Kestovaippojen

2+14

kustannuksissa ei ole otettu huomioon pesu- ja huuhtelu kustannuksia esim. kestovaippayhdistyksen sivulla lukee että kestovaipat maksavat yhdelle lapselle 120e ja kertavaipat 1000-1700 euroa oletus 5000 vaippaa. Oman laskelman mukaan 5000 vaippaa maksaa n. 800-900 e kun ostaa tarjouksita.
nytkin pampers 4-9 kg a' 14c

Meillä on 10m3 lokakasäiliö jonka tyhjennys maksaa 100e tällöin 10l jätevettä maksaa 10c.

Kertavaippoja kuluu n. 30 viikossa.
Jos kestovaippoja kertyy viikossa 30 kpl = 1 pesukoneellinen.
Tällöin pyykinpesukone 60asteinen pesu vie 2 kw =20c sähköä/pesu 65 l vettä= 65c tällöin pesukoneellinen maksaa MEILLE 0,85 e
ja vaippojen huuhtelut 5l/vaippa = 5c/vaippa = 30*5 = 1,5 euroa kylmällä vedellä lämpimällävedellä maksaisi enempi.mahtaako 5l edes riittää vaipan huuhteluun?
tällöin 30 vaipan pesu ja huuhtelu maksaa yhteensä 2,35 eur
5000 kestovaipan pesu maksaisi MEILLE n. 400 euroa pesuaineet ja huuhteluaineet vielä päälle.
lisäksi en ottanut huomioon ollenkaan sitä että kestovaipat pitää vaihtaa tiheämmin.

4

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei niin säästeliäs

      Teillä on näköjään aika kalliit pesukustannukset. Itse tein joskus samaa laskelmaa, ja sain pesujen hinnaksi pesuaineineen jotain 250 € koko vaippakaudelle (kunnallinen jätevesihuolto, energia- ja vesipihi pesukone). Arvio on tietysti hiukan vaikea tehdä, kun ei meillä koskaan pestä pelkkiä vaippakoneellisia, vaan niissä on aina noin puolet kaikkea muuta pyykkiä. Eihän kestoja oikeasti voi pestä vain kerran viikossa, joka toinen tai joka kolmas päivä ne pestään ja sillä tahdilla meillä 60 asteessa pestävää pyykkiä tulee koneellinen.

      Huuhteluja laskelmassasi vähän ihmettelin, ei meillä vaan vaippoja mitenkään huuhdella ennen pesua. Maitokakkojen huuhtelua alkuun oli jonkin verran, mutta sitten kakat alkoivat tulla astiaan (meillä harrastetaan vessahätäviestintää). Ei pissavaippoja tarvitse huuhtoa, se on ihan turhaa työtä.

      Pesuaineista ei myöskään tule kovin suurta kustannusta, koska vaippapyykissä pesuainetta käytetään niukasti, eikä huuhteluainetta (saa käyttää) ollenkaan. Esim. pesupähkinöillä pyykin pesee tosi edullisesti.

      Ja 30 vaippaa viikossa on kyllä vähän. Minusta vaippaa ei vaihdeta vasta sitten kun se on "täynnä", joten vaihdan sekä kertakäyttö- että kestovaippaa samaan tahtiin, ja kyllä niitä noin 6 vuorokaudessa menee (alkuun enemmänkin) että vauva pysyy puhtaana ja kuivana.

      Ja kaiken tämän laskemisen jälkeen pitää sanoa että kestoilu on tosiaan mahdollista tosi säästäväisesti, alle 500 euron koko vaippaikä kaikkine kustannuksineen. Mutta harvalla se rahansäästö on ollenkaan kestoilun päätarkoitus, ja nätteihin vaippoihin laitetaan rahaa vähän hövelimmin. Taloudellisuuden lisäksi on monia muita syitä jotka puoltavat kestovaippojen käyttöä, ja monelle ne muut syyt ovat rahansäästöä tärkeämpiä.

      • Luonnon puolesta

        Oletko ollenkaan tullut ajatelleeksi, että kaikki ei ole kiinni rahasta? Joitakin voi oikeasti kiinnostaa myös sen vaippajätevuoren pienentäminen ja siksi ovat valinneet kestoilun!!!


    • minäääääääää

      entäs kaatopaikkaroskiksen tyhjentäminen lertiksistä?

      Kestovaippayhdistyksen laskujen mukaan HALVIMMILLAAN 120e, jos ostetaan käytettynä, tehdään itse ja kierrätysmatskuista.

      Uutena koko vaippakaapin ostaminen tulee kalliimmaksi, mutta jälleenmyyntiarvo on erittäin korkea kestovaipoissa, otitko sitä huomioon? Tai jos käytät toisella tai kolmannella lapsella samoja vaippoja?

      ei taida ketrsien kanssa onnistua jällenmyynti tai toiselle lapselle kierrättäminen ;)

    • Ekoäiti

      Ja tosiaan kestojahan voi käyttää usempi lapsi, elikkäs kestoja ei tarvitse ostaa välttämättä enää seuraavalle lapselle. Pesupähkinät ovat edullista pesuainetta, sillä puolikkaathan voi käyttää kahteen kertaan. Näin säästyy myös sitä luontoa. Pikku-peppu ei myöskään kestovaipoissa haudu niin kuin muovisissa kertakäyttövaipoissa. Joten pepun punoitus vähenee. Tosiaan kestoja voi tehdä myös kierrätysmateriaalista. Ja pitäähän sitä pyykkiä lapsiperheessä pestä muutenkin! Vai kulkeeko perheesi likaisissa vaatteissa? Pikkuruinen vaippa ei paljoa tilaa vie pyykkikoneessa! Vaippojahan voi pestä muiden vaatteiden joukossa. Että kyllä se kestoilu kannattaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe