paloauto-60 tai jotain?

unho

Kaverin ladossa seisoo vuoden 60 fargo paloauto, 5 tai 6 ltran v8 koneella ajettu jotain 15 tkm. Pelillä ajettu toissa kesänä viimeeksi. Mitähän moisella voisi tehdä, kunto on aika hyvä moottori varsinkin käy siististi. Pumputkin toimivat vielä viimeeksi kokeiltaessa. Onko kellään ehdotuksia vai unohdetaanko laite latoonruostumaan.

8

727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vakkasuomi vpk ?

      Kastelujärjestelmä kurkkumaalle, tai peruna, sokerijuurikas ? Auton pumppujärjestelmän kytkis vain sadetuslaitteisiin. Vesi vaan avo-ajasta, lampi ym. Ideoita vain kehiin, kyllä käyttö löytyy.

    • museoautoharrastaja.

      Ei sitä ainakaan kannata romunkerääjälle myydä. Paloautoillakin on omat museoharrastajat, joten sen kyllä saa myytyä. Onhan se mukavampi kun auto on jäänyt tuleville polville ihailtavaksi, kun se että sen tuhoaisi.
      Latokin on hyvä säilytyspaikka, jos ei myynti vielä ole ajankohtainen. Riittävästi vaan tilaa, että ilma pääsee kiertämään ja voihan sitä vaikka hieman suojata ruosteeltakin.

      Paloautot eivät ole kovinkaan arvokkaita kun niitä alkaa myydä, hintaan vaikuttaa se, ettei niitä voi museorekisteröidä kuorma-autoiksi. Ainahan sitä voi yrittää myydä vaikka tarjousten perusteella ja katsoa paljonko siitä tarjotaan, tekee sitten päätöksen myykö sen vai säilyttää vielä ladossa.

      • vakkasuomi vpk

        Tuossa ehdotuksessanikin homma lähtee juuri siitä, että auto säilyy muuttamattomana. Tiedän yhden kysyjän kanssa suunnilleen samanlaisen entisöinnin tarpeessa olevan paloauton. Muutama viikko sitten näin yhden entisöidyn, josta otin kuvia. Minua oikein raivostutti jo Finjetin purku romuksi.

        Entäs nämä VR:n höyryveturimiehet ? Yhteistä toimintaa. Entäpä kun näitä suuria kohteita rakennetaan ja tulityöt on luvanvaraisia, niin niiden vapaaehtoinen vartiointi. Hommaa voisi junailla, vaikkapa vakuutusyhtiöiden kanssa yhdessä. Jospa vakuutusyhtiöt olisivat valmiita vaikka sponsoriksi siinä tapauksessa, elikkä saisi rahaa näiden muiden kunnostamiseen.


    • ex.vpk:lainen

      jo pari vastausta. Ei romuksi, ei kasteluautomaatiksi, vaan harrastajalle entisöitäväksi. Käyttöarvo noilla on lähellä nollaa tuollaisenaan, bensankulutus hipoo normiajossakin siinä 50-60 litraa sataselle. Hälytysajossa meni 1963 Fargo Power Wagonilla litra kilometrille vauhdin pysyessä kuitenkin samana, silloin vain mentiin kaasu pohjassa koko ajan. Lisäksi tehostamaton ohjaus nestejarruin on melko eksoottinen tämän päivän autoihin tottuneelle.

      • unho

        Ei se ladossa mitään kuluta ja alkuperäisenä se tulee säilymään.Katsotaan tulevaisuudessa löytyykö sille joku halukas entisöijä tms.


      • ex-vpk:lainen
        unho kirjoitti:

        Ei se ladossa mitään kuluta ja alkuperäisenä se tulee säilymään.Katsotaan tulevaisuudessa löytyykö sille joku halukas entisöijä tms.

        Jos vain tila riittää säilömään tuo niin ilman muuta pidä tallessa.
        Käyttöarvo ei ajan saatossa edelleenkään tule nousemaan, mutta museoarvo sitäkin enemmän.


    • Vihertäjä

      Tuossa on paljon hyvää kierrätysmetallia. Tee ekoteko ja toimita se paikalliselle metallinkierrätystä harjoittavalle yritykselle tuhottavaksi.

      • punainen kukko

        otat vähän ajetun tekniikan talteen sekä sisustan osia tai listoja,jäähdytin jne joita katsot voitavan käyttää johonkin järkevämpään projektiin.paloautolle ei taida moneltakaan ymmärrystä löytyä noin harrastekohteena.saa toki minun puolesta rakentaa siitä vaikka sauna-auton jos niikseen=)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe