Marraskuu São Miguelilla

Marraskuun maksimipäivälämpötilat São Miguelilla hipovat 20 C. Yön alimmat lukemat ovat noin 14 C. Sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) kertyy keskimäärin parisenkymmentä sademäärän ollessa noin 130 mm. Aurinkotunteja vuorokaudessa on keskimäärin 4,5. Marraskuussa meriveden lämpötila on laskenut noin 19 C. Tuulen voimakkuudet liikkuvat lukemissa 10-40 km/t. Aallon korkeudet ovat keskimäärin luokkaa 2-4 m.

Marraskuun kukka on estrelicia, kolibrikukka, jonka kukinta jatkuu pitkälle talveen saakka. Marraskuussa avaavat nuppujaan ensimmäiset kameliat. Niistä monien lajikkeiden kukinta kestää pitkälle kevääseen saakka.

Seuraavassa kerrotaan tähän mennessä julkisuudessa kerrotuista tapahtumista. Päivitykset kotisivuillani.

1.11. Dia Todos os Santos. Pyhäinpäivä. Juhlapyhä.

2.-8.11. Horta. Ilha de Faial. Faial Filmes Fest. Festival de Curtas das Ilhas. 5º edição. Azores Short Film Festival. Viidennet Azorien lyhytfilmifestivaalit. Ohjelmassa paitsi azorilaista nyt myös ensi kertaa macaronesialaista (Azorit Madeira Kanariansaaret Kap Verden saaret) lyhyfilmituotantoa. Festivaalien kunnianosoitus kohdistuu ohjaaja Paulo Rochan tuotantoon.

4.-19.11. Teatro Micaelense. "Insomnia". Carlos Medeiroksen valokuvanäyttely.

6.11. klo 21.30. Teatro Ribeiragrandense. Ribeira Granden teatteri. Harmonikkataiteilija Mika Väyrysen konsertti. Mika opettaa Sibelius-Akatemiassa ja on konsertoinut ympäri maailmaa. Ribeira Grande sijaitsee São Miguelin saaren pohjoisrannkolla noin 18 km:n päässä Ponta Delgadasta. Taksi sinne Ponta Delgadasta maksaa parisenkymmentä euroa. Konsertti kestänee puolitoista tuntia - tunti kolme varttia. Kannattaa sopia menotaksin kanssa paluukyydistä. Konserttiliput tuskin ovat kalliit, jos ylipäätään maksavat.

6.11. klo ?? Coliseu Micaelense. Jantar de São Martinho. Pyhän Martin päivän illalliset.

6.11. klo 21.30. Teatro Micaelense. Fado e Guitarradas. Fadokonsertti.

7.11.klo 21.30. Teatro Micaelense. Einstein Ciclo EmCena a Ciencia. Albert Einstein. Tiedeteema.

8.11. klo 16? Estádio de São Miguel, Ponta Delgada. Vitalis-sarjan jalkapallo-ottelu Sana Clara - Chaves. Santa Clara on Ponta. Delgadan joukkue ja Liga Vitalis pääsarjasta (Liga Sagres) seuraava taso. Santa Clara on seitseman ottelun jälkeen Liga Vitaliksessa kolmantena 12 pisteellä.

14.11. klo 21.30. Coliseu Micaelense. Carmina Burana. Saksalaisen säveltäjän Carl Orffin mestariteos, jonka esittää noin 80 muusikkoa käsittävä sinfoniaorkesteri Nova Orquestra Sinfónica de Lisboa johtajanaan Albertino Moreiro. Teos sai ensiesityksensä Frankfurtissa v. 1937. Ohjelma oli alunperin määrä esittää 26.9.

14.11. klo 21.30? Teatro Micaelense. Bailado Contemporânea. Korzo Productions (Haag, Hollanti). Modernia balettia. Pedro Gouchan koreografioita. Pedro Goucha (36) on yksi tämän hetken menestyksekkäimmistä portugalilaisista koreografeista, joka nuoresta iästään huolimatta on niittänyt kansainvälistä mainetta sekä tanssijana että koreografina.

18.11? klo 18. Ponta Delgada. Praça do Município. Kaupungintalon aukio. Jouluvalot syttyvät. Vahvistamatta.

20.11. klo 21.00. Igreja do Rosário, Lagoa, São Miguel. Ciclo Orgãos Ibéricos dos Açores. Isabel Albergaria, urut, ja Sílvia Oliveira, huilu, esiintyvät.

20.-21.11. klo ??. Coliseu Micaelense. VI Ínsula. Tuna Feminina. Perinteisen ylioppilasmusiikin festivaali. Esiintyjinä Azorien yliopiston ja Manner-Portugalin yliopistojen naistunaryhmiä. (http://www.youtube.com/watch?v=UcMuZ6VGbsY).

27.-28.11. klo ??. Coliseu Micaelense. Circo de Natal. Joulusirkus. Useita esityksiä.

Taidegallerioita

Centro Municipal de Cultura. Largo do Mártires. "Ponta Delgada, obviamente". Carlos Carreiron huumorin sävyvyttämiä maalauksia Ponta Delgadasta. Taiteilija syntyi Ponta Delgadassa v. 1946 ja toimii professorina Porton taideakatemiassa (Faculdade de Belas Artes do Porto). 29.10. saakka. Avoinna virka-aikana. Mahdollisesti lounastauko.

Academia dos Artes do Açores, Largo de Camões, Ponta Delgada. Christina Arveilin Volcano Project 17.10. saakka. (http://academiadasartesdosacores.blogspot.com/). Avoinna ma-pe klo 9.30-12.00 ja 14-17, la klo 10-13.

Galeria Fonseca Macedo, Rua Guilhermo Poças Falcão, 21, Ponta Delgada. (http://www.fonsecamacedo.com/default.php?lang=en). Gallerian 10-vuotisjuhlanäyttely 23.12. saakka. Esillä kuuden Azoreilla syntyneen nykytaiteilijan (Tomaz Vieira, Miguel Rebelo, Luis França, José Nuno C. Pereira, Carlos Carreiro, Urbano) teoksia.

Coliseu Micaelense sijaitsee Ponta Delgadassa Avenida Roberto Ivensin ja Rua Lisboan kulmassa. Teatro Micaelense on pari korttelia pohjoiseen Sol*Mar Avenida Centeristä (Ponta Delgadan ainoa pilvenpiirtäjä). Kummankin teatterin lippukassat ovat auki ennen esityksen alkamista.

Coliseu Micaelensen lippukassa (bilheteira) on avoinna ma-la klo 13-20, kuitenkin esityspäivinä klo 15-22.
Teatro Micaelensen lippukassan (bilheteira) aukioloajat ovat: ti-la klo 11.30-15.00 ja 16.00-20.00. Esityspäivinä kassa on avoinna klo 11.30-15.00 ja klo 18.00- 22.00

3

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sporting Clube Benfica pelaa ystävyysottelun Ponta Delgadan kotijoukkueen Santa Clara kanssa São Miguelin stadionilla (Estádio de São Miguel) 13.11. Tapahtuma liittyy Ponta Delgadan jalkapalloyhdistyksen (Associação de Futebol de Ponta Delgada) 85-vuotisjuhliin.

      Benfica johtaa tällä hetkellä Portugalin pääsarjaa Liga Sagresia yhdessä Sporting Clube Bragan kanssa. Santa Clara pelaa pääsarjaa välittömästi alempana seuraavassa sarjassa Liga Vitaliksessa, jossa se on kolmannella sijalla. Santa Clara olisi viime kauden menestyksensä perusteella siirtynyt pääsarjaan ellei olisi hävinnyt ratkaisevaa ottelua. Portugalissa on neljä eritasoista jalkapallosarjaa.

      Ottelusta on juuri kerrottu tiedotusvälineissä uutisluonteisesti. Niinpä esim. pelin alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta se saattaa olla klo 20.

      São Miguelin stadion sijaitsee São Roquessa, jonne on Ponta Delgadan keskustasta matkaa kuutisen kilometriä. Helpointa stadionille on kulkea taksilla (6-7 e). Menotaksin kanssa kannattaa sopia paluukyydistä.

      • tre ankare

        -voiko azorielle tuoda nuuskaa omaankäyttöön?


      • tre ankare kirjoitti:

        -voiko azorielle tuoda nuuskaa omaankäyttöön?

        Tähän aiheeseen lötynee parempia asiantuntijoita kuin allekirjoittanut. Vilkuilin asiaa netistä ja tulin siihen tulokseen, että nuuskan tuonti puhtaasti omaan käyttöön ei olisi kielletty EU:ssa. Sen sijaan nuuskan tuonti myymistä ja muuta levitystä varten on kielletty kaikissa muissa EU-maissa paitsi Ruotsissa, joka on saanut EU:lta poikkeusluvan.

        Azoreilla käy vuosittain tuhansia ruotsalaisia turisteja. On todennäköistä, että heidän joukossaan on joitakin nuuskaajia. Tullin on hankala, jopa mahdotonta valvoa nuuskan tuontia, sillä pistokokeita vartenkin tarvittaneen jonkinasteinen epäilys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      38
      771
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe