Naapurin lapsi itkee koko ajan

Naapurikyttääjä

Tuntuu, että naapurin lapsi itkee koko ajan. Tänään jo ainakin kolmas kerta. Parkuu 10-15 minuuttia kerrallaan. Asuu isänsä kanssa ilmeisesti vuoroviikoin. Kuinka usein noin 2-vuotiaat lapset itkee? Onko syytä huolestua?

43

4171

  Vastaukset

  • ..

   • Mulla on 2 ja 4 vuotiaat pojat ja tää 4 vuotias on ollut aina kova itkemään.. ja myös nauramaan eli tunteet menee ääripäästä ääripäähän. Kesken leikin voi alkaa itkemään tai ihan vaan muutenkin yht äkkii alkaa itkemään ja kukaan ei keksi syytä ja näin on ollut vauvasta saakka.


  • Minä joskus mietin mitä naapurit ajattelee (kerrostalossa), kun meidän 1,7v. tyttö itkee(huutaa) paljon.
   Ensin syötiin 7kpl lääkekuuria peräkkäin korvatulehduksiin eli huudettiin ja valvottiin monta yötä. Onneksi saatiin putket korviin=). Hampaiden puhkeaminen oli kivuliasta. Syöttäminen ja nukkuminen oli välillä pelkkää huutoa. Sairastettiin pari räkätautia ja jälkitautina keuhkoputken tulehdus. (Uhma-ikä on tulossa) kun kieltäessä itketään/raivotaan, kun ei saa kiivetä pöydälle,koskea tv:seen jne. Vaatteiden pukeminen varsinkin väsyneenä itkettää. jne...terveitä syitä miksi lapsi itkee on paljon.

   Välillä naapuria käy sääliksi=(

   • Meillä aina 1,5v parkuu kovaan ääneen jos pikkusenkin liikun asunnossa vaikka keittiöön huutaa perässä tai wc niin kyllä huudetaan ja nyt näyttävästi ei sais tehä oikein mitään ei ees tiskata kun huutaa lattialla ja yritän kovasti sanoa ei mitään hätää äiti on tässä eikä mene minnekkään ja kovasti huutaa ihan kuin huomion hakuista itkua vähn kuin pyllähtää pepulleen tai ei saa ruokaa just heti kun o lämmittämässä ruokaa niin alkaa kamala karjumishuuto niinkuin kovakin hätä ,,


   • Mammamaaaa kirjoitti:

    Meillä aina 1,5v parkuu kovaan ääneen jos pikkusenkin liikun asunnossa vaikka keittiöön huutaa perässä tai wc niin kyllä huudetaan ja nyt näyttävästi ei sais tehä oikein mitään ei ees tiskata kun huutaa lattialla ja yritän kovasti sanoa ei mitään hätää äiti on tässä eikä mene minnekkään ja kovasti huutaa ihan kuin huomion hakuista itkua vähn kuin pyllähtää pepulleen tai ei saa ruokaa just heti kun o lämmittämässä ruokaa niin alkaa kamala karjumishuuto niinkuin kovakin hätä ,,

    ihana kuulla, että muillakin on samanlaita kiukku raivareita, kuin meillä. Tosin joskus olen minäkin miettinyt, että mitä mahtaa naapurit poikani 1.4v raivareista tuumata. Mutta sitten rauhottelen aina itseäni, että eiköhän suurinosa niistä vanhemmistä joilla on lapsia ymmärrä tämän uhma vaiheen ja siihen kuuluvat kilarit.


   • Mammamaaaa kirjoitti:

    Meillä aina 1,5v parkuu kovaan ääneen jos pikkusenkin liikun asunnossa vaikka keittiöön huutaa perässä tai wc niin kyllä huudetaan ja nyt näyttävästi ei sais tehä oikein mitään ei ees tiskata kun huutaa lattialla ja yritän kovasti sanoa ei mitään hätää äiti on tässä eikä mene minnekkään ja kovasti huutaa ihan kuin huomion hakuista itkua vähn kuin pyllähtää pepulleen tai ei saa ruokaa just heti kun o lämmittämässä ruokaa niin alkaa kamala karjumishuuto niinkuin kovakin hätä ,,

    Ihan samalla tavalla huutaa meidänkin lapsi,ikää on pikkkusen yli vuos. En ymmärrä ollenkaan, miksi pitää koko ajan huutaa, vaikka oon koko ajan tässä vieressä ja anna sille huomioo ymv. Äskenkin ku tiskasin, niin hirveä huuto vieressä.


