koiran yskä?

laura

voiko koirallani olla yskää, kun monta kertaa päivässä (nyt noin viikon ajan) alkaa yhtä äkkiä hönkiä kamalasti ja tulee oksennusrefleksi, kakoo, mutta mitään ei tule. makuultaan ei höngi, mutta seisaaltaan kyllä...

16

40543

  Vastaukset

  • Mun koiralla oli sama juttu, ja vein sen lekuriin, niin sillä oli nielutulehdus.
   Kys:kuuluu haiseeko sun koiras suu pahalle?

   • No sehän voi olla nenäpunkki.. mutta omalla koirallamme oli viruksen aiheuttamaa yskää. Se kakoi ja meni niin rajuksi, että oksensi ruuat ulos, kun niin yskitti. Siihenpä auttoi kortisoni piikki8 ja antibiootit.


   • ei haise henkikään, ainahan se on joskus vähän haiskahdellut, mutta ei se taida nyt haista edes senkään vertaa


  • Onko koirasi vanha? Oma koiramme yskii ja kakoo sydänvian takia (nestettä kerääntyy keuhkoihin). Usein ainakin pikkukoirilla sydänvika ilmestyy vanhemmalla iällä. Oman koiran sydänvika todettiin kun se oli 8-vuotias.

  • siis se koirani köhiminen, kun sitä kesti noin viikon ja nyt ei ole yskinyt/kakonut pariin päivään enää ollenkaan. onkohan/olikohan kyseessä joku allerginen reaktio? koirani saa kotiruokaa enimmäkseen, jossa seassa vähän koiranruokaakin. kahdeksan vuotias hauveli on kyseessä (hui onko se jo noin vanha). seurailen vielä tuota yskimisen jatkumista, jos ei viikon kuluessa ole parantunut, vien lääkäriin

  • Se on yksi sydänvika oire mun koiralla eli cavalier kingcharles spanielilla todettiin sydänvika muutamia vuosia sitten ja vasta nytten on tullut tällasta yskän tapasta onsennusta mutta koirani ei oksenna..Läkkeet ei auta vaivaan se on kyllä harmillista mutta sivuäänet on hävinneet lähes kokonaan sekä läähätys(kuumalla ilmalla ja sydämmen tykytys)

   • Meidän koiralla sydänoireet alkoivat yskällä, joka huipentui pakonomaiseen oksennusreflektiin. Koira siis koetti oksentamalle saada limaa keuhkoistaan pois. Olemme syöttäneet noista oireista lähtien sydänlääkettä, joka on onnistuneesti antanut koiralle elinvuosia lisää. Yskäkin loppui lääkkeiden ansiosta. Pikkukoirilla tuo sydänvika taitaa olla yleinen ja harmillinen vanhuuden sairaus. Meidän haukku aloitti sydänlääkityksen siinä kymmenvuotiaana. Nyt mennään yhdettätoistavuotta.


   • Kääpiösnautserin omistaja kirjoitti:

    Meidän koiralla sydänoireet alkoivat yskällä, joka huipentui pakonomaiseen oksennusreflektiin. Koira siis koetti oksentamalle saada limaa keuhkoistaan pois. Olemme syöttäneet noista oireista lähtien sydänlääkettä, joka on onnistuneesti antanut koiralle elinvuosia lisää. Yskäkin loppui lääkkeiden ansiosta. Pikkukoirilla tuo sydänvika taitaa olla yleinen ja harmillinen vanhuuden sairaus. Meidän haukku aloitti sydänlääkityksen siinä kymmenvuotiaana. Nyt mennään yhdettätoistavuotta.

    Meidän koiralla oli samanlaisia oireita ja menimme eläinlääkäriin.Lääkäri kuunteli sydäntä ja totesi sivuääniä kuuluvan sydämestä.Koiralle annettiin piikillä ensimmäiset lääkkeet ja yskiminen loppui heti. Nyt hauvamme syö sydänlääkkeitä ja nesteenpoisto lääkkeitä päivittäin.Pissaamisen ja juomisen lisääntyminen alkaa heti johtuen nesteenpoisto lääkkeistä.Lääkkeillä saa elinikää koiralle muutamanvuoden.


  • koirani on 9 kk ja se saattaa alkaa kakomaan yhtäkkiä . Aamuisin se yleensä oksentaa. Tätä on jatkunut jo viikon emmekä tiedä mitä se on. Voisiko sillä olla joku luunsiru kurkussa? vai voiko se johtua jostakin sairaudesta?

  • Etkö ole vienyt koiraasi lääkäriin, jos se aamuisin yleensä oksentaa ja tuo kakominenkin kuulostaa pahalta. Ei täällä voida arvioida, mikä koiraasi vaivaa.

  • Onko se ns tyhjänmahanoksennusta vai mitä? Jos edell mainittua, niin alat ruokkimaan useammin. Millaista se oksennus siis on????????

  • omalla koirallani oli samoja oireita joskus vuosi sitten ja sillä sitten todettiin kennelyskä. Eli onko koirasi kennelyskä rokotus kunnossa? Itse en älynnyt rokotuskortista katsoa, että se olis pitänyt vuoden välein rokottaa, vaan automaattisesti ajattelin, että seuraava rokotus kahden vuoden päästä..

   Eläinlääkäri määräs sillon koiralle yskänlääkettä ja lepoa viikon verran.

  • Voi ny ton pahoja lentsuja liikkeellä, yskitään ja kaotaan että räät lentää.

   • Eilen illalla se oksensi mm. puunpalasia ja rautanaulan ulos...Ajattelimme mennä heti lääkäriin tarkistamaan asia..Kiitos neuvoista kaikille:D


   • _vili kirjoitti:

    Eilen illalla se oksensi mm. puunpalasia ja rautanaulan ulos...Ajattelimme mennä heti lääkäriin tarkistamaan asia..Kiitos neuvoista kaikille:D

    Eikä koira ole kakonut tänään ollenkaan:D :D


  • Kennelyskää veikkaan ja pelkään, että omalla 8viikosella se olisi myös. Köhii ja kakoo, aivan kuin kurkussa olisi jotain. Ajattelin rimpsauttaa eläintohtorille maanantaina ja kysyä että katsellaanko vai tuodaanko pöydälle tutkittavaksi.
   Olen nyt aika hysteerinen, ensimmäinen pentu joka taloon tullut. Koirat ylensä olleet jo teini-ikäisiä ainakin kun saapuneet tänne.

   Pentuni kakominen alkoi sen jälkeen kun kävimme tallilla, mietin että voiko olla mahdollista että saanut tallilta jotain purua henkeensä tai jotain, mutta katsellaan. Pirteä tuo on ja jaksaa leikkiä =) Suolisto toimii ja ruoka maistuu!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   4582
  2. Niko ja Katrie hop lopissa

   Suloinen video, Niko ja Katrien tyttö😍
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   2782
  3. Johanna Tukiainen ryyppää raskaudesta huolimatta

   Päihdeäidin putki jatkuu, nyt vain salaa. Siirtyessään laivalla Ruotsin ja Suomen väliä juo salaa halpaa viiniä. Neuvolassa ei ole käynyt lainkaan, ko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1740
  4. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   80
   1391
  5. Johanna Tukiainen känässä laivalla

   Hänet siis nähty ympäripäissään Siljalla. Samaten juhannuksena Suomessa dokannu 3 päivän putken... Että sellanen uskovainen äityli..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   882