Rooma Lokakuussa?

Kerttu28

Olen lähdössä Roomaan lauantaina, millaistahan keliä siellä on? Säätiedot lupailee 22 astetta, vieläkö ne viettää siellä kesää vai mikä vuodenaika siellä on menossa? Miten ne ihmiset pukeutuu tähän aikaan siellä?

6

1925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MarjutR

      lokakuun puolivälissä, eli koululaisten syyslomalla.
      Silloin oli ihan hellekelit, pukeuduimme kesäisesti, toki kaupunkiin sopivasti. Tosin välillä tuli vettä rankastikin, sitten oli taas lämmintä ja aurinkoista.

      Eli kyllä siellä kesää vielä vietettiin. Tosin roomalaisilla saattoi olla takki mukanaan, mutta se kulki tyylikkäästi käsivarrella.

    • Vasta palanneet

      Kuten toisaalla keskustelupalstalla olen kertonut, palasimme Roomasta reilu viikko sitten kymmenen vrk:n matkalta. Suomalaisittain ilma oli verraten hyvä. Päivisin lämmintä 23 - 27 selsiusta. Tosin pari kertaa kengät olivat kuin Keskisalolla vesiesteen jälkeen, mutta muuten olimmme tyytyväisiä. Vielä illalla voi huoleti kulkea lyhythihaisessa.Tosin kannattaa varata ainakin kevyt villapusero. Tuskin säätilassa parissa viikossa ehtii tulla kovin suuria muutoksia.

      • minttulotta

        Ensimmäistä kertaa olin Roomassa ja aivan liian lämmintä olin varannut laukkuun; keli oli 26-29. Onneksi oli toppejakin ja caprihousut (kirkkoihin huivi olkapäille). Roomalaiset tosin oli jo hieman syksyisemmissä kuin me turistit! Ihana kaupunki, haluan päästä mahd.pian uudestaan!! Hyvää matkaa !!


      • vasta palanneet
        minttulotta kirjoitti:

        Ensimmäistä kertaa olin Roomassa ja aivan liian lämmintä olin varannut laukkuun; keli oli 26-29. Onneksi oli toppejakin ja caprihousut (kirkkoihin huivi olkapäille). Roomalaiset tosin oli jo hieman syksyisemmissä kuin me turistit! Ihana kaupunki, haluan päästä mahd.pian uudestaan!! Hyvää matkaa !!

        Vastauksestasi päätellen olitte varsin tyytyväisiä Rooman matkaan. Niin mekin. Koska matkamme kesti 10 vrk, meillä oli hahdollisuus piipahtaa Napolissakin, jonne matkustimme junalla. Napolin matka oli sikäli mielenkiintoinen, että junan kuuden hengen osastoon sattui sellaisia paikallisia matkustajia, joiden kanssa juttelimme kaiken maailman asioista ( kielinä vaimolla kansalaisopistopohjainen italia ja minulla ranska)koko matkan. Vaihdoimme osoitteita ja eilen lähetimme junassa ottamiamme kuvia, josta saimme tänään ylistävät kiitokset ja kutsun Napoliin.

        Käytän selvyyden vuoksi nimimerkkiä " vasta palanneet" vaikka matkasta on jo kaksi viikkoa


    • Lähdössä myös

      Olemme myös lähdössä Roomaan ensi maanantaina. Kelien pitäisi olla kesäisen lämpimät vielä, mutta sateisiin on syytä varautua. Toivottavasti ei satele koko aikaa.

      • Vespajacappucino

        lokakuussa Roomassa. Olin vuosi sitten siellä tähän aikaan, ja kelit oli sellaiset, että naamasta kuulemma näkyi, että olen ollut etelässä :) Erittäin mukava ajankohta matkustaa, lämpöä 21-24 astetta, illalla toki viileämpää. Mutta kesämekossa ja kevyessä jakussa kuljin, sandaalit riitti kengiksi. Kerran taisi sataa ripsauttaa.

        Säätä voit seurata BBC:n sääsivuilta tai vielä ajantasaisemmin
        http://www.wunderground.com/global/stations/16239.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe