silmälääkäriksi

jokutyyppi??

missä koulutetaan ja kauanko koulutus kestää. voiko mennä suoraan lukiosta vai pitääkö olla ensin joku hoitoalan koulutus?

6

6162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkiksestä..

      Eli silmälääkäri on lääkäri ja valmistunut lääkiksestä. Eli lukion jälkeen voi hakea, mutta opiskelu kestää pitkään ja sisälle kouluunkaan ei ihan noin vain mennä.

      Optikko (nykyisin Optometristi on tutkintonimike) valmistuu amk:sta, ainakin Metropoliassa on käsittääkseni tämä koulutus. Optometristi työskentelee usein silmälasiliikkeissä ja toteuttaa itsenäisesti näöntarkastuksia ja kaikkea näköön liittyvää.

      • --------------------

        täsmennyksenä edelliseen, että pelkkä lääkis ei riitä, vaan pitää sen lisäksi erikoistua silmälääkäriksi. Alle 10 vuoden homma ei onnistu (lääkis erikoistuminen).


      • JotainTiedän

        Ylioppilaasta silmälääkäriksi kestää minimissään 11 vuotta, jos kaikki menee ihan putkeen. Käytännössä urakassa menee enemmän aikaa. Ensin pitää käydä lääkis, joka kestää 6 vuotta. Lääkiksen suoritettuaan saa yleislääkärin oikeudet, minkä jälkeen on pakollinen vähintään 9 kk työskentely terveyskeskuslääkärinä. Silmälääkäritutkintoon vaaditaan kuitenkin vähintään 12 kk palvelu terveyskeskuksessa tai 9 kk terveyskeskuksessa ja 3 kk palvelu vapaavalintaisella erikoisakalla (esim. neurologia, korvataudit, sisätaudit jne). Sen jälkeen pitää olla vähintään 2 vuotta keskussairaalan silmäklinikassa silmätauteihin erikoistuvana lääkärinä ja sen suoritettuaan vielä vähintään 2 vuotta jossakin yliopistosairaalan silmäklinikassa. Jos lääkäri haluaa erikoistua silmätauteihin, hän joutuu haastatteluihin joissa arvioidaan soveltuvuutta ja useimmiten sairaalapaikkaa pitää jonottaa jonkin aikaa. Työharjoittelun aikana pitää opiskella ja käydä koulutuksissa. Erikoistumisen lopuksi pitää erikoislääkäritentti saada hyväksytysti läpi. Silmätautien tentissä on suurin hylkäysprosentti muihin erikoisaloihin verrattuna. Jotkut kokelaat eivät koskaan läpäise tenttiä, eli eivät valmistu silmätautien erikoislääkäriksi koskaan, vaan siirtyvät muille erikoisaloille tai jatkavat työntekoa nimikkeellä: silmätauteihin erikoistuva lääkäri.


    • Anonyymi

      Okei! kuulostaa hyvältä. No onko tieto, että kauanko menee opiskella silmäkidurkiksi?

      • Anonyymi

        Silmäkirurgi on silmälääkäri. Sama aika menee.


      • Anonyymi

        Jokainen silmälääkäri saa silmäkirurgisen koulutuksen. Kyseessä on kirurginen erikoisala. Silmälääkärit tekevät usein jotain tiettyjä leikkauksia. Osa perehtyy erityisesti silmäluomien plastiaan, kyyneltiekirurgiaan, lasiais- ja verkkokalvokirurgiaan, glaukoomakirurgiaan ja karsastuskirurgiaan. Muodollinen pätevyys tulee silmätautien erikoislääkäri-koulutuksesta, mutta työelämässä usein perehdytään tarkemmin johonkin tiettyyn silmäkirurgian osa-alueeseen. Kaihikirurgiaa tekee suurin osa silmälääkäreistä, samoin laser-toimenpiteitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      452
      2315
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2076
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1592
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1571
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1345
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1341
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      151
      1326
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1226
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1105
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe