bora -01 1.9 tdi kylmäkäynnistys

++++´

heti kun on 10c tai alle niin ei meinaa enää boratti hörähtää käyntiin. saa aika pitkään sahailla ja välillä lupaileekin mutta ei. kun käynnistyy, niin tulee kiva nokipilvi siinä kyytipoikana. hehkut on vaihdettu. sama vika ollut jo pari vuotta, en tiedä onko ollut vielä aiemminkin. jyväskylässä muistaakseni ohjelmoitu joskus muutama vuosi sitten, voisiko siitä johtua kylmäkäynnistysongelmat? mitään vikakoodia ei myöskään heitä. olen myös tuota lämpötila-anturia miettinyt syypääksi. kertokaa ihmeessä jos tulee jotain mieleen, tuntuu tyhmältä tälläisillä keleillä jo webaston kanssa herätellä käyntiin. ja heti kun on kone yhtään lämmennyt, niin lähtee ihan palmun alta.

4

1362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • stressman

      2l tdi, sama saatanan probleema, ehdin jo vaihtaa akun mut ei sit millään. hehkut vaihdettu vähän aikaa sitten, mutta niinkuin sullakin lämpimänä tarttee just just avainta näyttää niin jo käy kuin unelma.

    • DI, melkein työtön

      Noissa lämpötiloissa ei tarvita hehkuja, eikä muutakaan erityistä. Asiasta en tiedä tarkemmin, mutta arvaisin, että ruiskussa ja ajoituksessa jotain pielessä. Kannattaa käyttää jossain toisessa huollossa jossa osaamista.
      Minulla 1,9 TDI Octavia se laiskempi viripurkilla. Tein tänään kylmäkäynnistystestin. Oli ollut 12h (ajon jälkeen) 20-18 pakkasessa ja kabinivalo unohtuneena 12h päälle. (olettaisin, että max 0,5A) Ainoa ongelma oli 6 vuotta vanha bilteman akku. Voltteja ei yläkuolon kohtaan montaa ollut (radiosta lähti asetukset). Yritti kyllä käynnistyä hehkujen jälkeen ainakin melkein joka mukilla, mutta jenkaa ei yksinkertaisesti riittänyt seuraavaan (akku). Kolmannella kerralla pidin starttia tylysti päällä, ehkä 5s vaikka kone puolittain kävi (potkaisi aina mukilla). Sitten käynnistyi kunnolla. Ehkä hehkujen tarkastus, kun muutama sekuntti käynnistymisestä muki selvästi pelistä pois. (Voi vain ihmetellä, miten alhaisella jännitteellä auton elektroniikka toimi. Jätin kabiinivalon päälle, jotta näkee missä mennään. Melkein sammui yläkuolossa). Kaiken järjen mukaan ei olisi pitänyt käynnistyä.
      Jos akussa olisi ollut voimaa, olisi käynnistys ilmeisesti ollut helppo. Ei nyt ehkä palmun alta, mutta lähes.
      Väittäisin, että jos kaikki kunnossa niin 30 astetta ei ole mikään ongelma. Sen jälkeen onkin parempi, ettei käynnisty, ellei ihan pakko!
      Hehkujen kuuluu tulla muistaaksen 0 asteen jälkeen mukaan. Siihen asti mennään ilman hehkutusta.

      Tolpasta, kun käynnistää, niin anturit ilmeisesti saavat liian korkeat lukemat ja kakii hetken (muissakin TDI koneissa samaa). Minulla ollut lähinnä kauneusvirhe. En tiedä mitä tekee 30 pakkasessa. 20 asteen pakkasessa no broblemo. Hetken menee epätahtiin. Ilmeisesti jotkut volkkarin dieselit ei ole suostuneet käynnistymään lainkaan vaan hetken on pitänyt pitää narua irti ennen starttia.
      Niin kaasuun ei tule koskea! Auto hoitaa sen. Tai ainakaan itse en ole kaasua antanut. Jenkat pomppaa kylmässä maltilliseen 1200 ja laskee kun kone käy kunnolla. Kylmässä konetta kun ei sovi kierrättää yhtään ylimääräistä!!!!

      PS. Pistäkää välillä kone kiertämään! Ei tee hyvää, jos se tapahtuu vain katsastuksessa. Silloin mäntä saattaa löytää ihan uudet urat. Aina on myös riski, että venttiilit tuhoutuvat karstoittumisen seurausena, tai männänrenkaat liimaantuvat kiinni. Kunnon kiihdytys pitää mielen ja koneen virkeänä!! Kunnolla 4000 ja joskus ylikin.
      Niin nämäkin ovat vain kiroittajan mielipiteitä.
      Luulin olleeni väärässä, mutta sitten huomasin erehtyneeni.

      • sellaisen asian

        ettei dieseliä tarvitse hehkutta 10 C asteen lämpötilassa.


    • aloittaja

      ongelma on tallella, mutta sen verran katsoin tuossa koneen kanssa että pumpun ajoitus mulla on 38, vaikka pitäisi olla 50-55 välillä ainakin vakio-ohjelmalla. eli mun tapauksessa vika on tod näk tuossa, aika runsaasti menee ton skaalan ohi kuitenkin ja ensimmäisenä se vaikuttaa kylmäkäynnistykseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      618
      17027
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      59
      15208
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      393
      9397
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      48
      5794
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      12
      4699
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      174
      3365
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1975
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1399
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      102
      1347
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1247
    Aihe