Mitä tehdä kun on kuukautiset?

Likka12

Mä luulen,että mulla on kuukautiset! Ne on vissiin jo puolisen vuotta ja tulee melki joka kuukausi? Mä oon käyttänyt siteen sijasta paperia.Onko pakko käyttää siteitä? Onko kalliita? Ja onko kuukautisista pakko kertoa äitille? Oon 162cm ja 53kg OK?! Kiitos!

65

7123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muija

      Jos tää on oikee juttu niin mikset oo jo kertonu äidilles?Eihän tuota nyt tartte hävetä!Siteitä ostamaan ja äkkiä!Vessapaperi on epähygienistä ja muutenkin epämukavaa-miten oot voinu noin normaalin asian salata?!
      Maksaahan ne siteet-halvimmat alle pari euroa paketti ja kalliimmat melk.neljä euroa,riippuu ihan millaisia ostaa.
      Oishan se hyvä jos äitisi tietäis,eipä ihmettelis jos oot esim.niin kipeenä kuukautisten aikana että et voi mennä kouluun ja pitää sanoo miksi et voi mennä-aiotko valehdella??Teidän perheessä ei vissiin oo tapana jutella mistään??

      • Likka12

        Asun äitini kans kahestaan ja se tekee pitkiä työpäiviä, joskus yölläki töis. Niin ei jää kauheesti aikaa jutella mistään tärkeistä jutuista,kun äiti on väsynyt. En vain tiedä miten sen kertoisin..


      • Milkku
        Likka12 kirjoitti:

        Asun äitini kans kahestaan ja se tekee pitkiä työpäiviä, joskus yölläki töis. Niin ei jää kauheesti aikaa jutella mistään tärkeistä jutuista,kun äiti on väsynyt. En vain tiedä miten sen kertoisin..

        Jos et halua kertoa ja tarvitset siteitä niin pengo vaikka vessan kaapeista niitä tai sieltä mistä niitä vois löytyä


    • gcj

      se sama tyttö joka kirjoitti vähän aikaa sitten tänne että se asuu isänsä kanssa kahdestaan eikä oo kertonu kenellekään jne. se taitaa olla vähän pimee tyttö

      • Likka12

        En ole sama tyyppi, tiedoks vaan..


    • hei!

      Jos et ole vielä kertonut äidillesi, ja kertominen tuntuu vaikealta, niin kirjoita vaikka asia paperille: Mulla on alkanut kuukautiset, mutta en ole viitsinyt kertoa aikaisemmin, kun sä olet aina niin väsynyt töistä tullessa jne...
      Itsellänikin kuukautiset alkoivat 12-vuotiaana aikoinaan , ja muistan kuinka vaikealta tuntui kertoa se äidille. Kuukautisista oli kyllä puhuttu ja muutenkin naiseksi tulemisesta äidin kanssa, mutta silti tuon kertominen tuntui vaikealta.
      Hyvä se on vain äidille kertoa, että kuukautiset on alkaneet, ja äitisi ostaa sinulle sitten ne siteetkin, eikä itse tarvitse. Mitä tuohon vessapaperin käyttämiseen siteenä tulee, niin onhan tuo aika epähygienistä ja myös epämukavaa siteisiin verrattuna. Tosin voi sitäkin käyttää, jos kuukautiset pääsevät yllättämään, eikä sidettä satu olemaan mukana, mutta pitemmän päälle en suosittele.
      Painosi on pituuteen verrattuna juuri sopiva, eikä painonnousukaan ole haitaksi.(162-senttimetrisen ihannepaino on 53kg-62kg...65kg)

    • hessu

      Aidilläsikin on ollut sama tilanne nuorena.
      Hän tietää että se on normaalia ja kaikilla "ne" alkaa sun iässä. Kerrot tietenkin.

    • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      meinaan että kannattaa kertoa äidillesi. Siitä on apua.
      Kannattaa käyttää sidettä koska paperista se menee heti läpi..... Ei siteet ole kauhean kalliita!!! 1-5 euroa.

    • pöö

      kantsii siis ihan vissinä kertoo äiskälle sillä vessapaperin käyttösiteenä on tosi epähygieenistä ja siteet tupla sata kymmentä kertaa kaksi kertaa mukavempia.. (tiedän kokemuksesta) ja ei se loppujen lopuks niin vaikeet oo... meitsi meni sit siinä "kovana tyttönä" kertoo äiskälle et voikko ostta siteitä... siinä se sanoo vain sen ja homma on hoidettu...

    • flikka flikkanen

      moi sinuna kertoisin tosta asiasta yritin itsekkin salata mutta kaikki tietää siittä nyt
      siteitä tai tampoonia pitää käyttää ei vessa paperi riitä siteet ei oo kalliita kyllä mutsis huolehtii

    • mii

      Itsellänikin oli ollut jo vuode menkat enkä ollu sanonu mitää, kun mamma vasta älys sen kesällä, se oli vähä loukkaantunu.. sitä paitsi mä en mitää vessapaperii käyttäny vaa vessassa on yleensäkin ainakin meillä siteitä ja tamppooneja.. mutta suosittelen kertomaan

    • neiti

      susta on tainnu tulla nainen! onneks olkoon!
      kerroppa heti äitilles, se on onnessaan asiasta.
      ja kuukautiset ei oo mikään paha asia. nyt olet sukukypsä.

    • Ve.11v

      Apua!
      Mä en ihan oikeesti uskalla kertoo äitille ku mulla alkaa kohta kuukautiset.Mulla on ollu jo alavatsakipuu mutta miten uskallan kertoo äitille.En uskalla kirjottaa lapullekkaan!!!



      AUTTAKAA JOOKO!

      • Tyttö06

        Itelläni alko tänään ja en uskalla kertoo äiskälle mitään😣😣😣


      • Anonyymi

        Mullaki on alkanu menkat ja tosi ärsyttävää mut ei hätää kerroin mun äidille ja se ei ollu kauheeta!😊🤷‍♀️


    • APUAA

      MITEN MÄ VOISIN MUKA AUTTAA EI VOOI AUTTAA sun pitää vaan sanoo että housuissa on jotain punasta tai sit vaa laitat pesuun ne pikkarit nii kyllä äitis huomaa et ne on likaset ja tulee sanomaan jotai. Tai sitte sanot vaa suoraan että kuukautiset alko

    • arka

      Moikka! olen 12 vuotias tyttö 152 / 42 ok? Pelkään kuukautisten alkua vaikka kaikki aina hokevat että ei siinä mitään hävettävää ole mutta itse en edes pysty puhumaan asiasta. Olen herkkä kaikille intiimi asioille enkä uskalla kertoa äidillekkään sitten kun ne kuukautiset alkavat. Ja mitä tehdä kun ne alkavat????

    • Nii´i

      Valittelet eka vatsakivusta. Ei välttämätä siitä älyy, mut jonkun ajan päästä ehkä päivän) sanot vaan ohimennen,et "onks sulla pikkuhuosonsuojia?"
      Niin mä tein just tossa ehkä viikko sitten kun ensimmäiset kuukautiseni alkoivat.

      t: 12v. tyttö

    • bööh

      arka olet ihan normaali painoinen itse olen saman kokoinen !:)

    • asdfghjklöä

      itelläni ku oli ekaa kerta verta pikkareis ja oltiii tulos saunast äitinkaa, ni sanoin vaa mul on verta pikkareis ja sit äitivaa sano jotai: sul on alkanu kuukautiset ja selitti niist jotai ja meni ettiii mul sitei ...:D

    • tyttö

      itelläni alkoi just 2 päivää sit, sanoin äitille saunassa: Mul taitaa alkaa kuukautiset. sit äiti vaa kerto siit kaikkee mitä tehä ja tollee ja meni laittaa mun kaappiin niit siteitä ja sano et meijän pitää mennä kauppaan ettii sopivat siteet mulle

    • heippa:)

      Elä pelkää!! kerro ihmeessä äidillesi! Ei tarvi hävetä tätä asiaa:) vaan olla ylpeä siitä(: Onnittelut sinulle aikuistumisestasi(:

    • SITEET KÄYTTÖÖN <3 1

      Hei! Sun painos on ok! Kasvavana nuorena ei tarvi tollasii huolehtii. Jos et saa kerrottuu äidille niin meepuhuun vaikka kouluterveydenhoitajalle. Hän varmasti auttaa? Ja muista että äitisikin on ollut joskus samassa tilanteessa. Ole ylpeä aikuistumisestasi. TÄTÄ SE VANHENEMINEN TUO TULLESSAAN! Onnea uudelle aikuistuvalle ihmiselle. ps:Muista olet sukukypsä. Ja muuten VESSAPAPERI VOI AIHEUTTAA TULEHDUKSEN SILLON VIIMESTÄÄN JOUDUT ÄIDILLESI KERTOMAAN.

    • uip!!

      No kertokaa vaa ei tarvii hävetä !!! :)

    • gogo

      kerro oikeest mulla ei ittelläni oo viel alkanu mut aion heti kertoo ku tulee! PUOLI VUOTTA OLLU ETKÄ OO KERTONU! Oikeesti! Mees nyt juttusille äitin luo ja sano että sinulla on alkanut kuukautiset. Se on ihan luonnollinen asia eikä siitä tarvitse häpeillä, sun äitilläski on ollu kuukautiset joskus! ps. älä kaytä vessapaperia vaan mieluiten siteitä ei ne paljoo kai maksa joku 2-5 euroo.

    • leena_22

      hei nyt ihan oikeesti!! te ihmiset ketkä pelkäätte kertoa tuollaista noin normaalia asiaa ni järki käteen! eihän siinä ole mitään hirvittävää jos alkaa menkat, sitä paitsi äidille/isälle kertominen helpottaa. äidiltä sitäpaitsi voi saada neuvoja!

      suu auki ja puhumaan! ja vessapaperit jätätte rullaan, siteet/tampoonit käyttöön!

    • janika

      Mä en ainakaan kerro äidille koska mä tarkistan ja niitä oli ehkää aaaaaah, apua haluun tuntea ja tunnustella!

    • emma7

      Mitä teen mulla on kuukautiset! Mä en kestä. En uskalla kertoo äitille APUAA Auttakaa mua!!

    • 11.v

      Kuukautiset alko 2 päivää sitte oon jo miettiny pitäiskö kertoo mut en uskalla!

    • Emilia:3

      olen itse 11-vuotias ja kuukautiset alkoi pari päivää sitten onneksi äitille kerroin sillä sain häneltä sitetä ja hän ei ole suuttunut sitä ei tarvi hävetä että kuukautiset ovat alkaneet se on normaalia kaikilla naisilla/tytöillä alkaa kyllä kuukautiset mutta uskon ettei se ole kivaa mutta elettävä on :)

      Kenenkään äiti ei voi suuttua jos kuukautiset on alkanut! siitä kannattaa heti kertoa vaikka pelottaa voi vaikka aloittaa juttelun ja kysyä äitiltä moni vuotiaana hänellä alkoi kuukautuset ja sitten hän saattaa kysyä onko sinulla alkanut ja siihen vain vastaa on tai jos ei kysy niin voit sanoa tai jatkaa juttelua niin kaun kunnes on hyvä sanoa sitä ei tarvi hävetä yhtään luonnon asia kun on kuukautiset ! suosittelen kertomaan heti!

      • Emilia:3

        ja kuukautiset saattaa pehentua ja paperi ei auta jos tiedät että äitilläsi on siteit suosittelen ottamaan pari ote oletn ottanut ja keroin äitille samalla ja hän osti seuraavana päivänä lisää siteitä


      • Hyyppä xD
        Emilia:3 kirjoitti:

        ja kuukautiset saattaa pehentua ja paperi ei auta jos tiedät että äitilläsi on siteit suosittelen ottamaan pari ote oletn ottanut ja keroin äitille samalla ja hän osti seuraavana päivänä lisää siteitä

        Minä käytin hätätapauksessa äitini siteitä kun ekat vuodot tuli... mutta en uskalla kertoo äitille!!


      • Apua!
        Hyyppä xD kirjoitti:

        Minä käytin hätätapauksessa äitini siteitä kun ekat vuodot tuli... mutta en uskalla kertoo äitille!!

        APUAA! Mä en uskalla kertoo äidille ett
        Mul on alkanu kuukautiset mua nolottaa


      • Apua!
        Apua! kirjoitti:

        APUAA! Mä en uskalla kertoo äidille ett
        Mul on alkanu kuukautiset mua nolottaa

        Mä oon 12.v mul alko ne kaupassa
        Mä olin ihan peloissani mitä mä teen
        Kun mä en uskalla kertoo kenellekään
        En edes uskalla kirjoittaa paperille


      • sthjrsjsrjr

    • 8-luokkalainen

      Kyllä se kertominen muakin ekaksi jännitti, mutta äiti ymmärsi hyvin, vaikkei niistä sen enempää oltu ennemmin puhuttukkaan. Se sanoi että ostaa siteitä ja näin.. Nyt nää on ollu mulla melkein vuoden. Olihan se noloa kun ensimmäiset alkoivat koulussa :D mutta ei siinä mitään. Tuo vessapaperin käyttö on epähygieenistä, mutta toimii kyllä hätätapauksissa. Onnea sinusta on tulossa nainen ;) ! Huomasin vasta tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen että täähän on vuodelta 2004 :D !!

    • agfvaga

      JOS ET KERRO ÄIDILLE
      - Voithan koulusta tullessasi kipaista yhtäkkiä kaupassa hakemassa siteitä itsekin. Siteitä löytyy melkein joka kaupasta, esim. Siwoista. Paketti maksaa 2-4 euroa. Myyjiä ei tarvitse häpeillä, he ovat nähneet eri-ikäisten ihmisten ostavan kaikenlaista uransa varrella.
      - Nuorille tytöille kuukautisten alkaminen voi olla järkytys, mutta ei hätää, siihen tottuu aivan varmasti.
      - Tärkeintä on huolehtia hygieniasta, vaihda side muutaman tunnin välein ja huuhtele alapää tarvittaessa puhtaalla vedellä.

      TIETOA KUUKAUTISISTA
      - Kuukautiset ovat luonnollinen asia ja miltei kaikilla naisilla on ne. Niiden alkaminen on merkki siitä että kehosi toimii ja kasvaa normaalisti ja sinun on mahdollista tulla myöhemmin raskaaksi.
      - Jos sinulla on kuukautiskipuja, monet särkylääkkeet voivat auttaa. Jos eivät, käänny apteekkarin, lääkärin tai terveydenhoitajan puoleen. Kuukautiskivut tuntuvat yleensä vatsakipuna, mutta kipu voi myös säteillä jopa jalkoihin asti.

      KUUKAUTISSUOJAVAIHTOEHDOT
      SITEET: suojaa pikkuhousuja, tarjolla erilaisia malleja
      TAMPONIT: käytetään sisäisesti
      KUUKUPPI: käytetään sisäisesti ja on ekologinen vaihtoehto sillä se kestää useita vuosia.
      KESTOSITEET: jotkut tekevät itse kankaasta kestositeitä, jotka pestään aina käytön jälkeen. Kestositeitäkin on kuitenkin oltava vähintään kaksi olemassa vaihtamista varten.

    • Mitähänhelvettiä

      Mitä hemmettiä???? Eikö teille ole koulussa pidetty murkkutunteja tms.???

    • minttuli2

      Mulla alko syksyllä. Ensin en meinannu kertoo äitille, mutta lopulta oli pakko ku tarvisin niitä siteitä. Kerroin silleen että tulin vaa "järkyttyneenä" vessasta ja kerroin :DDDDDDDDDDDDD

    • julia02

      moi mul alko pari päivää sit kuukautiset ja mua hävetti kertoo äitille mut oli pakko(kerroin tekstarilla)äiti vastasi heti ja sanoi:ota side kaapista,jos on vatsa kipuja niin älä mee kouluu.Mietin hetken asiaa mutta ennen sitä kun kerroin äitille minua itketti koska en tiennyt että minkälainen härdelli tästä oikein tulee.

    • 12w

      Käytä suojii ei oo kalliita.

    • Help!!!!!!!!!!

      En tiiä liittyykö kunnolla aiheeseen mutta kuukautisista tulin kysäsee, mull on joka päivästä valkovuotoo ja nyt on maha kipee, alavatsa. Pitäskö huolestuu? En oo kertonu valkovuodostakaan äitille, enkä tiiä miten kertoisin mahakivuista...

      • ...

        Noi mahakivut liittyy kuukautisiin


    • 13v. alko tänäää

      ^^ Kerro äitilles ja veikkaan et sulla on alkamassa kuukautiset :)

      • Kuukautiset alkoi tänään

        Ai sullaki alko? Joo, mullaki alko tänään ja oon 12v. Ekan soitin äitille kertoaksni, mutta sitten purskahdin itkuun. Äidille siinä hetken nyyhkytin ja sanoin että liittyy minuun. Sitten äiti arvasi ja käski mennä sidekaapille. Ei sen enempää härdelliä:)


    • tyttö 14v

      Moi mulla alkoi eilen kuukautiset 10.7.14 ja tulee aika paljon verta painan 42kg ja pituus jotsi 159 senttimetriä onko hyvä? Olen aika laiha en ymmärrä miten minulle alkoi ja oon sit 14v ja äitil alko joskus 16v

      • tyttö vas 12v

        No mulla alko jo 12 vuotiaan et ei mikään ihme jos alkaa14vuotiaan


    • Iduuw

      olin menossa saunaan ja tulin ulos saunasta ja olin menossa juomaan limuu ja äiti yhtäkkii huomauttaa lattialla pitkä allöttävä verivana ja kiva ollaan menossa Viroon agua psa ja haluun mennä uimaan mutta pelottaa että käy noin uudelleen ei ollut kipu ja ei mitään oireita testasin kaikkii siteitä menee läpi paitsi ohi ohivuoto siteet ne on hyvii ja en voi olla raskaana kaan en oo tehny mitään sellasta ja enään ei vuoda toivotta vasti ne loppu

      • sksoodlw

        no et kai oo raskaana jos sul on menkat????


      • 13wee

        No ei silloinvoikkän olla.


    • Vertaaa

      Mulla kun alko menkat niin mie sanoin äitille vaikka vähän pelottikin että äiti mulla alko menkat ja äiti oli sillee et nyt alat kasvaa aikuiseksi ja sulle pitää ostaa siteitä ja tälleen.
      Se oli ihan täpinöissään.

    • Lapsellaon

      isäkin:))

    • ISÄSonTYHMÄ

      Olen Saana 49v ja minä tiedän enemmän menkoista KUN SUN ISÄS!!

    • Perttionparsakaali

      Olen Saanan mies Pertti ja minä olen menkkojen asian tuntija ja jos sul alkaa ne... OOT AIKA.


      NOLO

      • Alinaaa007

        Perttionparsakaali et olis samaa mielt jos ite kokisit kaikki ne kivut ja kaikki niihin liittyvän.


    • Menkka1

      No ei muuta kun äiskän luo ja sanoo että tarvisin siteitä... Ite olen 10 kohta 11 ja äiti puhu mun Kaa niistä että kun ne alkaa nii kerro vaa.. EI SIINÄ OLE HÄVETTÄVÄÄ. Perus juttu

    • 1säpappa

      Kyllä mua ihmetyttää, ettei tytöt kehtaa edes äidilleen kertoa menkoistaan ja että tarvitsee siteitä. Äidit nyt ainakin ymmärtävät, varmasti useimmat isätkin.

      Silti mua ihmetyttää teidän vanhempannekin, elleivät ole varautuneet tuohon väistämättä eteen tulevaan asiaan.

      Itse olen etäisä, tyttö mun luona joka toinen viikonloppu. Itse annoin tytölle hyvissä ajoin sidepaketin tekemättä siitä mitään isoa numeroa.
      Tyttö tietenkin meni tosi noloksi, ja ymmärränhän sen että harva tyttö isälle noista puhuu. No kyllä ne myöhemmin käyttöön on menneet.

      Itse kyllä vanhempana oikein toivoisin, että lapset tarvittaessa kertoisivat tärkeistä asioistaan, muustakin kasvuun ja murrosikään liittyvästä kuin menkoista. Mitään hävettäväähän aikuiseksi kasvamisessa ei tietenkään ole. Se on jokaisella lapsella edessä.

    • Pientätiputteluajavuoto

      mul on nyt pari kuukautta ollu sellasta pientä tiputtelua ja en oo asiaa sen kummemmin aatellu, äitihän sit huomasin ja tuli kysymään et onko mulla alkanut(oon siis 13v) vastasin että ei ja annoin asian olla...Ja tänään, kesäloman ekalla viikolla, tuli kunnon vuoto vessassa ja järkytyin. No, pakkohan siitä oli kertoa, olin ihan nolona ja kerroin kuiskaamalla et "äiti, nyt mul on alkanut ne naistenvaivat" äiti selitti että täytyy mennä ostamaan kaupasta siteitä ja et voin nyt käyttää sen siteitä toistaseks ja sit selitti jotain siitä et pitää ottaa särkylääkettä jos on niin kovat kivut//ja ironisinta täs on se et enne ku mul alko, mä olin sillee "mitä häpeemistä menkois on? Ne on luonnollinen asia ja mä ainaki sit kerron heti ku alkaa" noh, nyt ku ne alko nii ei ollukkaa nii helppoo kertoo, mut sain kuitenkin kerrottuu:)

    • MirandaUusi

      Itse oon 13 vuotias tyttö, ja mul alko menkat 10vuotiaana. Ensin tuli tietysti vähän aikaan valkovuotoo, ja sitten menkat kunnolla. Mulla on tosi runsaat, ja kivuliaat, janniihin saa lääkkeitä. Ittse syön miranaxii ja panadolii, niihin kipuihinn. Ja köytän vain siteitä, koska ne on yksinkertasii. Ja riippuu merkistä, että minkä hintasii ne on. Itte en kerro mitä merkkii käytän, ku en muista. Eiku muostan, ton alwayksen siteitä vaan. Ja sitte paksumpii yösiteitä, sitte yöllä.

    • Murrosikää

      Minusta pitäisi kertoa vanhemmille jos on kuukautiset

    • Sebba

      Mulla alko eilen menkat ja oon ihan paniikissa et mitä kaikkee pitäis tehä. Mulla oli ollu koko päivän maha sekaisin ja sitte menin vessaan kun tuntu, ettö oksentaisin sit menin sinne vessaan ja tajuun et histi menkat alko... Tein jutut mitö pitää tehä ja sit menin matikan tunnille. Tunnilla olin ihan oksentamisillaan ja sanoin opelle ettö saanko lähteö kotiin... pääsin kotiin ja sanoin äitille heti asiasta. Äiti kertoi mitä pitää tehdä ja antoi lääkettä vasta kipuun. Nyt on seuraava päivö enkä tiedä yhtään mitä pitäisi tehdä... Tiiän että pitäisi mennö puhumaan äidille mutta en millään haluaisi. VIHAAN MENKKOJA. Pahinta on se kun on nää menkat ja mahaan sattuu niin täytyy silti mennä kouluun... Ja pojat aina on sillee onkos nyt se aika kuukaudesta ja menkkarage. Oisi ihanaa jos pojillakin olisi menkat niin nekin tuntisi kivun... 👿

    • Anonyymi

      Mä oon ite tämmöne 12v tyttö ja mulla alko tänään menkat... tai siis ekat vuodot tuli 8v mut ne oli TOOOSI harvoin (n. Vuoden välein) ja tosi pienii. Tänää on tullut tosi runsaita määriä ja mietin eka et ootan nyt tän viikon ja katotaa et onks ne nyt oikeesti ”ne”. Kuitenkin päätin käydä ottaa äitin laatikosta tampoonin ja laittaa sen sisään ja mietin et käyn parin tunnin pääst kattoo ja sekin oli ihan veressä... Sitte päätin et soitan äitille ja se sano et otan sielt sen laatikosta kaikki siteet ja laitan ne mun huoneeseen koska aiemmin mul on ollu vaan pikkuhousunsuojia joskus varmuuden varalt mut EI siteit. Ja sitte mulla on ollu tänään heti sen jälkeen kauheita vatsakipuja ja vatsa on ollut sekasin mut oon kiitollinen etten ollu koulus nimittäin oon kipee... Verta ei onneksi tullut kuitenkaan läpi housuihin mut pikkareihin ehti tulla jonkin verran:) Mulle on myös aina sanottu et kannattaa pitää kirjaa siitä että millon on menkat että tietää kuukautiskierron ja niin sitten latasin sovelluksen ja sinne aina päivittelen:) Tässä tämmöstä omaa pientä kokemusta menkoista.

    • Anonyymi

      Joo, tiedän että tää on vanha. Mutta kirjoitan silti. :D Aloittajalle tiedoksi että on IHANAA tietää että on joku toinen tyttö joka on saman painoinen kuin mä. :) Olen aina ollut vähän epävarma kehostani... Mutta asiaan! Onko se normii että menkat tulee useimmin kuin normaalisti??? Vastauksia kiitos.

      • Anonyymi

        Voi ne tulla. Ei hätää ja voimia


    • Anonyymi

      Sorry. Vähä myöhässä. Mulla ei oo alkanu menkkoja, oon 12v ja valkovuotoo ollu 2v. Kyllä ne sieltä pian tulee mullaki. Mut siis menkat ei tuu aina samaan aikaan että ne voi vähä vaihella. Aluksi ne on epäsäännölliset mut sit ne alkaa olla suunnilleen kuukauden välein. Päivistä en voi puhuu ku kaikilla on eri juttu. Älä ole huolissaan jos ne on myöhässä tai liian ajoissa. Pidä vain siteitä mukana🙃

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      39
      773
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe