Eskari koulussa?

????

Onko jollain lapsi eskarissa koulun tiloissa? Onko päivähoito samassa? Jos on, niin onko eskarilaisilla mahdollisuuus päiväuniin? Onko eskarissa leluja? Ulkoilevatko koulun pihassa? Onko välitunnit kuten koulusssa vai ulkoilevatko pidempiä aikoja, kuten päiväkodissa? Onko kuravaatteet käytössä?

Meidän kunnassa on esikoulut siirtymässä koulujen yhteyteen ja olisi päivähoito samassa. Mietityttää vain nuo asiat, että onko se edelleen päiväkotimaista vai tuleeko eskareista pikku koululaisia, jotka ei enää leiki?

4

1777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei huolta

      pikku koululainen joka leikkii.
      Meillä ollut aina koulumuotoinen eskari.
      Varsinaista päivähoitoa ei enää eskarilaiselle ole,mutta aamulla on mahdollisuus mennä ryhmäpäiväkotiin joka on myös koulun tiloissa ja iltapäivällä sitten iltapäiväkerhoon joka on myös koulun tiloissa.
      Päiväunet ei kuulu enää päiväohjelmaan tässä vaiheessa.
      Leluja ja pelejä yms on eskariluokassa joita käyttävät päivän aikaan.
      Välitunnit on samaan aikaan kuin muilla koululaisilla paitsi yksi pidempi välitunti kuuluu päivään.
      Sadevarusteet kuuluu asiaan,paitsi "kurahousut" vähenevässä määrin,sadetakki ja kumpparit on ihan normaalit varusteet sadesäällä.
      Päiväkotimaista se ei ainakaan meillä ole,koska meillä on aina ollut näin,en tiedä sitten kun se muuttuu jo totuttujen tapojen jälkeen.

    • Esiluokanopettaja

      Olen toiminut esiluokanopettajana jo vuosia koulussa, ei vain koulun tioissa vaan sen yhteydessä. Esiluokkia on varmasti monenlaisia ja toimintatapoja monia, mutta vastaanpa omasta puolestani.

      Päivähoitoa tarvitsevien lasten määrä vaihtelee ja hoidon järjestäminen sen mkaan. Täydentävän päivähoidon voi järjestää kunta tai jokin yksityinen taho. Meillä on koulussamme yksityinen palveluntuottaja ja he ovat koulustamme saaneet yhden luokkahuoneen käyttöönsä. Aamuhoidosta huolehtii oman luokkani avustaja, jonka palveluntuottaja on palkannut aamuksi lastenhoitajaksi (avustajan vakanssilla hän ei voisi lapsiryhmän kanssa toimia.) Iltapäivällä lapsilla on toinen hoitaja eli aikuisia on kolme päivässä, aivan niin kuin päiväkodissakin. Tänä syksynä lapset ovat vanhempien puheiden mukaan olleet erityisen väsyneitä. Vastasimme tähän tarpeeseen siten, että teimme yhdestä tunnista ns. lukutunnin. Luemme kirjaa ja lapset kuuntelevat sitä lattialla jumppapatjoilla maaten. Kovin aikaisin tulleet lapset nukahtavat ja saavat nukkua tunnin pari, vanhempiensa toiveiden mukaan.

      Eskarissa on leluja ja niillä on aikaa leikkiä. Samoin kuin meillä on pelejä lasten vapaasti valittavissa. Leikki voi kuitenkin olla myös ohjattua, vapaaseen leikkiin ei ole yhtä paljon aikaa kuin päivähoidossa on kenties ollut.

      Ulkoilemme koulun pihassa eikä pihaa ympäröi aidat, kuten päiväkodissa. Me emme ulkoile koulujen välituntien mukaan vaan oman tekemisemme puitteissa muiden oppilaiden ollessa tunneillaan. Mielestäni ei ole järkevää laitta 5-6 -vuotiaita lapsi vartiksi ulos, aika on liian pitkä odotteluun ja liiian lyhyt leikkimiseen. Olemme ulkona päivittäin tunnin verran. Kuravaatteet ovat käytössä, mikäli vanhemmat niin haluavat. Ulkoilemme kuitenkin myös vesisateella ja useammin kuin kerran olen vaihdattanut "tec-lasten" alusvaatteetkin, ne eivät pidä vettä, kosteutta kyllä.

      Eskarilainen on leikkivä pikkukoululainen. Esiopetus on suunnitelmallista ja tavoitteellista opiskelua, jonka menetelmänä on leikki riippumatta siitä, annetaanko opetus koulun vai päiväkodin yhteydessä. Monet koulun käytännöt tulevat tutuksi jo eskarivuonna, kynnys esiopetukseen on matalampi kuin perusopetukseen. Eskarista kouluun se on vielä matalampi.

      • päivähoito pakoilija

        sE ON VARMAAN KIVA,KUN PÄIVÄN AIKANA ON 3ERI HOITAJAA.
        Tutustuu moniin ihmisiin jo varhais iällä.


      • Terapiaan pian
        päivähoito pakoilija kirjoitti:

        sE ON VARMAAN KIVA,KUN PÄIVÄN AIKANA ON 3ERI HOITAJAA.
        Tutustuu moniin ihmisiin jo varhais iällä.

        Juuh, lapsi voipi saada traumoja kun on ihmisten kanssa tekemisisssä..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2107
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1630
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1246
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1157
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1155
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe