Mikäs tätä collieta vaivaa? (kuva)

eilloC

http://www.woofwash.co.uk/groominggallery.htm

Menkää vähän allemmas niin näette sen collien (9. kuva). Mikä sen etujalkoja vaivaa? Onko sillä jokin vitamiinin puute vai ruokittu väärin? Onko tuo edes collie.. näyttää hieman omituiselta. Takapääkin on huomattavasti alempana kuin "normaalilla(?)" colliella.

Kysynkin nyt tässä samalla että mitä harjaa/harjoja suosittelette collien turkille? Saako saksilla lyhentää _muutamia senttejä_ (en siis paljoa esim. nahkaksi asti aio) turkista vai kärsiikö se siitä paljonkin? Kasvaako enää samanlaisena takaisin vai annanko vain olla ihan pitkänä? Kiitos vastauksista ja kommenteista :)

14

1191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihana pitkäkarvainen

      ensimäinen kuva on kun ei ole pesty ja toinen pestynä. Ei minusta mitään epätavallista jaloissa. Minä harjasin täysikokoisen Lassietyttöni aina systemaattisesti alkaen takajalan kohdalta ylöspäin ja tavallisella monipiikkisellä harjalla. Meillä oli näyttelykoira ja en leikannut ennen näyttelyä. Suihkutin joko vettä tai sitten erittäin paljon laimennettua sähköisyyttä pois vievää hoitoainetta harjatessani siihen alueelle jota juuri työstin.
      Turkki on työläs ja aikaavievä, eli minä tein työn parin päivän aikana osissa. Täytyy edetä hyvin hitaasti vetämällä vastakarvaan vain vähän kerrallaan, että tulee kammattava eikä tarvitse repiä takkuja. Ei siihen valmiiksiharjattuun valitettavasti ole helpompaa tietä. Leikkasin kyllä AINA jonkun verran niitä alueita, joita en saanut millään konstilla selvenemään(vaan näytti menevän ainakin viikko yhden pienen alueen kanssa). Käytin aina pyöreäpäisiä saksia ja en leikannut liian läheltä nahkaa.
      Yleensä leikkasin aina korvien takaa tupsuiksi kertynyttä ohutta karvaa, sekä hännän ja vatsanalta likaiset ohuet toisiinsa sotkeutuneet karvat. Leikkasin kuitenkin niin että ei suoraan poikki vaan vinottain, kuin vuolemalla, jos oli mahdollista. Leikkasin aina pitkät karvat lyhyiksi takajalan takaa sekä kaikki karvat varpaiden välitä että eivät keränneet havunneulasia tai pieniä kiviä jotka pistelisivät. Talvella ei lumi niinkään päässyt lyhyeksileikattuun tassuunkarvaan kertymään. Ihan tulee ikävä kun ei ole enää meillä, vaan jouduttiin vanhuuttaan ottamaan pois jo kolme vuotta sitten.

    • klsdaioeqjk

      Olen hieman kummastellut collien jalan pituutta. Onko colliella oikeasti hieman pidempi jalka (kantapäästä-varpaiden kärkeen) kuin muilla roduilla? Vai liekö vain harhaa, mittasuhteiden vuoksi. Ehkä jalkapöydän mataluus saa sen näyttämään pidemmältä. Kuka voisi tehdä asiasta mittauksia? ;)

    • Justiina täti

      Kuvassa oleva Collie on todella karmeaa katsottavaa, sillä on puutteellisesti kulmautunut takaosa jossa
      luisu lantio, niukka polvikulma ja hyvin puutteellinen kinnerkulma.
      Etujalat on sisäänpäin kääntyneet , mielestäni Collien irvikuva.
      Collien turkki on helppo hoitoinen, käy koira läpi harjalla tai kammalla 2-3 kertaa /kk
      korvantaukset ja kainalot useimmin ne takkuuntuu helpommin.
      tassu ja korvakarvat siistitään saksilla.
      Collie pestään 1-2 kertaa /v
      Uroksella on karkeenpi karva kuin nartulla, eikä se takkuunnu niin helposti.
      Minä leikkasin jalkakarvat kurakelillä kokonaan pois ja housujakin lyhensin, karva kasvaa todella nopeesti
      täyteen mittaansa.

    • eilloC

      Joo arvelinkin ettei se ihan normaali ole. Onkohan edes puhdasrotuinen? Käy kuitenkin sääliksi, toivottavasti ei haittaa koiran elämää mitenkään.

      Jos joku vielä eksyy tänne niin olisi vielä sellainen kysymys että pitääkö collien korvakäytävä karvoja nyppiä? Luultavasti ei mutta kunhan kyselen :) Kun sellaisia rotuja on joilta pitää mutta ne nyt on sellaisia joilta ei karvaa pahemmin lähde.

      Toivottavasti tänne kämppään joskus pehko muuttaisi :) Haaveena sellainen olisi.

      • Justiina täti

        Älä nypi niitä, anna olla ihan luonnolliset, tietenkin voit leikata jos takkuuntuu etkä kammalla saa selväksi.


    • lättäkinttu..

      Etujalkojen "ranteet" ovat kyllä sairaan näköiset !! Mikä lie syynä ?

      • kauhistus!

        Huh miten löysät välikämmenet tuolla koiralla! Takaosa on aivan paska kuten Justiina täti paremmin selittikin. Kyse ei voi olla pelkästä väärästä ruokinnastakaan vaan kyllä tuollaisessa on jo perintötekijätkin kyseessä.


    • collien omistaja
    • stella23

      Ottaisin yhteyttä kasvattajaan, keneltä olet koiran ostanut. Sitten veisin koiran ehdottomasti eläinlääkärin luo tarkastukseen. Takapää näkyy olevan epätavallisen alhaalla ja etutassut ns. pitkät. Mutta kun viet hänet lääkäriin, niin siellä varmaan selviää moni asia ja tärkein tietenkin ettei koirasi kärsi. Voihan niitä koiria olla minkä näköisiä vaan ja voivan hyvin.

      • ellioC

        Ei se kyllä minun koira ole. Mistäs sellaista päättelit? Mielestäni asun kyllä ihan suomessa enkä englannissa/amerikassa (kumpi nyt sitte onkaan)? Lueppas viestini uudestaan niin varmaan tajuat mistä on kyse :)


      • colliefani
        ellioC kirjoitti:

        Ei se kyllä minun koira ole. Mistäs sellaista päättelit? Mielestäni asun kyllä ihan suomessa enkä englannissa/amerikassa (kumpi nyt sitte onkaan)? Lueppas viestini uudestaan niin varmaan tajuat mistä on kyse :)

        en lähtisi haukkumaan koiraa pelkän kuvan perusteella... mutta sen verran täytyy sanoa, että " ennen pesua " -kuvassa colliehan seisoo selvästi " lysässä " ja takajalat aivan liian levällään- kyllä silloin varmasti näyttää, niinkuin takapää olisi alempana... sama etujaloissa -koira ikäänkuin nojaa alaspäin... mielestäni taipuneet ranteet näyttää ihan erilaiselta... collie näyttää kuin aristelisi tasoa, jolla seisoo... collie puhtaana-kuvassa ei takapää ole yhtään alhaalla, eikä ranteet näytä taipuneelta, varpaat on kyllä vähän sisäänpäin (löysät kyynärpäät?)... puhdas colliehan seisookin paljon ryhdikkäämmin kuin eka kuvassa likaisena... satoja ellei tuhansia kuvia collieistani 37 vuoden aikana ottaneena, voin kertoa, että valiokoirakin saattaa joskus kuvassa näyttää ihan epämuodostuneelta...


    • Collikka fani -69

      Kannattanee kattoo noi muutkin kuvat, kuvaaja ei ole joko ammattilainen tai on tosi ammattilainen, kaikkihan noi kuvat esittää mitä kummallisemman näköisiä koiruuksia. Ei kannata kuvan perusteella arvostella.

    • giia28

      Colliella tosiaan oudot jalat..
      Ja alempana foxterrieriltäkin oli leikattu korvat..hyi saakeli ..ei ole sekään rotu tuossa kuvassa euroopan voittajaa nähnytkään kuten ei tuo rakennevikaiselta näyttävä colliekaan.. :(

      • mielipidemummu

        mun mielestäni tuolla colliella luultavasti löysät kyynärpäät, ja jalat taittuvat syystä sisään.
        Jotenkinhan tuo koira näyttää vanhalta, jos vanha suinkin en sitten kuvaa ihmettele.(8


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe