Roomaan lomalle :)

Höppänä

Haluaisin tietää mm. Rooman ravintoloista,kylpylöistä ja siitä voiko siellä muuta tehdä kuin katsella ja ihmetellä colosseumia? :) Minkälaiset ravintolat siellä on? Mitä Roomasta kannattaa ostaa tuliaiseksi? Onko siellä ulkoilma teattereita? Yms tahtoisin tietää. Kiitos :D

9

1268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksinkertainenko

      Sulla on edessä 14 sivua Roomasta ja oletan, että olet lukutaitoinen?
      Lue ne ja kysy vasta sitten, jos jää jhotain epäselväksi, mitä en kyllä usko

      • A.A.Romeo

        Eiköhän kysyjä vitsaile ja tee parodiaa kysymyksistä, joita täällä esitetään. Kyseessä on ns. provo. "Voiko siellä muuta tehdä kuin katsellla ja ihmetellä colosseumia?" "Minkälaiset ravintolat siellä on?" Ei hassumpaa, tosin vähän ehkä vanha vitsi jo.


    • rooman herra

      ravintoloista saa ruokaa, kylpylöissä on vettä, joo voi vaikka laittaa silmät kiinni. Tuliaisiksi kannattaa osataa tavaraa. On ulkoilmateatteria kun vain menet ulos. Ole hyvä

      • taas kerran

        On se kyllä kumma juttu etä kun joku kysyy peruskyssäreitä, saa törkeitä vastauksia. Eivät ihmiset välttämättä tiedä mitä tehä Roomassa, varsinkin jos ei ole kovasti kokemusta ja kaupungeissa on eroja.

        Olin itse esim juuri jokin aika sitten Roomassa, hotellin vieressä oli ooppera ja jakoivat esitteitä näytöksestä. Teki kovasti mieli mennä katsomaan smillaista se on vaikken ihan ylimpiä ystäviä olekaan.
        Noh, ei ollut tietoa vaatetuksesta ja smokki jäi kotiin :) niin en mennyt. Voi tosin olla että maan tapa on rennot casualit toisin kuin suomessa mene ja tiedä. Kuitenkin aina tulee uutta eteen ja opittavaa. Olisi tosin voinut kysyä mutta osasivat todella huonosti englantia (jopa minua huonommin:) eikä toi italia taivu oikein...


      • Osaatko kirjoittaa?

        Mäkään en voi ymmärtää, että toisilla ei oo mitään muuta tekemistä kuin vittuilla toisille... vielä kun ite ei edes osaa kirjoittaa (osataa). Sulla on ilmeisesti tosi tylsä elämä, kun et keksi muuta tekemistä!!! Get a life!!


      • ohoi
        Osaatko kirjoittaa? kirjoitti:

        Mäkään en voi ymmärtää, että toisilla ei oo mitään muuta tekemistä kuin vittuilla toisille... vielä kun ite ei edes osaa kirjoittaa (osataa). Sulla on ilmeisesti tosi tylsä elämä, kun et keksi muuta tekemistä!!! Get a life!!

        Siehän oot oikee kielinero, enklanttii ja kaikkee.Sul o varmaa mahtava elämä.Sää oot varmaan käyny kansakoulun (melkeen kokonaan).


      • quoi
        ohoi kirjoitti:

        Siehän oot oikee kielinero, enklanttii ja kaikkee.Sul o varmaa mahtava elämä.Sää oot varmaan käyny kansakoulun (melkeen kokonaan).

        Oikeessa olet paitsi kansakoulusta. Ja sitä paisti mielummin kansakoulu kuin ei mtään!Trouves-toi quelque chose d´autre a faire!


    • lail...

      ..koittakaahan LAPSUKAISET taas käyttäytyä edes jollakin lailla!

    • Roomasta palanneet

      Näköjään monet epäilevät sinun kysyneen tosissaan. Minä uskon, että halusit aidosti joitain vinkkejä. Ja saavathan tässä samalla muutkin kiinnostuneet.

      Olimme vaimoni kanssa Roomassa 18.-28.9. -09. Siis tänä syksynä. Ostimme Arean kautta lennot ja hotellin ja muu olikin sitten omissa käsissä. Tässä muutama käytännön vinkki. Osta hyvissä ajoin ennen matkaa Rooman kartta ja hahmota se mieleesi. Jos laskeuduit Fiumicinon lentokentälle ( pääkenttä), matkusta kaupunkiin puolen tunnin välein 05.30 - 23.30 kulkevalla Leonardo Expressillä, jonka löydät helposti seuraamalla junankuvaopasteita. Laukkuja saat vetää ainakin 500 m joten jätä turhat pukimet kotikomeroon. Tosin matka menee joutuisasti. Osta lippu ( 11 eur) käteisellä aseman läheltä, leimaa se ja ei kun kyytiin.

      Päärautatieasema on nimeltään Termiini, jossa etäisyydet ovat lentokentän luokkaa. Roomassa liikennöi kaksi metroa, A ja B, joiden reitit muodostavat kartalla X kirjaimen ja niillä pääsee kätevästi tärkeille paikoille. Viikon lippu julkisissa ( metro, bussi ja ratikka) maksaa 16 eur. Kolmen päivän lippu 11 eur. Nyt muutama muistia helpottava vihje: Metron A- linja kulkee kaakosta luoteeseen. A-linjan alimmainen (kaakkoisin) asema on Anagnina eli A ja (luoteisin) Battistini eli B. Metrolinja B:n lounaisin asema on Laurentina, eli L ja koillisin Rebibbia eli R. Kuvittele itsesi seisomassa Termiinillä selkä juniin päin. Silloin A linja kulkee alhaalta A:sta ylös B:hen. B- linjan vasen pääteasema on L eli left ja oikea R eli right. Kuulostaako vaikealta? Paikanpäällä se on äärettömän käytännöllinen, kun pitää vaihtaa metroa ja sen suuntaa. Kerroin sen muillekin ja pitivät hyvänä.

      Kysyit ravintoloista. Valinnathan riippuvat monista seikoista, kuten majapaikasta, matkan kestosta, kukkarosta jne. Lyhyellä matkalla ei kannattane tuhlata aikaa etsimiseen. Annan vain yhden vihjeen: jos haluat ruokailla vanhan Rooman alueella, niin mene Plaza del Popololle, (Vatikaanin kohdalla Tiberin "tällä"puolen) josta lähtee etellään kuin sormina kolme katua, joista keskimmäinen on Via del Gorso. Niiden varsilla on satoja persoonallisiakin ravintoloita, kahviloita ja muita putiikkeja. Siltä löytyy taatusti ratkaisu myös tuliaiskysymykseesi. Popololta katsoen vesemmanpuoleisimman "sormen" Via del Babinon varrella on All Saints Church, jossa järjestetään englanninkielisiä jumalanpalveluksia sekä mahtavia konsertteja. Vahinko, etten voin tähän laittaa syksyn ohjelmistoa. Löytyy osoitteesta allthesaints@allsaints.

      Kylpylöitä emme etsineet. Tosin puolen tunnin päässä on hyvä uimaranta ja Välimeren vesi on nyt lämmintä.

      Kysyit myös, onko Roomassa muutakuin "colosseumeja". On paljonkin. Tapanamme on kaupunkilomilla matksustaa joinakin päivinä tuulettumaan n 20 - 30 km:n päähän maaseudulle, joka tarjoaa aina mahtavia elämyksiä. Paras kokemuksemme oli käynti Castel Gandolfon kylässä, jossa on myös paavin kesämökki. Tosin eipäisäntä näyttäytynyt, päiväkahveista puhumattakaan. Kävin kuitenkin uimassa hänen mökkijärvellään. Myös ruokailu 150 metriä suoraan ylös järjen pinnasta jäi ikuistesti mieleen.

      Harrastuksiini on kuulunut juokseminen jo lähes 50 vuotta. Siihen tarjosi poikkeuksellisen hienot puitteet Cimitero del Veranon vanha hautausmaa. En häirinnyt kenenkään leposijaa. Lukijan mielikuva saattaa vääristyä kertomastani.

      Yhteenvetona sanoisin, että turistiryhmään sitoutumaton Rooman matka on vähänkin kieltä taitavalle keisarillinen kokemus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe