Kun poistan kuvan iPhotosta, se ei kuitenkaan poistu Finderista (vaikka tyhjennän roskakorinkin). Haluaisin kuvan poistuvan sekä Finderista että iPhotosta, enkä alkaa erikseen poistelemaan kuvia kummastakin paikasta. Mitä siis tehdä?
iPhoto, kuvien poistaminen?
juupasjuuu
51870
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 5
Vanhimmat
Kun kuva lisätään iPhoton kirjastoon, siitä tehdään kopio sinne kirjastoon ja se kovalevyllä ollut alkuperäinen kuva jää paikalleen. Siis jos oletusasetuksilla toimitaan. Lisäasetukset kohdassa on ruksi: Kopioi kohteet iPhoto-kirjastoon.
Nyt kun poistat kuvan iPhoton kirjastosta, se menee iPhoton omaan roskikseen josta sen voi poistaa. Tämä ei poista sitä alkuperäistä kuvaa mistään, vain sen iPhoton kirjastoon lisätyn kopion.
Jos sulla on iPhoto 08 tai 09, et edes näe Finderissa mitä siellä kirjastossa on ilman erityistoimenpiteitä.
mikään ohjelma ei saisi toimia noin kuin tuossa toivot, jos ymmärsin tahtosi oikein. Alkuperäinen kuva ei kuulu iPhotolle millään tavalla, eikä se tosiaankaan saa poistella kuvia muualta kuin omasta kirjastostaan silloin kun tuontivalinnat eivät ole päällä (jolloin käyttäjä voi poistaa alkuperäiset heti tuonnin jälkeen).
Ongelmani on siis se, että haluaisin poistaa turhia kuvia koneeltani tilaa viemästä. Jos poistan kuvan Finderista, se ei poistu iPhotosta. Joudun siis poistamaan joka ikisen kuvan erikseen sekä Finderista että iPhotosta. Eikö tähän ole tosiaankaan mitään järkevää ratkaisua?
Jos tarkoituksena on poistaa turhia kuvia, voinet aloittaa niistä kaksoiskappaleista joko iPhotosta tai Finderista. Siinä vapautuu jo puolet niiden viemästä levytilasta ja silti kaikki kuvat ovat edelleen tallella. Jos sekään ei riitä, niin sitten voit käydä niiden todella turhien otosten kimppuun.
Vai eikö tässäkään ole järkeä?
järkevä ratkaisu.
Poista alkuperäiset aina heti kun olet kopioinut ne iPhotoon. Luonnollisesti päivität iPhoton kuvakirjaston ulkoisella levyllä sijaitsevan varmuuskopion saman tien, joten alkuperäistä ei tarvita enää mihinkään. Ja kun poistat iPhotosta kuvat joihin olet kyllästynyt, päivität taas varmuuskopion jolloin kuva tuhoutuu sieltäkin.