Sony Ericsson C702 VS Samsung B2700

Hankinta edessä

Jees...

Elikkäs tarkoituksena olisi hommata uusi puhelin tuon vanhan uskollisesti palvelleen Sony Ericsson K550i:n tilalle, ja vahvimmiksi vaihtoehdoiksi ovat nousseet nuo otsikossa mainitut luurit.

Tuo C702 on ainakin minulle ollut melkein heti julkaisunsa jälkeen sellainen "tollaisen mä haluun" puhelin, mutta alussa laitteen korkea hinta ainakin meikäläisen kohdalla lykkäsi ostopäätöstä hamaan tulevaisuuteen...

Toisaalta nyt kun tuota ko. luuria saa jo niinkin edullisesti kuin 159e, niin kiinnostus tuota luuria kohtaan heräsi jälleen...

MUTTA tuota matkapuhelin foorumia hetken luettuani sain sellaisen kuvan, että kyseessä olisi täysin epäonnistunut laite, esimerkkeinä mainittakoon:

- Kuorista lähtee maalit (ongelma ilmeisesti saatu kuntoon näissä Speed/energy Black malleissa?)
- Näyttö naarmuuntuu pahasti jopa normaalissa käytössä.
- Kuoret alkavat "nitistä/natista" käytössä.
- Herätyskello toimii vain satunnaisesti.
- Ohjelmisto kaatuilee todella pahasti.
- Akunkesto ilmeisen kaukana luvatusta.
- Kamera täysin susi?

Tosin on tuossa tuohon Samsungin malliin verrattuna paljon hyvääkin, kuten:

- Isompi näyttö
- GPS
- Paremmat valikot

Tuosta Samsungista on taasen tuolla netissä porukka antanut yllättävän hyvää palautetta, lähinnä suurimmat plussat/miinukset tuohon C702 verrattuna ko luuri ansaitsee seuraavista asioista:

Jämäkämpi rakenne
Parempi toiminta-aika
Hyvä taskulamppu

- Valikot hieman epäselvät
- Pienempi näyttö
- Ei GPS:ää

Joten pyytäisinkin nyt molempien mallien omistajia kertomaan omakohtaisia kokemuksia omasta luuristaan.

PS: Laitan tämän saman jutun myöskin tuolle Samsung palstalle koska en löytänyt mitään yleistä matkapuhelimista palstaa...

2

1054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SE K600i -käyttäjä

      C702: Ohjelmisto on ihan eri pohjalle tehty kuin vanhemmissa K550 ja K600u -malleissa, ja huonompaan suuntaan on ilmeisesti menty! mm. KJ600u:ssä (ja tod. näk myös K500:ssa) voit tekstaria kirjoitettaessa poistaa sanakirjapohjaisen T9 ennustavan tekstinsyötön käytöstä, ja sen jälkeen esim:

      5 = J
      Volume alhaalla 5 = K
      Volume- alhaalla 5 = L

      sama toimii myös esim. puhelinmuistioon nimeä kirjoitettaessa. Tietojeni mukaan K600i on viimeisin malli jossa tuo tekstinkirjoituksen vauhditus Volume - ja -näppäimillä toimii.

      C702:ssa saa edelleen taskulampputoiminnon (=superkirkas LED) pikanäppäimen taakse (esim. joystick oikealle) päinvastoin kuin tuotetuki väittää. Asiaa kokeiltu Verkkokauppa.comin Ruoholahden myymälässä.

      K610:sta alkaen Sony Ericsson vaihtoik pohjaliitintyyppiä. Uudemmassa liittimessä harmina se, että vain 1 laite kerrallaan, eli jos laitat laturin kiinni, et saa datakaapelia etkä Hands Free -settiä.

      Uudemmissa latureissa asia osittain korjattu laturissa olevalla 2-puoleisella liittimellä, eli kun laturi on puhelimeen kytkettynä, liittimen kääntöpuolelle saa vielä HandsFreen.

      mutta:

      1. Paremman laturin kuuluminen myyntipakkaukseen ei ole itsestäänselvyys, myynnissä saattaa olla huonommalla laturilla varustettuja puhelimia !

      2. Kun Hands Freen liitin on muutenkin heikko kohta eli liittimen huonosta kontaktista voi aiheutua pätkimistä ja/tai rätinää, niin HandsFreen kytkeminen laturiliittimen läpi kaksinkertaistaa ongelmien todennäköisyyden !

      3. 3G -puolella 900 MHz taajuusalue puuttuu, eli 3G:llä on vain 2100 MHz taajuus käytössä. Lisäksi virrankulutus 3G:llä puhuttaessa n- 2 -kertainen GSM.ään verrattuna, joissain malleissa tästä aiheutuu se, että 3G -verkkoa käytettäessä akku voi loppua, vaikka laturi olisi kytkettynä!

      Entäpä Samsung?

      En ole ikinä omistanut, mutta:

      1. Samsungilla tuntuu olevan lähes joka mallissa erilainen HandsFree -liitin! Idiotismia pahimmillaan, kun yhden mallin HandsFree ei sovi toiseen Samsungiin !

      2. Myös "yksi laite kerrallaan" -systeemi liittimissä. Eli kun laturi on kiinni, langallista HandsFreetä tai datakaapelia ei saa.

      Samsung -jälleenmyyjän mukaan noin vuoden päästä olisi luvassa uutta mallistoa, jossa sama HandsFree -liitin pitäisi käydä kaikkiin uusiin Samsung -malleihin. Tietoa ei ole varmistettu suoraan Samsungilta!

      Jos vanha puhelimesi on vielä ehjä, voisi olla hyvä idea odotella vielä vuosi ja kokeilla sitten jotain uutta Samsungia, sekä on syytä tarkistaa Samsungilta itseltään, pitääkö tuo liittimien yhtenäistäminen paikkansa ja sen tarkempi aikataulu, jos pitää.

      Jos silti päädyt C702:een, niin Saunalahdella se maksaa 8e / kk * 24 = 192e.

    • SonyE-fani

      Itselläni ollut nyt pian 2 vuotta käytössä, enkä vaihtaisi. Työpuhelimena Nokia E51 ja molemmissa omat hyvät ja huonot ominaisuudet.
      C702 toiminut loistavasti, akun keston tai liittimien kanssa ei mitään ongelmia (tosin puhelimen ohjelmistoakaan ei ole sitten hankinnan päivitetty). Itselläni myyntipakkaukseen ei tullut autolaturia mukaan, mikä on ainoa käytöä ahnkaloittanut tekijä. Plus tietysti se että aikaisempien mallien laturit ei käy tähän.
      Kamera toimii, handfreenä olen käyttänyt bluetooth laitetta joten liittimien käytön kanssa ei tarvi ihmetellä.
      Ainoa toistaiseksi negatiivinen seikka (joka ehkä korjattavissa päivityksillä/lisäsoftilla) on että sähköpostin liitteenä olevia pdf-tiedostoja ei saa auki. Sitä varten olen tehnyt infrapuna/bluetooth siirtoja Nokiaan.
      Se mikä harmittaa eniten on kun maksoin sen kallliimman hinnan tuosta (olosuhteiden pakosta); mainoksessa luvattua kuviin liitettävää GPS sijaintia en ole saanut toimimaan. Ja toisaalta puhelimen omaa GPS paikannusta käyttämällä saa akun tyhjäksi muutamassa tunnissa.

      Näin meillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      253
      2385
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1804
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1515
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      331
      1503
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1055
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      917
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      720
    10. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      204
      717
    Aihe