Kysymys vuokralaiselta

Tietämätön urpo

Ikää vasta 18 vuotta, olen täysin kokematon näissä asioissa. Tyhmä kysymys, mutta kysyisin, että jos minulla on yksityinen vuokranantaja, jolta asunto on vuokrattu välitysfirman kautta eli vuokrasopimus molemmille, niin mitä tarkoittaa, että vesiennakko on 15€/kk vaikka asuntoon on remontin yhteydessä asennettu vesimittarit? Tarkoittaako se, että vesiennakko maksetaan vuokranantajalle, ja siitä saa palautusta tai lisämaksua, jos vettä on kuluttanut on alle tai yli tuon summan edestä? Jos noin on, miksei vesilaskua käsketty maksaa suoraan toimistossa, kun maksoin vakuuden ja ensimmäisen kuun vuokran? Seuraako laskun viivästymisestä kuluja?

6

2816

  Vastaukset

  • mahtavat sitten tarkastaa tuon vesimittarin ehkäpä kerran vuoteen, ja tasaavat laskun sitten. Mutta hoidappa nyt ensitilassa ennakko lasku kuntoon.

  • Olen itse asunut vuokralla asunnossa, jossa vesimittari. Noin kerran puolessa vuodessa tuli taloyhtiöltä vuokralaiselle suoraan lasku, joka sitten maksettiin taloyhtiölle.
   Kuulostaa hyvin kummalliselta tuo "vesiennakko".

   • Ehkä termi on hieman harhaanjohtava (tai sitten minä ymmärsin väärin).

    Jos asunnossa on vesimittari, jonka lukema tarkistetaan kerran vuodessa, vuokralainen maksaa oletettua vesimaksua kuukausittain vuokran yhteydessä (=ennakko). Sitten kun veden kulutus on laskettu, toimitetaan vuokralaiselle tasauslasku todellisen kulutuksen mukaisesti tai palautusta mikäli on maksettu liikaa. Ei tässä pitäisi mitään ihmeellistä olla.

    Näinhän homma toimii sähkönkin kanssa.


  • Omakotitaloissa tulee arviolaskuja ja tasauslaskuja. Ei se sen kummempaa ole.

  • Itse omistan kaksi kaksiota jotka ovat molemmat vuokralla. Molempiin tehty putkirempat ja samalla asennettu huoneistokohtaiset vesimittarit.

   Asunnossa 1. huoltoyhtiö lukee mittarit 4kk välein ja isännöinti toimisto lähettää siitä minulle laskun todellisen kulutuksen mukaan. Itse perin vuokralaiselta joka kuukausi vesiennakko vuokran lisäksi. Olen perinyt ennakkoa 20e/kk/asukas. Ja jos 4kk lasku vedestä on ollut 70e olen palauttanut vuokralaisen tilille 10e. Ja jos kulutus onkin ollut 100e olen pyytänyt vuokralaiselta 20e maksua vuoranmaksu tilille. Laskut olen siis itse maksanut ja skannannut vuokralaiselle nähtäväksi, jotta näkee etten kuseta.

   Asunnossa 2. tulee minun joka kuukausi maksaa vesiennakkoa talonyhtiölle 15e/kk/asukas. Ja kerran vuodessa talonmies lukee mittarit ja sen perusteella maksan hieman lisää. Itse olen perinyt vesiennakkoa vuokralaiselta 20e/kk/hlö, koska oletan 15e/kk olevan hieman alakanttiin. Jos 12kk vesi lasku on ollut 220e ja josta olen talonyhtiölle jo maksanut ennakkoa 12 x 15e = 180e joudun maksamaan talonyhtiölle vielä extraa 40e. Mutta vuokralaiselta olen perinyt 12 x 20e = 240e joten palautan hänen tililleen 20e.

   Noissa vuokralaisten vesilaskuissa on muuten suuria eroja. Minulla on asunnossa 1. parhaillaan 3. asukas vuokralla. Ensimmäinen käytti veteen rahaa vain 10-12e/kk, toinen 35 - 45e/kk ja nykyinen asukas vain 10-12e/kk.

   Kulutuksen ero selittyy ilmeisesti sillä että 1. ja 3. asukkaalla ei ollut pyykinpesukonetta ja olivat sinkkuja. Asukas 2. hankki heti pyykinpesukoneen ja pian kvuiohin ilmestyi myös miesystävä joka ilmeisesti vietti paljon aikaa asunnossa.

   Itse pitäisin enempi siitä, ettei vesimittareita olisi, ja maksettaisiin vanhan tavan mukaan vesiraha asukas määrän mukaisesti.

   • Veden kulutus ilmoitetaan tavallisesti kuutiometreinä, ei euroina. Euromäärä kun voi olla mitä tahansa, riippuen taloyhtiön määrittelemästä hinnasta vesikuutiota kohti.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   158
   8093
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   80
   2876