Tällaistako Yhdysvalloissa?

Pelottavaa

http://www.youtube.com/watch?v=02x8EHXPfB0&feature=related

Kerran kävin ja siellä oli kyllä monissa kaupungeissa hylättyjä, lahoavia taloja aivan keskustassakin.

4

576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • What comes, goes

      Ääriesimerkki, mutta tuollaistakin voi kyllä sieltä löytää. Hyvä ystäväni asuu Buffalossa, New Yorkin osavaltiossa ja hän on kertonut samansuuntaisia kuulumisia siltä alueelta jo muutaman vuoden. Aivan noin pahasti asiat eivät siellä vielä ole, mutta paljon on tyhjiä ja hylättyjä rakennuksia, erityisesti liike- ja tehdastiloja. Surullinen näky tuo entinen rautatieasema tuolla videolla. Detroithan on ollut perinteisesti USA:n autoteollisuuden keskus, ja varmasti autovalmistajien ahdinko on heijastunut voimakkaasti alueen kaupunkeihin. Tuota katsoessa tuli mieleen vanhat länkkärileffat ja kultakuumeen ohimentyä jäljelle jääneet autiokaupungit.

    • Hockeytown friend

      En tosiaankaan kuvailisi Detroitia tyypilliseksi esimerkiksi USA:laisesta kaupungista, vaan ainutlaatuiseksi poikkeukseksi. Detroit on erityisen ongelmallinen kaupunki USA:ssa, jonka alamäki alkoi jo 60 luvun lopulla rotumellakoiden peloitettua monet businekset ja asukkaat kaupungin ulkopuolelle. Näin Detroit menetti verotulonsa. Autoteollisuuden monet laskukaudet ja kaupungin vuosikymmeniä kestänyt huono hallinta on vain hidastanut kaupungin elpymistä ja nykyinen taloudellinen kriisi on ollut kova isku Michiganille.

      Voisin myös esitellä sinulle toisenlaisen Detroitin, sillä paljon positiivistakin kehitystä on tapahtunut, kuten monien vanhojen rakennusten, teatterien, hotellien jne. kunnostus, Renaisance Center, River Front projekti, hienot Tiger Stadium ja Ford Field, New Center, uusia kondominiumeja, kasinoita jne. DIA'lla (Detroit Institute of Art) on mahtavat taidekokoelmat ja museo valmistui juuri valtavan uudistusprojektin jäljiltä. Detroitin lähiöissä löydät laajoja alueita, joissa on monimiljoona taloja toinen toisensa vieressä. Detroitilla on taas uusi pormestari, kun entisestä roistosta päästiin eroon viime vuonna. Koulupiiriä on saneerattu hurjasti kaikesta väärin käytöstä.

      Nykyinen lama vaikuttaa Detroitissa varmasti huomattavasti kauemmin kuin muualla maassa, mutta Michigan etsii uusia elinkeinoja perinteisen autoteollisuuden tilalle. Detroitin kohtalo riippuu siitä kuinka sinne saadaan houkuteltua uusia busineksiä ja asukkaita.

      • kunnon Detroit

        on mun lempikaupunki koko Yhdysvalloissa. Se oli kaupunki, joka oli rakenttu kansaa varten, jossa ihmiset olivat tasa-arvoisia ja amerikkalainen unelma totetui. Detroitissa oli pitkään pormestarina musta mies, joka osasi puolustaa tavallista ihmistä aina 1970-luvulta asti saakka.


      • pormestari oli
        kunnon Detroit kirjoitti:

        on mun lempikaupunki koko Yhdysvalloissa. Se oli kaupunki, joka oli rakenttu kansaa varten, jossa ihmiset olivat tasa-arvoisia ja amerikkalainen unelma totetui. Detroitissa oli pitkään pormestarina musta mies, joka osasi puolustaa tavallista ihmistä aina 1970-luvulta asti saakka.

        todellinen rohkea mies, joka uskalsi puolustaa kansaa. Hänen nimensä oli Coleman Young. Lisäksi Yhdysvaltain yksi lupaavimpia mustien oikeuksien puolutsajia, kansanedustaja John Conyers (D-Michigan)
        edustaa juuri Detroitta tälläkin hetkellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe