Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kallistuva kauha vai kallistuva kiinnike

Varustelun suunnittelija

1) Jäykkä kiinnike kallistuva luiska kauha

vai

2) kallistuva kiinnike jäykkä luiska kauha ?

Ensimmäinen vaihtoehto jonkin verran edullisempi ja sellainen tuntuma että luiskakauha kuitenkin pääasiallisesti paikallaan, ehkä ainoa kauha mitä oikeastaan tulisi käytettyä, joten kääntymässä sen puoleen.

Mitä mielipiteitä, perustele ?

7

3079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma mielipide

      3) Engcon Rototiltti jäykkä luiskakauha

      Muuta ei sitten tarvitakkaan ...

    • åker

      Itse ottaisin kallistuvan kiinnikkeen hydraulisella lukolla. Ei tarvitse nousta koneesta ollenkaan kun kauhan vaihtaa. Etuna tuossa on vielä se että kaikki kauhat kallistuu. Tosin itselläni on tällähetkellä jäykkä hydraulisella lukolla oleva ntp10 ja siihen sitte kallistuva luiskakauha. Toimiva ratkaisu tuokin mutta ehkä vaihdan kallistuvaan kiinnikkeeseen jos kauhavalikoima lisääntyy.

      Engcon Rototiltti paras vaihtoehto, mutta myös kallein.

      • 111

        Itse käyttänyt pitkään kallistuvaa liitintä ennen engconiin siirtymistä. Tuhannesti parempi kuin jäykkä kiinnike, vaikka mekaanisell lukituksella olikin. Sitä oppii sitä kallistuvuutta arvostamaan kaikissa kauhoissa eikä ilman osaisikaan enää olla. Ojankaivuussa erityisen hyvä ojakauhan kanssa, myös salaojituksessa keksinyt käyttöä. Toki ilman pärjää loistavasti, muttei käyttämätönkään ole ollut. Lisäksi vielä jälleenmyyntiarvo paranee.

        Tietysti engcon jos oikein haluat panostaa!


    • nääs...

      Täysin siitä mihin konetta käytät. Jos käytät myös hydrauli vasaraa suosittelen ehdottomasti jäykkää kiinnikettä(tahtoo kallistaja olla liian kovilla siinä hommassa) Vieläpä tarvitsee olla sekä kallistajalle että vasaralle omat linjat. Nykyään kun monessa koneessa on yhdistelmä hydrauliikka eli samoja putkia pitkin saa luiska ja vasara hydrauliikan. Myöskin jos teet töitä joissa kallistajaa tarvii vain sen luiska kauhan kans niin silloin jäykkä kiinneke. Asia onkin aivan toinen jos et käytä vasaraa ja tarvitset kallistusta muidenkin kauhojen kanssa. Kallistavalla liittimellä saa kynsikauhastakin monipuolisen työkalun. Samoin vesi ja viemäri hommissa kapean kauhan kans iso apu. Hydraulinen lukko ja kauhaa kuin kauhaa voi vaihtaa kopista käsin kun ei tartte mennä luiska kauhan letkuja irrotteleen. Myös täkkäysmattoja hyvä nostella kun heittää kauhan irti niin saa liittimen koukuilla "ongittua" vaijeri lenkistä otteen. Engonit ja muut ympäripyörivät kauhan kallistajat onkin sitte oma lukunsa jo hintansa puolesta. Hyviä pelejä siellä missä on tarvetta ja mahdollisuuksia monia. Laittaa engoni suoraan puominpäähän tai jäykkään liittimeen. Tai sitten kallistuva kiinnike ja pelkkä pyörittäjä irrallisena.

      • 111

        Ketjussa tullut aika hyvin kaikkien puolien etuja ja haittoja, eli oman tarpeen ja käytön mukaan kannattaa valita. Tuo vasara oli aika huomautus, eli ehdottomasti jäykkä jos vasaralla enemmän käyttöä.


    • Anonyymi

      Omassa ajokissa vain tappi kynsikauha. Muuta ei tarvitte. Tilavuus reilu 3000 l

      • Anonyymi

        Varmaan kätevä yleiskauha niin pieneen kuin suureen hommaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe