön. Viazul -bussilla en ole mennyt, näkisihän siinä Kuuban maaseutua, muttei sekään niin häppöstä ole koko päivää bussista katsella.

      • matkapupu

        hola
        kiitos teille molemmille Alan&pari kerta! Varasin meille lennon Santiagoon (106/napa) - vuoden vaihde siellä, viva Cuba! Tulemme sitten Viazulilla takaisin, taidan varata senkin, jos osaan... Koitan nyt saada Havannan "perheemme" kautta majoituksen myös Stgoon.
        Kyllä me se Trinidad tsekataan. Vinalesin oli myös listannut, mutta tutkin noiden muiden paikkojen sijaintia vielä - kiitos siis pikkukaupungeista Alan.
        Jos on vielä muita vinkkejä, niin ehdin survomaan meidän matkaohjelmaa mielenkiintoisiin paikkoihin - vaikka olenkin samaan mieltä, että kaikkea ei ehdi yhellä kerralla millään.
        Rentoa Kuubalaisen Kulttuurin Viikkoa (vko 43) teille!


    • sirocco777

      Olen itse käynyt 2 kertaa Cuubassa omatoimisella matkalla, lennot Havannaan kuten näemmä teilläkin. Suosittelen yhdistämään Santiagon, jossa vierailin molemmilla kertaa. Paras paikka käydä mm salsatunneilla. Ihmiset mielestäni tuttavallisempia ja turvallisemman tuntuisia =) Siirtyminen onnistuu yöbussilla joka kestää ilta kahdeksasta lähes seuraavaan puoleen päivään. Lensin toisella reissulla suoraan takaisin Havannaan. Eka reisulla otin Via Zulilla (bussilla) muutamien päivien pysähdykset Trinidadiin ja Cienfuegosiin... Tykkäsin Trinidadista kauniin rannan (n. 12 km keskustasta) ja todella vanhanajan keskustan vuoksi mutta jälkimmäisessä mielestäni likaa banditiitoja....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe