Break -00 takapää liian alhaalla

perä alhaalla

Tosiaan breakin takapää roikkuu liian alhaalla, eikä mitään näyttäs silmämääräisesti olevan pielessä. Jousitangot näyttää ihan normaaleilta, toinen on jo joskus vaihdettu. Mistä ihmeestä perä voi laskea? Vai väsyykö jousitangot ajan myötä ja niitä pitää kiristää.. siis kääntää booreistaan tiukemmalle esim. yhden loven? Voi olla aika työläs homma kun ruostunu kuitenkin tiukkaan.? Onko jollakin ollu sama vika-ja korjattu? Kiinnostais tietää miten korjattiin?

7

922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monamuuri

      Omasta meganesta meni toinen takavääntösauva poikki sillä seurauksella että koko perä viisti maata pitkin. Vaihdatin varmuuden vuoksi molemmat sauvat uusiin kun koko taka-akseli oli joka tapauksessa irrotettava.
      Kerro toki jos oli kyse jostain muusta viasta.

    • fleurdelysbis

      Olen kuullut, että joku otti mitat ja asensi jokin toisen merkkisen auton kierrejousivahvisteiset iskarit, oliskohan ollut Bemari tai Mersu. Joku lisäsi itse ylimääräisiä kierrejousia iskarin ympärille, mutta sanoi viritystään vaaralliseksi ja laittomaksi, mutta sai perän jotenkuten pysymään ylhäällä. Autowikissä on ohje vääntövarsien säätämisestä Renault 19 -malliin, joten se sopinee myös Meganeen. Sitten tietysti Varaosahausta tai Relluosasta voi ostaa koko taka-akseliston, mutta se tulee maksamaan 300-500 euroa. Joku firma tekee myös mittatilaustyönä lisäkierrejousia karavaanareille, mutta sekin maksaa kaiketi jotain. Sun pitää nyt selvittää, onko vika vain pelkästään iskarissa tai molemmissa, kuluvaa lajia, varsinkin jos ne on asennettu väärin, elikkä kiristetty kiinni vielä kun auton perä on ollut ylhäällä, jolloin iskarit ovat väärässä kulmassa ja kuluvat alle aikayksikössä ja alkavat vuotamaan. Ensin kirrataan sormitiukkuudelle ja sitten vasta auto renkaittensa varaan ja lopullinen kiristäminen.

      Vääntötangot katkeavat, koska ne eivät kerta kaikkiaan kestä (suunnitteluvirhe) ja tähän kun vielä lisätään Suomen olosuhteet, kuten talvisuolaus niin siinä sitä sitten ollaan. Ilmeisesti vääntötangot pitäisi omatekoisesti suojata kosteudelta, suolalta ja ruosteelta jonkinlaisella pohjalevyllä tai kannella.

      • öylä

        Onko myös kierrejousissa suunnitteluvirhe, kun niitä katkeilee ihmisten autoista? Kyllä se on vanhuutta, kun ne katkee.


    • ööäät

      Meidän rellusta katkesi oikenpuolen vääntösauva, jolloin auto oli hieman kallellaan. Kaiken lisäksi se oli takimmainen, jolloin sen katkeaminen oli vaikeasti todettavissa, kun se oli katkennut viistosti. Lisäksi siinä oli alkuperäisenä kutistesukka päällä, jota ei varaosassa ole. Hintaa väntösauvalla oli merkkiliikkeessä 160 euroa. Itse vaihdoin ja hommana se oli aika iisi. Niille jotka moittivat kyseistä systeemiä, niin voin sanoa, että katkeilee ne kierrejousetkin. Mielummin vaihdan vää'ntösauvan. Kun ostat kierretangon, niin ota kovuudeltaan vähintään 8,8 tai viellä parempi on 12,9. (älä osta halpahallista 4,8)

      • perä alhaalla

        En jaksa kyllä uskoa että jousitangot olisi nin paljon antanu perää- pakko olla vika puslissa joitten sisällä on booritus mihin jousitangot tulee kiinni. Mahtaako joku olla vaihtanu ko. puslat? onnistuukohan kotikonstein? vai onko parempi luovuttaa ja ostaa koko taka-akseli romuttamolta?


    • eco men

      on vieläjotakin arvoa romuna,käytöarvon taitaa olla jo 0...

    • hencc

      Puslathan sieltä mm. hajoaa.
      Korjattu taka-akseli: www.x-parts.fi/taka-akselit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe