Sesongin vaihdos

satu50

eli nyt alkaa pikkuhiljaa olla aika jälleen vaihtaa kesävaatteista talvisimpiin.

Miten tämä vaihdos teillä sujuu? Soljuuko jouhevasti vai liittyykö aina jonkinasteinen kaaos?
Oletteko jo ennalta selvillä mitä pipoja, huiveja, hanskoja, kenkiä yms pitää hankkia vai "kaatuuko niskaan" joku aamu oivallus että paljon taas puuttuu?
Ompeletteko/kudotteko jotain itse?
Harrastattetko vanhojen vaatteiden tuunausta?
Entä miten toimii ei-vuodenaikaan-kuuluvien vaatteiden varastointi?

13

393

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • auringonkukka1

   juuri kävin varastossa tonkimassa talvivaatteitamme,eli erittäin ajankohtainen kysymys!
   Me asumme vanhassa talossa ja varastotilat ovat aivan riittämättömät suurelle perheelle.Eli seurauksena välillä totaalinen kaaos!Onneksi osa lapsista jo niin isoja,että itse osaavat kertoa,mitä tarvitsevat talveksi ja yhdessä käymme ne sitten ostamassa.
   Olen neulonut lapasia ja sukkia, kun kovasti pidän siitä itse,mutta aina talven mittaan tapahtuu "jotain" ja toinen tumppu on hukassa!Eli uusia tarvitaan jatkuvasti.
   Kesävaatteet yritän mahduttaa varastoon,onneksi ne menevät pienempään tilaan!Kierrätystäkin yritän harrastaa,mutta aikas laiskasti olen tavaroita kirpparille asti saanut,ennemminkin toisin päin!
   Sinulla on muuten kiva blogi,satu50!

   • satu50

    Moisia on aina mukava saada.

    Tuo tumppujen (ja sukkien) parien katoaminen taitaa olla yleismaailmallinen ongelma eikä edes kiinni perheen koosta. Olenkin joskus tuumaillut, että joku vuosi teen tilataidetoksen paikallisesta kunnantalosta päällystämällä sen parittomilla sukilla ja tumpuilla. Uskon että löytyisi paljon perheenäitejä ja -isiä jotka mielellään kiikuttaisivat kassikaupalla materiaalia omista komeroistaan... ;-)

    Hienoa, että osaat ja jaksat itse kutoa . Meilläkin sitä tehdään, mutta laiskahkosti.
    Teinit tosin arvostavat eniten juuri itse kudottuja lapasia - sopivat ajan henkeen ja toisaalta ovat heposti tuunattavissa persoonallisiksi.


  • wilma60

   Anteeksi että pyörin täällä joukossanne mutta yritän täältä saada aina vinkkejä omiin ongelmiin.

   Vaatteet vaihtuu eteisessä ja tuulikaapissa ongelmitta sillä varastotilaa on niin hyvin, että vaihdan vain hengarit paikasta toiseen. Samoin pipot, käsineet ym. Eri vuodenajan pipot, käsineet ym. on omissa koreissaan ja meillä jokaisella oma kori. Ne vaihdetaan vain aina vuodenajan mukaan tuulikaappiin/varastoon. Itse en osaa tehdä käsilläni mitään mutta onneksi on ympärillä ihmisiä jotka oikeastaan hukuttavat meidät villaasukkiin (joita ei edes paljon käytetä), lapasiin, kaulahuiveihin, pipoihin. Yleensä syksyllä pidän tarkastuksen minkä verran pitää varusteita uusia.

   Ongelmana on kengät, luistimet, monot ja kypärät. Tuulikaappi on pieni ja sinne olen laittanut korkean hyllykön jossa on kengien, monojen ja luistimien lisäksi nuo pipo-käsine-korit. Mutta hylly meinaa käydä ahtaaksi vaikka meitä asuu vain neljä ihmistä eikä minulla ole esim. luistimia. Haluan säilyttää myös talviurheiluvälineet helposti saatavilla ettei niitä tarvitse mistään varastosta etsiä kun niitä tarvitaan. Miten ihmeessä saatte mahtumaan esim. 6 lapsen talviurheilujutut sisätiloihin? Toki se riippuu asunnon koosta ja suunnittelusta. Tämä talo rakennettu 80-luvun puolivälissä eikä eteisessä ym. ole ajateltu säilytettävän juuri mitään. Tuo sisävarasto on rakennettu 2000-luvulla asunnon yhteydessä olleeseen autotalliin. Ja se on ollut erittäin toimiva ratkaisu.

   • satu50

    Ainakin minä luen aina mielenekiinnolla kirjoituksesi. En koe ollenkaan, että olisit väärällä palstalla, päinvastoin.

    Meillä samoja ongelmia juuri noiden urheilivälineiden kanssa. Pyöräily- mopo- ja ratsastuskypärille on koukut eteisessä, mutta luistimia ja monoja säilytetään apukeittiössä aivan liian pienissä tiloissa. Se turhauttaa.
    Jos olisin rakentamassa uutta kotia niin iso kaappi eteisen yhteyteen nimenomaan noille, olisi ehdoton must.


   • blondimami
    satu50 kirjoitti:

    Ainakin minä luen aina mielenekiinnolla kirjoituksesi. En koe ollenkaan, että olisit väärällä palstalla, päinvastoin.

    Meillä samoja ongelmia juuri noiden urheilivälineiden kanssa. Pyöräily- mopo- ja ratsastuskypärille on koukut eteisessä, mutta luistimia ja monoja säilytetään apukeittiössä aivan liian pienissä tiloissa. Se turhauttaa.
    Jos olisin rakentamassa uutta kotia niin iso kaappi eteisen yhteyteen nimenomaan noille, olisi ehdoton must.

    Sisu ja Sofia ja pienokaisemme käyttävät talvella haalareita sade sini satu santeri ulkohousujapipot ja sormikkaat ovat päällä!


   • blondimami

    ei ole syytä pyydellä anteeksi :) kuinka monta lasta teillä on pieniäkin?


   • wilma60
    blondimami kirjoitti:

    ei ole syytä pyydellä anteeksi :) kuinka monta lasta teillä on pieniäkin?

    Minulla on vain kolme lasta vaikka aina haaveilin suuresta perheestä. Mutta olen tyytyväinen, että olen saanut nämäkin lapset. Pieniä ei enää ole, vaan nuorin täyttää 7 vuotta joulukuussa. Seuraava on 10v ja esikoinen 13v. Sellainen mielenkiintoinen kokoonpano jossa äidillä riittää haastetta vaikka kuinka paljon.


   • blondimami
    wilma60 kirjoitti:

    Minulla on vain kolme lasta vaikka aina haaveilin suuresta perheestä. Mutta olen tyytyväinen, että olen saanut nämäkin lapset. Pieniä ei enää ole, vaan nuorin täyttää 7 vuotta joulukuussa. Seuraava on 10v ja esikoinen 13v. Sellainen mielenkiintoinen kokoonpano jossa äidillä riittää haastetta vaikka kuinka paljon.

    meilläkin on pikku ekaluokkalainen
    Lapset
    Susanna 23
    Seija22
    Suvi ja Sanni 19
    Santeri11
    Satu10
    Sini8
    Sade7
    Sisu3
    Sofia1
    Mister S synt 29.9


  • kohta 5:n äiti

   Meillä on aina näin sesongin vaihtuessa liianpienessä eteisessä tavallistakin suurempi kaaos, koska säät ovat ainakin täällä näin syksyllä sen verran vaihtelevat, ettei voi sanoa yksikäsitteisesti päivää, jonka jälkeen käytetään vain talvivaatteita. Eli naulakoissa on yhtäaikaa sekä syys/kesä ulkovaatteita että talvivaatteita.

   Esikoisen vaate- ja kenkätilanne aina jännittää, jotta mahtuuko mikään viimetalvinen enää päälle. Ja tänä syksynä myös kuopuksen hattutilanne. Nyt pitää ostaa esikoiselle kengät. Muuten voin aika hyvin luottaa siihen että kaapista löytyy jokaiselle sen verran sopivia talvivaatteita, että alkuun päästään. Alennusmyynneistä ostetaan sitten uutta jos tarve vaatii.

   Vaikka meillä ei säilytystilaa liian paljon olekaan, on liian pieni eteinen kuitenkin se suurin ongelma. Nyt pitäisi löytää uusi ja isompi korisysteemi lasten hanskoille, hatuille yms. koska perheenkasvaessa vanha, jo ennestäänkin turhan pieni, ei enää riitä mihinkään.

  • satu50

   Noita mietin minä illalla, kun kuulin että pohjoisessa on lunta.
   Pikkulapsille meillä on ok talvivarusteet, mutta niin 12 v kuin 16 ovat molemmat venähtäneet kesän aikana ulos talvikengistään. (Ja eka ratsastussaappaistaankin)

   Ja omat talvikenkäni linttasin keväällä täysin palvelleina roskiin.
   Ja puolison...

   *iso irvistys*
   ;-)

   • Piritta67

    Meidän Venla ja Viola tarvitsee uudet haalarit ja ulkohousut.Ulkohousujen tarpeessa on myös Verna ja Viivi uudet pipot ja hanskat on ostettu Veeralle Vanessalle olen ostanut talvikengät ei kelpaa kun pitää käyttää korkkareita talvellakin


   • wilma60

    Ensi viikko on syyslomaa ja meidän onkin lähdettävä lasten kanssa ostoksille. Kahdelta nuorimmat puuttuu talvivaatteet kokonaan. En uskalla ikinä ostaa kevään alennusmyynneistä koska lapset kasvavat niin ihmeellisellä tavalla että koskaan ei voi tietää minkä kokoinen lapsi syksyllä on. Eli ostoslistalla ainakin yksi haalari, kaksi housu-takki -yhdistelmää, muutamat kevyttoppahousut, laskettelupuku, takki, pipoja, käsineita sekä kengät tytölle. Itsellenikin haaveilen uudesta talvitakista mutta voi olla että jää ostamatta. Ratsastussaappaatkin olisi ostoslistalla mutta niistä ehkä tingitään, kypärä on pakko ostaa. Tyttö aloitti nyt ratsastuksen ja tallilta ei meinaa löytyä sopivan pientä kypärää.


  • satu50

   Olisiko jollain hyviä linkkejä?
   Talossa 12 v joka ei tahtoisi samanlaista talvitakkia kuin "kellään muulla Vöyrillä, Pohjanmaalla, Suomessa tai mieluiten koko maailmassa". Sen verran olemme jo paperille unelmatakkia hahmotelleet, että tajuan että tuunaus voisi lähteä vanhasta erätakkityyppisestä hupparista...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   618
   2410
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   109
   2172
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   13
   1506
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   891
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   771
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   167
   760
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   78
   721
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   264
   674
  9. olis ihan fllirttailla sulle mies

   Katsella silmiin ja leijua sun lähellä.
   Ikävä
   47
   615
  Aihe