Nylkyttäminen

hyväksytkö sen?

Sallitteko koiran nylkyttämisen koirapuistossa?
Eikö se ole ihan niiden välinen asia ja valtataistelua.. tuntuu hölmöltä mennä siihen väliin..?
Toisaalta jos nylkytys menee ihan överiksi, niin sitten voisin kieltää.

Entä jos toinen koira nylkyttää omaasi? Kiellätkö vierasta koiraa/käsket omistajaa käskemään koiraansa?

Itse olen antanut poikien itse hoitaa omat hommansa aina, mutta jos on kovasti mennyt jostain tytöstä hurmokseen, ollaan lähdetty puistosta.

17

4869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puskatiinaprkl

      Meillä leikattu uros, joka ei todellakaan pidä siitä että urokset pomppii selässä kun idea puistossa on leikkiä ja juosta. Kyseessä ei siis ole todellakaan mikään valtataistelu, lähinnä kyse siitä että urokset haistavat uroksemme nartuksi. Me ollaan odotettu että uroksen omistaja ojentaa koiraansa, jos ei niin me menemme väliin ja tarvittaessa sysimme uroksen pois.

      Olen kyllä harkinnut jo väkivallankin käyttöä, jos sillä saisi omistajat tajuamaan että voivat viedä koiransa nylkyttelemään muualle kuin koirapuistoon.

    • Corginomistaja

      En anna oman koirani nylkyttää muita enkä halua muiden nylkyttävän omaa urostani. Välillä on omistajia jotka eivät puutu mitenkään tapahtumiin, mutta menen itse väliin ilman sen kummempaa kohtausta. En ole koskaan alkanut valittaa omistajille, vaan hoitanut asian ihan rauhallisesti itse. Toki jälkeenpäin joskus tulee puhistua, kun olisi mukavaa, ettei tarvitse komentaa vieraita koiria. Tässä asiassa on kuitenkin se vaikeus, että tosiaan nylkyttämiseen suhtaudutaan monella tavalla, eikä minun tapani ole kaikille oikea. Joitakin se ei haittaa eivätkä he siksi siihen puutu. Minun väliinmenemiseni saattaa ärsyttää niitä, joiden koiraa ohjailen :) En kuitenkaan pidä koirien keskinäisestä nylkyttämisestä koirapuistossa, sillä se on minusta leikkimiseen tarkoitettu paikka.

      • ..................

        Itse olen sitä mieltä että keskenään samanikäiset(ja kokoiset) nuoret pojat voivat toisiaan nylkytellä, mutta narttujen ja leikattujen urosten nylkytys on ehdottomasti kielletty. Itsellä on leikattu uros ja on erittäin ärsyttävää että omistajat eivät kiellä koiraansa, vaan itse joutuu vieraita koiria häätämään oman kimpusta. Yleensä emme puistoile nuorten "nylkyttäjä"-urosten kanssa.


    • ei kosketa muiden koiriin

      en anna oman leikatun urokseni nylkyttää, koska usein muita omistajia ärsyttää, mutta ei se minua haittaisi, nehän ovat koirien juttuja (tosin pentujen lonkille nylkytys ei tee hyvää). Jos omaa koiraani nylkytetään niin siitä vaan, kyllä se sanoo takaisin. omasta mielestäni on tosi ärsyttävää kun muut menevät sysimään koiraani alas, kun se on koirani mielestä vaan leikkiä (koirani on hyvin alistuvaista tyyppiä). Ja kyllä nartut usein sanookin, tosin liian nylkyttämisen takia nylkyttäjän pitäisi kyllä lähteä.

      • jemppunen

        Itselläni on nuori, kookas uros, joka katsoo jatkuvasti mallia muiden touhuista ja tekee sitten itse perässä. Koirani ei siis ala nylkyttää jossei muutkan nylkytä, mutta sitten ku se sen keksii, niin ei meinaa lopettaa sitä ollenkaan, ellei toinen koira sano meidän koiralle siitä. Siksi usein keskustelenkin sen koiran omistajan kanssa kenen koiraan omani tuntuu mieltyvän liiaksikin. Kysyn, kuinka he yleensä hoitavat nylkyttäjä tapausten kanssa asiat, vai antavatko koirien hoitaa keskenään. kuitenkin pääsääntöisesti haen oman koirani itse sieltä selästä poies, jo ihan koiran koonkin takia. Jos taas omaa koiraani nylkytetään, en sano siitä tai edes katso pahalla koska koirani ei juurikaan siitä häiriinny eikä ole ikinä esim. suutunut toiselle koiralle nylkyttämisen takia tai mistään muustakaan. Mutta on kyllä totta että on rasittavaa jos oma koira on koko ajan jonkun toisen koiran selässä. Tietääkö kukaan muuten keinoja sen lopettamiseksi, siis ettei koirani enää tarvitsisi hyppiä muiden selkään?


    • nilkkiniilo

      pienisieluisten murheet.

      Kuinkas on ? Aantaisitteko isänne ja äitinne nylkyttää keskellä kirkasta päivää puistikossa

      Pistäkää ne nylkyttäjät hihnaan jos eivät osaa käyttäytyä kuten koirien pitää käyttäytyä. Vai pitäisikkö ne nylkyttäjä koirien omistajat laittaa hihnaan...

    • Kieltäkää koirianne!

      Yleensä nylkyttäminen provosoi koiria tappeluun, tai jos toinen ei nylkytyksestä provosoidu vaan alistuu, nylkytys menee useimmiten kiusaamisen puolelle.

      Koirat kyllä tietävät ja tekevät välinsä selviksi paljon hienovaraisemmilla eleillä kuin nylkyttämällä. Nylkytyksellä koira usein vain yrittää korostaa asemaansa, ja siitä toinen samanlainen koira kyllä suuttuu.

      Oma nuori uroskoirani ei provosoidu nylkytyksestä, vaan aluksi jää vain korvat luimussa paikoilleen, mutta jos/KUN toinen koira ei siitä huolimatta nylkytystä lopeta, se yrittää rimpuilla pois ja lähteä pakoon. Mutta p*rkele kun nylkyttäjä vaan ajaa takaa, eikä oma koirani voi olla hetkeäkään paikoillaan kun nylkyttäjä roikkuu selässä kiinni. Koirani on vielä sen verran nuori ja hontelo, ettei sillä ole voimaa eikä uskallusta alkaa uhmata vanhempaa koiraa vaan se välttää tappelua. Ja tuolloin homma on kyllä ihan puhdasta kiusaamista!! En saa omaa koiraani kovin helposti edes kiinni jollei nylkyttäjän omistaja koiraansa komenna, sillä vaikka koirani tulisi luokse kun sitä kutsun, se joutuu lähtemään pakoon kun nylkyttäjä tulee ahdistelemaan.

      Tällöin kyse ei ole mistään valtataistelusta, kun muutenkin selvästi vahvempi koira vain kiusaa ja kyykyttää heikompiaan!! Ja se pitää ehdottomasti kieltää!!!

      JOTEN PISTÄKÄÄ NE NYLKYTTÄJÄKOIRANNE RUOTUUN!!

    • Koiran omistaj

      Olemme ottaneet lemmikiksemme sudesta jalostettuja otuksia, joita kutsumme koiriksi. Koirilla on omia alkukantaisia tapoja, joita me emme ymmärrä eikä todellakaan ole verrattavissa äisin ja isän nylkytykseen. Me olemme ihmisiä ja ne koiria. Pääasiassa koirat selvittävät itse välinsä eli jos ei tykkää nylkytyksestä niin ärähtää, josta nylkyttäjä yleensä ymmärtää poistua.
      Tietenkin uroksen omistaja on kiellettävä jos toinen koira selvästi ahdistuu tilanteesta ja oma koira ei ymmärrä lukea sen käytöstä.
      Ja jos uroskoiraa ahkerasti kieltää nylkyttämästä niin se ei tule ikinä astumaan yhtään narttua ja mistäs niitä koiranpentuja sitten tulisi?
      Oma koirani saa nylkyttää puistossa jos haluaa kunhan se pysyy joissain rajoissa.
      Mutta jos antaa uroksensa nylkyttää muita niin pitää myöskin hyväksyä jos toinen koira siitä hermostuu ja ärähtää omallee koiralle tai jopa hieman satuttaa.

      • mitä mieltä itse?

        ei ymmärtänyt ollenkaan oman nartun ärähtelyä, jatkoi ja jatkoi hyppimistä. Ärsyttävää ettei omistaja alussa komentanut ollenkaan siis just sillo ku uroskoira halus mun koiraa. Kivasti tuli sitten kynnet jäljet sisäreisiin ja kaksi turposi. Kamalaa


    • huskyx2

      Meillä on nuori uros, joka on tosi innokas nylkyttelijä. Yleensä kun se edes yrittää toinen koira ärähtää ja tilanne ratkeaa, jos koirani jatkaa menen väliin. Joskus taas saattaa olla kyseessä joku nuori uros, jonka kanssa ne sitten hoitelee toisiaan vuorotellen ja tällaiseen en puutu. Pyrin siis hoitamaan tilanteet tapauskohtaisesti, ilman että kenenkään tarvisi ahdistua, itse olen välillä melko nolona ollut :) Olen antanut vanhempien urosten astua nuorta urostani jos tilanne ei mene överiksi, vähän ehkä liikaa inhimillistämistä, mutta saapahan maistaa "omaa lääkettään".

      Toinen koiramme on narttu joka on tarkka peräpäästään ja ärsyyntyy jos sen selkään jatkuvasti pyritään, se osaa lopettaa urosten yritykset ja yrittää kääntää kiinnostuksen leikiksi. Joskus siitä seuraakin hauskaa leikkiä ja kilpajuoksuja, toisinaan taas uros ei ota onkeensa vaan pyrkii koko ajan selkään ja tappeluhan siitä tulee. Tällöin toivoisin uroksen omistajan puuttuvan tilanteeseen ja komentavan koiraansa, vaihtoehtoisesti pyydän koiran luokseni ja tönin uroksen aina kauemmas. Yleensä siitä urosten omistajat tajuavat ottaa omansa hallintaan.

      • ...

        Kun nartulla on juoksu niin se vetää kyllä yleensä uroksen kuin uroksen sen verran villiksi että siinä unohtuu aikaisemmin kielletyt nylkytykset !
        Itse on hyväksy uroksen nylkyttämistä ... se on ärsyttävää ja voi pilata monen puistoilut . Aika monelle urokselle kun tuntuu sitten kelpaavan erityisen hyvin myös leikatut urkoset/nartut/ihmiset jne ...


      • huskyx2
        ... kirjoitti:

        Kun nartulla on juoksu niin se vetää kyllä yleensä uroksen kuin uroksen sen verran villiksi että siinä unohtuu aikaisemmin kielletyt nylkytykset !
        Itse on hyväksy uroksen nylkyttämistä ... se on ärsyttävää ja voi pilata monen puistoilut . Aika monelle urokselle kun tuntuu sitten kelpaavan erityisen hyvin myös leikatut urkoset/nartut/ihmiset jne ...

        Onneksi puistoihin on kielletty juoksussa olevan nartun vienti, joten tota ongelmaa ei luulisi olevan ;)


      • sssakemanni
        huskyx2 kirjoitti:

        Onneksi puistoihin on kielletty juoksussa olevan nartun vienti, joten tota ongelmaa ei luulisi olevan ;)

        Oma uroskoirani nylkyttää satunnaisesti koirapuistossa ja oikeastaan kun sinne menee niin koko ajan odottaa milloin näin käy ja toisen koiran omistaja alkaa ärisemään. :) Menen kyllä käskemään koiraani pois, mutta jääräpää kun on niin kohta saattaa olla uudestaan selässä. Koirani on todella alistuvaa tyyppiä. Turhaa tällaisia "nylkyttäjäkoiria" omistajineen käskee pysymään poissa puistoista. Eiväthän koirat sitä tekisi jos se ei olisi ns: "normaalia" toimintaa. itse olen yrittänyt karsia koiraltani tämän tavan pois koirapuistossa mutta ei se ole niin helppoa.


      • hauhauhau
        sssakemanni kirjoitti:

        Oma uroskoirani nylkyttää satunnaisesti koirapuistossa ja oikeastaan kun sinne menee niin koko ajan odottaa milloin näin käy ja toisen koiran omistaja alkaa ärisemään. :) Menen kyllä käskemään koiraani pois, mutta jääräpää kun on niin kohta saattaa olla uudestaan selässä. Koirani on todella alistuvaa tyyppiä. Turhaa tällaisia "nylkyttäjäkoiria" omistajineen käskee pysymään poissa puistoista. Eiväthän koirat sitä tekisi jos se ei olisi ns: "normaalia" toimintaa. itse olen yrittänyt karsia koiraltani tämän tavan pois koirapuistossa mutta ei se ole niin helppoa.

        Meidän puistossa (pienet koirat) koirien homostelu on melkeinpä joka päiväistä ja kaikki tottuneet kävijät osaavat siihen myös suhtautua mukavasti. Pojat, varsinkin nuoret sellaiset nylkyttävät vuorotellen toisiaan ja jos toinen uros ei tästä pidä, niin kyllä ne pienet osaavat sen keskenään selvittää. Jos puistoon tulee narttu, niin tällöin kyllä komennan itse koiraani. Harvemmin kuitenkaan edes nartun ärähtelyt nuorta urosta saavat lannistumaan. Joidenkin koiran omistajien käytös omaa ja vierasta koiraa kohtaa on kuitenkin ihan hullua. Ei saisi ollenkaan koirat keskenään hyppiä tai pomppia tai muutakaan. Heti ollaan nostamassa fifiä ilmaan ja kauhistelemassa kun tämä saa aikaan sen että muut koirat pomppivat omistajaa vasten. Ei se koira silloin koskaan opi itse puolustamaan itseään ja muita koiria kiinnostaa varmasti enemmän tämä yllättävä esille nostelu, kuin itse koira oikeasti. Koiran omistajia on tietenkin joka lähtöön ja tämä tietenkin pitää yrittää ottaa huomioon puistoissa. Vähän rennommin mielestäni voitaisiin kuitenkin olla :) Ei se pieni nylkytys (joka kuuluu ihan koiran luonteeseen jos sitä ei ole leikattu) ketään tapa!


    • puisto muuhun asiaan

      Koirapuistossa nylkyttävät ja joidenkin urosten omistajat eivät välitä siitä asiasta, katsovat vain tai eivät huomioi sitä

    • ei ei ei ja ei

      Joo, en anna muiden nylkyttää leikattua mäykky urostani. Koiralla todettiin hetki sitten kalkkeuma selässä, jonka takia oli levolla 2 kuukautta (selkäkivut) . Joten en todellakaan anna muiden koirien hyppiä omani päälle (selän takia). Jos nyt joku pääsee sinne selkään, niin siitä seuraa murisu ja näykkäisy. Osaa se meijän poika pitää puoliaan :) Oma hurtta ei kuitenkaan muita nylkytä, mutta jos nylkyttäisi, hätistelisin sen pois..

      • tdg

        Mulla on nuori narttu. Kyllä se koittaa vähän ärähtää jos uros käy kovasti selkään hyppimään, mutta eihän sellainen pikku mälväisy tietenkään koskaan auta. Ensisijaisesti yrittää väistää ja mennä karkuun. Kun uros ei lopeta, mulla on lopulta koira jalkojen välissä yrittämässä suojata peräpäätään häntä koipien välissä, korvat luimussa. Jos uroksen omistaja ei viimeistään siihen mennessä ole ymmärtänyt kieltää koiraansa, me tietysti lähdetään pois. Ei ole mielestäni minun tehtävä alkaa toisten koiria komentelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe