iMacia harkitseva...

Visvaan kyllästynyt

Elikkäs harkinnut Imac 20" jossa 4gb keskusmuisti ja Ari radeon näytönohjain. Euronicsista 999€. Kysymys kuuluu saisinko samalla rahalla paremman pc:n? Konetta käytettäisiin nettisivujen tekoon, runsaasti netin käyttöön, kuvan käsittelyyn ja perus tekstinkäsittelyyn. Nykyinen pc Windows vista saanut hermot kireälle kokoajan jotain pientä ongelmaa ja netti käytössä tahmaa koko ajan koska useampia ohelmia yhtä aikaa päällä! Eli laitanko rahani Imaciin vai kokoanko 999€ pc:n?

7

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1stMacFinn

      Tuossa 20" iMacissa on tehoa riittävästi. Samalla rahalla et saa yhtä monipuolista konetta noihin hommiin. Mihinkään muuhun et voi asentaa Mac OS X:ä, Windowseja, Linuxeja, kaikki samaan koneeseen. Joten voit testata nettisivut aina natiivissa ympäristössä.

      Ja parhaat työkalut nettisivujen tekoon löytyvät myös, kuten Freeway Pro.

      Hermojen kiristys loppuu kyllä.

      • Hyvältä näyttää

        Kiitos vastauksesta! Kyllä varmaan pitänee hakea imac. Vielä tekstinkäsittelystä onko openoffice paras vaihtoehto korvata windowsin Office?


      • 1stMacFinn
        Hyvältä näyttää kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta! Kyllä varmaan pitänee hakea imac. Vielä tekstinkäsittelystä onko openoffice paras vaihtoehto korvata windowsin Office?

        Paras vaihtoehto lienee siltikin Microsoftin Mac Office 2008. Toiset kyllä kuulemma pärjää OpenOfficellakin. Itse olen sitä ihan vähän kokeillut eikä vakuuttanut.

        Applen iWork 09 on kyllä hyvä.

        Mutta kyllä se on enemmän makuasia, mikä toimii parhaiten kenellekin.


    • Käytä taskulaskinta.

      Tokikin joudut vaihtamaan kaikki ohjelmat samalla ja Mäkkärissä on liian pieni näyttö. Mäkkiin saa toki isomman näytön, sen vaan käytännössä pitää olla sitten mäkin oma näyttö hullunkurisen liittimen takia.

      Vista ei ole maailman kevein käyttöjärjestelmä, et kertonut paljonko on esim muistia, sitä pitää kuvankäsittelyssä olla htvin paljon. Vista ja Photoshop on varmastikin tahmeita parilla gigalla. Eikä tuossa mäkissäkään ole mitenkään ruhtinaallisesti muistia vakiona, joudut jokatapauksessa ostamaan siihenkin lisää.

      Vaan kun ei tiedä laitteistasi tarkemmin, vaikea sanoa. Jos kamat muuten ok. Muutamalla satasella saa älyttömästi muistia ja pikapuoliin ilmestyvän win seiskan.

      Ainiin, jos ohjelmat pyörivät ja netti tahmaa, syy on nettiyhteyksissäsi, ei koneessa.

      Jos välttämättä haluaa mäkin ammattiduuneihin, ei ehkä kannata ostaa imäkkäriä just näytön takia. Kun koko kone on halvempi kuin perusammattinäyttö. Jos itelläsi hyvä näyttö, osta vaikka minimäkki tai sitten läpykkä. Iteasiassa läpykkä on niin paljon monikäyttöisempi, että ulkoisen näytön kanssa se vois olla ok. Kun toi imäkki on enenpi konttorikone.

      • macmacmacmac

        Muistia se 2Gb ja Intelin suoritin 1,66GHz. 32-bittinen käyttis ja läppäri. Netin pätkimisellä tarkoitin lähinnä sitä että selainta käyttäessä esim suuret määrät flashmainoksia saavat selaimen hokemaan ei vastaa...


      • ei ole totta

        Taas windows-intoilijat täällä kirjoittelevat:

        > Tokikin joudut vaihtamaan kaikki ohjelmat samalla ja Mäkkärissä on liian pieni näyttö. Mäkkiin saa toki isomman näytön, sen vaan käytännössä pitää olla sitten mäkin oma näyttö hullunkurisen liittimen takia.

        Älä viitsi levittää valheita. Tuohon "hullunkuriseen" liittimeen saa minkä tahansa adapterin joten mitään "mäkin omia" näyttöjä ei tarvitse käyttää.

        > Vista ei ole maailman kevein käyttöjärjestelmä, et kertonut paljonko on esim muistia, sitä pitää kuvankäsittelyssä olla htvin paljon.

        Vista taitaa olla maailman raskain käyttöjärjestelmä. Onneksi Windows 7 on sentään hieman nopeampi, mutta vain muutaman prosentin.

        > Vaan kun ei tiedä laitteistasi tarkemmin, vaikea sanoa. Jos kamat muuten ok. Muutamalla satasella saa älyttömästi muistia ja pikapuoliin ilmestyvän win seiskan.

        Ei kannata. Windows 7 nopeuttaa konetta vain muutaman prosentin, eikä tuo lisämuisti ole auttanut Windows Vistankaan hidasteluihin, etenkin kun useimmat käyttäjät joutuvat ajamaan sitä 32bittisenä, jolloin ei ole hyötyä laittaa koneeseen 4Gt:a enempää muistia.

        > Ainiin, jos ohjelmat pyörivät ja netti tahmaa, syy on nettiyhteyksissäsi, ei koneessa.

        Vika voi olla myös käyttöjärjestelmässä.


    • macistii

      on parhaillaan justiin noihin hommiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe