Päivä Washingtonissa

NY360

Olisiko antaa vinkkejä, mitä ehtii tehdä päivässä Washingtonissa? Ollaan Nykiin menossa, mutta ajattelin josko sitä bussilla käväisis toisaallakin. Eli aamulla sinne ja illalla takasin nykiin. Niin ja joo, ollaan joulukuussa menossa. (jos se jotenkin vaikuttaa vinkkeihin)

6

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija-x
    • transatlantic

      En vaivautuisi noin pikaiselle visiitille, sillä Washingtonissa on liian paljon nähtävää. Kannattaa jäädä yöksi ja viettää toinenkin päivä. Juna on myös hyvä vaihtoehto tuolle välille ja halpoja lentoja on tunneittain, mutta kentälle siirtymiset ja ennakossa siellä oleminen eivät lopultakaan säästä aikaa.

    • Ooohoh

      Jos siis on päivä aikaa, niin kannattaa keskittyä risteilemään läpi National Mallin tienoo. Tarkemmat nähtävyydet riippuvat kiinnostuksesta, kts. matkaopas. Siinäkin on jo päiväksi liikaa, varsinkin jos nurmella menee vielä joku mielenkiintoinen festivaali.

    • if I were you

      Tai sitten junalla keskustasta keskustaan. http://www.amtrak.com/servlet/ContentServer?pagename=Amtrak/am2Route/Vertical_Route_Page&c=am2Route&cid=1080772074490&ssid=134

      Eipä siinä päivässä paljon muuta ehdi kuin kävellä valkoisen talon ympäri. Olen asunut DC:ssä neljä vuotta ja sanoisin että valkoisen talon ympäristön (The Mall museoalue, Capitol Hill) lisäksi kävisin Georgetownissa, se on keskustassa vanha kaupunginosa missä on paljon ravintoloita ja putiikkeja. Georgetowniin voi kävellä white houselta n. 2km.
      http://commons.wikimedia.org/wiki/File:M_st_shops.jpg

    • MS

      Olin helmikuussa 10 päivän reissussa New Yorkissa ja siitä yhden päivän käytin Washingtoniin tutustumiseen. Varasin etukäteen netin kautta valmiin retken Viatorilta. Retkeen kuului bussikuljetukset edestakaisin oppaan kera ja sisäänpääsymaksu yhteen kohteeseen. Kävimme Capitolilla, Valkoisella talolla, Lincoln Memorialilla ja sen yhteydessä olevilla muilla muistomerkeillä. Loppuaika kului avaruusmuseossa kierrellessä. Opas kertoi koko matkan kohteesta ja pikaisesta päiväretkestä sai paljon irti. Reissu kesti noin 12 tuntia, kun lähtö oli aamulla klo:7 ja paluu illalla samoihin aikoihin. Vaikkakin nopea, mutta sitäkin antoisampi ja kokemuksen arvoinen pyrähdys pääkaupungissa. Suosittelen!

    • xmasDC

      NYC:n Chinatownista pääsee DC:n Chinatowniin myös tosi halvalla bussilla, joka varataan netistä.

      Paikan päällä valmis retki voisi olla toinen vaihtoehto tai sitten kävisin itse ensin Arglintonin hautausmaalla, josta Kennedy-hautojen yläpuolen kukkulalta näkee hienosti koko nähtävyys- eli Mall-alueen. Siitä voisi lähteä vasemmalle Georgetowniin kahville (kävellen siltaa pitkin tai metroon kuuluvalla bussilla, koska sinne ei ole haluttu metroasemaa), josta sitten Mall-alueelle nähtävyyksiä katsomaan, joista vilkaisisin nämä: Lincoln memorial, Vietnam memorial, World war memorial, valkoinen talo, museot mielenkiinnon mukaan, (Capitoliin en menisi sisälle (kävin mutta on aika pieni :) ja Jefferson ja Roosevelt memorial on hieman kauempana.)

      Ilmaisista Smithsonian museoista pidimme Air&Space, American history, American Indian, Natural history. (Myös Holocaust on vaikuttava (ilmainen lippu varattava) sekä pidimme myös maksullisesta Spy museumista.) Tutki myös museoiden aukioloajat ja memorialithat on myös valaistu. Iltaisin kuitenkin metroasemille saapuvat nukkumaan kodittomat, joten silloin turisti ei koe oloaan enää niin kotoisaksi.

      Tai ensin Georgetown, josta Arlingtonista National Mallille. Voitte kävellä tai mennä pikkupätkiä metrolla.
      Katso myös netistä milloin Pageant of Peace joulukuusi sytytetään valkoisen talon edustalla.

      Itse tekisin DC-pyörähdyksen, se kun voisi olla virkistävä New Yorkin jouluruuhkien sekaan :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe