Kimikö amis(h) ?

E.Mustakani ex-amis eläkkeellä

http://bullingerranch.com/amish/amish_man_coming_in_from_plowing.JPG
Täällä teinit haukkuvat amis-porukkaa vaikka eivät tiedä keitä he ovat. Jos puhutaan ammattikoulun käyneistä ammattimiehistä menee vielä enemmän metsään. Yliopisto ja osaaminen ovat melkein toisensa poissulkevat asiat. Häkkistä haukuttiin myös amikseksi, luulenpa että moni akateeminen jää kakkoseksi näiden amis-hessujen rinnalla. Mitä tulee yleensä moottoriurheilussa menestyneisiin, tuskin he apua ovat saaneet menestykselleen yliopistosta
Valitettavan monta jää vailla mitään koulusta kun ei mikään työ oikein kiinnosta. Valitettavan usein tämä peräkamarin poika on vailla mitään ammatillista koulutusta, jos olisi eihän olisi äidin ruokittavana peräkamarissa. No, onneksi suurin osa nuorisosta ymmärtää, että ammattikoulun kautta pääsee ammattiin ja sitä kautta kunnon ansioille. Kunnon ammattimies päihittää ansioissa nämä akateemiset 6:0 kuten Räikkösen ja Häkkisen tapauksessa huomataan....niin ja ihan normaali hyvä ammattimies alalla kun alalla.

17

584

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tule takaisin

   muistan sinut

  • E. musta pani

   Amis on ammattikoululainen tai ammattikoulu.

   Amish on retardi.

   • jäbämies99

    Silmää verestää jo toista viikkoa, ajattelin mennä naapurin Peteltä kysymään että mikä siinä mahtaa olla, se on amiksen käyny. Ja sillä on aikaa.


  • gretchen

   No,auton kuljettamiseen riittää autokoulu.Amis on jo astetta ylempi oppiarvo.Ja sinä ammattimies,kyllä se diplomi-insinööri päihittää tulotasoltaan sinut 10-0.Kuukausiliksa on viisinumeroinen,ja se ei ala ykkösellä.Nimimerkki :kokemusta on.Taidat olla raksamies savisella montulla,kuraisine haalarinesi.Ja ainoa toiveesi:kunpa vain kello tulisi neljä.Ja tuskin ansaitset edes 40Euroa/tunti.

   • diplomi-sutenööri

    Et taida olla vielä työelämässä mukana?


   • niinpä niin
    diplomi-sutenööri kirjoitti:

    Et taida olla vielä työelämässä mukana?

    No eiköhän sen jo tuosta kirjoitusasusta huomaa. :D


   • paska tulee tahtomat
    niinpä niin kirjoitti:

    No eiköhän sen jo tuosta kirjoitusasusta huomaa. :D

    Ikä 125 vuotta


   • mmmmmmmmhhmhmhm
    paska tulee tahtomat kirjoitti:

    Ikä 125 vuotta

    "Ikä 12,5 vuotta"

    fix'd it for you


  • yhmnjyh

   Onnitteluni amiksen käyneelle raharuhtinaalle.Taitaa olla sijoitusvaikeuksia amis-raharuhtinaalla.Vihje:osta jokin köyhtyneen aatelis-suvun kartano.Siellä on ex.amiksen mukavaa viettää eläkepäiviään,Porin Karhun kera.Eihän teistä ex-punikeista muuhunkaan ole.Valitettavasti teitä ei saatu v.1918 kaikkia tapettua.Punikkeja olette,vaikka nyt kuulemma 6 kertaa rikkaampia kuin akateemiset.Sekin on vain punikin utopiaa.

   • Lauri Lahtari

    Voi lapsi parka, lue enemmän niin tiedät edes jotain.


   • näin se on

    sinun päässäsi ei ole nyt kaikki kohdallaan,mutta ei huolta.Suomessa hoidetaan myös mielenterveyskuntoutujia(ennen puhuttiin hulluista)Kansalais-sota on jo historiaa.Et sä enää voi tappaa 91 vuotta sitten eläneitä.Ota viileitä kylpyjä,ja yritä jo päästä tähän aikaan.Nyt eletään euroaikaa,ei ole enää punikkeja ja lahtareita.Kokoomuksen ja demareitten hallitusyhteistyökin sujui 90-luvulla loistavasti


   • kjui

    Nää on vain kommunistien provoja.Älä provosoidu,vaan ryhdy oikeesti tappamaan näitä rakennushanttimiehiä,siivoojia,linja-autonkuljettajia yms.Amiksia.Tehdään Suomesta vihdoinkin hyvä maa asua.Ja ihan ensin tapetaan nää puistoissa kuseskelevat luuserit.


  • prokuraattori

   Toiveajattelua sinun amiksen kuusinkertaiset tulot akateemisiin nähden.Jo nyt ,jos olisit raksalla,niin todennäköisesti olisit kortistossa.Ja amiksen tuntipalkka tuskin koskaan ylitttää 30e/h.Paperityöläiset siihen yltivät,mutta nyt se ala ajetaan Suomesta pois.Esimerkki :Kirjastonhoitajakin saa yli 2000e/kk.Se kerrottuna kuudella on jo yli 12000e/kk.Ei Suomalainenkaan työnantaja ole niin tyhmä,että maksaisi laiskoille amis /kommunisti vetelyksille tällaisia summia. Mene jo hyvä amis hoitoon,jos sinne amiksia hyväksytään.Tai otsikostasi se jo nähtiin,olet jo eläkkeellä,ja arvaan mielenterveydellisistä syistä.Amis tuli hulluksi,tylsässä työssään.

  • ferraristi

   Me elämme viidakossa,jossa kyvykkäät menevät korkeakouluihin ,ja lahjattomat Amikseen.Ja se myös näkyy tulotasossa.Amiksilla teetetään ne ikävät rutiinityöt,eikä niistä makseta,koska suurin osa populaatiosta kuuluu tähän Amis ryhmään.Kyvykkäille,jotka tuottavat lisäarvoa kansantalouteen maksetaan luonnollisesti enemmän.Poikkeuksiakin on:Räikköselle olisi riittänyt pelkkä autokoulu. Mutta ,hävettää se,ettei Amis- Kimi ole edes oppinut puhumaan englantia.Se syö Suomikuvaa maailmalla.

  • E. Mustakani

   Mitä itseeni tulee, olen kellokortin leimannut viimeksi keväällä 1969. Ilmeisesti työ- ja yrittäminen on herroille vielä varsin vierasta. Jäin keväällä eläkkeelle, toki teen töitäkin koska päätän tekemisistäni itse, minulla ei ole pomoa. Työ on hyvää terapiaa ja siitä saa muutaman euron pienen eläkkeen lisäksi.

   Niin, mitäkö teen? Suunnittelen ja saneeraan laivojen hätäviestintäjärjestelmiä. Se mikä tässä työssä on mielenkiinoista kun se vie myös ulkomaille, tällä hetkellä asiakkaani on Irish Ferries Dublinista. Olen todella käynyt ammattikoulun täysin toiselle alalle kun elektroniikkaan, ammattikoulua koulu erittäin hyvänä nuorelle miehelle päästä työelämään sisään. Tulevaisuus näyttää sitten mihin kukin työurallaan aikana päätyy. Minulta löytyy helposti pätevyys ainakin viiteen ammattiin.

   Ei se akateemisuus päähän järkeä tee jos sitä ei omasta takaa ole...sanotaan, että ei kantovesi kaivossa pysy. Kun kävin 50-luvulla koulua ei ei maaseudun syrjäkyliltä köyhien kakaroita laitettu lukioon. Koulumatkat olivat usein 40..80km tai asuttiin viikolla jossain vuokralla, kyllä koulunkäynti oli aivan erilaista kun tänä päivänä. Ei se akateemisen loppututkinnon saaminen johtunut tyhmyydestä, kyllä suurin rajoite oli köyhyys. Toisaalta mitä minä tekisin akateemisella loppututkinnolla? Alallani työt tehdään ammattitaidolla eikä tittelillä, yksityinen sektori ei kysy titteliä, vaan sitä mitä sinä todella osaat....siitä sinulle maksetaan ei tittelistä.

   Ei jumalaton rahamäärä ihmiselämässä tuo pelkkää onnea. Olen tyytyväinen siihen mitä olen ansainnut ja mitä nytkin ansaitsen. Tärkeintä on tehdä työtä jossa on oma herransa ja joka on kaikenlisäksi mielenkiintoista. Minusta pitää kunnioittaa jokaista joka rehellisellä työllään elantonsa ansaitsee, tehköön hän sitten mitä hyvä.

   • asessorin naimahuole

    Onnittelen ,olet ottanut kohtalosi amiksesta huolimatta omiin käsiisi,luovuuta ja rohkeutta löytyy.Ja varmasti hankitkin 6 kertaa enemmän kuin akateeminen riviakateeminen.Mutta tosiasia on se,että suurin osa amiksista tekee töitä alle 30e/tunti,tai sitten ovat kortistossa.Ja katsopa palkkatilastoja,ei huippupalkkaluokissa amiksia näy.Kyllä he ovat akateemisia.Ja jopa yrittäjien tilastoissa parhaiten pärjäävät ovat akateemisia.Näin se vaan on.


   • hafgshntg
    asessorin naimahuole kirjoitti:

    Onnittelen ,olet ottanut kohtalosi amiksesta huolimatta omiin käsiisi,luovuuta ja rohkeutta löytyy.Ja varmasti hankitkin 6 kertaa enemmän kuin akateeminen riviakateeminen.Mutta tosiasia on se,että suurin osa amiksista tekee töitä alle 30e/tunti,tai sitten ovat kortistossa.Ja katsopa palkkatilastoja,ei huippupalkkaluokissa amiksia näy.Kyllä he ovat akateemisia.Ja jopa yrittäjien tilastoissa parhaiten pärjäävät ovat akateemisia.Näin se vaan on.

    Kuka idiootti haluaisi edes olla rikas? Normaali elämä kelpaa hyvin. Rikkaat paskiaiset eivät omaa minkäänlaista luonnetta. Suurin osa ihmisistä vihaa rikkaita.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   89
   4435
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   219
   3605
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   109
   2769
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   2231
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   1724
  6. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   61
   1344
  7. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1136
  8. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   1015
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   812
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   310
   745
  Aihe