Aihe

Älä ole sinisilmä

hienoUrosMeillä

Miksi ette tiedosta pentua ostaessa että tämä rotu ei ole helppo, kyllä on paljon kiinni kasvatuksesta mutta johan ominaisluonne on arvaamaton, puolustava ja vahva. Ja tuntuu että häiriökäyttäytymistä puolustetaan henkeen ja vereen milloin milläkin syyllä. Kannattaa miettiä onko se rotikka pakko ottaa juuri teille. Minä ymmärrän lisäksi aika hyvin lehdet jotka kirjoittavat rotikoista ja suurista koirista näiden keskuudessa sattuu ja tapahtuu se on fakta yrittäkää se kestää. Johan nämä palstat kertoo omaa kieltään millainen rotu on. On ihaniakin tapauksia mutta se ei saa olla syy poissulkea totuutta että rodussa on paljon vaikeampiakin tapauksia.
Lisäksi pelkään kun luen juttuja että koira puraisi lasta, "oma syy, en valvonut" miten voi käydä myöhemmin kun et satu valvomaan, jos käy huonosti tuletko taas tänne itkemään. Kai tiedostat kuitenkin että on olemassa riski siihen, älä siis jätä valvomaatta, lasten puolesta. En halua lietsoa pelkoa mutta en halua että lisää sattuu. Vastuu on kova.

6

501

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 555645

   pikku vuodatus... hahaha, tuliko hyvä olo?

  • ei vastustaja

   Olet ihan oikeassa, kaikenmaailman kusipäät ottavat rotikan egonsa jatkeeksi tekemättä koiransa kanssa yhtään mitään. Kaunishan se on sohvalla makoillessaan, mutta tarvitsisi paaaaaaaljon , paaaaljon enemmän.

  • ELÄMÄ ON

   600 rekisteröidyn lisäksi satoja rekisteröimättömiä joiden vanhemmista ei ole tietoa jakaa pennun ostajalle.
   Rekattu pentu 1000€, rekisteröimätön 550 -800 euroon.
   Tästä sitten voisi lähteä laskemaan prosenttuaalisen osuuden niistä koirista jotka ovat nousseet lehtiotsikoihin.
   Kaikki koirat, rodusta riippumatta, ovat yksilöitä. Joten vain rodun perusteella ei lapsiperheeseen eikä oikeastaan mihinkään yhtälöön varmaa rotua ole.
   Jokainen koira tarvitsee aikuisen ihmisen joka kantaa vastuun koiran kasvattamisesta, opetuksesta ym:sta. Tällainen henkilö joutuu,voisi sanoa usein, silmätikuksi sukunsa piirissä jos pitää sitä järjestystä voimassa joka on tarpeellista.
   Uskallatko, kehtaatko kieltää sisarrustesi, lastesi, naapureidesi lapsia tai yksinkertaisesti pistää nämä ruotuun että kanssakäyminen sujuu. Koiraahan voi kaikkien mielestä komentaa, jopa kovakouraisesti, mutta lapsien vanhemmat usein loukkaantuvat jos heidän omiltaan vaaditaan jotain.
   Jos kiellät...
   Kun koira on omalla pedillään nukkumassa, syömässä luuta. Kysymys kuuluu:Onko se äkäinen? Voi kauheata.
   Kun koira on aitauksessaan, kiellät heittelemästä jotain vähemmän mukavaa tai menemästä aitaukseen. Kysymys sama kuin edellä.
   Koiran ympärillä juostaan ja ohimennessä mätkitään kädellä. Kiellät. Sama kysymys taas.
   Joidenkin, useidenkin, koirattomien perheiden vanhemmat olettavat että koiran pitää alistua kaikenlaiseen kohteluun lapsien taholta. En ymmärrä, itsellänin on kaksi lasta. Hyvin pienikin lapsi pystyy elämään koiran kaverina kun molemmilla on selvät sävelet. Ja omalla kohdalla tapahtuneesta voin sanoa että 1,5 vuotiaskin oppii säännöt jos vastapuolena on pentu ja saavat perheen vanhemmilta oikeanlaisia, lapsi neuvoja ja koira ohjausta.
   Suurempi riski tuntuu olevan lähestyvässä sikainfluenssassa kuin siinä että koira aiheuttaa ongelmia.
   Tämä sillä edellytyksellä että on valittu itselle sopiva rotu, järjestetty ajankäyttö niin ettei koira turhaannu, leimautumisvaihe osattu käyttää hyödyksi ja alkuopetus annettu silloin kun pennun valmiudet ovat siihen parhaimmillaan. ELÄMÄ ON JA SIITÄ EI SELVIÄ PUMPULISSA PYÖRIMÄLLÄ.

   • r

    Meillä on rekattu pentu kuules,eikä maksanu kun 550e. Täysin terveet valiovanhemmat,molemmat näyttelyissäkin menestyneitä, eikä kummankaan puolelta mitään sairauksia tms. Että ei toi hinta ainakaan kerro mitään. Ei kannata yleistää.


   • souvot
    r kirjoitti:

    Meillä on rekattu pentu kuules,eikä maksanu kun 550e. Täysin terveet valiovanhemmat,molemmat näyttelyissäkin menestyneitä, eikä kummankaan puolelta mitään sairauksia tms. Että ei toi hinta ainakaan kerro mitään. Ei kannata yleistää.

    Näyttelythän ne on tärkeitä käyttökoirarodun luonteen testaamiseen...


  • Onnellinenomistaja

   "johan ominaisluonne on arvaamaton, puolustava ja vahva"

   Otan osaa, että olet saanut epätyypillisen rotkulan itsellesi. Ette vain olisi mennyt paperitonta hankkimaan?? Omani on onnekseni rotumääritelmän mukaisesti erittäin itsevarma rw, eikä tosiaan tarvitse miettiä uskaltaako antaa lapsille silitettäväksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   16769
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   339
   6032