NÄISTÄ MAKSAT!!!!!

YLELLE!!!!!

MINNE RAHAT MENEVÄT??

Ylen henkilökuntamäärä on Suomen oloihin suhteutettuna suorastaan jättimäinen. Väestömäärään suhteutettuna esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC on jopa puolet pienempi kuin mammuttitaudista kärsivä Suomen Yle.

Suurin menoerä olivat siis palkat. Niissä riittääkin maksamista, sillä vuoden 2008 lopussa Ylessä työskenteli täyspäiväisesti yli 3 200 ihmistä ja viime vuonna keskimäärin lähes neljätuhatta. Pelkästään toimitusjohtaja Mikael Jungnerin palkkapussiin kilahti viime vuonna 190 000 euroa. Muu johtoryhmä tienasi yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Radion sinfoniaorkesteri lohkaisee vuosittain noin 7 miljoonaa euroa Ylen rahoista. Televisiossa orkesteria nähdään keskimäärin kerran kuukaudessa.

Tänä vuonna Yle otti esimerkiksi hoitaakseen Seinäjoen tangomarkkinoiden sponsoroinnin. Siihen uppoaa arvioiden mukaan noin miljoona euroa.

Yle alkaa myös tuottaa uutta päivittäistä saippuasarjaa, joka kilpailee selvästi kaupallisten kanavien vastaavien kanssa.

Kohtuuttoman suuri osa rahoista valuu myös suomenruotsalaisiin ohjelmiin, kun varat suhteutetaan suomenruotsalaiseen väestöön saati sitten ohjelmia katsovien määrään. Peräti 15 prosenttia tv-kanavien kustannuksista palaa ruotsinkieliseen FST5-kanavaan, vaikka sen katsojaluvut rämpivät pohjalukemissa.

Ylen miljoonia palaa lähivuosina roppakaupalla myös surullisenkuuluisaan Musiikkitaloon.

50% "tuotoista" menee Ranskaan, sillä yle on myynyt mastotolppansa ranskalaisille..


Kun Yle ei saanut tällä viikolla toivomaansa neljän prosentin korotusta ensi vuoden tv-maksuun vaan ainoastaan kolmen prosentin korotuksen, Jungner hermostui ja väläytteli julkisuudessa reilun 300 ihmisen vähentämisellä. Kansainvälisesti vertailtuna Ylellä olisi siis kuitenkin varaa potkia pellolle pikemminkin yli tuhat henkilöä.


TULIKO HYVÄ MIELI???? MINÄ LAITAN RAHANI RUOKAAN ENKÄ MOISEEN MEDIAMOSKAAN!!!!!!!!!

6

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haloo?

      maa jossa on näitä turhanpäiväsiä virkoja joka paikassa.Esim, eduskunnassa istuu 200 ihmistä joka on Suomen väkilukuun suhteutettuna todella paljon.Unohtamatta heidän avustajia plus muita juoksupoikia.

    • mediavaltio

      Hallitukselle on näköjään tärkempää että ihmiset töllöttää teeveetä, kun että rahat laitettas esim. kuntien sosiaali/ terveydenhuoltoon, ja vanhustenpalveluun ym. harrastuksiin ja virikkeisiin.
      Tätä menoa suomi kyllä passivoituu..
      Kyll mediaakin tarvitaan mut ei tuossa määrin mitä nyt on ja suunniteltu..

      • suuri yle

        kaikenmaailman veroja ja lisää tulee....... voin hyvin elää ilman yleä, en tarvitse yletöntä paskaa mihinkään.
        miksi olisi pakko maksaa tyhjästä?
        sama kuin myisin sulle ilmaa pullossa...


    • toimintaa..

      Jos se pakollinen viestintämaksu sitten tulee niin mielestäni koko kansan pitäisi mennä lakkoon. Semmoinen asia ei voi olla mahdollista sivistyneessä yhteiskunnassa.
      Miksi minun pitää maksaa ruotsalaisten ohjelmia mitä ei kuka edes katso, radiokanaviakin heille löytyy enemmän kuin tarvetta. On se mukava istua niissä suojatyöpaikossa ja nauttia hyvistä tuloista.
      Ylelle yksi kanava ja se riittää, ruotsalaiset ja kaikki muut vähemmistöt saavat lautasen avulla tai maksu tv-n kautta kanavia monella kielellä ja ylen kanbavalle ´voisi laittaa vaikka tunnin päivässä muun kielistä ohjelmaa missä sitten puhutaan ruotsia ja somaliaa.

    • Parempaa vertailua tarvitaan

      Alkaa säälittämään, Ilta-Sanomien toimittajien puolesta. Iltiksestähän tuo teksti taisi olla. IS taas on Sanoma -konsernia, jolla on tässä asiassa paljon enemmän oma lehmä utareita myöten ojassa kuin se kuuluisa yleinen etu tai "pienen ihmisen" asia. Mitä tahansa saa väittää, kun asiaa väännetään oman edun mukaiseksi. Muistuttaisin, että Hesarin konsernissa on myös tv-kanava Nelonen.

      Tässä tappelussa on vain yksi voittaja, jos lehdistö saa kantansa läpi. Voittaja on lehtitalojen sijoittajaporukka, joka saa rauhassa järjestellä Suomen mediarakennetta itselleen sopivaksi. Katsojien tehtävänä on olla maksamassa mainoskuluja, tuotteiden hinnoissa.

      Surkuhupaisaa on vertailla Suomea jonnekin Isoon Britanniaan. Väkiluku on 60 miljoonaa, eli liki 12 kertaa Suomen väkilukua suurempi. Samalla kuitenkin maan pinta-ala on kuitenkin 2/3 Suomen pinta-alasta. Jakelun pitäisi olla Britanniassa tältä pohjalta edullisempaa. Vertailukohdaksi ison väkiluvun maa ei käy, ihan sama olisi ollut verrata vaikka Venäjään tai USAan jos vaan siellä olisi sama systeemi.

      Vertailu pitäisi tehdä vaikka akselilla Suomi - Ruotsi - Norja - Tanska. Näissä maissa on likempänä saman verran asukkaita ja muutenkin yhteiskunnan rakenteet samantyyppiset.
      Pohjoismaisittain alun perin ehdotettu 175 euroa olisi ollut halpa maksu ihan suoraan verrattuna sekä myös bruttokansantuotteesta suhteellisesti laskettuna.

      Mutta jotain rotia tähän propagandaan pitäisi saada. Tässä on viestinnän tutkijoille hyvää kenttää, sillä niin selkeä on tämä vyörytys jopa valheellisin argumentein ollut.

      • Pentti Anis

        Voi hellanletta tentään kyllähän eduskunnasta pudonneille täytyy jokin suojatyö anteeksi suojavirkapaikka olla .

        Muissakin valtiion viroissa täytyy olla kaikkia ylitarkastajaa mitähän ne yli tarkastaa ja nyt Demarit tarvitsevat lisää rahaa joillain lisäjäsenmaksuilla eläisivät ns suusäkkiä myöden.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe