Ulkomaille!!!!!!!

Pois suomesta

Ainoa oikea ratkaisu on valmistumisen jälkeen pyrkiä ulkomaille töihin. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo opiskeluvaiheessa ja lukea erittäin paljon kieltä tai kieliä.

Mehän saamme täällä suomessa ihan hyvän koulutuksen ja melkein ilmaiseksi (toki opiskelijat ovat ainoa ryhmä, joka joutu ottamaan lainaa elääkseen). Suomalaista koulutusta arvostetaan ulkomailla, sillä suomessa koulutuksen taso on korkea.
Ilmainen koulutus suomesta ja sitten heti ulkomaiden työmarkkinoille. Tämä on oikeasti ainoa järkevä ratkaisu. Suomessa korkeasti koulutetut joutuvat kilpailemaan naurettavan surkeista työpaikoista, joissa on naurettavan huono palkka. Tänne ei kannata jäädä!
Lisäksi mitä enemmän ulkomaille lähtee korkeasti koulutettuja, sitä suotuisamman tilanteen he luovat suomessa pysyville korkeakoulutetuille.
Katsotaan sitten kun kaikki korkeasti koulutetut ovat ulkomailla, aletaanko korkeasti koulutetuille tarjoamaan täällä muutakin kuin - parhaassa tapauksessa - surkeita pätkätöitä.

11

1021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaa...

      Taitaa kyllä riippua oppialasta, onko suomalainen koulutus arvostettua ulkomailla. Tunnetusti suomalaiset yliopistot eivät heilu kovin korkealla huippuyliopistolistoilla, joten taitaa tämä kommentti perustua tähän loputtomaan vouhkaamiseen suomalaisten pisa-testien hyvästä tasosta. Pisa-testit mittaavat kuitenkin peruskoulutustasoa, eivät korkeakoulutustasoa. Tosiasia on kuitenkin se, että esimerkiksi omalla alallani ollaan todella kaukana kansainvälisestä huipusta. Osallistuin taannnoin erääseen seminaariin, jonka aiheena oli uusmaterialismi tai muuta sellaista. Siellä kasa professoreita ja muita titteleitä vakuutteli uusmaterialismin tulosta silmät hohkaten, kuin kielellisestä käänteestä ikään, vaikka heidän tarkoittama materiaalisuus oli ollut kansainvälisissä tutkimuksissa jo yli kymmenen vuotta läsnä eikä se oikeastaan mihinkään ollut sieltä lähtenytkään.. Suomessa käydään nyt keskusteluja, joita käytiin muualla jo kymmenen vuotta sitten... MUTTA, tämä huomio rajoittuu siis omaan alaani. Onko muilla vastaavia/erilaisia kokemuksia omasta alastaan? En siis usko, että suomalaisella korkeakoulutuksella on kovinkaan kovaa kysyntää ulkomaalaisilla työmarkkinoilla.

      • vai että näin....

        Jaahas, taas tää suomalainen vaatimattomuus pääsee keskusteluun mukaan. "ei meistä nyt oikein ole mihinkään"

        Itse valmistuin pari vuotta sitten Helsingin kauppiksesta ja tunnen monta opiskelukaveria, jotka pääsivät ulkomaille töihin, konsulttifirmoihin, investointinpankkeihin tai muihin, joihin on yleensä hyvin vaikea päästä. Kaverit joutuivat toki ensin kilpailtuaan Euroopan arvostetuimmista yliopistoista valmistuneiden ihmisten kanssa paikoista. Rekrytoijat tiesivät, että henkilöt ovat Suomen ykköskauppiksen hyviä opiskelijoita ainakin keskiarvolla mitattuna, joten miksei? Tarvitaan vain aimo annos itsevarmuutta. Se taas on tässä maassa usein kiven alla.


    • Anonyymi

      Saksassa 8v asuneena sanoisin ettei kannata muuttaa pois. Täällä verojen jälkeen ei jää käteen oikeastaan mitään. Melkein kaikki asuu veloissa.

    • Anonyymi

      Aloituskirjoituksesta on 13 vuotta. Sen jälkeen on kaiken koulutuksen ja oppimisen taso peruskoulusta yliopistoon laskenut Suomessa kuin lehmän häntä.

      • Anonyymi

        Verrattuna mihin maihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verrattuna mihin maihin?

        Verrattuna Suomeen. Joskus kauan sitten Suomessa oli tasokas koulutus joka alalla. Eipä ole ollut enää vuosiin, ja aina vain huonommaksi menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verrattuna Suomeen. Joskus kauan sitten Suomessa oli tasokas koulutus joka alalla. Eipä ole ollut enää vuosiin, ja aina vain huonommaksi menee.

        Samaa mieltä. Esim Itävallassa AMK tutkintojen koulutus on niin hyvä, että yritykset yrittää palkata opiskelijoita jo koulun penkeiltä. Myös AMK:n valmistuneiden opiskelijoiden palkka on korkeampi kuin kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkinnon suorittaneiden.


    • Anonyymi

      En näkisi ulkomaille lähtöä vaihtoehtona koska siellä sinuun suhtaudutaan ulkomaisena halpatyövoimana jolla voi teettää kaikki paskahommat.

      • Anonyymi

        Saksa - Tradenomin tutkinto 7v työkokemusta, palkka 5400 eur/kk


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksa - Tradenomin tutkinto 7v työkokemusta, palkka 5400 eur/kk

        Voi olla! Mutta ei jokaisella tradenomilla eikä edes joka toisella.

        Lähes tuon palkan saa hyvällä onnella ja ahkeruudella myös Suomessa, jopa ilman mitään peruskoulun jälkeistä tutkintoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksa - Tradenomin tutkinto 7v työkokemusta, palkka 5400 eur/kk

        Niin, mutta paljonkos siitä jää Saksassa käteen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe