Mitä hiirelle saa antaa ruoaksi ?

Miltzu-

Saako hiirelle antaa piimää tai jogurttia ? Tai saako niille antaa kinkkua ? Minun hiiri syö normaalisti vähän salaattia ja siemeniä, vettä sillä on aina. Siskoni on hylännyt hiiren koska se ei enää hoida sitä eikä välitä siitä paljoa, eilenkin kävin katsomassa hiirtämme ja huomasin että hiirellä ei ollut ruokaa eikä vettä ihan likainen ja kakkainen häkki, joten aloin hoitaa hiirtämme ja nyt se on minun. Mun hiiri on meidän lämpimässä autotallissa koska äitini ei tykkää hiiren hajusta, mutta hiirellä on luultavasti hyvä olla siellä, siinä huoneessa on uuni jota lämmitetään yleensä joka päivä ja hylly jossa on siskoni ratsastus-välineet ja jääkaappi,pakaste, se on vain pieni huone ja siinä toisella puolella on kaikki muut työkalut yms. kuitenkin siinä välissä on ovi että jos isäni meluaa se ei kuulu pahasti hiiren häkkiin. Vastatkaa tähän, jos voitte.!

6

2415

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pelonkantaja

   Hei!
   Sinun kannattaisi nyt ehdottomasti vierailla Hiirifoorumin (www.hiirifoorumi.net) sivuilla, jotta saat lisää tietoa hiiristä.
   Perustietoa hiiristä: http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1
   Ruokinnasta: http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1&sub=4 Yksi hiiri tarvitsee 1 ruokalusikallisen hyvää siemenseosta päivässä sekä tuoreruokaa.
   Mitä hiirelle saa antaa syötäväksi ja mitä ei saa antaa: http://hiirifoorumi.net/viewtopic.php?t=1329
   Hiiren asumuksesta: http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1&sub=3
   Asuminen & tarvikkeet- palsta Hiirifoorumilla: http://hiirifoorumi.net/viewforum.php?f=31
   Tee itse virikkeitä hiirille, neuvoja: http://hiirifoorumi.net/viewtopic.php?t=8168
   Terveystarkastus (HUOM!): http://hiiret.fi/fin/lajit/?pg=1&sub=5&ala=1

   Hiirifoorumilta lainattu:
   "Hiirinaaraat ovat lemmikkeinä huomattavasti yleisempiä kuin urokset. Urosten virtsa haisee hyvin vahvasti hiireltä, minkä vuoksi monet vieroksuvat niitä lemmikkeinä. Uroksia pidetään enemmän kasvatustarkoituksessa. Hiiret ovat laumaeläimiä, joten on hyvä ostaa kerralla vähintään kaksi naarasta. Parhaiten hiiret viihtyvät pienissä, n. 3-5 hiiren laumoissa. Uroksia pidetään yleensä yksin, sillä ne tappelevat usein keskenään rajusti. Naarasta ja urosta ei voi pitää yhdessä, sillä naaras saattaa synnyttää n. 10 poikasta aina kolmen viikon välein ollessaan uroksen kanssa yhdessä. Jos haluat välttämättä vain yhden hiiren, ota yksi uros. Urokset ovat jossain määrin naaraita leppoisampia, pitkäikäisempiä ja ne tulevat usein kesymmiksi. "
   Et kertonut, onko hiiresi uros vai naaras. Olethan tietoinen ettei naarashiirtä saa pitää yksin?

   On varmasti muutakin mitä sinun kannattaisi tietää mutta tässä tärkeimmät asia mitä mieleeni tuli.
   Voit ottaa minuun yhteyttä jos mieltäsi vaivaa jokin hiiriin liittyvä asia. Vastaan mielelläni.
   Schitzophrenia@hotmail.com

  • hankipanki

   Meidän uroshiiri(haju on sanoinkuvaamaton) saa maistella kaikkea mahdollista mitä itsekkin syön ja muutakin. Eilen toin sille männynkävyn ihmeteltäväksi. LIDLIN jugurtista se tykkää kovasti. Pieni tippa riittää kerraksi. Luulisin että kinkku on turhan suolaista,mutta Muska ei syö ainakaan jauhelihaa raakana. Riisin joukossa koiranruuassa on broilerinlihaa ja sitä se syö. Kokeilen kaikkia myslejä ja muroja ja hedelmäpaloja. Joitakin syö ja jotkin jäävät. Minusta voi käyttää järkeä kokeiluissa. Muska ei ole kesyyntynyt hyvin. Sitä pitäisi pitää enempi kädellä. Se on kauniin beige.

  • Schitzophrenia

   Mysliä ja muroja ei saa antaa, koska ne usein ovat suunniteltu ihmisille eli niissä on liikaa sokeria hiirelle. Ei kinkkua, siinä on liikaa suolaa. Piimää saa antaa mutta joqurtteja ei, poikkeuksena luonnon jogurtti (maustamaton). Joqurteissa on kamalasti sokeria.
   "...saa maistella kaikkea mahdollista mitä itsekkin syön", ei näin. Hiiri on hiiri, ei ihminen. Huoh.

  • hiiri intoilija

   Hiirelle saa antaa maustamatonta jogurttia ja hieman laktoositonta, tai vähälaktoositonta piimää.Kinkku taas on niille liian suolaista.On surullista että siskosi hylkäsi hiirenne. Luulen myös että hiirellä on ihan hyvä olla. Mutta muistutan sinua siitä että hiiri on laumaeläin. Hiiren olisi paljon parempi olla jos sillä olisi ystävä seuranaan. Muistathan että toista sukupuolta ei kannata ottaa hiirelle ystäväksi ellei pennut ole toivottuja tei niitä ei voida sijoittaa hyvään kotiin :).

   • Sedä

    ^Ehdottomasti laktoosittomia maitotuotteita. Lisäksi uroshiiret on erakkoja ja yleensä vain naaraat tulevat toimeen laumassa.


  • Anonyymi

   Mitä jos hiirelle antaa nuudelia tai onko se vaarallista? Annoin tänään (15.12) pienen palan ja haluan varmistaa että se on kunnossa. Ps. en ole huomannut mitään outoa käytöksessä. Ja voisiko joku vastata mahdollisimman nopeasti!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   543
   4353
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   550
   3760
  3. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   3367
  4. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1626
  5. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   189
   1536
  6. 65
   1441
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1109
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   90
   956
  9. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   492
   926
  10. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   893
  Aihe