VALMET SEINÄKELLO

ei traktori

Tarvin kovasti Valmet (Aika)-merkkisen seinäkellon räjäytyskuvia. Kello on vuosimallia 1979. Eli siis se perinteinen malli puukuorilla ja lasi-ikkunaovella. Onkohan se räjäytyskuvia missään enää? Onko ketään kelloseppää joka tietäisi? Muuten jää hammasrattaat kouraan ja mummu tappaa mut.

31

14564

  Vastaukset

  • Älä ryhdy korjaamaan kelloa itse. Auton moottori korjataan räjäytyskuvien avulla, kello kannattaa viedä kellosepälle. Koneisto on kookas ja helppo korjata, mutta vaatinee kuitenkin erityisosaamista.

   • Kysyin kellosepän arviota (sähköpostitse kuvan kera) AIKA - merkkisestä seinäkellostani kun oikeanpuoleinen vieteri on jostain syystä jumissa. Sepän arvio oli kellon saattamisesta uutta vastaavaan kuntoon hinnaksi noin 200€, aika kallista työttömän kukkarolle, taitaa kello jäädä kaapin päälle pölyttymään...........


   • misukka34 kirjoitti:

    Kysyin kellosepän arviota (sähköpostitse kuvan kera) AIKA - merkkisestä seinäkellostani kun oikeanpuoleinen vieteri on jostain syystä jumissa. Sepän arvio oli kellon saattamisesta uutta vastaavaan kuntoon hinnaksi noin 200€, aika kallista työttömän kukkarolle, taitaa kello jäädä kaapin päälle pölyttymään...........

    Aikaa on kaiketi tehty eri koneistoilla. Itsellä on Aika, jossa vetoavaimen pyörimissuunta on vastapäivään. Lyöntipuolen jousi virittyy myötäpäivään käännettäessä.


  • Tuo tanne niin pistän kasaan, mamma mukaan.Saat vielä puusta tehdyn paremman kellon mukaasi.

   • Miten ja mistä säädetään Valmet Seinäkellon tasatuntien ja puolikkaiden lyönti, eli siis onko jokin vipu josta voi lukita ja poistaa. Kellostani ei kuulu lyönnin ääntä kuin vaisusti. Mikä neuvoksi ??

    Kapa


   • Kapa-52 kirjoitti:

    Miten ja mistä säädetään Valmet Seinäkellon tasatuntien ja puolikkaiden lyönti, eli siis onko jokin vipu josta voi lukita ja poistaa. Kellostani ei kuulu lyönnin ääntä kuin vaisusti. Mikä neuvoksi ??

    Kapa

    Jos kello lyö vaisusti katso osuuko lyöntivasarat sointi rautoihin keskelle kunolla. säädä kellon 2 sta koneiston tuki muttereista jos kellon koneisto on päässyt liikkumaan kellokaapin akseleilla kellon jousiakiristäessä. Terv kelloseppä


  • ei o räjähtänyttä kuvaa
   mutta ehjä kello olis ,
   paljonko maksaisit?

   • Hei
    Olen vähävarainen kellonkeräilijä jos luovut kellosta edullisesti niin pääsee hyvään kotiin ja antiikkikello klubin tilastoihin


   • ei ole enää kelloa


  • Haluaisin myös tietää tuon että missä tarkalleen ottaen Valmet-seinäkellossa on sellainen vipu millä saa lyönnit ns. päälle. Ei kuulu lyöntejä ei vaikka vieteri on kyllä vedetty ja kello muuten käy hyvin.

   • Se Valmet lyö tasa ja puolitunnit kunnes jousen voima on loppu.Mitään erillistä v ipua ei lyöntien poistoon ole.


   • aa-pee kirjoitti:

    Se Valmet lyö tasa ja puolitunnit kunnes jousen voima on loppu.Mitään erillistä v ipua ei lyöntien poistoon ole.

    Kiitos.. täytyy viedä kello siis korjaamolle.


   • TiedostaKiitollinen kirjoitti:

    Kiitos.. täytyy viedä kello siis korjaamolle.

    Vaimennus toimii metalliliuskalla, joka laitetaan niihin kolmeen metallitankoon. On helppo laittaa paikalleen ja ottaa pois, pujotetaan rei'istä. Alhaalla olevilla ruuveilla säädetään muistaakseni kello suoraan ja sen metalliliuskan saa kiinni toiseen ruuveista. Kaikissa kelloissa ei ole tallessa, jos vaimea ilman liuskaa niin sitten jotain vikaa. Helppo sellainen on itsekin tehdä, saa nukuttua kun ei lyönnit kuulu niin voimakkaasti.


   • joko korjattu kirjoitti:

    Vaimennus toimii metalliliuskalla, joka laitetaan niihin kolmeen metallitankoon. On helppo laittaa paikalleen ja ottaa pois, pujotetaan rei'istä. Alhaalla olevilla ruuveilla säädetään muistaakseni kello suoraan ja sen metalliliuskan saa kiinni toiseen ruuveista. Kaikissa kelloissa ei ole tallessa, jos vaimea ilman liuskaa niin sitten jotain vikaa. Helppo sellainen on itsekin tehdä, saa nukuttua kun ei lyönnit kuulu niin voimakkaasti.

    Se ei kyllä se reikälevy ole mikään vaimennin kun kuljetus tuki. Pitää kuljetuksen aikana lyöntipuikot paikallaan ettei pääse vispaamaan poikki tärinästä ohuesta kohdasta mikä puikkoon on sorvattu.


  • just korjasin Junghansin suuren seinäkellon purin osiin putsasin ja rasvasin osat
   vaihdoin lyöntijousen kellon vetojouseen ja anopin toiseen, tuossa ne on osat keittijön pöyvällä oottamassa selevää päivää mutta hik, nyt shaunaan ;D...

  • Itselläni seinällä ukin vanha Valmet. Iso kuin mikä ja kaunis. En tiedä sen vedosta mitään. Kaksi reikää taulussa ja kaksi ruuvia heilurin alla. Kun tietäisi edes kumpi on kellon veto niin saisin sen näyttämään aikaa.

   • Oikean puoleinen on kellon veto ja vasen on lyöntien veto ( lyönnin jos vedät se kyllä lyö useamman kuukauden)
    , itellä on onneks lyöntien veto loppu ja kello vaan raksahtaa puolen tunnin ja tasatunnin aikana


   • Aaatsi kirjoitti:

    Oikean puoleinen on kellon veto ja vasen on lyöntien veto ( lyönnin jos vedät se kyllä lyö useamman kuukauden)
    , itellä on onneks lyöntien veto loppu ja kello vaan raksahtaa puolen tunnin ja tasatunnin aikana

    ei lyö useampaa kuukautta. n.2 viikko on jousen max kesto. 31 day kellot käy ja lyö n1k . vuopsi kellot käy sen n.365 päivää mutta ne ei lyö ;) Terv kelloseppä.


  • Ottaa vaan kameralla kuvia purkaessa joka työvaiheen jälkeen, joista sitten kasatessa katsoo mikä oli missäkin ja miten päin. Näin toimien sain putsattua ja öljyttyä kirpparilta löytämäni Valmetin joka ei oikein jaksanut käydä. Älkää sitten läträtkö millään CRC:llä, vaan käyttäkää öljyämiseen mieluiten oikeata kelloöljyä tai edes jotain auton Rallyformulaa tms.

   Nyt pitäisi vielä löytää jostain uusi heilurin lätkä, kun siihen on kaiverrettu alkuperäisen omistajan 50v-toivotukset ja kromaus muutenkin hieman syöpynyt.

   • aseöljy ja kello öljyt käy ei kannata läträmuuta öljyä sinne jos haluaa säilyttää kellon arvon ja kunnon tulevaisuuteen.


  • Osaisiko joku kertoa miten toimia kun ilm olen vetäny yli lyönnin puolen? Käynyt huollossa ja toimii kuin junan vessa..menin vain ja vedin vissiinki liiaksi ku herkesi lyömästä täysin. Kävelee normaalisti ja raksahtaa aina siinä kohti millon pitäs lyyä.

   • Huoltoon!!!


  • Millä pitäisi pintakäsitellä vanha kello jotta sen saisi entiseen kuosiin ?.

   Vaha vai petsi ?

   • Parhaiten arvo säilyy kun et tee mitään. Vanhan tulee näyttää wanhalta!


  • Minulla olisi Valmetin kello jolla en tee mitään, olisiko joku kuka haluaisi ostaa?

   • Korjautin juuri 50-luvun alun isoisän perintö-Valmetin. Kello odotteli huoltoa (tai päätöstä siitä) kirjahyllyn päällä 25 vuotta, ja päätin nyt lopulta viedä kellon kellosepälle. Lasku oli 280 euroa, yksi osa jouduttiin vaihtaan ja työlle annettiin yhden vuoden takuu. Kellossa on jalopuusta tehty runko ja se on yrityksen alkupään kellotuotantoa. Taloudellisessa mielessä monet eivät katso korjaamista järkeväksi toimenpiteeksi, mutta onpahan sitä kapitaalia tullut käytettyä turhempiinkin kohteisiin.


   • PetriPaavo kirjoitti:

    Korjautin juuri 50-luvun alun isoisän perintö-Valmetin. Kello odotteli huoltoa (tai päätöstä siitä) kirjahyllyn päällä 25 vuotta, ja päätin nyt lopulta viedä kellon kellosepälle. Lasku oli 280 euroa, yksi osa jouduttiin vaihtaan ja työlle annettiin yhden vuoden takuu. Kellossa on jalopuusta tehty runko ja se on yrityksen alkupään kellotuotantoa. Taloudellisessa mielessä monet eivät katso korjaamista järkeväksi toimenpiteeksi, mutta onpahan sitä kapitaalia tullut käytettyä turhempiinkin kohteisiin.

    Vanhan seinäkellon huolto kannattaa aina. Jos huolto tehdään säännöllisesti niin mitään suuria vaurioita ei pääse syntymään. Huoltoväli mekaanisella kellolla 5-8 vuotta.


  • Moi. Onko kaikissa heilurikelloissa tuo koneiston veto tuo oikean puoleinen reikä? Sain Rythm 30 heilurikellon ja välttämöttä en haluaisi vetää lyöntejä :)

  • Arvokas kello vaatii arvokkaan huollon. Se kannattaa.

  • Maailman vanhinta (lähes antiikkista) sanomaa alkuperäisestä kristinuskosta.
   Entinen antiikkikauppias puhuu ja kirjoittaa:
   http://www.Jeesus-on-Herra.com

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   31
   1686
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   22
   829