Somaliperhe naapurina

Jannamanna

Keskustelua on käyty tälläkin palstalla ja saanen kertoa omista kokemuksistani.
Olen asunut noin neljä vuotta kaupungin vuokra talossa Helsingin Vuosaaressa Ulappasillan vieressä.
Talomme oli ensimmäisen kahden vuoden aikana varsin mielyttävä ja mukava, mutta viimeisten kahden vuoden aikana tilanne on muuttunut tyystin.
Naapureistamme enään noin viidennes puhuu suomea.
Somaliperheitä rapussamme on huomattava määrä, ja olen huomannut että heillä on ihan eri säännöt kun muilla asukkailla:
No 1, perusperheeseen kuuluu äiti, isä, viisi-seitsemän lasta, isoäiti, täti, setä ja muutama serkku sekä vierailevat sukulaiset.
Meteliä saa pitää vuorokauden ympäri niin paljon kun kerkeää ja ääntä lähtee (lapset ravaavat kämppää ympäri koko ajan kirkuen vielä kahdelta yöllä?) Perhe on suuri ja vieraita on aina paljon, kun asuu kahden somaliperheen välissä (yksi yläpuolella ja toinen vieressä) on meteli aikamoinen!
Hajusta en sano mitään, kuuluu kuulemma heidän kulttuuriin karkoittaa paholaiset suitsukkeilla ja tuoksuvilla öljyillä.
Saunassa käydään ihan milloin vaan itselle sopii ( myös toisten vuoroilla ja yleisten saunavuorojen ulkopuolella) koska naiset ovat kuukautisten aikana saastaisia eivätkä saa pesytyä samoissa tiloissa miesten kanssa..tähän näyttää saunamme kelpaavan hyvin, myöskin minun saunavuorollani.
Pesutupaan mennään kun halutaan. Jos et ole paikalla samalla minuutilla kun vuorosi alkaa on vuorosi automaattisesti heidän. Vuoron lopussa sinulla on ehkä vain kuivain käytössä, silloin voidaan omat pestävät lykätä koneeseen ja sen jälkeen kun kuivainta tarvitaan heitetään sinun puhtaat vaatteet lattialle odottamaan noutamista kun omat ovat linkoamassa.

Tänne muuttaessa en ollut rasisti, mutta ikäväkseni minun on tällä hetkellä sanottava että kun parhaillani olen omaa asuntoa etsimässä, on ensimmäinen kysymykseni uutta asuntoa katsoessani aina "asuuko tällä alueella paljon ulkomaalaisia?"

Janna

46

11153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maarit

      Kyllä saisi tämä hyysääminen jo riittää. Alkuopetuksena kaikille Suomeen tuleville se, miten täällä kuuluu elää ja olla. Talon säännöt opeteltava ennenkun muuttaa asuntoon. Ja ukaasi annettava siitä että niitä sääntöjä pitää noudattaa, sakon ja irtisanomisen uhalla. Koskeehan nämä asiat myöskin Suomalaisia, emme voi elää kuin pellossa, ilman vastuuta mistään. Maassa maan tavalla, taikka maasta ulos. Se ei ole rasismia jos vaaditaan heitä elämään samoilla säännöillä millä kaikki täällä elävät. Eikä sekään ole rasismia jolleivät he saa noudattaa kaikkia uskontoja ja niihin liittyviä rituaaleja täällä. Pitäisi opettaa heti rajanylityspaikoilla taikka Konsulaateissa nämä asiat maahanmuuttajille, ettei sitten tulisi yllätyksenä. Ties vaikkei olisi niin kova tunkukaan tänne sitten jos vaadittaisiin näiltä tällaisia asioita jotka kuuluisivat alkuopetukseen. Kyllä olen sitä mieltä että monet näistä ulkomaalaisista aiheuttavat rasistisia tunteita jopa sellaisissa ihmisissä joissa niitä aiemmin ei ole ilmennyt. Voisivat keskustella keskenään asioista ja siitä miten voisivat olla kiitollisia että saavat asua täällä ja saavat usein vielä ylöspidon verorahoista joita Suomalaiset joutuvat maksamaan jotta heillä olisi ruokaa pöydässä ja katto pään päällä täällä. Aiheutttavat käytöksellään pahaa ainoastaan itselleen loppujenlopuksi. Ja lapsiaan saisivat myöskin kasvattaa kuuliaisemmiksi ja kunnioittavammiksi.

    • Jani

      Taidan asua samassa talossa!
      Oletkos huomannut viime aikoina ilmestyneet kaapelit yhdestä somaliasunnosta toiseen, ulkoikkunoitten kautta? (Sinne koulullepäin olevassa suunnassa)
      Mitä lie virittävät Allahkanavia keskenään?

    • Mr_K

      Hämmästyttävää miten samanlaisia kokemuksia somaleista on. Asumme kaupungin vuokra-asunnossa ja kokemusta on lähes kaikista suomessa asuvista etnisistä ryhmistä. Moniongelmaisista suomalaisista. Pidän itseäni varsin pitkäpinnaisena, ihan helpolla ei meikäläistä saa kypsymään. Ymmärrän että kerrostalossa elämisestä tulee ääntä (ja kaupungin vuokratalossa vieläpä normaalia enemmän :-) Mutta nyt on mennyt vati nurin somalien kanssa. Meininki on juuri samanlaista kuin Janna kirjoitti. Kun omalla saunavuorolla yrittää saunaan niin somalimuijat ovat toosan pesulla. (Jannan kirjoituksesta tosin selvisi miksi eivät käy himassa pesulla) Sitten kun tyhjentää saunan somaleista ja käy perheensä kanssa saunassa niin seuraavana päivänä pihalla haukutaan rasistiksi. Ei kyllä mene jakeluun. En todellakaan heittänyt ylimääräisiä saunasta ihonvärin vuoksi vaan koska ovat MINUN vuorollani saunassa. Samoin somaleille on kaikki irtain ja lukittukkin tavara yhteistä. Viime keväänä olin hankkinut pojalleni (5v) pyörän kun yksi somaliperheen isommista lapsista (n.15v) huomasi että sehän sopisi hänen pikkuveljelleen. No ei muuta kuin meidän poikaa kuonoon ja pyörä pikkuveljelle. Meikä kun karjuu parvekkeelta että pyörä takaisin, niin vievät sen vikkelään kotiinsa ennen kuin ennätän pihalle. Somaleitten ovella sitten isä pyörittelee silmiään ja syyttää rasistiksi kun vaadin pyörää takaisin. Voi V&%%u että mua V&%¤aa tollaset tyypit. Kyllähän täällä suomalaisetkin narkit varastaa kaiken irti lähtevän, mutta odottavat sentään että omistaja on lähtenyt paikalta. Isännöitsijä ei voi/uskalla tehdä mitään kun pelkää että syytetään rasistiksi. Kehottaa vaan ymmärtämään kulttuureja. Olen aivan varma että somaliassa tollaset etuilijat/varkaat/törkeästi käyttäytyvät puusilmät lynkattaisiin alta aikayksikön. Ei se heidän käyttäytyminen ole kiinni kulttuurista vaan siitä että somalit käyttävät uskomattoman härskisti suomalaista yhteiskuntaa hyväkseen. Ja sinisilmäiset kukkahattu tädit vaan nyökyttelevät sossussa ja kehottavat ymmärtämän kun niillä on ollut niin vaikeaa...
      P.S kaikista parasta oli kun koetin saada uutta asuntoa jostain muusta kerrostalosta. Ei kuulemma voi muuttaa/anneta uutta asuntoa kun kukaan ei halua muuttaa siihen mun kämppään koska naapureina on somaleja ja jos siihen mun tyhjään kämppään ottaa somaliperheen niin viereisetkin raput alkaa tyhjenemään.
      P.S.S Ja turha ehdottaa että ostaisin oman asunnon, mun palkalla ei ikinä saa asuntoa jossa 5 henkinen perhe mahtuu asumaan.

    • Avarakatseinen

      Ahaa! Saas nähdä koska ilmestyy ensimäinen "puolustuspuheenvuoro asiantuntijalta"
      Sivustakatsoen ehdottaisin toverikuria, kun talon oikeanvärinen miesjoukko puhuttelee, niin eiköhän tyyli muutu.
      Saman voisi tehdä sille sosiaalitantalle, joka näitä asuntoja "ohi" jakelee!
      Nykyisen avoimen hallinon aikana päätöksentekijän nimi ja osoite saadaan selville!

    • lemmikkeja

      Hei,
      tiedän ongelman. Lemmikkien otto on hyvä apu pulmaan. Useat ulkomaalaiset pelkäävät koiria. Ostakaa sellainen ja antakaa koiralle kunnon käytös- ja turvallisuuskasvatus. Monet isommat koirat ovat helliä perhekoiria, mutta suojelevia omia kohtaan. Tehkää vain selväksi, ettette päästä ketään, hmm niiden vihaajaa, pahoinpitelemään eläintä. Kivittämään esimerkiksi, ei tarvinne kertoa enempää? Tämä voi saada koiran todella vihaamaan "muita". Toinen kelpo lemmikki allergisillekkin on minipossu. Joidenkin uskontojen mielestä se on saastainen. Minipossu on kotiolossa viihtyvä, hajuton, siisti eläin. Tarvitsee tosin kuljetukseen hissin, koska pelkää portaita. Kokeilkaapa mennä minipossun kanssa armaitten naapureittenne kanssa hissillä... Hah haa!

    • töissäkäyvä

      Olen huomannut saman asian. Tänne on hyvä tulla ja olla niin kon ei olis mitään sääntöjä. Turussa on as.alue nimeltään Halin..Siellä suu paljon näitä ketä on tullut savimajoista. Sähköhella kestää ainostaan vuoden kun se on poltettu piloille.Suomalaisella kestää vähintään 10 vuotta että silleen

    • bulubulu

      Me ellää kute haluta Te rasismi
      melle kuiluu ruoka etta juoma suomi maksa pesuhuone meidä käytös vuorola meidä tule paljon lisa, sopeutuko suomi koska

      • kokemus!

        kanssa taloyhtiössä jonka valtasi "somalit"ei en ollut rasisti!mutta tulin sellaiseksi!sitä hitonmoista kälätystä,ja räkimistä ja todellakin hajua saunassa!huh!huippuna torakat jotka heidän jostain öljyistä kuulemma tuli!taloyhtiössä kolmesti vuodessa torakka myrkytykset!asukkaat evakkoon myrkyn alta!kaapit tyhjiks,nurkat tyhjiks jne!ja kolmesti vuodessa!huoltoyhtiö ei uskaltanut valittaa heille,kun pelkäsivät rasisti syytteitä!
        me luovutimme ja muutimme!oma talo näille ja omiin oloihin,ei suamalainen sopeudu eikä tarvitse!


    • Mörrimöykky

      Kuulostaa ah niin tutulta. Meillä vielä lisäksi niin että ollaan ainoat koko saamarin talossa jotka käy töissä....että silleen.

    • dadasdasdas

      tätähän se on... ja lisääntyy vaan.

    • odseri

      .. sitten somaleitakin. Tai sinä vain puhut paskaa...

      Talossa jossa minä asun, asuu myös useita somaliperheitä, eikä mitään ongelmia heistä ole ollut.
      Seinänaapurina asuu viisi henkinen perhe, tenavat about 3-7 vee.
      Ei ikinä mitään häiriöitä, mukuloiden mekkalointia tietysti joskus kuuluu , niinkuin kerrostalossa yleensäkin.

      Kaikki häiriköt tässä talossa ovat taattua made in finland laatua;)

    • tuleva ope

      Minusta tuntuu että joidenkin ärysyttävien yksilöiden perusteella ollaan herkkiä tuomitsemaan koko porukka. Jos näet jossakin huonosti käyttäytyvän suomalaisen, ruotsalaisen tai muun valkoihoisen et ajattele automaattisesti että suurin osa on samanlaisia. Somaleiden ja muiden tummaihoisten kohdalla jotkut kuitenkin ajattelevat näin. Tottakai on niitäkin joilla oikeasti ei ole mitään käytöstapoja (kuten tuolla Mr_K:n kertomalla isällä joka haukkui rasistiksi), mutta osa ongelmista ratkeaisi varmasti sillä että kerrottaisiin somaleille (ulkomaalaisille) itselleen miten meillä on tapana tehdä ja toimia. Voimmeko esim. olla varmoja että he tietävät että meille suomalaisille omat sauna- ja pyykkivuorot ovat tärkeitä? Ja että meillä on tapana kysyä lupaa ennen kuin lainataan pyörää, joka on pihalla ja jota ei ole lukittu? Että meidän mielestämme suitsukkeet haisevat pahalle ja levittävät torakoita? Että me emme pidä metelistä varsinkaan keskellä yötä? Jne. jne. Rohkaisisin ihmisiä keskustelemaan näistä asioista kaikkien ulkomaalaisten kanssa jotka käyttäytyvät häiritsevästi.

      • 2+18

        Kyllä näiden naapureiden pitää opettaa somalit maan tavoille. Eihän se voi kuulua kotouttajille ja niitä tänne kutsuville.


      • ei-rasisti

        Siis voihan vee. Siis pitäis aikuisille ihmisille ruveta selittään primitiivistenkin aakkostensa alusta olevia asioita??!! Koskapa myös islaminuskoiset tietävät vallan hyvin, että ei saa varastaa, esimerkiksi. Kyse ei voi olla siitä ettei tajua ettei toisen pyörää/saunavuoroa saa ottaa tai että sääntöjä ei tarvi noudattaa (hiljaisuus jne). Olisin mielestäni itse aika rasisti jos sanoisin että somali on niin TYHMÄ että sille pitää SELITTÄÄ. Ei v-ttu oo todellista. Ne tajuaa, ne tietää, ihan hyvin. Niitä ei vaan KIINNOSTA ko ne ei KUNNIOITA meitä vääräuskoisia HELVETTIINMENIJÖITÄ. Siinä teille KULTTUURIA.


      • assiti
        ei-rasisti kirjoitti:

        Siis voihan vee. Siis pitäis aikuisille ihmisille ruveta selittään primitiivistenkin aakkostensa alusta olevia asioita??!! Koskapa myös islaminuskoiset tietävät vallan hyvin, että ei saa varastaa, esimerkiksi. Kyse ei voi olla siitä ettei tajua ettei toisen pyörää/saunavuoroa saa ottaa tai että sääntöjä ei tarvi noudattaa (hiljaisuus jne). Olisin mielestäni itse aika rasisti jos sanoisin että somali on niin TYHMÄ että sille pitää SELITTÄÄ. Ei v-ttu oo todellista. Ne tajuaa, ne tietää, ihan hyvin. Niitä ei vaan KIINNOSTA ko ne ei KUNNIOITA meitä vääräuskoisia HELVETTIINMENIJÖITÄ. Siinä teille KULTTUURIA.

        En tiedä ketään, jotka halusivat itelle somali naapiria. Kohta KOKO MAA on tämmöinen...Pitäis tehdä jotain ja heti! Ne elukat lisäntyvät kun rotat...


    • Olette kait RaSisti

      Voi voi, minä kun luulin että Suomi on tasavertainen maa, jokaisella on samat oikeudet, eri uskontoa ja kulttuuria katsomatta. Vaan väärässä olin.

      Itse olen supisuomalainen, ja käytän suitsukkeita yms tuomassa raikasta ja hyväntuoksuista hajua kotiini, en halua etta se haisee lihapullille. Hissiin mennessä minua aivan yököttää märän koiran haju, myös alkoholille haisee jatkuvasti. Eikö tämä ole kenestäkään häiritsevää?

      mitä taloyhtiön määräyksiin tulee, niin jokaisella perheellä on oikeus sukulaistensa vierailuihin, ovat he sitten lukuisia tai ei.
      Jos nämä somalit ovat nyt niin ei-tervetulleita, miksette valita taloyhtiölle sen sijaan että kirjoittelette tälle palstalle, saamatta mitään rakentavaa aikaan?

      • Älä yhtään ole huolissasi, seuraavissa vaaleissa PeRsut ottavat sellaisen rökäletappion jota suomen historiassa ei ole koskaan nähty!

        Rasisteja voi toki halutessaan kouluttaa kovemmallakin kädellä (mutta silloin kantaa itse myös rikosoikeudellisen vastuun).

        P.S. En puhu äidikielelläni suomea, mutta minun isoisäni isoveljet olivat jääkäreitä. Isoisä kävi kolme sotaa isänmaamme puolesta, kuten isoveljensäkin!!


      • See if I care.
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Älä yhtään ole huolissasi, seuraavissa vaaleissa PeRsut ottavat sellaisen rökäletappion jota suomen historiassa ei ole koskaan nähty!

        Rasisteja voi toki halutessaan kouluttaa kovemmallakin kädellä (mutta silloin kantaa itse myös rikosoikeudellisen vastuun).

        P.S. En puhu äidikielelläni suomea, mutta minun isoisäni isoveljet olivat jääkäreitä. Isoisä kävi kolme sotaa isänmaamme puolesta, kuten isoveljensäkin!!

        Suksi vittuun. Kukaan ei välitä.


    • Ei minareetteja Suom

      Kulttuurierot ja tiedon puute. Aloituskirjoitus aikanaan on ollut rajoitetusta näkökulmasta kirjoitettu.

      Jos maahanmuuttajat käyttäytyvät eri tavalla, heille on asukastoimikunnan, isännöitsijän tai jonkun muun instanssin kautta informoitava, mitä on tehty väärin. Ei auta, jos kiukuttelee täällä palstalla.

      Tyypillistä suomalaista itkemistä, valittamista ei tehdä sinne minne se kuuluisi. Vierasmaalaiset ovat väkisin seuranamme, sille emme voi mitään. Mutta voimme opettaa heitä elämään ja käyttäytymään niin kuin Suomessa pitää käyttäytyä. Maassa maan tavalla tai maasta pois.

    • IhmettelenSopusuhtaa

      Olen reissannut ympäri planeettaamme (vain etelä ja pohjoismanner puuttuvat ohjelmistostani) ja ainoa paikka missä olen joutunut tummaihoisen pahoinpitelemäksi on Helsinki, ja itseasiassa kaksi kertaa (täytyy myöntää että eteläamerikassa meinasin tulla ammutuksi huumeparonien ja poliisien välienselvittelyssä)

      Äitini oli töissä finnairilla ja kiersimme maailmaa kesälomilla muualla kuin turistipaikoissa,esim muistan n. 5-6v:n ikäisenä miten Intian 3 poiisia hakkasivat noin ikäiseni pojan liikkumattomaksi varastamisesta (yksi isäpuolistani oli intialainen, joten kävimme paikallisessa slummissa/basaarissa), kuulin myöhhemmin että se poika hakattiin poliisin toimesta meidän valkoihoisten takia(osittain näytös?)

      Olen "asiakaspalveluammatissa" itähelsingissä ja käyn ihmisten asunnoissa töissä, eikä se ihan aikuisten oikeasti ole vain Suomalaisten itkemistä/ yleistämistä että tietty ihmiskunta käyttäytyy täysin ylenkatseisesti alkuperäistä kansakuntaa kohtaan, osaan jopa somaliaksi(käynyt siellä) muutaman fraasin, mutta suomessa saan heiltä kylmää niskaa, tai niinkuin sanoin pari kertaa pataanikin...

      Kosovolainen armeijan päällyshenkilön (n. yliluutnanttia vastaava) kanssa minulla on ollut viimeiset syvälliset sotakeskustelut, mutta hän lähti takaisin sotaan(ja nykyään ymmärrän miksi rauha on mahdotonta siellä) Hän itseasiassa opetti hieman oikeita lähitaistelutekniikoita...

      Siskopuoleni on puoliksi muunmaalainen, mutta täysin rakas siskoni, joten en ole rasisti, mutta somalialaiset (suurin osa, ainakaan keitä minä olen tavannut) eivät ole sopeutuneet suomeen kovin hyvin ja siihen ei auta pelkkä opetus.

      Suurin ongelmahan tässä on että heidät sijoitetaan lähekkäin ja sen jälkeen ei enää kiinnosta maassa maantavalla, vaan kommuuni on valmis...

      • Ekvador.

        Ai että pohjoismanner.

        Eestissä ehkä olet käynyt ja sielläkin tuhannen päissäsi.


    • toteamus

      Olen sitä mieltä että somaleiden "perehdytys" maahamme ja sen tapoihin ei ole onnistunut/ollut riittävä, eikä useilla heistä ole potentiaalia sitä itse hoksata.
      Mikä meni pieleen? Miten se pitäisi korjata?

    • suomalainen Suomessa

      "Jos maahanmuuttajat käyttäytyvät eri tavalla, heille on asukastoimikunnan, isännöitsijän tai jonkun muun instanssin kautta informoitava, mitä on tehty väärin. Ei auta, jos kiukuttelee täällä palstalla."

      Pitäisi pitäisi, mutta kun mitään ei tapahdu. Meillä pelätään rasismisyytöksiä niin paljon, että annetaan valta mahaanmuuttajahäiriköille. Savimajaporukka ei näköjään opi millään tavoille. meidän pitäisi omaksua heidän tapansa ja sietää kaikki, mitä kohdallemme tulee.

    • 5 + 8

      Sinun pitää valittaa taloyhtiölle eli isännöitsijälle. Taloyhtiön pitää antaa häiriöstä huomautus. Huomautukseen tarvitset tiedot, kuka teki mitä ja milloin, esimerkiksi minä kellonaikoina kuului meteliä kenen asunnosta, tai milloin ja kuka käytti sinun saunavuoroasi.

      Esim. saunavuoroista voit myös itse yrittää huomauttaa, koska niitä ei välttämättä ole edes tajuttu olevan olemassa, koska ainoa tieto niistä on lista jossain pimeässä kellarinnurkassa. Tietysti jos ei ole yhteistä kieltä, niin ei oikein pysty huomauttamaan.

      Taloyhtiön kuuluu huolehtia, että järjestyssäännöt ovat kaikilla asukkailla tiedossa. Se, että ohjeet on jaettu joka asuntoon joskus vuonna kahdeksankymmentä jotain ja vain suomeksi ei riitä yhtään mihinkään.

    • Somalit jee

      . Joudun työni puolesta pyytämään tulkkia heidän kanssaan käytiin neuvotteluihin, tämä maksaa veronmaksajille yli 100e käynti ja on muutenkin välillä saada sovittua kaikille osapuolille sopiva aika. Sitten ei saavuta paikalle ja kun perään soitetaan, niin syy on, että ei jaksanut tulla tai piti mennä kauppaan tms. !! Sitten parin päivän päästä ilmaantumaan paikalle ja pitäs just sillä sekunnilla saada tämä hoidettua ja ihmetellään, että missä tulkki. On hyvin tarkkaan kerrottu, että on tärkeää olla paikalla sovittuna aikana. Luulen, että tällä joukolla ei älykkyys siitä ymmärtämään tätäkään asiaa.

    • somalistudent

      " somalit" miksi minä kuulen aina sen että somalit tekee näin. jos mä nään suomalaisen joka tekee jotain..... en minä mene sanomaan "suomalaiset" tekevät näin. jokainen ihminen on vastuussa itsestään ei toisesta ihmisestä jos joku somali ei noudata talojen sääntöjä se on hänen vika ei kaikki somaleiten.

      itse asun kerrostalossa, eikä meitä ole kahdeksan taika kymmenen. meitä on neljä aikuista ja meille tulee harvemmin vieraita. me tiedetään että hiljaisuus talossa alkaa kymmeneltä seitsemään. emmekä polta mitään suitsukkeita... koska sairastan astmaa. meillä on oma vuoro saunaan ja noudatamme sen emmekä käytä muiden vuoroja vaikka olisi vapaa.
      ap:lla on väärä käsitys kuukautisista... naiset voivat peseytyä siinä missä miehet. en tiedä mistä oot saannut tommosen infon.
      me varataan pestupaan ajan emmekä rynnä sinne miten sattuu.
      minä noudatan kaikki talonyhtiömme säännöt ja olen varovainen etten häiritse naapureita olivat mamuja tai suomalaisia.

      on olemassa ihmisiä jotka eivät osaa asua muiten ihmisten kanssa koska luulevat olevansa ainoat talossa. mutta ei pidä yleistää.
      mutta mulla on yksi neuvo sulle tee heistä ilmoitus isännöitsijälle..... ei se oo rasistia jos he hairitsevät sinun asumista talossa olivat suomalaisia tai somaleja.

      • Että näin meillä...

        Asiaa somalistudentilta!

        Kukin meistä on yksilö eikä koko kansansa edustaja. Minulla on pääasiallisesti hyviä kokemuksia hyvin käyttäytyvistä ja suomalaiset käytössäännöt sisäistäneistä, kohteliaista somaleista. Pieniä eroavaisuuksia on aina ihmisten välillä - myös suomalaisten keskuudessa ja ne tulee sietää tai muutoin tulee muuttaa metsän keskelle omaan rauhaan. Huonosti käyttäytyviä ja pesutupavuoron varastavia henkilöitä löytyy kaikista kansallisuuksista. Myös suomalaisista. Meidän taloyhtiössämme on perhe, joka tekee sitä jatkuvasti -useista huomautuksista huolimatta - ja he eivät ole tosiaankaan ole somaleita. Isännöitsijälle valittaminen ei auta.


    • BastardoGrande
    • ei naapuriin24

      kyllä somaleista tykätään anonyymeinä netissä

    • vmsfvmiveomio

      Minä olen vihannut somaleita aina.

    • Tsemppistä71

      Voisit tutustua heihin?
      Vie vaikka suklaarasia ja mene kylään.
      Ihmisiä nekin on, ymmärtävät tilanteen.
      p.s tarvitsetko koko saunavuoron käyttöön?
      Sovi vaikka että voivat tulla kun lähdet aikaisemmin.

    • vihreä laidun

      Tämä on täysin rasistinen ja asenteellinen keskustelu, vaikka en viestejä lukenutkaan! en hyväksy rasismia!

      • 8486454

        Aivan älytöntä.

        "En hyväksy rasismia"
        "Tummaihoisille tai ulkomaalaisille ei saa sanoa mitään!"

        Älytöntä!


        Kuvitellaan esimerkkitilanne:

        Koirapuistossa vallitsee harmonia, paikalla on 12 koiraa.
        Osa samanrotuisia, kaikki leikkisiä ja tulevat nätisti toimeen. Välillä saattaa kuulua innostuneita "VUH"-ääniä, koirat leikkivät ja temmeltävät keskenään, juoksentelevat lelujen perässä.. Aurinko paistaa ja lämmin kesätuuli pörryttää koirien turkkeja. Kaikilla on kivaa. Kaikki (myös omistajat) ovat tyytyväisiä siitä, että on saatu rakennettua hieno koirapuisto jossa kaikilla on hyvä olla ja kivaa.

        Sitten paikalle tulee 2 vihaista dobermannia omistajansa saattelemana.
        Ne ärhäntelevät muille koirille, kaatavat juomakipot ja omivat kaikki lelut.
        Haukkuvat muille koirille ja hampaitakin irvistellään.
        Hienon koirapuiston kiipeilytelineitä jne. rikotaan. Pureskellaan rikki.
        Dobermannien omistaja ei välitä.
        Jos joku uskaltaisi sanoa asiasta omistajalle, tai mennä itse heittämään dobermannit pihalle puistosta, syyttäisi dobermannien omistaja syrjinnästä.

        Eikö silloinkaan saisi sanoa dobermannien omistajille mitään?

        Kelpaisiko selitykseksi että "Dobermannit nyt sattuvat olemaan tälläisiä, menkää toiseen puistoon tai sopeutukaa!"
        ja omistajan taustalla saattaisi joku ohikulkeva kukkahattu-sauvakävelijä-täti tulla puolustamaan dobermannien omistajaa, ja käskemään jättämään dobermannit ja niiden omistaja rauhaan.

        Eikö tilanne olisi melko älytön?

        Eikö silloin paras ratkaisu olisi se, että kyseisille dobermanneille omistajineen annettaisiin porttikielto koirapuistoon?


        Muistakaa myös, että kansanedustajathan ovat kuin koirien omistajia tässä esimerkkitarinassani. Jotkut edustajat ovat fiksuja ja hoitaisivat dobermannit puistosta pois, jotkut ovat hölmöjä ja lähtevät ajamaan dobermannien asiaa.
        Meillä on valta äänestää koirien omistajista.. Eli kansanedustajista.

        Siksi äänestän persuja.


      • En äänestä persuja
        8486454 kirjoitti:

        Aivan älytöntä.

        "En hyväksy rasismia"
        "Tummaihoisille tai ulkomaalaisille ei saa sanoa mitään!"

        Älytöntä!


        Kuvitellaan esimerkkitilanne:

        Koirapuistossa vallitsee harmonia, paikalla on 12 koiraa.
        Osa samanrotuisia, kaikki leikkisiä ja tulevat nätisti toimeen. Välillä saattaa kuulua innostuneita "VUH"-ääniä, koirat leikkivät ja temmeltävät keskenään, juoksentelevat lelujen perässä.. Aurinko paistaa ja lämmin kesätuuli pörryttää koirien turkkeja. Kaikilla on kivaa. Kaikki (myös omistajat) ovat tyytyväisiä siitä, että on saatu rakennettua hieno koirapuisto jossa kaikilla on hyvä olla ja kivaa.

        Sitten paikalle tulee 2 vihaista dobermannia omistajansa saattelemana.
        Ne ärhäntelevät muille koirille, kaatavat juomakipot ja omivat kaikki lelut.
        Haukkuvat muille koirille ja hampaitakin irvistellään.
        Hienon koirapuiston kiipeilytelineitä jne. rikotaan. Pureskellaan rikki.
        Dobermannien omistaja ei välitä.
        Jos joku uskaltaisi sanoa asiasta omistajalle, tai mennä itse heittämään dobermannit pihalle puistosta, syyttäisi dobermannien omistaja syrjinnästä.

        Eikö silloinkaan saisi sanoa dobermannien omistajille mitään?

        Kelpaisiko selitykseksi että "Dobermannit nyt sattuvat olemaan tälläisiä, menkää toiseen puistoon tai sopeutukaa!"
        ja omistajan taustalla saattaisi joku ohikulkeva kukkahattu-sauvakävelijä-täti tulla puolustamaan dobermannien omistajaa, ja käskemään jättämään dobermannit ja niiden omistaja rauhaan.

        Eikö tilanne olisi melko älytön?

        Eikö silloin paras ratkaisu olisi se, että kyseisille dobermanneille omistajineen annettaisiin porttikielto koirapuistoon?


        Muistakaa myös, että kansanedustajathan ovat kuin koirien omistajia tässä esimerkkitarinassani. Jotkut edustajat ovat fiksuja ja hoitaisivat dobermannit puistosta pois, jotkut ovat hölmöjä ja lähtevät ajamaan dobermannien asiaa.
        Meillä on valta äänestää koirien omistajista.. Eli kansanedustajista.

        Siksi äänestän persuja.

        "Siksi äänestän persuja."

        No olipa älytön syy. Teetkö muutkin päätöksesi koira-allegorioiden kautta?


    • yjhj8

      Meinasin sanoa että tee lastensuojeluilmootus, jos lapset ravaa yökaudet. Mutta huomasin jotta nehän on varmaan jo kasvaneet kymmenessä vuodessa aikuisiksi. mites teillä muuten menee siellä Vuosaaressa nykysin?

    • ei pysty nukkumaan

      Minun yläpuolella asui somaliperhe, joka eli normaalia elämää. Heidän muutettua pois elämäni muuttui helvetiksi yöllä nuoren tytön tähden joka alkoi viettää yöelämää ja nukkuu kaiket päivät. Tämä on kai hänen ensimmäinen oma asunto ja luulee että kerrostalossa voi elää miten tahansa, koska on aina ennenkin juhlinut omakotitalossa.

      Mikään muu ei auta kuin myydä ja muuttaa pois sillä tytöllä ei ole aikomustakaan muuttaa tapojaan on kotoisin varakkaasta kodista joten ei mitään huolia elämisestä.

      Isännöitsijälle valittaminen ei auta.,

      • heka...

        Pitää paikkansa valitettavasti myös jotkut suomalaiset kyseisissä asunnoissa asuvat henkilöt aiheuttavat toisinaan ongelmia. Kaupungilla on näitä ns. sossun kämppiä niin kerrostaloissa kuin erilaisissa rivi ja pientaloissa. Myös vapaarahoitteisissa. Tilaavat päivittäin pizzaa tai muita noiden paikkojen ruokia. Ainoa ostos kaupasta on monta tölkkiä kaljaa mitä lääkkeiden kanssa sekaisin vedetään. Mielenosoituksellisesti jätetään kaikki pihaan johtavat lukolliset portit ja roskahuoneen ovet auki vaikka normaalit ihmiset ne sulkee kun vielä lukee pidä suljettuna. Sitten huutoitkevät asunnossa että koko pihapiiri raikuu kun on pääsekasin viinasta ja lääkkeistä joita ei missään nimessä pitäisi ottaa samaan aikaan jos alkoholijuomia juo. Nuo on niitä pahimmasta päästä mitä useissa pihapiireissä on. Mutta sitten on niitä idiootteja jotka terrorisoi tupakoitsemalla tahallaan niin, että tupakansavu menee toisten koteihin. Kyllä tupakoidakkin voi sillä tavalla, että ottaa muut asukkaat huomioon. Pitäs hankkia jotain kaasua joka aiheuttaa pientä päänsärkyä ja lievää ohimenevää vaaratonta oiretta joka tupakan savun tapaan vastaavasti leijailee heidän suuntaan kun polttavat niin saisivat hieman maistaa sitä omaa lääkettää. Kyllä keinot on :)


    • mölyapina naapurissa

      Laita talonsäännöt (eri kuin järjestysäännöt) somalikielellä näkyvästi esiin rappuun tai postiluukusta sisään.
      Tee sääntörikkomus ilmoitus johon hankit kolmen-tapauskohtaisesti kaksikin riittää,naapurin allekirjoitusta ja toimita Isännöisijän toimistoon jossa asia hoidetaan eteenpäin.

      Tee toinen jos meno jatkuu samanlaisena -kolmannesta mennään asuntooikeuteen joka on yleensä jo häätö.

      Jokaisella asukkaalla on oikeus kotirauhaan johon voit aina talonsäännöissä (järjestyssääntöjen lisäksi) vedota ja jota jokaisen asukkaan tulisi noudattaa.

      Talotoimikunta ei ratko asukkaiden keskeisiä riitoja.
      Se voi kutsua asukkaat kokoukseen jossa voidaan keskustella asioista ja viedä asiaa eteenpäin asian parantamiseksi.



      Lasten metelöinnistä yöaikaan voi soittaa poliisille -tieto menee heiltä lastensuojeluun ja poliisin käynnistä asunnosta kannattaa laittaa sääntörikkomus ilmoitukseen tukemaa tietoja häiriötsevistä asukkaista.

      Laki ja säännöt ovat kaikille samat olkoon mistäpäin maailmaa tahansa ja niitä on noudatettava jotta yhteiskunta toimisi.
      Afrikassahan tämä ei päde joten sivistykseen on täällä vaikea oppia.

      Hekalta saa netistäkin sääntörikkomus kaavakkeita johon kirjaat koska ja milloin ja ketä on tehnyt mitä ja missä -esim;saunonut toisen saunavuorolla.

      Hekalla on myös asukasneuvojia -ehkä heistä voisi olla apua sivistämään näitä?

      Vuokralle tulee myös saada vastinetta turvallisella ja mielekkäällä asumisella eikä vain eläintarhassa elämistä.

    • naapurikantsusta

      Voi apua! Tämä on jo vanha viesti mutta kuulostaa juuri nyt tämän kannelmäkeläisen HEKAN talon asukkailta! Ei kohta kestä enää. . . . ei mitään tolkkua kun tämä jengi muutti taloon.
      :(

      • sinunafrikkasi

        Onneksi tämä ongelma taitaa koskettaa vain Stadia. Esim. Kuopiosta somalit valuneet jo kiitettävästi kohti Helsinkiä. Itse harkitsin muuttoa nuorempana Helsinkiin mutta nyt se ei tulisi kuuloonkaan. Tarkastusmatka Itäkeskukseen ja Vuosaareen valaisi asian.


      • kelaforever

        Joo..siellä savossa kannatta pysyä,ei varmasti joudu duuniin:)))


      • Joonassikka

        Millä tiellä kantsussa? Meille tarjottu vaihtoa Pelimannintieltä.


    • rasistit_hirteen

      Rasistit taas täällä kirjoittelee vihapuheitaan.

      • sananvapausSuomessa

        Rasisti-kortti heiluu taas, kuinka omaperäistä. Jos ihmisillä on erityisen paljon ongelmia asua tietyn etnisen ryhmän edustajien kanssa samassa rapussa, kai siitä saa kirjoitella tänne palstoille samalla tavoin kuin valittaisi esim. kantasuomalaisten juoppojen rällästyksestä.

        Kaikista "rodullistettujen" ongelmista pitäisi vaieta, koska muuten on rasisti. Lakaisemalla maton allehan ongelmista selvitään juu. Katsotaan vaan muualle silmät ja korvat kiinni, niin mitään ongelmia ei olekaan. Huolestuttavaa tällainen kehitys, jossa totuutta ei enää ole, vaan todellisuus pitäisi väkisin vääntää toisenlaiseksi kuin se oikeasti on. Tähänhän mediakin tosin sortuu jatkuvasti.


    • tired77_

      Itse painostin somalimiehen muuttamaan pois kun valvoi yöt mekastaen ja nukkui päivät. Ei uskaltanu avata ovea ikinä, jätin lappuja englanniksi että häätö tulee nimet on paperilla jo. Kehtasi väittää että hän ei metelöi öisin, mutta naapuritkin kuuli tämän sian metelöinnit. Ei näitä elukoita kestä kukaan. Onneksi meni pelottelut läpi ja muutti pois. Uusi asukas rauhallinen Suomalainen.

      Jatkossa käyn ensimmäisenä katsomassa rapun nimilistaa mahdollisista Alibaboista.

    • Osuuskaupanväki

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe