Julkisivuremontit Exoteriko Oy

B.Eng

Muilla kokemuksia ko. yrityksessä?

Seuraavanlaista tapahtui kuluvana kesänä, kun kyseinen yritys urakoit talonyhtiömme julkisivua. Remontti alkoi myöhässä n. 1 viikko. Työtekijät virosta huom. kyseinen yritys www-sivuillaan mm. kirjoittaa käyttävänäsä suomalaista työvoimaa.

Kaikista uskomatonta oli työtahti sekä töiden organisointi, aluksi rakenteiden pesu noin 3.viikkoa huom. pienkerrostalo kyseessä. sitten alkoi rapautuneen betonin piikkaus ja paikkaus noin 3 viikkoa. Tämän jälkeen julkisivun maalaus noin 5 viikkoa. Maalauksessa selviä hutilointeja joita paikkailtiin jälkikäteen monen monta kertaa. Esim. metallirakenteet maalattiin maalilla, joka oli tarkoitettu betorakenteisiin! Yhdellä naapurilla parvekkeen maalauksen jälkeen maali kuivuessaan alkoi kuplimaan, samoin parvekkeen pohjustyöt tehtiin hutiloiden.

Virolaisilletyöntekijöille kortin pelaaminen, tupakanpoltto tuntui maistuvan enemmän kuin työn teko. Kyseisistä remonttimiehistä näkyi kauas, että Suomalaisia eivät ole. Yhdellä täydellinen varustus turvakengät ym. Eräällä risainen t-paita ja ilmastointiteipillä korjatut turvakengät jne.

Betonielementtien saumauksia uusittiin, työnlaatu ikävä kyllä huonompaa kuin vanhoissa saumauksissa. Työmaansähköt, yhtiömme joutui ennen remontin alkua asennuttamaan kolmivaihepistorasian, joka suojattiin vikavirtasuojalla. Tämän tästä vikavirtaa sai käydä kuittaamassa, ilmeisesti exoterikon sähköllä toimivat nostimet, työkalut, jatkojohdot ym. huonossa kunnossa. Lisäksi sähköä otettiin vääristä paikoisa, kun johdot eivät riittäneet rappukäytävien pistorasioista käytiin sähköä ottamassa.

29

2041

Vastaukset

 • Virolaiset tekivät julkisivuremontin mikä kesti keväästä joulukuulle saakka.
  Työnlaatu villoitus ja rappaus erinomaista työtä ja erikoisesti ikkuna syvennykset ja senäpintojen rajaukset tehty todella huolellisesti. Missään vaiheessa ei ollut havaittavissa hosumista tai hutilointia mikä mahdollisti hyvän työn laadun.
  Tekivät kuin omaa taloa olisivat tehneet.
  Tupakkaa kyllä polttivat kaikki mutta se on sitten toinen asia.

  • Työ kesti siis kevät-talvesta joulukuulle saakka, mutta kyseessä oli iso ja vaativa projekti joten aika oli kohtuullinen. Ahkeraa ja ammattitaitoista väkeä kaikki eikä niitä tarvinnut valvoa . Sää tietenkin vaikutti osaltaan varsinkin lokakuussa työn etenemiseen. Onneksi marraskuu oli varsin hyvä ja projekti tuli valmiiksi.


  • mitä virolainen on koskaan osannut tai pystynyt rakentamaan oikein? sieltä tulee nykyisin bussikuskitkin, vaikka ko maassa busseja ja ratikoita ajaa naiset eli mitä ne "bussikuskit" oikeesti on???


 • Taitaa olla aloittaja vaan katkera jostain? Ehkä taloyhtiönne valitsi ko. firman eikä esim. serkkusi rakennusfirmaa? Ota lääkitys ja ole varovainen kun alat mustamaalaamaan yrityksiä tai ihmisryhmiä. Taitaa elämä potkii päähän kovasti kun on aikaa laskeskella työmiesten kenkien teippauksia tai t-paidan reikiä. Säälittävää.

  • Tuleppa katsomaan Kirkkonummelle Lindalintie 2 kyseisen firman ulkosivu maalausta,jospa mielesi muuttuu.Varsinkin parveke puolen seinät.


  • totuus ei ole mustamaalausta


 • Yrityksen mustamaalaamisesta saattaa joutua vastaamaan oikeudessa. Sitä paitsi kuvaukset työntekijöiden työtehosta sopivat paremmin suomalaisille raneille kuin viron pojille.

 • Kokemusta on :( Alussa kaikenlaista sähellystä, työn edetessä yritettin lisätöistä laskuttaa "haarukalla".
  Taitaa olla useampia työporukoita niillä. Meillä oli myös näitä "reippaita viron poikia". Kaks varsin reipasta kaveria pyöri työmaalla, tupakki maistu kavereille eikä kännykkäkään ihan vieras laite kavereille ollut... Kyllä touhu välillä näytti hidastetulta filmiltä, vanhempi kaveri laahusti edellä tupakki hampaissa ja nuorempi laahusti perässä vihellellen -todellakin.... Yksin ei tuntunut mikään homma toimivan, aina peräkanaa taaperrettiin. Jos vanhempaa ei näkynyt, niin toinen istui/nojaili ja tuijotti...
  No olihan työmaalla muutama kotimainenkin, joista osalta homma tuntui hoituvan varsin luonnikkaasti. Varsinkin työmaan alkuvaiheessa olevilla kavereilla oli asennetta, reippaasti tekivät ja homma hoitui kaikinpuolin, loppuvaiheessa porukka vaihtui ja tuli muutama kotimainen joiden tieto/taito kuin myös reippaus tuntui olevan lähempänä virolaisia...
  Taitaa olla urakat kohdallaan kun näitä taapertajia on varaa pitää.

 • Kyseinen yritys tekee meilläkin tällä hetkellä julkisivutöitä, eikä todellakaan voi kovin hyviä pisteitä jakaa alkaen yrityksen tj:sta ---> "vastaavaan mestariin" vai mikä se on. Rakennusvalvonnan kautta pitää kaikki asiat hoitaa, kun hutiloivat tekijät eivät ota työstään MITÄÄN vastuuta. Kovin kerrottiin kyllä tiedotustilaisuudessa, että kuinka esim. KAIKKI suojataan ja paskanmarjat, eli tultiin sitten sisälle siivoomaan. Pk-seudulla eräässä kohteessa joutuivat pitkän olohuoneen seinän levyisen kirjahyllyn KAIKKI kirjat yksitellen putsaamaan, kun asukas olikin hieman kovempaa luuta. Mielestäni tällaisen harjoittelevan yrityksen pitäisi vain hankkia sitä kokemusta jollain muualla tavalla, kun pilata mainettaan oikeilla työmailla.
  Tiedoksi muutamille kirjoittajille, että en tunne ketään henkilöä tai tuttua yritystä, joka tekee vastaavia töitä, eli en kirjoita kateudesta, vaan kokemuksesta kyseisestä yrityksestä.
  Ps. ja todellakin edellisillä nettisivuillaan mainostivat suomalaisen työvoiman ja ammattitaidon puolesta, mutta kun todellisuus on toisenlainen, niin ovat korjanneet ko. kohdan. Halpatyövoima rules.

  • on se kumma yritys nopeita ja huolellisia ,,,,,? jo meilläkin jo puolvuotta yli sovitun ajan rappaus epätasaista parvekkeet kolhittu asentaessa maalattu kerran uudestaan ja uusiksi taas jaettujen parvekkeiden väliseinät mitattu vääri ja asennettu niillä mitoilla ja muita virheitä paljon ei näytä hyvältä ammattitaidosta ei tietoakaan mitäköhän ne viel rikkoo et menee uusiks .varsinainen ex to rikko virma haisee et ottaa kerman pois ja ali hankkia maksaa laskun .koko kerrostalo maalataan uusiks sudilla voi suti mikä suti kuha heiluttaa.huom kattokaa tarkkaan yrityksen taustat ja aikaisemmat työt ennen ku teette sopimuksen .


  • Mielestäni tällaisen harjoittelevan yrityksen pitäisi vain hankkia sitä kokemusta jollain muualla tavalla, kun pilata mainettaan oikeilla työmailla.

   Valitettavaa mutta totta, harmi vaan ettei ole olemassa harjoituspaikkaa missä työntekijät sekä materiaalit olisi yritykselle ilmaisia ja näinollen pääsisi valtion avustuksella tekemään vaikka kerrostalon julkisivuremonttia, ohjaavan tahon silmän alla ilman riskiä epäonnistumisesta.


 • Exoteriko Oy teki viime vuonna julkisuremonttia taloyhtiössämme ja remontin jälkeen jäi joitain puutteita,virheitä , jotka piti korjata kevään ,alkukesän aikanana . Mitään ei kuitenkaan ole tehty ja takaraja on jo ylitetty. Näillä näkymin on epävarma tuleeko korjaukset tehtyä ollenkaan ja jäävätkö työt tekmättä .
  Olisi kuvitellut että urakoitsija tekee työnsä valmiiksi niinkuin on sovittu . mutta näin ei ole käynyt.
  Tilanne on nyt epäselvä mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan.
  Seurataan tilannetta.

 • Pistemies. Vai pitäisikö sanoa piste.mies. Tuo kaikista säälittävin itselleen vastaileva vuokrakääpiö. Kun luulit tavanneesi kaikista tyhmimmän tyhjästä rutkuttavan kerrostalokyttääjän tulee paikalle pistemies ja ylittää kaikki ennakko-odotuksesi.

  Oletko neukkukuutiossasi huolissasi Virolaisten terveydestä ja rahoista, kun jaksat tuijottaa toisten tupakanpolttoa ja kortinpelaamista. Oletko kenties työtön rakennusmies, kun on aikaa päivisin toljottaa toisten työntekoa noinkin tarkkoihin havaintoihin. Lopettaisit sen kaljanjuonnin ja menisit töihin. Siellä voit oikeasti tutustua mitä työnteko on, ettei tarvitse katkerana vakoilla julkisivupressujen välistä.

  Virolaiset ovat erinomaisia ja ahkeria työntekijöitä, eikä niitä nyt niin paljoa meillä ole töissä.

  • "eikä niitä nyt niin paljoa meillä ole töissä"

   meillä ????

   "MEILLÄ"- lause taitaa tässä tarkoittaa sitä että yhtiön edustaja vastailee salanimellä.


  • :)))) "virolaiset erinomaisia ja ahkeria työntekijöitä" :))))) kuuluu samaan sarjaan kun joulupukki ja viisas insinööri:)))))))))))))))))))))))))))))))) mitähän hyvää sieltä on koskaan tullut????


  • Pläts kirjoitti:

   :)))) "virolaiset erinomaisia ja ahkeria työntekijöitä" :))))) kuuluu samaan sarjaan kun joulupukki ja viisas insinööri:)))))))))))))))))))))))))))))))) mitähän hyvää sieltä on koskaan tullut????

   Tarkoittaako nuo teinimerkinnät oksentamista ?? Sitähän sinä lähinnä sillä neukkukuutiosi parvekkeella teit. Usko nyt jo ettei kukaan sinun ruikutuksestasi ole kiinnostunut.


  • piste.mies kirjoitti:

   Tarkoittaako nuo teinimerkinnät oksentamista ?? Sitähän sinä lähinnä sillä neukkukuutiosi parvekkeella teit. Usko nyt jo ettei kukaan sinun ruikutuksestasi ole kiinnostunut.

   Kyllä noilla kirjoituksilla on suuri vaikutus. Täytyy vain osata tulkita niitä oikein. Tässäkin ketjussa kääminsä näkyy polttaneen yritystä puolustava taho.


 • Erittäin huonoja kokemuksia em. firmasta.

 • Huippufirma. Pelkästään hyviä kokemuksia.

 • Takuukorjaukset ei tätä firmaa kiinnosta.

 • Kovasti kuulostaa tutulta em. tarinat ja epäkohdat meidänkin taloyhtiön remontissa.

 • ,

  • Sääliksi käy niitä muutamia suomalaisia työntekijöitä jotka ko.puljussa työskentelevät, ylitöistä/viikonlopuista ei prosentteja heru ja muutenkin palkka huonompi kuin muilla alan yrityksillä ja Tj täys mulkku. Nopeasti pitäs valmiiksi tulla, jäljellä ei niin väliä tapellaan sitten takuukorjausten kanssa! (Johtajan sanoja)


 • Jälleen meni yksi kesä tämän firman takuukorjauksia odotellessa.
  Lottovoitto on helpompi saada kuin tämä firma korjaamaan tekeleitään.
  Kiertäkää kaukaa !

 • Huomaan että viestit ovat jo vanhoja, mutta voin yhtyä edellisiin kommentteihin Exoterico Oy:stä.

  Exoteriko ilmoitti työn tekevät suomalaiset ja näin oli aluksi kun julkisivuremontissa vahvuus oli yksi henkilö. Kun tositoimet alkoivat tilanne oli eri.
  Työmaa seisoi pitkään ja urakka lopulta venyi useita kuukausia. Urakkasakon he halusivat sovitella niin ettei sakko näkyisi heidän rekisterissään. Exoteriko myös teki lisätöitä ennenkuin tarjoukset oli hallituksessa hyväksytty. Remontin lopulta päätyttyä Exoteriko lähetti reklamaation vahingosta jonka ovat varmasti itse aiheuttaneet mutta pyytävät nyt taloyhtiöltä korvauksia.

  En voi suositella kenellekään. Huomattavasti halvempaan hintaan on todella selkeät syyt.

 • Ei ole mitään positiivista tästä firmasta

 • Jo 5 vuotta on tämä puulaaki vältellyt takuukorjauksiaan.
  Suosittelen pysymään kaukana tästä toimijasta.

 • Remontti myöhässä nyt 10 kk. Remontin tuli kestää yhteensä 6kk. Budjetit venyneet ja paukkuneet. Työmaa ollut inaktiivinen nyt 6kk. Aktiivisessakin vaiheessa oli välillä monta viikkoa, kun mitään ei tapahtunut. Välttäkää firmaa, kuin ruttoa.

 • Lauttasaaren Vattuniemenkadulle voi tulla ihastelemaan työn jälkeä. Julkisivuremppa alkoi maaliskuussa, ja vielä ei ole edes kaikki tuulensuojalevyt paikoillaan. Pari vesivahinkoa on aiheutettu, ja sisäseinät ovat piikkaamisen jäljiltä kuin reikäjuustoa. Bulgarialaisille ja virolaisille työmiehille tuntuu tupakka ja notkuminen kyllä maistuvan, työt vähemmän.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  117
  4887
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  123
  688
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  544
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  38
  492
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  449