  • uhmis päällä.. no panic..

  • Toivottavasti olet nähnyt meidät myös kun ulkoilemme ja rakas lapseni itkee ja huutaa sielläkin!Tiedoksi että lapseni on äärimmäisen oma tahtoinen eikä hyväksy vastausta ei.Ja sillon se alkaa-huuto potkuraivari.mutta tee toki ilmoitus sosiaaliviranomaisille niin saadaa selvyys että oleko huono äiti vai en.

   • Kirjoitustaidom perusteella oot vammanen äiti.


  • 10-15 minuuttia tauotonta itkua? Kuulostaa aika pahalta. Jos se on raivoitkua, on kyse uhmasta, eikä ole mitään syytä huoleen (sellaiset huudot voivat kestää puolikin tuntia). Jos se on kipuitkua, joka kestää vartin putkeen, on todellakin syytä huolestua. Mutta jos et osaa erottaa kipua, raivoa, mielipahaa ym. lapsen itkusta, minkäs teet. Et voi mennä soittamaan sosiaaliviranomaisille ja arvailla, että kyllä siellä varmaan hakataan lasta. Täytyy myös muistaa, että on täysin normaalia, että 2-vuotias itkee monta kertaa päivässä ties mistä syystä. Kertoja tärkeämpää onkin siis erottaa onko kyse hädästä vai raivosta. Jos lapsi itkee monta kertaa päivässä vartin putkeen selvästi paniikissa tai kivuissaan, voisi olla kyse pahoinpitelystä, koska pienet kolhut ja mustelmat kyllä selviävät minuutin parin huudolla, ja niitä sattuu väistämättä pienelle lapselle tuon tuosta. Mutta varttitunti on pitkä aika itkeä...

  • Meidänkin lapsi saattaa itkeä "koko ajan" ja välillä jopa tunninkin putkeen.

   Itse joskus huolestuin naapurin itkevästä lapsesta, mutta kun aloin enemmän kiinnittämään huomiota itkun ajan kohtiin, tulin siihen tulokseen että lapsi itki nukkumaan menoa.
   Enemmän huolestuisin siitä että lapsi ei koskaan itkisi.

   Lapsihan sattaa itkeä esim näistä syistä: ei saa mitä haluaa, jos ei onnistu jossakin "tehtävässä", lasta väsyttää, lapsi ei halua mennä nukkumaan, lapsi kompastui, sisko/veli kiusaa, nälkä, ei halua syödä porkkanoita ja suuttuu jos niitä on lautasella, tahtoo katsoa tv:tä kun pitäisi syödä, ei tahdo mennä tarhaan, ei tahdo mennä ulos, tahtoo ulos vaikka juuri sieltä tultiin, lapsi on kipeä, tahtoo syödä karkkia ruoan sijaan, tulee hampaita, on kasvukipuja, lelu meni rikki, maitolasi kaatui, iskä/äiti on töissä, väärän lainen paita, saippuaa meni silmiin, vaippa on märkä, ei saa tehdä kiellettyjä asioita, näpit meni tahmeaksi, ruoka maistuikin pahalta, kummitäti lähti kotiin, ei saanut voidella "loppuun" leipäänsä jonka päällä oli jo melkoinen keko voita, ei saanut syödä lattialle tippunutta perunaa, ei saanut "käyttää" kaukosäädintä, kaukosäädin ei toiminutkaan (kun ei ollut pattereita), lemppari paita ei enää mahtunutkaan päälle, lelu oli hukassa, Äiti/isä ei ymmärtänyt mitä lapsi koitti sanoa, näki pahaa unta, pelästyi kovaa ääntä, pelästyi äkkinäistä ja ennalta arvaamatonta tilannetta jne....

   Ja nyt nukkumaan jotta aamulla jaksaa taas uhmaikäisen 2½ vuotiaan lapsen kanssa.

  • Tuo on hankalaa. jos uhmaikä niin voi itkeä paljonkin, mutta kyllä vanhempien tulisi lohduttaa. Tuo vuoroviikko systeemi voi olla rankkaa lapselle. ikävöi äitiään ?

   • ISÄNI RAIVOSTUU JOKA PÄIVÄ ILMAN SYYTÄ SE HUUTAA JA POTKII MONTA KERTAA PÄIVASSÄ MÄ HALUUN TOISEN KILTIMMÄN ISÄN...


   • SURULLINEN LAPSI kirjoitti:

    ISÄNI RAIVOSTUU JOKA PÄIVÄ ILMAN SYYTÄ SE HUUTAA JA POTKII MONTA KERTAA PÄIVASSÄ MÄ HALUUN TOISEN KILTIMMÄN ISÄN...

    soita Mannerheiminlastensuojeluliittoon, googleta se!


   • SURULLINEN LAPSI kirjoitti:

    ISÄNI RAIVOSTUU JOKA PÄIVÄ ILMAN SYYTÄ SE HUUTAA JA POTKII MONTA KERTAA PÄIVASSÄ MÄ HALUUN TOISEN KILTIMMÄN ISÄN...

    sinun isässäsi ongelmia ota mannerheimin lastensuojeluu yhteytta tai helsingin kaupungin lastensuojeluvirastoon yhteyttä . lyökö hän sinua ja kuinka pahasti?


  • Meillä pienempi ei itke mutta isosisarus itkee ja huutaa ihan pienistäkin jutuista...ja kovalla äänellä...enkä tiedä miten häntä saisi hiljaisemmaksi. Jos kieltää niin hän parkuu kahta kovemmin. Naapurissa varmaan luullaan, että meillä tapahtuu jotain tosi kamalaa. Mutta se parku voi tulla jos sukkahousu tuntuu "valuvan" tai kaulaliina on märkä kun tullaan ulkoa tai ei löydy mieluista puseroa tai pikkusisar lähestyy leluja tai jopa koskee leluun tai tulee jostain pikku haava tai ihan mitä tahansa mitätöntä...

   • Tai siis kyllä pienempikin parkuu jos laitan sylistä pois vaikka ruokaa lämmittääkseni. Ja hänestäkin lähtee KOVA ääni :). Annas olla jos molemmat parkuvat yhtä aikaa...silloin minustakin tuntuu siltä ettei päässä liiku yksikään ajautus kun ei ole ajatuksille tilaa siltä korvia huumaavalta meteliltä.


   • ja meteliä on kirjoitti:

    Tai siis kyllä pienempikin parkuu jos laitan sylistä pois vaikka ruokaa lämmittääkseni. Ja hänestäkin lähtee KOVA ääni :). Annas olla jos molemmat parkuvat yhtä aikaa...silloin minustakin tuntuu siltä ettei päässä liiku yksikään ajautus kun ei ole ajatuksille tilaa siltä korvia huumaavalta meteliltä.

    Hanki elämä ja lopeta se toisten kyttääminen!


   • slsksld kirjoitti:

    Hanki elämä ja lopeta se toisten kyttääminen!

    Hyvä että on ihmisiä, jotka välittävät muistakin, eikä vain itsestään.


   • Isompi haluaa enemmän huomiota.Ehkä joudut antamaan enemmän aikaa pienemmälle ja hoitamaan enemmän,mustasukkaisuus vaivaa isompaa.otatko isomman mukaan pienemmän hoitoon ja yhdessä tekemiseen?Huomaat jos ei itke silloin,on vain halu olla enemmän keskipisteenä ja menee ajan kanssa ohi kun kasvaa ja saa huomata että hänet huomataan myös.


   • tuuti kirjoitti:

    Hyvä että on ihmisiä, jotka välittävät muistakin, eikä vain itsestään.

    kyyläämistä tuo eikä välittämistä.


  • tule huolestua toisten elämisen äänistä, ellei ala kuulostamaan siltä että siellä tosiaan olisi joku hätä. Itselläsi ei ilmeisesti lapsia olekaan...
   Noin parivuotiaat lapset ei välttämättä osaa vielä puhua ja näin ilmaista tunteitaan puhumalla, joten itku on tapa kertoa milloin mistäkin. Jos lapsi on pitkän päivän jälkeen väsynyt, on itku herkässä pienestäkin syystä. Joskus riittää, että sukka on rutussa, lelut ei toimi niinkuin lapsi haluaa, legotorni kaatuu tms. Lapsi saattaa myös hakea huomiota itkulla, se kun on aina oiva keino päästä syliin :)
   Pieni lapsi ei hallitse tunteitaan vielä, opettelee erilaisia tunteita ja kokemuksia. Myös uhmaikää saattaa jo parivuotiaalla olla, kokeilee rajojaan ja vanhempien kieltäessä nousee vastarintaan.
   10-15 minuutin itkut kuulostaa lähinnä pieniltä kiukkukohtauksilta, tai kipeän/väsyneen lapsen normaalilta itkulta.
   Se vuoroviikkoasuminen tuskin liittyy lapsen itkuihin sen kummemmin, voihan toki olla että jos ko. järjestely on vielä uutta eli jonkin aikaa sitten aloitettu niin lapsi totuttelee siihen.

   Sinuna antaisin naapurin olla ja keskittyisin omaan elämääni...

   • ..meilläkin n.3,5v. lapsi itkee/huutaa kurkku suorana joinakin iltoina (ei aina nukkuma aikoina) ja pitkään n.45min.-1h.
    Äiti kuuluu sanovan, että rauhoitu, lopeta ja yrittää saada hiljentymään. En saa selvää lapsen puheesta, mutta jotain asiaa tuntuu sanovan, eikä rauhoitu millään. Äitikin hiiltyy välillä (kuulostaa).
    Olen kesällä jutellut ulkona, ja näin silloinkin jonkun pienen raivarin, ja äiti selitti, kun ei se rauhoitu millään.


   • Yasmin........ kirjoitti:

    ..meilläkin n.3,5v. lapsi itkee/huutaa kurkku suorana joinakin iltoina (ei aina nukkuma aikoina) ja pitkään n.45min.-1h.
    Äiti kuuluu sanovan, että rauhoitu, lopeta ja yrittää saada hiljentymään. En saa selvää lapsen puheesta, mutta jotain asiaa tuntuu sanovan, eikä rauhoitu millään. Äitikin hiiltyy välillä (kuulostaa).
    Olen kesällä jutellut ulkona, ja näin silloinkin jonkun pienen raivarin, ja äiti selitti, kun ei se rauhoitu millään.

    hei Vastaan tuohon niin että sehän on tietty että monetkin eivät halua puhua omista vaikeuksista en usko että jos äiti on yrittänyt rauhoittaa lasta niin hän ei ole tietoinen siit'ä asiasta että ei pidä huolta lapsestantansa,mutta voi auttaa ulos vieminenkin nimittäin itselläni on ollut lapsia ja ne on rauhoittuneet sillä kun olen ulkona ollut tai laittanut ulos nukkumaan tai sitten olen lähtenyt kävelemään itse vauvan kanssa mikä sen parempaa jos on talvi laittaa vauvalle päälle niin ettei vauvalle tulee kylmä ja itselleen lämmimästi ja niin se aika menee ettei vauva huuda se on vain sellainen juttu ettei kukaan jaksa kuunella ihmistaimenen huutamista


  • Meillä yläkerran naapurin lapsi itkee paljon ja kovaa. Päivällä ei niinkään haittaa mutta kun itku ja huuto alkaa noin klo 23:30 ja kestää tunnin (otimme kerran aikaa) alkaa pikkuhiljaa mennä järki. Tämä toistuu melkein jokainen yö ja ajan kohta vaihtelee keskiyön molemmin puolin. Parhaimmillaan itkua on kestänyt päällekkin tunnin, mutta jokus puolikin tuntia riittää. Pahinta on, että itku kuuluu selvästi makuuhuoneeseen ja pitää hereillä/herättää lähes jokainen kerta...

   • Niin no, luuletko siis, että siellä teidän naapurissa jotenkin ihan tahalleen itketetään sitä lasta? Ja vielä keskellä yötä?
    Alkaa se järki mennä varmaan vanhemmiltakin siellä, mutta minkäs teet, jos lapsi on sitä sorttia, että öisin huutaa. Meidän tyttö (4,5v) huutaa välillä vieläkin öisin, mutta ennen kolmen vuoden ikää se oli melkein jokaöistä ja saattoi kestää ihan sen tunninkin. Se oli vaan unenpöpperössä sellaisessa tilassa, että mikään ei auttanut, siihen ei saanut mitään kontaktia mitenkään. sairasteli myös paljon ja itkeskeli myös sen takia, mutta ihan sekin riitti, jos päivällä oli tapahtunut jotakin hauskaa, jännittävää tai kurjaa...

    Me onneksi asutaan omakotitalossa ja sitä olen monesti öisin miettiny kun tyttö raivoaa, että onneksi ei asuta kerrostalossa, että ei tarvii vielä naapureitakin miettiä.


   • Juu kyllä menee sympatiat meilläkin usein naapureille, itkulle kun ei mahda mitään. Eihän se reilua ole, naapuri jos huudattaisi musiikkia tunnin yöllä, varmasti perästä kuuluisi, mutta lapsen itku on vain kestettävä. Meillä asuu seinänaapurina ja yläkerrassa opiskelijoita, jotka vielä tekevät töitä opiskelujen ohella, kyllä olen monet kerrat anteeksi pyytänyt ja kerran vein viinipullonkin viikon kestäneen huutelun jälkeen, kun ovat sairaan lapsen itkua joutuneet kuuntelemaan yöaikaan. Onneksi ovat ymmärtäväisiä ja tietävät, etten asialle mitään voi. Korvatulpat voisivat auttaa, jos vain nukkuminen onnistuu niiden kanssa, jos se melu ei sitten niin voimakkaana kuuluisi, että herättäisi.


   • Se on sitä elämää. Lapsi opettelee yöunille rauhoittumista, näkee pahoja unia (unien näkemisen vaihe on normaali vaihe kehityksessä) tms. Jos on vauva, niin vatsavaivoja. Jos on leikki-ikäinen, uhmaa tai unia.

    Kun saat itse lapsia, toivon että muistat tämän päivän aatoksesi. Mieti että olisit voinut oikeasti olla vähemmän itsekäs, ja miettiä ennemmin että mitenköhän ne naapurit itse jaksavat...;)


  • Lopettakaa muiden kyttääminen ja pitäkää huolta omista asioistanne!!! Vituttaa tollaset naapurikyttääjät jotka päättelee itte asioita. Helvetti oikeesti saatte vielä kuulkaa karmana jonain päivänä takasin ihmisten elämän pilaamisen! :/
   Jos vaikka lapsella on ikävä sen äitiä? Jos vaikka lapsella on uhmaikä? Jos vaikka se haluaa jotain mitä isä ei tajua antaa esim vittu taskulampun muttei osaa sanoo???? Jos niin helvetisti hämää niin soita ovikelloo ja kysy mikä lasta itkettää! Mutta älä ala sotkeen viranomaisia asiaan joka ei sulle kuulu. Saat pian kuule turhasta ilmotuksesta rapsut. Jos oikeen oot asialles omistautunut niin kyttää kun sen pennun äiti tulee hakeen sitä ja mee sen kanssa keskusteleen. Urpo saatana!

   • Sanohan tämä lapselle, jota oikeasti käytetään hyväkseen. Sille, joka toivoisi, että naapuri kuulisi tuskaiset huudot ja ilmoittaisi asiasta tai soittaisi poliisille. Kumpi tässä on tärkeämpää: mahdollisesti turha ilmoitus vai mahdollisesti lapsen loppuelämän pilaaminen ja jokailtaiset pelot esim. isän hyväksikäytöstä.

    Ite ajattelin nimettömän ilmoituksen tehdä, kun tuntuu että kuolen sisältä joka yö kun lapsi itkee naapurissa ja koskaan ei äidin rauhoittelevaa ääntä kuulu vaan ulkomaalaisen isän örinää. Päivisin ei lapsi itke.

    Ja kyllä minulla on omiakin pieniä lapsia.


  • Jos lapsi on enemmän kiintynyt äitiinsä ja itkee sen takia. Meillä on sillai, ettei minun tartte mennä kuin viemään roskat ulos niin itku alkaa, vaikka mun mies on meidän nuorimman kans. En tiedä vielä tähänkään päivään syytä että mikä siinä oikein on. Sama vaikka mä antasin sen mummunsa syliin ja lähtisin ite vessaan niin taas. Jos sillä sun napurillakin on samanlainen probleema, että lapsi ikävöi äitiänsä. Toiset lapset tarvitsee äitinsä huomiota enemmän kuin toiset.

  • Riippuu onko tuo jokaviikkoista. Jos ei niin, esim. korvatulehdus ainakin öisin voi aiheuttaa useita pitiä itkukohtauksia. Lapset voi itkeä myös kaatuessaan tai kun kielletään, puetaan tms. 3 krt ei ole vielä paljon, mutta 10-15 min ehkä on aika pitkä aika. Oletko katsonut kellosta tarkan ajan? Joskus 5 min itku tuntuu ikuisuudelta...

  • En tiedä poikkeaako nyt asiasta. Elikkäs meillä on 3v kaksoset ja inhottava naapuri. Lapset eivat mielsetäni itke kuin noin. 1-3 kertaa päivässä ja se kestää noin. pari minuttia. No tämä meidän ihana naapurimme on laittanut postiime kirjeen jossa kertoo kuinka lapsemme häntä häiritsee. esim illalla olevilla riemunkiljahduksilla ja juoksemisella. Lisäksi myös valitti siitä että klo22 jälkeen allkaa kuulua kovaa kolinaa. Eli itse päättelin että tämä johtui siitä että lapset ovat nukkumassa ja minä rupena siivoamaan keittiötä ja järjestelemään paikkoja. Myönnän että joskus on lapset mennyt aika myöhään nukkumaan esim. joskus vierähtänyt 23 asti. Nykyään emme anna lasten valvoa niin pitkää ja jos lapset valvovat vielä 21 aikaan emme anna juosta tai meluta. Hiljaisuushan on 22 ja tämä naapuri sanoi myös että olisi mukava jos olisi jo ennen 22 hiljaista.Kirje oli aika pitkä jossa kertoi meidän häirinneen häntä. naapuri on siis yksin asuva mies. En haluaisi olla häiriköksi, mutta pitäähän nyt lasten antaa olla lapsia ja leikkiä ym normaalisti. Olen myös miettinyt että mitähän naapri tuumaisi jos meillä olisi pieni vauva joka itkisi yötä päivää :D

   • Nimimerkille toivottavasti muutut.. Erikseen mainitset nimenomaan "ulkomaalaisen" miehen äänestä. Jos pelkäät hyväksikäyttöä niin onko sillä kansalaisuudella jotain väliä? Suomalaisetko ovat parempia ja ulkomaalainen automaattisesti hyväksikäyttäjä?? Todella ahdasmielistä, rasisti. Uskaltaisin väittää että känniset suomalais isät eivät ole mitään iseyden perikuvia hekään. Että suututtaa tuollaiset.
    Ja aiheeseen palatakseni, meillä kolme lasta 2,5v 1,5v ja 5kk ja kyllä näistä vaan ääntä ja itkua lähtee - hyvänäkin päivänä:) Se on sitä lapsiperheen arkea.


   • siivoatpas sä lujaa jos naapurikin häiriintyy :) saako ne lapset silti nukuttua???


  • lapset itkee,sille ei voi mitään.muuta pois jos haittaa

  • minulla on 2 lasta ja kyllä meilläkin itketään, ei nyt varttia putkee vaikka siltä tuntuisi, kerrostalon elämisen äänet kuulee se lapsikin jne, itkun syitä voi olla monia, jos se oikein häiritsee kysäse siltä naapuriltasi, ei se noloa ole. se vain kuuluu tähän vanhemmuuteen että itketään ja nauretaan

  • hei
   OMPA KUMMALLISTA ETTÄ SIITÄ LÄHTIEN KUN YLÄKERTAA MUUTTI NAAPURIT NIIN ALKOI VAUVAN ITKU .EN OLE NÄHNYT KOSKAAN ETTÄ VAUVA ON ULKONA KÄYMASSÄ, EIHÄN SE OIKEASTAAN MINULLE KUULU MUTTA IHMETTELEN ETTÄ MIKÄ SYY ON SIIHEN ETTÄ ITKEE, OLEN AJATELLUT JOS ON NÄLKÄ JA EI OLE ANNETTU TARPEEKSI RUOKAA.

  • hahaha :D anteeksi nyt vaan mutta siis en estä noita kommentteja. Meillä tyttö oli koliikkilapsi 5 kk ikäiseksi asti. Suoraa huutoa 3-4 joskus jopa 5 tuntia putkeen ! ei auta pullo, ei tutti, ei hyssyttely. Kas kummaa kun ei meidän naapurit ole koskaan tulleet sanomaan että hakataan lastamme tai muuta tälläistä älytöntä. Antakaa nyt herraisä lasten olla lapsia ja vanhempien olla vanhempia. Mikäli jossain näätte lapsen ja huomaatte että jokin selvästi vialla, puuttukaa sitten asiaan.

   t. 21 vuotias, 1v tytön äiti.

  • No kolmas kerta itkua 2-vuotiaalla on aika harvoin... siis kyllä sen ikäiset itkee yleensä useita kertoja päivässä.

   Se että itkua kestää jopa vartin putkeen voi kertoa joko uhmaiästä, sinnikkäästä lapsesta jota ei helpolla rauhoiteta tai äidin kyllästymisestä jatkuvaan itkuiluun ja antaa lapsen kiukutella yksin (siis jos kyse kiukkuitkusta). Toki lapsella voi olla vaikka korvatulehduskierre. Ei voi tietää. Jos lapsella on sisaruksia, niiden kanssa saattaa hyvinkin tulla toistuvasti riitaa, eli 2-vuotiaalla itkua. Se on normaalia. 2-vuotias purkaa helposti tunteitaan itkemällä, kun puhuminen on vasta opettelun alla, eikä tunteiden hallinta ole kehittynyt.

   Mitään suurempaa huolta tuskin on. Kun saat omia lapsia, tiedät sitten.

   Se vuoroviikko systeemi noin pienelle ei ole suositeltavaa, mutta tuskin lisää itkun määrää muuta kuin ensimmäisenä päivänä kodin vaihdosta. Silloin on enemmän sitä kokeilua, ikävän purkua jne. Mutta muuten vuoroviikko systeemin vaikutukset eivät näy itkuna.

  • Meillä 1,5v kaksostytöt ja voin kertoa että meillä itketään ja PALJON! Ilman mitään sen kummempia syitä.
   Tuntuu että kaikkien tuttujen lapset on niin kilttejä että, ja meillä tytöt itkevät pienemmästäkin muksahduksesta, jos on nälkä, jos on väsy, jos on kuuma, jos on kylmä, jos vieras tulee liian lähelle, jos ei pääse syliin, jos toinen itkee ym. melkein kaikesta pienestäkin vastoinkäymisestä tulee itku. Meillä vain taitaa olla todella herkkäitkuisia lapsia.

   On tutkittu korvat, allergiat ym. eikä mitään ole ikinä löytynyt. Pari kertaa lääkäri todennut että lapset nyt vain ovat erilaisia, toiset herkempiä kuin toiset. Uutuutena yritämme nyt "siedättää" lapsia, eli jos vähän muksahtaa ym. itkee ns. turhasta, niin annamme vain itkeä emmekä ota heti syliin tai helli. Eli siis saattavat helposti itkeä sen 15min putkeen. Saa nähdä onko mitään hyötyä...

   Pointtina se että tuon ikäisillä voi olla itkukohtauksia ilman mitään sen kummempia syitä. Ja tytöt ovat siis itkeneet aina herkästi, ei ole mikään "itkukausi" menossa.

  • Nämä ovat oikeasti vaikeita asioita. Meidän lapsi huusi ennen hiuksia kun pesin; " Äläää, äläää..." niin surkeasti ja niin sydäntäsärkevästi kuin olisi oikeasti kyse jostakin pahemmasta. Aloin pestä hiuksia todella harvoin ja siksi vielä enemmän protestoi...syy todella raivostuttava naapuri joka itse ei käyttäydy mitenkään hyvin, mutta päätti meidän uhmaikäisemme olevan kaltoinkohdeltu ja minun lyövän häntä.
   Toinen kohta jossa meillä oli todella kovat matsit oli ulos pukeminen ja kerran lapsi jopa huusi; "äiti älä lyö" olin taputtanut käsiäni lujasti yhteen ja huutanut, että nyt riitti. Täsät deeku naapuri sitten vakuuttumaan, että meillä lyödään lasta.

   Koin tämän todella raskaaksi koska uhmaikäiselle vain on laitettava rajat ja koko tuo rulianssi tulee vastaan jos niitä ei laita. Sitä naapurien takia lasten kasvatus meni pieneen kun alkoi vältellä tilanteita.
   Eli naapurit jos teillä ei omia lapsia niin älkää tehkö liian hätäisiä johtopäätöksiä.
   Tuntuu kyllä, että välillä on vainoharhaisia naapureita sillä jos itse kasvattanut uhmaikäisen erottaa kyllä siitä lapsen itkusta ja miten käyttäytyy sitten pian.
   Itse sitten näin alkoholisti isän lapsella kuristusjäljet kaulassa ja päiväkodissakin mainitsin, mutta ei taidettu puuttua "pikkujuttuun".

   Toisaalta muistan miten itse kun ei ollut lapsia tulkitsin lasten itkut naapurissa väärin.

  • Mä en jaksa puuttua. En halua ongelmia. Seinän takana kaks pentua,alta kouluikäsiä. Itkeevät aamut illat. En tiedä onko yh isä,ei noiden äitiä näy. En tiedä onko väkivaltaa tuolla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   117
   4126