Tyypillistä Open Source -pelleilyä!

Keijomään

http://fi.openoffice.org/ :

"OpenOffice.orgin versiota 3.1.1 ei julkaistu suomenkielisenä Windows- ja OS X -käyttöjärjestelmille. Tulevia julkaisuja varten tarvitsemme uusia ihmisiä projektin johtoon vanhojen tekijöiden siirryttyä uusien haasteiden pariin. Toivomme uusilta tekijöiltä Windows- tai OS X -käyttöjärjestelmien osaamista. Jos olet kiinnostunut tehtävästä, ota yhteyttä [email protected]."

Minun kaupasta ostettu Microsoft Office saa päivityksiä myös ensi vuonna. Entä sinun OpenOfficesi?

7

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itket, kun Windowsia ei kunnolla tueta OpenOfficessa? Siirry Linuxiin sitten, siihenhän OpenOffice on tarkoitettukin. Windows-versio on vain porttaus, eikä sitä tuetakaan kuin vapaaehtoisvoimin sivuharrastuksena.

      Samanlaista narinaa kuin linuxistien itku, ettei Linuxiin saa kunnollisia pelejä. No, Linux on hyöty- ja mediakäyttöön ja Windowsit pelialustoja, kukin voisi pysytellä lestissään. ;)

    • Viime vuoden huhtikuussa ilmestnyt, ja viime vuoden kesällä asentamani Ubuntu on päivittänyt OpenOfficea ja päivittää 2011 huhtikuuhun saakka, ilmaiseksi. Ajattelin kyllä asentaa uuden Ubuntun ensi kesänä.

      Windows ei päivitä ohjelmia ja kaikki perusohjelmat toimii huonommin kuin paremmissa käyttöjärjestelmissä, tunnettu fakta ja johtuu siitä kun softakehittäjät käyttää parempia käyttöjärjestelmiä kuin Windows.

      • Keijomään

        Windows on maailman yleisin työpöytäkäyttöjärjestelmä joten sille on vähän pakko tehdä ohjelmat ja täten paras tuki koska siellä ne käyttäjät ovat. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mikä on teknisesti paras vaan mitä ihmiset käyttävät.


      • Keijomään kirjoitti:

        Windows on maailman yleisin työpöytäkäyttöjärjestelmä joten sille on vähän pakko tehdä ohjelmat ja täten paras tuki koska siellä ne käyttäjät ovat. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa mikä on teknisesti paras vaan mitä ihmiset käyttävät.

        Softakehittäjillä on koneissaan unixit ja softat tehdään käyttämällä tekniikoita joita Windowsissa ole. Ohjelmat sitten SÄÄDETÄÄN toimimaan Windowsissa koska sillä on vielä tällä hetkellä korkea markkinaosuus.

        Softakehittäjät taas käyttää unixeja siksi, koska avoimilla kirjastoilla, ajoympäristöillä ja kääntäjillä tehdyt softat on paremmin siirrettäviä ja softaa saa sitten siirrettyä mihin tarvitsee. Windows vaan on se vaikeimmin siirrettävä kohde koska siitä puuttuu kaikki kirjastot yms. Tästä syystä Windowsille tulee uudet tekniikat/ohjelmat usein myöhemmin ja ohjelmat on kalliimpia. Ilmaisia videoeditoreja ei esimerkiksi löydy. Täysin sama ohjelma voi myös olla kalliimpi Windowsille kuin muilla käyttöjärjestelmillä. Hyvänä esimerkkinä tuokin chattiohjelma mitä itse käytän joka on maksuton, mutta Windowsille maksaa 15€.

        Tosin sanoen, säädetään jos joku maksaa, säädetään jos jaksetaan tai antaa käyttäjän säätää itse. Siksi Windowskäyttäjän elämä hankaloituu kokoajan kun markkinaosuus laskee.

        Ei ole merkitystä sillä mitä ihmiset käyttävät vaan mitä _kehittäjät_ käyttävät. Windowsilla ei selvästikään ole paras tuki kun edes OpenOfficea ei ole päivitetty.


    • Pentti Nelonen

      Windows on tietenkin parempi, koska siihen saa tänä vuonna ostaa kovalla rahalla päivityksen, jolla käyttiksen röttelöä saa paikkailtua.

    • Pentti Nelonen

      Nostan tämän aiheen taas pinnalle koska mielestäni ihmisten tulee saada tietää katkera totuus käyttämistään ilmaisohjelmista. Halvan perässä juokseminen ei aina kannata ja Microsoft tulee aina edullisemmaksi.

      • avoimet softat = pop

        Mikrosoftin tuotteilla ei todellakaan pääse halvimmalla.

        Otetaan esimerkki. Oletetaan että lähtötilanteessa on hankittu käyttäjän toiveiden mukaiset tietokoneen osat ja kasattu niistä tietokone. Vain käyttöjärjestelmä ja toimistopaketti puuttuu.

        1. Mikrosoftvaiahtoehdossa joutuu maksamaan vähintään satasen käyttöjärjestelmästä ja luultavasti toisen mokoman toimistopaketista (en tiedä tarkkoja hintoja, kysy kaupasta jos kiinnostaa). Sitten pitää vielä asentaaa erikseen käyttöjärjestelmä ensin ja siihen päälle myös pitkän odottelun kanssa se toimistopaketti. Eli rahaa ja aika palaa.

        2. Linuxiin pohjautuvassa vaihtoehdossa valitaan käyttäjää miellyttävä jakeluversio. Monissa tulee samalla latauksella myös toimisto-ohjelmistopaketti mukana. Sitten asennustiedostot ladataan laillisesti ja ilmaiseksi netistä vaikka kaverin luona ja poltetaan levylle. Tyhjä CD maksaa ehkä n. euron ja kaverille pullakahvit kiitokseksi esson baarissa maksaa pari euroa lisää. Sitten asennetaan käyttöjärjestelmä ja kun kun koneen käynnistää niin täydellinen toimistopaketti on koneessa jo valmiiksi.

        Itse ole kirjoittanut useita tuotoksia opiskeluun ja töihin liittyen juuri tällä jälkimmäiseen vaihtoehtoon pohjautuvalla ratkaisulla. Rehellisesti sanoen en pysty ymmärtämään miksi kukaan haluaa nykyisin enää käyttää suljettuja ja maksullisia ohjelmistoja kun ilmaiset ja avoimet ovat niin pahuksen hyviä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe