koneellani on ottamiani digi kuvia.

avaatar

koneellani on ottamiani digi kuvia.
miten näiden kuvien kokoa voisi pienentaa jotta ke kelpaavat foorumien avatar kuviksi?
onko windows vistassa jotai kuvien käsittely ohjelmaa jolla sen voisi tehdä?

2

376

  Vastaukset

  • on Photoshop-palstalla, joten kai ne sillä Photoshopilla sitten pienennetään...?

   • En tiedä onko windowssissa (itse käytän linuxia) valmiina mitään ohjelmaa millä tuo onnistuu mutta näin ainakin onnistuu.

    Lataa netistä ilmainen kuvankäsittelyohjelma nimeltä GIMP. Windows -versio saattaa vaatia jotain muita paketteja asennettavaksi ensin että ohejelma toimii mutta siihen on varmaan netissä tai GIMPin sivulla ohjeita.

    Kun ohjelma on asennettu, avaa haluamasi kuva GIMPissä ja valitse "Image" nimisestä valikosta toiminto nimeltä "Scale Image". Eteen aukeaa ikkuna, josta voit valita miten kuvasi skaalataan. Oletuksena on muuttaa suoraan pikseleitä mutta valitse alasvetovalikosta asetukseksi prosentit niin on helpompi mieltää miten kuva muuttuu.

    GIMPillä onnistuu myös tosi monet muut kuvakäisittelytemput. Tuohon sinun tarpeeseen on varmaan helpompiakin ohjelmia olemassa mutta jos tulee myöhemmin tarve tehdä jotain isompia muutoksia kuviin niin ompahan sitten jo kunnon työkalu valmiina.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   4079
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   69
   2390