Lukukokemuksia Paulo Coelhosta

hanshu

Moikka kaikki!

Teen tutkielmaa suomalaisten lukukokemuksista ja tarkastelen lähemmin lukokemuksia Paulo Coelhon teoksista. Jos olet lukenut Coelhoa, mitä mieltä olet ollut. Coelhohan on maailmanlaajuinen ilmiö ja yritän selvittää, kuinka suomalaiset häneen suhtautuvat? Mikä teoksissa erityisesti koskettaa/ ärsyttää? Onko Coelho maineensa veroinen?

14

1820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Coelho-kriitikko

      Coelho on käsittelevinään syvällisiä asiota syvällisesti, mutta lopputulos on pinnallinen, vaikka aina Coelhon kirves ei kiveen osukaan. Lopputuloksena kaupallinen menestys nykymaailmassa.

    • osta vähemmän

      Mielestäni Coelho on imelä lima. Tarttuu varmaankin moneen.

    • 3654

      en oikei tykköö

      • Pläääh

        Kerrankin täysin samaa mieltä kaikkien ketjun kommentoijien kanssa :-) Useita kerrassaan luotantyöntäviä piirteitä ko. tekijän tekeleissä, mutta oikeastaan kaikki keskeiset seikat tulikin tuossa jo aiemmin mainittua.


    • TL

      Itse pidän Coelhosta, kun hän osaa kirjoittaa vakavistakin aiheista sillä tavalla tarpeeksi maanläheisesti. Rankat aiheet ja syvälliset mietteet toimivat tämän tyyppisessä ja kovasti haluaisin osata kirjoittaa omista mietteistäni kuten hän...

      Lisää lukupäiväkirjastani www.lehtineva.vuodatus.net

    • kjfjvaöpav

      Olen lukenut ainoastaan englanniksi kun ulkomaanmatkalla tuli herran tuotanto kahlattua läpi, mutta ei kai se asiaa miksikään muuta. Itse pidin kovasti Coelhon kirjoista. Ensimmäisen kirjan divarista poimiessani oli minulle tuntematon suuruus ja tekstin uskonnollisuus tuli yllätyksenä. Yllätys oli kuitenkin positiivinen. En nyt sanoisi mitään herätystä kokeneeni, mutta monta kertaa huomasin ateistin mielenkin pysähtyneen pohtimaan jotain uskonnollista tai moraalista kysymystä hieman tarkemmin. Hyvin inhimillisiä tarinoita kaiken kaikkiaan.

      Sitä en ymmärrä miksi ihmiset arvostelevat Coelhoa feikiksi. Ikään kuin uskonnollisen henkilön tarinoiden pitäisi olla jotain filosofian oppikirjoja, jotta ne voitaisiin kelpuuttaa tai niiden asema uskonnollisena tai syvällisenä kirjallisuutena olisi aitoa. Liittynee yleiseen taipumukseen analysoida kirjallisuutta, johon en itse ole koskaan sortunut ja jonka jätän suosiolla akateemikoilla. Minulle Coelhon kirjojen syvällisyys tai filosofinen merkitys liitty ainoastaan siihen, että kirjoittajan uskonnon saattaa arvata tekstiä lukiessaan. Miten tarkoitushakuista se on on aivan yhdentekevää tarinan juonen rinnalla.

      • Koelhoko

        Olen lukenut Coelholta vain Alkemistin ja siihen saa jäädä. Harvinaisen huono kirja. Harmittaa, kun luin loppuun saakka.


      • khute45
        Koelhoko kirjoitti:

        Olen lukenut Coelholta vain Alkemistin ja siihen saa jäädä. Harvinaisen huono kirja. Harmittaa, kun luin loppuun saakka.

        eli Santiagon unelma on tosi hyvä kirja. Vaatii vaan vähän oivaltamista mistä on kyse.
        Oivaltamista Coelhon kirjat vaatii, eikä tietystikään kaikki asiat puhuttele kaikkia. Ei ne ole mitään viihde romaaneja vaikka niinkin ne voi lukea.


      • Xu Piu
        khute45 kirjoitti:

        eli Santiagon unelma on tosi hyvä kirja. Vaatii vaan vähän oivaltamista mistä on kyse.
        Oivaltamista Coelhon kirjat vaatii, eikä tietystikään kaikki asiat puhuttele kaikkia. Ei ne ole mitään viihde romaaneja vaikka niinkin ne voi lukea.

        Ise olen pitänyt toisaalta Coelhosta ja toisaalta en. Lukemistani on paras varmaan Alkemisti ja seuraavaksi paras Yksitoista minuuttia. Olen myös lukenut ainakin Valonsoturin käsikirjan, Portobellon noidan ja Veronika tahtoo kuolla. Noista mainituista Portobellon noita oli ehkä heikoin. En syttynyt sille juuri ollenkaan, mutta en osaa sanoa oliko syynä se, että se toisti aiempia kirjoja vai oli muuten vain heikompi. Yksitoista minuuttia -kirjassakin loppu oli ehkä vähän epäaito.

        Alkemisti-kirjassa pidin siitä, että se oli kovin maanläheisen tuntuinen ja siinä oli jotenkin mystinen tunnelma. Siinä myös kiteytyi hyvin, mistä elämässä on kyse. Luin sen myös sellaiseen ajankohtaan, että se iski todella lujaa itseeni, koska tunsin että minun tuli luopua kaikesta ja elää vain hetki kerrallaan.


    • Coelho--

      Pidän Coelhon teksteistä erittäin paljon. Kirjojen aiheet eivät ole niitä kaikkein perinteisempiä, ja hyvä niin. Pidän Coelhon kirjojen henkisyydestä, syvällisyydestä ja pohdiskelevasta näkökulmasta. Paulon tekstit etenevät hyvin ja ovat erittäin tunteikkaita.

      Itse olen vasta jokunen aika sitten Coelhon kirjoihin tutustunut ja rakastuin heti. Olen vasta Bridan lukenut ja pidin kirjasta erittäin paljon. Parhaillaan luen hänen kirjaansa Piedrajoen rannalla istuin ja itkin.

    • Megalukija

      Olen lukenut Alkemistin ja pidin kirjasta.Seuraavaksi olisi vuorossa Valon Soturin käsikirja.Se vaikuttaa niin viehättävältä,kun olen siitä pätkiä lukenut.Ymmärrän oikein hyvin Coelhon teosten valtaisan suosion :)

    • tomivuanmualta

      Coelho on mielestäni aivan loistava vaikka toisaalta ymmärrän myös hyvin sen, että joku ei pidä hänen kirjoistaan; Coelhohan kirjoitta hyvin tavallaan yksinkertaisesti ja välillä melkein liiankin selvästi ilman turhia jaarituksia ja tavallaan kirjoissa on myös tuo "imelä maku" mistä kaikki eivät varmaan pidä. No, kaikkia ei tosiaan voi mielyttää - ei edes maailman suosituimmat kirjailijat - ja jokainen lukekoon mieleisiään kirjoja. :)

      Jatkoa seuraa:

      Coelhon Alkemisti tuli tosiaan saatua kerran lahjaksi ja se oli menoa sen jälkeen; luin kaikki herran teokset melkein yhdeltä istumalta ja vaikka kaikki niistä eivät olleetkaan samaa tasoa kuin Alkemisti, niin yksikään niistä ei ollut huono. Coelho vain käsittelee kirjoissaan useita eri asioita, useilta eri kanteilta ja jos halua on, niin varmasti hänen kirjoissaan varmaankin riittää tutkittavaa ja opeteltavaa pitkäksi aikaa. Kuitenkin - niin paljon kuin Coelhosta pidänkin -, niin olen sitä mieltä, että miehen parhaat teokset löytyvät hänen alkupään tuotannostaan. Viiemisimmissä kirjoissa ei ole enää sitä "jotain samaa" mitä alkupään kirjoissa oli lukiessani ne, taikka sitten kuvittelen vaan ja ainakin jonkun mielestä myös ne ovat lukemisen arvoisia. Shoot Your Self :)

    • himolukija x
    • Nani

      Tänään saan kolme Coelhoa, eilen ostin yhden :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      39
      773
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe