Mitä hiirelle saa antaa ruoaksi ?

Miltzu-

Saako hiirelle antaa piimää tai jogurttia ? Tai saako niille antaa kinkkua ? Minun hiiri syö normaalisti vähän salaattia ja siemeniä, vettä sillä on aina. Siskoni on hylännyt hiiren koska se ei enää hoida sitä eikä välitä siitä paljoa, eilenkin kävin katsomassa hiirtämme ja huomasin että hiirellä ei ollut ruokaa eikä vettä ihan likainen ja kakkainen häkki, joten aloin hoitaa hiirtämme ja nyt se on minun. Mun hiiri on meidän lämpimässä autotallissa koska äitini ei tykkää hiiren hajusta, mutta hiirellä on luultavasti hyvä olla siellä, siinä huoneessa on uuni jota lämmitetään yleensä joka päivä ja hylly jossa on siskoni ratsastus-välineet ja jääkaappi,pakaste, se on vain pieni huone ja siinä toisella puolella on kaikki muut työkalut yms. kuitenkin siinä välissä on ovi että jos isäni meluaa se ei kuulu pahasti hiiren häkkiin. Vastatkaa tähän, jos voitte.!

7

4288

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pelonkantaja

   Hei!
   Sinun kannattaisi nyt ehdottomasti vierailla Hiirifoorumin (www.hiirifoorumi.net) sivuilla, jotta saat lisää tietoa hiiristä.
   Perustietoa hiiristä: http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1
   Ruokinnasta: http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1&sub=4 Yksi hiiri tarvitsee 1 ruokalusikallisen hyvää siemenseosta päivässä sekä tuoreruokaa.
   Mitä hiirelle saa antaa syötäväksi ja mitä ei saa antaa: http://hiirifoorumi.net/viewtopic.php?t=1329
   Hiiren asumuksesta: http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1&sub=3
   Asuminen & tarvikkeet- palsta Hiirifoorumilla: http://hiirifoorumi.net/viewforum.php?f=31
   Tee itse virikkeitä hiirille, neuvoja: http://hiirifoorumi.net/viewtopic.php?t=8168
   Terveystarkastus (HUOM!): http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1&sub=5&ala=1

   Hiirifoorumilta lainattu:
   "Hiirinaaraat ovat lemmikkeinä huomattavasti yleisempiä kuin urokset. Urosten virtsa haisee hyvin vahvasti hiireltä, minkä vuoksi monet vieroksuvat niitä lemmikkeinä. Uroksia pidetään enemmän kasvatustarkoituksessa. Hiiret ovat laumaeläimiä, joten on hyvä ostaa kerralla vähintään kaksi naarasta. Parhaiten hiiret viihtyvät pienissä, n. 3-5 hiiren laumoissa. Uroksia pidetään yleensä yksin, sillä ne tappelevat usein keskenään rajusti. Naarasta ja urosta ei voi pitää yhdessä, sillä naaras saattaa synnyttää n. 10 poikasta aina kolmen viikon välein ollessaan uroksen kanssa yhdessä. Jos haluat välttämättä vain yhden hiiren, ota yksi uros. Urokset ovat jossain määrin naaraita leppoisampia, pitkäikäisempiä ja ne tulevat usein kesymmiksi. "
   Et kertonut, onko hiiresi uros vai naaras. Olethan tietoinen ettei naarashiirtä saa pitää yksin?

   On varmasti muutakin mitä sinun kannattaisi tietää mutta tässä tärkeimmät asia mitä mieleeni tuli.
   Voit ottaa minuun yhteyttä jos mieltäsi vaivaa jokin hiiriin liittyvä asia. Vastaan mielelläni.
   [email protected]

  • Meidän uroshiiri(haju on sanoinkuvaamaton) saa maistella kaikkea mahdollista mitä itsekkin syön ja muutakin. Eilen toin sille männynkävyn ihmeteltäväksi. LIDLIN jugurtista se tykkää kovasti. Pieni tippa riittää kerraksi. Luulisin että kinkku on turhan suolaista,mutta Muska ei syö ainakaan jauhelihaa raakana. Riisin joukossa koiranruuassa on broilerinlihaa ja sitä se syö. Kokeilen kaikkia myslejä ja muroja ja hedelmäpaloja. Joitakin syö ja jotkin jäävät. Minusta voi käyttää järkeä kokeiluissa. Muska ei ole kesyyntynyt hyvin. Sitä pitäisi pitää enempi kädellä. Se on kauniin beige.

  • Schitzophrenia

   Mysliä ja muroja ei saa antaa, koska ne usein ovat suunniteltu ihmisille eli niissä on liikaa sokeria hiirelle. Ei kinkkua, siinä on liikaa suolaa. Piimää saa antaa mutta joqurtteja ei, poikkeuksena luonnon jogurtti (maustamaton). Joqurteissa on kamalasti sokeria.
   "...saa maistella kaikkea mahdollista mitä itsekkin syön", ei näin. Hiiri on hiiri, ei ihminen. Huoh.

  • hiiri intoilija

   Hiirelle saa antaa maustamatonta jogurttia ja hieman laktoositonta, tai vähälaktoositonta piimää.Kinkku taas on niille liian suolaista.On surullista että siskosi hylkäsi hiirenne. Luulen myös että hiirellä on ihan hyvä olla. Mutta muistutan sinua siitä että hiiri on laumaeläin. Hiiren olisi paljon parempi olla jos sillä olisi ystävä seuranaan. Muistathan että toista sukupuolta ei kannata ottaa hiirelle ystäväksi ellei pennut ole toivottuja tei niitä ei voida sijoittaa hyvään kotiin :).

   • Sedä

    ^Ehdottomasti laktoosittomia maitotuotteita. Lisäksi uroshiiret on erakkoja ja yleensä vain naaraat tulevat toimeen laumassa.


  • Anonyymi

   Mitä jos hiirelle antaa nuudelia tai onko se vaarallista? Annoin tänään (15.12) pienen palan ja haluan varmistaa että se on kunnossa. Ps. en ole huomannut mitään outoa käytöksessä. Ja voisiko joku vastata mahdollisimman nopeasti!

  • Anonyymi

   Annoin pähkinöitä ja kesäkurpitsaa, jouluna vähän herkkuja

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   203
   33874
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   256
   21734
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   438
   11013
  4. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   83
   6787
  5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6645
  6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   53
   4945
  7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   196
   4077
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1617
  9. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   101
   1574
  10. Tekijä on poliisin vanha tuttu

   Ihan supisuomalainen.
   Valkeakoski
   44
   1546
  Aihe