Vastasyntyneen kanssa matkustaminen

--------------

Onko vinkkejä mikä on paras vaihtoehto,kun lähtee pienen vastasyntyneen kanssa yksin lentomatkalle. Olen miettinyt kantokassia,kantoreppua/ tai -liinaa tai turvaistuin. Onko kokemuksia mikä toimii parhaiten? Miten teillä on muuten mennyt lennot pienen vauvan kanssa? Meillä on 5 tunnin lento edessä. Lapseni on 1 kuukauden ikäinen.

11

1301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • home sweet home

      En missään tapauksessa lähtisi matkalle/noinkin pitkälle lennolle kuukauden ikäisen lapsen kanssa. Ymmärrän tietysti, että on erilaisia tilanteita ja lento voi olla välttämätönkin. Mutta noin pienen lapsen paikka on ehdottomasti turvallisessa kotiympäristössä.

    • ei voi olla totta

      sä et kaipaa muuta kuin lastensuojeluun yhteyttä.
      Noin pienen kanssa ei matkustella.
      Taitaa olla ensimmäinen lapsi......kaikki heti mulle nyt tyyppi.
      Toivottavasti sulla on kavereita jotka saa ladattua järkeä.

      • HilimaLiisa

        että kyseessä saattaa olla esim ulkosuomalainen äiti, joka on halunnut tulla synnyttämään Suomeen? Ja nyt olisi palaamassa takaisin asuinmaahansa. Mulla on ainakin kaksi tuttua, toinen asuu Egyptissä ja toinen Turkissa ja molemmat on halunneet synnyttää Suomessa (niin minäkin olisin halunnut). Ovat sitten palanneet kotiinsa noin kuukauden ikäisen lapsen kanssa. AP äiti ei sanonut menevänsä lomamatkalle, vaan lentävänsä viiden tunnin lennon vauvan kanssa...Ei asiat ole niin mustavalkoisia eikä todellakaan kannata hyökätä ja arvostella, kun ei tunne tapausta. Äiti pyysi neuvoja, ei syyllistämistä.


    • usko pois

      viedä koneeseen mitään turvaistuimia ja ei vauvalla ole edes omaa paikkaa vaan hän on sinun sylissä...turvaistuimessako luulet. Lopeta tämmöinen ja kasvata muutama vuosi ja kysy sitten uudelleen.

      • ------------

        tää on niin monesti todettu että mille tahansa osastolle täällä keskusteluissa kirjoittaa,koskaan ei saa vastausta omaan kysymykseen. Ehkä kysyn neuvoa sitten lääkäriltä,joka minulle sanoi että mitään syytä ei ole lentää pienen vauvan kanssa takaisin kotimaahansa. Mutta toivottavasti te saitte tyydettettyänne raivoanne minulle vastaamalla.


      • matkailia....

        koneeseen saa viedä turvaistuimen, jos koneessa on tyhjiä paikkoja tai jos maksaa lapselleen oman istumapaikan...me reissattiin sukuloimaan ekan kerran kun muksu oli 2.5kk vanha.muuten meni ok, mutta vauva kun ei vielä osaa hikoilla eli lämmönsäätely ei vielä toimi, jouduimme olemaan aika paljon sisätiloissa.


    • lomamatkalle 2-kuisen kanssa lentänyt

      eli kyllä, meillä on tyttö ollut ensimmäisen kerran helsinki-göteborg lennolla 3 viikkoisena (matkusti tapaamaan isoisovanhempia, jotka liian vanhoja lentääkseen!) ja LOMAMATKALLA 2-kuisena. Otan haukkuja ilomielin vastaan, sillä se ei vaikuta siihen että loma oli erittäin onnistunut. ja nyt asiaan. vauvan kanssa lentäminen kahdestaan on varmasti haaste, itse olen matkustanut tytön kanssa kahdestaan vasta kun hän oli yli 2 vuotta.
      Mutta paljon lentäneenä jos itse lähtisin neljän viikon ikäisen kanssa matkaan, ottaisin rintarepun (tai kantoliinan jos sitä enemmän käytät), ja senhän saa myös koneeseen. silloin vanhempi voi myös torkkua lapsen nukkuessa.
      Toiseksi kysyisin lentoyhtiöltä tarjoavatko he sylivauvoille 'baby baskets', joita koneissa rajoitetusti tietyillä paikoilla mahdollista saada, yleensä koneen ensimmäiselle riville.
      Turvaistuimen ja kantokassin jättäisin kotiin tai jos on otettava mukaan, laittaisin ruumaan. tämän lisäksi ottaisin vaunut/rattaat (joissa siis voi olla esim. tämä kantokassi), joita ainakin finnairilla lentäessä saa käyttää vielä turvatarkastuksen jälkeen ja jotka luovutetaan vasta lähtöportilla henkilökunnalle, jotka siinä laittavat ne johonkin mukaan(ilmeisesti ruumaan?). ne saa yleensä takaisin heti koneen laskeuduttua tai joskus ovat tulleet muiden matkatavaroiden mukana ruumasta liukuhihnalla.
      ja tosiaan joku kirjoittikin että pienellä vauvallahan ei koneessa ole omaa penkkiä, joten millekkään suurelle kassille tai turvaistuimelle ei ole tilaa, paitsi jos saat varattua baby basket paikan, siinä on lattiatilaakin. itse emme ole tätä käyttäneet, emme ole kokeneet tarpeelliseksi.
      tytön kanssa lennot sujuneet aina hyvin vauvasta asti, ikää siis neidillä nyt 7v.

      • -----------

        Kiitos vastauksesta. itsekin olin rintarepun kannalla ja jotenki se tuntuu turvallismalta ja helpommalta kuin liina. Taidan siis valita sen. kiitos paljon!


    • transatlantic

      Tuohon asialliseen vastaukseen lisäisin vielä, että ota mukaan reilusti ylimääräisiä vaippoja ja, jos käytät, äidin maidon korviketta, myöhästymisien yms. varalle. Pari ylimääräistä vaatekertaa vauvalle ja itsellesi varapusero. Asiallisen vastauksen kanssa olen myös samaa mieltä, että kantoreppu on paras, sillä molemmat kädet jäävät vapaiksi, mutta ota kärryt ruumaan mukaan ja luovu niistä vasta viime hetkellä. Koneen noustessa ja laskeutuessa yritä saada vauvasi imemään tuttia tai syötä häntä, sillä imeminen ehkäisee korvakipuja.
      Näin kokemuksesta, sillä omieni kanssa olen reissannut yleensä yksin siitä asti, kun olivat aivan pieniä vauvoja. Noin pienen kanssa on helpompaa kuin jo muutaman kuukauden ikäisen kanssa.

      • matkailu avartaa

        olen 4 kertaa reisaillut vastasyntyneiden kanssa (2 edellinenavioliitto 2 uusio),
        perustelut kannattaa matkustaa kentäen koska pääsee ilmaiseksi, vauvana lapsi nukkuun koko ajan joten sama kuin olisi pariskunta reissulla, voi liikkua myöhään illalla rattaiden kanssa ym...
        huom äidillä ruoka omasta takaa joten turvallista.
        kaikkien lasten kanssa reissauttu teltan kanssa etelä euroopassa ilman mitää ongelmia lastenollessa 0-13v,
        kun vanhin kiukutellut jäänyt seuraavalta reissulta pois, very simple
        (ei teinejä matkailu kiinnosta hirveästi, kaverit tärkeintä)
        suosittelen aina matkustamaan vauvojen kanssa koska se on todellisuudessa helpointa aikaa, iän myötä tullee perus päivärutiinit ym kiukuttelut:)


      • 5+8
        matkailu avartaa kirjoitti:

        olen 4 kertaa reisaillut vastasyntyneiden kanssa (2 edellinenavioliitto 2 uusio),
        perustelut kannattaa matkustaa kentäen koska pääsee ilmaiseksi, vauvana lapsi nukkuun koko ajan joten sama kuin olisi pariskunta reissulla, voi liikkua myöhään illalla rattaiden kanssa ym...
        huom äidillä ruoka omasta takaa joten turvallista.
        kaikkien lasten kanssa reissauttu teltan kanssa etelä euroopassa ilman mitää ongelmia lastenollessa 0-13v,
        kun vanhin kiukutellut jäänyt seuraavalta reissulta pois, very simple
        (ei teinejä matkailu kiinnosta hirveästi, kaverit tärkeintä)
        suosittelen aina matkustamaan vauvojen kanssa koska se on todellisuudessa helpointa aikaa, iän myötä tullee perus päivärutiinit ym kiukuttelut:)

        Sinä se tehtailet tätä samaa mantraa eri palstoille oikein urakalla eri palstoille. Uskotaan, uskotaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe