Aihealueet

Listaukset

  Kaapeli TV:n maksut ?

  KatselijaX

  Tietääkö joku, että onko kaapeli TV:n katselijalla jotain maksuja enemmän kuin antenni TV:n kohdalla ?
  Vai liekö saman hintaista ...?

  13

  3593

   Vastaukset

   • Onhan siinä. Maksat kaapelin päässä olemisesta sille kaapeliyhtiölle. Terrestiaalivastaanotossa maksat jakelun tv-maksun yhteydessä.
    Kerrostalossa asiaan ei juuri pysty vaikuttamaan.
    Omakotitalossa sen sijaan ei ole mitään järkeä kaapelijakelulla. Eikä ehken pienessä rivitaloyhtyiössäkään.
    Ainakin omakotiasujalle kaapeli maksaa 90 euroa vuodessa, ilman että sillä saa mitään sen kummempaa.

    • Kun taloyhtiö tekee diilin kaapelioperaattorin kanssa siitä tulee kulua, mutta toisaaltaan operaattori hoitaa sitten anteeniverkon kunnossapidot ja huollot.


    • kaikki maksaa kirjoitti:

     Kun taloyhtiö tekee diilin kaapelioperaattorin kanssa siitä tulee kulua, mutta toisaaltaan operaattori hoitaa sitten anteeniverkon kunnossapidot ja huollot.

     Omakotitalossa kunnossapidon kulut on nolla euroa pitkän aikaa.
     Antenni katolle maksaa 40 euroa piuha päälle.
     Sitä ei tartte huoltaa käytännössä ikinä.

     Mitä taas tulee ihan tarkasti ottaen antenniverkon kuntoon - niin kaikki mikä on talon seinien sisällä siitä
     operaattorin kytkimestä asuntoon päin - eli piuhat ja rasiat, niin ne kuuluu taloyhtiön eli asukkaiden maksettaviksi.
     Operaattori vastaa siitä, että signaalia tulee ja se jakokesksen ylläpito ja huolto varmaan on operaattorin laskussa. Mutta talon verkko ja antennirasiat on asukkaiden kontolla, siksihän niitä remontteja tehtiin pari-kolme vuotta sitten runsaasti taloyhtiöissä, kun piti saada digisopiviksi.


    • kaikki maksaa kirjoitti:

     Kun taloyhtiö tekee diilin kaapelioperaattorin kanssa siitä tulee kulua, mutta toisaaltaan operaattori hoitaa sitten anteeniverkon kunnossapidot ja huollot.

     Ei hoida. Antenniverkko on taloyhtiön omaisuutta ja sen kunnossapidosta vastaa taloyhtiö.


    • On siinä tietysti se järki, että kanavatarjonta on huomattavasti laajempi kaapeliverkossa, HD-tarjonnasta voi antenniverkossa vain uneksia vielä pitkään yms. Ihan oman tarpeen mukaan. Aikamoinen yleistys on sanoa että "omakotitalossa ei ole mitään järkeä kaapelijakelulla". Toisilla on, toisilla ei. Jos ei maksu- ja HD-tarjonta kiinnosta niin tietysti silloin ei ole kaapelissa järkeä roikkua ellei sitten ne muutamat ylimääräiset perusmaksuun sisältyvät ilmaiskanavat, jotka ovat yleensä BBC World, DW-TV, TV5MONDE Europe, MTV Finland ja yleensä joku paikalliskanava kiinnosta. Kaapeli ei sulje mitään pois, joten jos sellainen omakotitalosta löytyy niin en sitä 5-10 euron/kk perusmaksun takia irtisanoisi, takaisin liittyminen sitten kun alkaa kaduttaa on kuitenkin jo taas useiden satojen eurojen homma.


    • Terrestiaalikatsoja kirjoitti:

     Omakotitalossa kunnossapidon kulut on nolla euroa pitkän aikaa.
     Antenni katolle maksaa 40 euroa piuha päälle.
     Sitä ei tartte huoltaa käytännössä ikinä.

     Mitä taas tulee ihan tarkasti ottaen antenniverkon kuntoon - niin kaikki mikä on talon seinien sisällä siitä
     operaattorin kytkimestä asuntoon päin - eli piuhat ja rasiat, niin ne kuuluu taloyhtiön eli asukkaiden maksettaviksi.
     Operaattori vastaa siitä, että signaalia tulee ja se jakokesksen ylläpito ja huolto varmaan on operaattorin laskussa. Mutta talon verkko ja antennirasiat on asukkaiden kontolla, siksihän niitä remontteja tehtiin pari-kolme vuotta sitten runsaasti taloyhtiöissä, kun piti saada digisopiviksi.

     On se kunnollinen antenni, tolppa, johdotus ja niiden ammattitaitoinen asennus _hieman_ arvokkaampaa kuin 40e, mutta se on toki totta että kaapeliverkon liittymismaksun hinnalla sen kunnon antennin ja sen asennuksen kyllä hankkii ja jää vielä vähän ylikin. Ja kustannukset siitä eteenpäin tosiaan sen 0e ellei mitään ihmeempiä tapahdu. Onhan nuo antennit tuolla katoilla usein vuosikymmeniä pysynyt ilman minkäänlaista huoltamista.


    • järkeä. kirjoitti:

     On siinä tietysti se järki, että kanavatarjonta on huomattavasti laajempi kaapeliverkossa, HD-tarjonnasta voi antenniverkossa vain uneksia vielä pitkään yms. Ihan oman tarpeen mukaan. Aikamoinen yleistys on sanoa että "omakotitalossa ei ole mitään järkeä kaapelijakelulla". Toisilla on, toisilla ei. Jos ei maksu- ja HD-tarjonta kiinnosta niin tietysti silloin ei ole kaapelissa järkeä roikkua ellei sitten ne muutamat ylimääräiset perusmaksuun sisältyvät ilmaiskanavat, jotka ovat yleensä BBC World, DW-TV, TV5MONDE Europe, MTV Finland ja yleensä joku paikalliskanava kiinnosta. Kaapeli ei sulje mitään pois, joten jos sellainen omakotitalosta löytyy niin en sitä 5-10 euron/kk perusmaksun takia irtisanoisi, takaisin liittyminen sitten kun alkaa kaduttaa on kuitenkin jo taas useiden satojen eurojen homma.

     Olen ollut omakotitalossa ilman kaapelia pari vuotta, irtisanoin heti kun ostin tämän talon. Irtisanomisaika muuten 9kk.
     No, vaikka joskus haluaisin sen kaapelin takaisin (mitä en ainakaan lähimmän viiden vuoden näkymällä halua)
     niin jo pelkästään vanhoilla, parin vuoden takaisilla hinnoilla säästöä tulee siinä seitsemässä vuodessa yli 600 euroa.
     Joten jos tosiaan joskus se liittyminen jotain maksaa niin kai sen voi maksaa sitten....mutta varmempaa tässä vaiheessa on olla piuhasta maksamatta kun sille ei todellakaan ole mitään näyttöä.

     Mitä itse talossa asennusten kustannuksiin tulee, niin itse vein talon harjalle antennin paikalleen, vedin koaksiaalin alas ja kytkin talon verkkoon. Se vaati pienen ruuvimeisselin, sähköteippiä ja yhden uuden liittimen kaupasta.


    • Jaa nyt kun tarkemmin katsoin niin tämähän sijaitsee TV-maksu -osiossa vaikka kysymyksellä ei ole mitään tekemistä tv-maksun kanssa. Sen suuruus ei tietenkään riipu siitä vastaanottaako tv-kanavia antennilla, kaapelista, satelliitista vai mistä. TV-maksu on sama kaikille. Toki kaapelissa on pakollinen kuukausittainen tai vuosittainen perusmaksu, mutta sillä taas ei olle minkään sortin tekemistä TV-maksun kanssa. TV-maksun voi yhtä hyvin jättää maksamatta, mutta kaapeliyhtiön perusmaksu on kyllä suoritettava eräpäivään mennessä tai menee piuhat poikki.


   • On. Mitä luulet että antennin katolla pitäminen maksaa? Kenelle siitä pitäisi maksaa?

    Entäs kun yksityinen kaapeliyhtiö vetää piuhan taloon, ylläpitää, korjaa ja kunnostaa verkkoaan ja jakelee kanavia siellä, niin ilmaistako se on?

    Vastaus: antennin käyttökustannukset 0e, kaapelin perusmaksu 5-10e/kk/liitetty huoneisto.

   • Juuri tuli omakotitalooni Soneralta kkapeliTV maksu: 160/v. Minulle riittä Ylen kanavat ja Ruotsin kanavat. BBC, maantiede ja luontoohjelmia voisi olla. Harkitsen antennia katolle. Taloni on 2-keroksinen ja Haaparanta näkyy ikkunasta. Tapai

   • Soneran kaapeli tv maksu Lappeenrannassa samoissa hinnoissa ,VHF PRO antenni paketti asennettuna teräväpiirto lähetyksille DNA HD . Sisältää teräväpiirto kanavaa ,hinta n. 400 euroa ,eli alle kolmen vuoden kaapeli maksuilla se tulisi katettua.
    Harkitsen siirtymistä tuohon ,mutta Soneran sopimus irtisanomisen osalta on tosiaan 9 kuukautta? Missähän se sopimus löytyisi.
    Olen nimittäin kyllästynyt kaiken kaikkiaan Soneran toimiin .mm " asiakaspalveluun " numerossa 0800133133 ,kymmeniä minuutteja " pim pam musiikkia , sitten väliin mainosta , sitten robotti vastaaja , ja sitten vähäistä neuvontaa , tee itse."

   • Laita Soneran sivuilla hakusanaksi "SONERA KAAPELI-TV ERITYISEHDOT"
    7 Sopimuksen voimassaolo ja muut ehdot (Koskee taloyhtiöitä?)
    Liittymäsopimus on voimassa toistaiseksi, ellei toisin ole sovittu. Toistaiseksi voimassaoleva sopimus voidaan kuluttaja-asiakkaiden osalta irtisanoa Soneran palveluiden yleisten toimitusehtojen kuluttaja-asiakkaille mukaisesti. Yritysasiakas voi irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen noudattaen yhdeksän (9) kuukauden irtisanomisaikaa.
    "Palvelemme kiinteistösopimusasiakkaita myös numerossa 0200 11 611 (mpm/pvm)"
    Kun vaihdettiin taloyhtiömme kaapeli-tv operaattoria, niin tämä pitkä irtisanomisaika kannatti huomioida, sillä olimme maksaneet edellisen operaattorin koko vuoden maksut etukäteen eikä sieltä luvattu palauttaa mitään. Asukkaita muistutettiin sanomaan ajoissa irti omia palvelusopimuksiaan ja tekemään etukäteen sopimuksia uuden operaattorin kanssa.

   • no huh huh, kaikkea kanssa. Telian kanssa puhelimitse , sähköpostitse ja chattaillen kiukutellut maksun suuruutta. Edellinen okt omistaja maksoi 110€ ja nyt omistajavaihdoksen jälkeen yrittävät saada maksamaan 169€ vuodessa. Mielestäni hurjan kallis. Onko mitään muuta makdollisuutta, kun antennihäkkyrän asentaminen katolle ei huvita. Pitääkö tyytyä mielettömään hinnankorotukseen? Mihinkähän tuo hinnoittelu noilla ylipäätään liittyy, olisi kiva tietää? Tietysti voisi lopettaa kokonaan Tv:n katselun, mutta se ei nyt kuitenkaan tule kysymykseenkään.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   SEISKA.FI

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    94
    2836
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    108
    2625
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    137
    2277
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1506