Tietoa klonkusta?

hobitt

Niin haluaisin tietoa klonkusta ennen tätä Sormuksen sotaa, jos se on edes mahdollista.
Eli mitä klonkulle tapahtui ennen sen muuttoa vuorille, luoliin...?Minkälainen klonkku oli silloin luonteltaan? jne..

Ja mikä olento klonkku siis smeagol oli alunperin, hobitti vai?

17

3730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arwen

      Klonkkuhan oli alunperin hobitti nimeltä Smeagol.
      Ennen sotaa hän oli kalassa serkkunsa Deagolin kanssa ja siellä heidän koukkuunsa tarttui tuo suuri mahtisormus. Smeagolhan kuristi serkkunsa sormuksen takia. Ja Sormus alkoi riuduttaa sitä. Vähitelleen Smeagol muuttui klonkuksi.Jonka nimi tulee käsittääkseni sen ääntelyn mukaan.
      Noin minä ainakin asian käsitin.

      • mä vaan

        klonkku oli hobittien tapainen olento, mutta ei hobitti. ja kun smeagol(klonkku) ja deagol olivat onkimassa niin suuri kala vetäisi deagolin vapaa niin että hän lennähti veneesstä ja hän löysi sormuksen järven pohjasta. jos haluat lisää tietoa niin esimerkiksi keskeneräisten tarujen kirjasta voisi löytyä lisää tietoa


      • Lasse
        mä vaan kirjoitti:

        klonkku oli hobittien tapainen olento, mutta ei hobitti. ja kun smeagol(klonkku) ja deagol olivat onkimassa niin suuri kala vetäisi deagolin vapaa niin että hän lennähti veneesstä ja hän löysi sormuksen järven pohjasta. jos haluat lisää tietoa niin esimerkiksi keskeneräisten tarujen kirjasta voisi löytyä lisää tietoa

        ...epäili Klonkun olevan hobitti, joka kuului väkevien heimoon. Eli siis tuon mukaan Klonkku, eli Smeagol, oli hobitti. Hobiteista ja niiden heimoista on kerrottu jonkin verran Taru Sormusten Herran prologissa. Liitteissäkin on muistaakseni jotain infoa.


      • Anfauglir
        Lasse kirjoitti:

        ...epäili Klonkun olevan hobitti, joka kuului väkevien heimoon. Eli siis tuon mukaan Klonkku, eli Smeagol, oli hobitti. Hobiteista ja niiden heimoista on kerrottu jonkin verran Taru Sormusten Herran prologissa. Liitteissäkin on muistaakseni jotain infoa.

        Kauan sitten eläneet hobitin tapaiset otukset olivat tolkienin mukaan väkevien esi-isiä.


      • Lasse
        Anfauglir kirjoitti:

        Kauan sitten eläneet hobitin tapaiset otukset olivat tolkienin mukaan väkevien esi-isiä.

        ...se olikin kun kirjasta tarkastin. Kaikkee ei näköjään muista ulkoa :)


    • Jawetus

      ...eivät rajoitu vain Konnun Punaisen Kirjan henkilöihin.

      Tarun liitteistä ja alun selvitysestä siitä, mitä hobitit ja heidän heimonsa ovat selviää yksiselitteisesti, että tuo kansa jakautui kolmeen heimoon, jotka kaikki vaelsivat idästä.

      Heimot ovat karvajalat, helokesit ja väkevät. Katso lisää http://kontu.merri.net/repunpaa/kansat/hobitit.shtml

      Kaikki nuo kansat tulivat sumuvuorten yli jossain vaiheessa, eli seikkailijahenkeä ja rohkeutta kansoista on löytynyt aina.

      Sitä ennen kaikki hobitit ovat asuneet lännessä. Ilmeisesti hyvin kauan Sumuvuorten itäreunalla, suuren Vihermetsän laidassa, eli juuri niillä alueilla, jossa Smeagolin perhekin asusteli.

      Asuin paikat ovat olleet jossain välillä Kurjenmiekkojen kenttä, Otavankalle. Dol Guldurin lähistölle he eivät varmasti ole menneet, eivätkä tietenkään lähelle Kultaista Metsää.

      Hobitteja on kuitenkin ollut jopa lähellä kolmanne ajan Rohanin rajoja, sillä Rohanin asukkaat tunsivat pohjoisessa asuvan pienikokoisen kansan, joka kutsui itseään nimellä "Holbytlan".

      Kun Sauron palasi Dol Gulduriin ja kaunis Vihermetsä muuttui pimeäksi Synkmetsäksi, kaiken maailman örkit ja muut pahikset sikisivät vuorilla ja metsässä minkä kerkesivät, hobitit pakenivat vuorten yli ja muuttivat hiljalleen aina vain länteen päin. Lopulta he asettuivat tunnetuille asuinsijoilleen. Väkevät tietenkin jokien varsille, niin kuin he olivat eläneet ikimuistoisista ajoista.

      Eli vastaus kysymykseen. Gandalf oli tietenkin hobittitiedon eksperttinä oikeassa. Smeagol oli hobitti, väkevien sukulaisia.

    • Jawetus

      Smeagol eli varakkaassa perheessä, jonka pää oli melkoinen mörssäri, mutta ilmeisesti aika jalomielinen Isoäiti.

      Isoäidillä oli paljon kaikennäköistä rihkamaa, kallista ja vähemmän kallista.

      Koska Smeagol kuului väkeviin, heidän pikkukylänsä väki poikkesi hieman Hobittilassa myöhemmin näkemästämme.

      He olivat vähän leveäharteisempia, kookkaampia ja "ihmismäisempiä" kuin muut hobitit. Osalla miehistä kasvoi partaakin. Ehkäpä Smeagolillakin oli ainakin ollut hieman partaa.

      Smeagol oli hyvin tiedonhaluinen. Hän luki ja etsi alvariinsa tietoa suvuista, juurista ja syvistä lähteistä. Ehkäpä hän halusi olla kylän viisain, mutta ei ilmeisesti koskaan saavuttanut varsinaisesti suosiota.

      Smeagolilla oli todennäköisesti aika vähän kavereita. Luultavasti likimain ainoita oli Deagol, jonka hän sitten murhasi.

      Kun Smeagol sai sormuksen, hän käytti sitä paljon. Hän kierteli kylillä näkymättömänä ja urkki paljon salaisuuksia. Näitä hän luultavasti laverteli sitten tuopin ääressä ympärillä oleville hobiteille. Hän ehkä kuvitteli saavansa siten arvostusta ja varmaan jonkun verran saikin. Aina löytyy niitä, jotka lukevat OHO-lehteä, saadakseen tietää mitä Matille ja Merville kuuluu.

      Hän käytti näkymättömyyttä myös varasteluun. Ehkäpä hän jäi silti jossain vaiheessa kiinni. Juoruilu, varastelu ja aina vain oudommaksi muuttuva ulkonäkö sekä se, että hän ei vanhentunut normaalisti, saivat yhteisön hobitit hermostumaan. Tietenkin myös Deagolin, arvostetun kunniallisen hobitin ja hyvän kalamiehen, outo katoaminen sai varmasti huhut liikkeelle.

      Luultavasti he kestivät tilannetta jonkun aikaa, ehkä kymmeniäkin vuosia, mutta hobitithan ovat aina inhonneet sitä, että joku on "outo". Oudot ovat hulluja ja niiden kanssa ei olla tekemisissä tai muuten oma arvostus muiden silmissä putoaa.

      Koska Smeagol alkoi kiihtyneenä silloin tällöin käyttää outoa kurkkuääntä, joku Pubin vakioasiakas varmaan keksi hänelle nimen "Klonkku". Aluksi vain vitsinä, mutta myöhemmin siitä tuli varmasti yleinen nimitys. Smeagol ei varmasti pitänyt tästä nimestä! Hän inhosi sitä, että häntä nimiteltiin.

      Isoäiti, joka oli arvostettu matriarkka kyläyhteisössä sieti tilannetta pitkään ja toivoi kovasti, että lapsenlapsi vielä oppisi tavoille.

      Loppujen lopuksi Smeagol teki jonkun ratkaisevat suuren virheen kylässä. Ehkä hän jäi verekseltään kiinni varastamisesta, ehkä hän loukkasi verisesti jotain suvun päämiestä (isoäitiään), kukaan ei tiedä. Seurauksena oli kuitenkin se, että Smeagol parka ajettiin pois suvusta ja kylästä, eikä hän ollut enää koskaan tervetullut takaisin.

      Ehkäpä Pubin vakiovieraat hätistelivät hänet kylän ulkopuolelle heinähangoin varustettuna ja kiviä heitellen.

      "Häivy Klonkku" joku tuhti isäntämies varmaan huusi perään. "Älä enää koskaan näytä naamaasi täällä, senkin varas ja murhaaja."

      Klonkku oli varmasti hyvin, hyvin katkera, mutta sillä oli silti yksi ystävä. Sen Aarre. Sen sormus, joka jutteli sille ja joka ei koskaan pettänyt.

      Ehkä se aikansa maailman pahuutta itkien sitten vihdoin päätti etsiä itselleen jonkunmoisen yöpaikan jostain puun alta tai pienestä kolosta hiekkatörmässä.

      Kun nälkä tuli, se etsi itselleen ruokaa joesta, kalamies kun oli, vaikkei kylläkään kovin kummoinen. Ehkä se sai ensimmäisen kalan käsin kiinni saatuaan ja hirmuisen nälkäisenä puraistua raakaa kalaa pyrstöstä ja totesi sen maistuvan erinomaiselta. Linnunpesiä oli joenvarren puut pullollaan ja poikasetkin olivat oikeastaan hyviä.

      Kului varmasti vuosia, mutta ennen pitkää se tunsi kuinka aurinko poltti sitä. Se kirosi aurinkoa ja löysi lopulta pienen puron, joka tuli vuoren sisältä.

      "Tuonne minä menen aurinkoa piiloon." Klonkku ajatteli "Siellä on syviä lähteitä ja vuorten juuret ne vasta juuria ovat" ja niin se painui unohduksiin melkein viideksi sadaksi vuodeksi.

      • hobitt

        Juuri tuon halusinkin tietää, kiitos paljon vastanneille! Erityis´kiitos Jawetukselle! =)


      • Elli

        ..nää tiedot on löytyny?


      • Jawetus
        Elli kirjoitti:

        ..nää tiedot on löytyny?

        Tiedot ovat peräisin herra J.R.R.Tolkienin kirjoista Taru Sormusten Herrasta ja hobitti.

        Smeagolin alkuvaiheita laajimmin käsittelevä kohta on siinä, missä Gandalf kertoo Frodolle sormuksen historiasta.

        Smeagolin vaiheista saa myös hitusen tietoa Hobitista siitä kohtaa, missä hän tapaa Bilbon sekä siitä, missä Gandalf kertoo Rivendellissä sormuksen vaiheista.

        Gandalf ja Aragorn kertovat Klonkusta Frodolle myös myöhemminkin, mm. siinä kohdassa, jossa paljastuu, että Klonkku on päässyt seurueen jäljille.

        Osittain Klonkun henkilöhistoriaa voi päätellä myös TSH:n loppupuolelta, jossa hän on liittynyt Frodon ja Samin seuraan. Vähemmän tosin tästä vaiheesta. Ehkä siinä tulee parhaiten esille Klonkun hyvä puoli.

        Lisäksi näitä juttuja voi kukin miettiä omassa pienessä päässään. Kaiken ei aina tarvitse olla herra Tolkienin suoraan kertomaa. Kyllä sitä voi välillä itsekin jotain päätellä.
        Pitkävartinen piippu vaan käteen ja täytteeksi jotain sopivaa poltettavaa... Pitkänpohjan Pehkua esimerkiksi ;) Lisäksi tarvitaan tietenkin sulkakynä ja aimo annos avaraa mieltä...


    • tohtori mörö

      sméagol oli ennen klonkku-aikojaan kyllä hobitti, se käy ilmi monella tapaa tsh-leffoissa(ellei joku ole sitten huomannut) ja muistakaa toki, että ainoastaan konnun hobitit eivät ole ainoita hobitteja keski-maassa. kirjassa selitetään ainakin kolmesta eri ns. hobittirodusta, jotka poikkeavat toisistaan huomattavasti.

    • Haltia

      klonkku on eräänlainen hobitti mutta vain sen sukulainen.

    • Serpentum

      Luepa Keskeneräisten Tarujen Kirja, sieltä muistaakseni löytyy klonkun tarina.

      • Pippin^^

        Siis miks klonkku puhuu silleen oudosti, et ihan kuin olis kas klonkkua, oon itte ymmärtäny et se "toinen paha puoli" olis sormus...?


    • Sauron

      Klonkku on aika hullu otus ku yritti tappaa Frodon ja Samin.

    • Konnun hobittityttö

      Klonkku eli Sméagol oli hobitti, joka kuului väkevien heimoon. Heimoja oli siis kolme eli helokesit, karvajalat sekä väkevät. Sméagol kuristi serkkunsa Déagolin, ja onnistui tässä vain, koska oli vahvempi. Muuten se ei olisi onnistunut.
      Sormus myrkytti 500 vuotta Klonkun mieltä, ja tästä tuli ns. hullu eli puhui Sormukselle kuin ystävälleen tai "rakkaalle", kuten hän asian ilmaisi. Aarre tai rakas oli Sormus.

      Leffoissa tulee ilmi, että hobitteja on muitakin kuin vain yksi. Heitä asui myös Briin kylässä, koska tulee myös ilmi että Briin hobitit kutsuivat Amon Sûlia nimellä Viimapää. Ja eikös Klonkkukin asunut Konnussa tai edes lähipiirissä aikoinaan? Hänhän oli vanhempi, kuin muut "tuntemamme" hobitit. Vanhempi, kuin Bilbo!

      Klonkulle aarre teki pahaa, mutta hän ei pystynyt luopumaan siitä mitenkään. Senpä takia hän seurasi Saattuetta Moriaan, ja "tuli kuvioihin" kakkosleffassa, kun yritti ottaa Sormuksen Frodon ja Samin nukkuessa. Hän oli myös kiero, myönnetään.

      Tämä kaikki johtui Sauronista, koska hän teki sormuksen, johon vuodatti kaikki pahansuopuuden ja muun pahan, VAIN koska halusi hallirta muita rotuja. Sormuksia oli enemmän, kuin yksi.
      Haltiat; kolme
      Kääpiöt; seitsemän
      Ihmiset; yhdeksän
      Sauron; yksi
      = 20 sormusta!

      Oliko tarpeeksi tietoa? ^^

    • Anonyymi

      Sun piti kertoo tietoo ei kirjoittaa kun mietiskelet ostin tietoo🤯

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe