Jäähdytys.!.

Pelkkävieteri

HEI! Onko mitään ehdotuksia mielellään joltai kuka tietää asiasta enemmä, miten jäähdytän tämmöisen kotelon: Chieftec BH-02B-B-B-OP Uni. Itse laittaisin tuonne kiintolevyjen alle noihin 2 paikkaan ne 92mm tuulettimet ja tonne kotelon taakse 120mm. Antakaa ehdotuksia.

3

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Operetin kummitus

      En löytänyt ihan tarkalleen tuota koteloa, mutta luultavasti melkein samanlaisen.

      Siinähän on poweri ylhäällä. Onko sinulla virtalähteen ilmanotto alas- vai ylöspäin? Jos powerin ja kotelon katon väliin jää pari senttiä vapaata tilaa, ilmanotto kannattaa kääntää ylös. Sinnehän se kuuma ilma hakeutuu. Ja höpöhöpö että "poweri kuumenee" ja sitä rataa. Powerin täytyykin tuollaisessa kotelossa käydä aika lämpimänä, niin puhallin ottaa paremmin kierroksia, ja saadaan kuumat ilmat pois lootasta. Siihen virkaan ei tosin kannata laittaa mitään 49,90 maksavaa virtalähdettä, vaan reilusti ylimitoitettu laatuvehje (puhaltimen kierrosten automaattisäädöllä). Reilusti ylimitoitettu poweri "kuvittelee" toimivansa omilla normaalitehoillaan, kun se lämpenee, ja säätää puhaltimensa (mahd 135 mm.) toimimaan sen mukaisesti.

      Siihen alle 12-senttinen puhku ulos, niin johan saadaan kuumat melko hyvin pois. Vielä auttaa sekin, kun ei ole se virtalähde kilpailemassa samasta ottoilmasta. Sitten on vain se ongelma, että mistä saadaan viileä ilma tilalle. Kaksi 92-millistä saa tehdä työtä tosissaan, että saisi sisään 20 litraa ilmaa sekunnissa. Saattaisi olla parempi jättää siihen kaksi 92-millistä reikää, neljä jos mahdollista. Paras jos repisi etupaneelista alimmaisen kolmanneksen kokonaan vekka. Tuo loota on sunniteltu alipainetta varten: siksi siinä on reikiä siellä sun täällä. Anna alipaineen tehdä tehtävänsä, pidä ilmanottoaukot auki ja pese mahd. suodattimet.

      Iso poweri ja yksi hyvä! poistotuuletin kotelon yläosassa pystyvät poistamaan ilmaa suunnilleen 20 litraa sekunnissa, JOS JA VAIN JOS uutta ilmaa saadaan esteettä tilalle. 20 l/s on tässä suunnilleen se raja, missä puhkut rupeaa metelöimään niin että kuuluu oven läpi toiseen huoneeseen. Tuossa lootassa 20 l/s tarkoittaa sitä, että ilma vaihtuu kokonaan joka toinen sekunti. Se riittänee että ilma vaihtuu kokonaan vain joka kolmas sekunti, jolloin kaksi puhallinta joutuu poistamaan ilmaa 13.3 l/s. Tuon määrän ne kyllä poistavat ihan sivistyneesti, ilman ylimääräisiä ulvomisia, kunhan sitä uutta ilmaa varten vain on tarpeeksi vapaita reikiä.

    • cascaeq2

      teeppä niin että porautat sinne kotelon kattoo 120 reiän ja pistä sinne rupellin joka vie kuuman ilman ulos paljon tehokkaampaa kuin että pistät jonnekki seinään ja ihan kotelon alhaalle joku tehokas rupellin (ottamaan ilmaa ulkoa) mikä saa sen ilman puskettua vauhilla takaseinästä etu seinään niin ei siinä sen enempiä tarii sen jälkee

      • joku vaan...

        Ei se kattopuhallin niin hyvä ole kuin mitä palstoilta lukiessa voisi päätellä.

        On sinänsä totta, että lämpö nousee ylöspäin, mutta loppujen lopuksi näissä peruskoteloissa se korkeus on niin pieni että painovoimainen noste on aika pieni voima, sitten kun olisi joku ~150 senttinen hormi tai korkeampi, niin sitten asia on toinen.

        Ja kaikkein pahinta kattopuhaltimissa on se, että ne ovat aina ja poikkeuksetta keskellä koteloa, mikä ainakin minun tapauksessa itseasiassa vähensi prosessorille asti kulkeutuvaa ilmavirtaa.

        Jos prosessori on ongelma, niin sitä jäähdytetään. Ja parhaiten se jäähtyy kun huolehditaan siitä että ilma virtaa sinne ja sieltä pois. Yksinkertaisin tapa toteuttaa se, on lisätä yksi poistopuhallin siihen paikkaan joka sille on jo valmiiksi useimmissa koteloissa varattu ihan siihen powerin alle.

        Ja ihan vaan lisävinkkinä, että etenkin jos kone on ahtaassa tilassa, niin usein poistopuhaltimettomassa kotelossa auttaa kun sulkee sen poistopuhaltimen reiän, siitä kun tulee ilmaa sisäänpäin jos siinä ei ole puhallinta. Lämpimän ilman edes-takaisin pyörittäminen ei jäähdytä konetta. Tehokkaammassa koneessa tosin on usein tarvetta sille toiselle puhaltimelle, joten tämä ei kaikille sovellu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      132
      2377
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      284
      2275
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      74
      1759
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      119
      1452
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      130
      1299
    6. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1298
    7. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      72
      1030
    8. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      1020
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      47
      925
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      901
    Aihe