Lapsiperheelle ihanteellinen pikkukoira

Allit83

Eli aikomus olisi ensi vuoden puolella hankkia koira meidän nykyisen koiran kaveriksi. Meillä on sekarotuinen pikkukoira, jolla ikää 9 vuotta. Haluamme ehdottomasti jonkin pienen rodun, melko huolettoman, joka ei tarvitse aivan kauheasti ulkoilua ja tulee toimeen yleensä lasten kanssa hyvin. Lapsemme on nyt 1 vuotias.

10

567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hukka-Musti

      Miksi pikkukoiran? Minusta aivan pienen koiran hankinta pikkulasten seuraan on aika riskialtista, sillä lapset tekevät helposti vahingossa vääriä liikkeitä, kuten tuuppaavat koiraa jalallaan. Pieni koira avurioituu helposti.

      Mutta minä suosittelisin vartoamaan seuraavan koiran hankkimista ainakin siihen asti, että lapsenne oppii kunnolla puhumaan ja kävelemään, eli myös ymmärtämään koiria. Koiran ja pienen lapsen kanssa eläminen samaan aikaan ei ole aivan vaivatonta. Pieni koira tarvitsee koulutusta, liikunta ja tekemistä siinä määrin missä isotkin. Mikään koira ei ole aivan vaivaton, ellei meinaa lyhentää koiransa elinikää liian vähällä liikunnalla sekä stressata koiraa tekemisen puutteella.

      Malttia nyt ainakin muutaman vuoden päähän...

      • Ilpepa

        Pikkukoira ei ole huoleton ja tulee muistaa että olisi koira iso tai pieni, liikuntaa ja aktiviteetteja tulee aina olla rodun tarpeen mukaan riittävästi. Pieni koira, ison ohella tarvitsee kunnon tapakasvatuksen ja tottahan on että pinemmät koirat usein korvaavat pienen kokonsa haukkumalla yms. mutta tämän voi suurimmilta osin kouluttaa pois.

        Jos olet valmis kouluttamaan pientä koiraa sisäsiistiksi yms. samalla kun pieni lapsi maistaa kaikkea mikä eteen tulee, niin ei siinä ole ongelmaa. Kannattaa ottaa myös huomioon se, että koiranne eivät välttämättä tule aivan heti toimeen. Voi olla reviirikiistoja yms.

        Kannattaa muistaa, että pikkukoiratkin ovat erilaisia ruumiinrakenteeltaan. Jotkut pienemmät rodut kuten vaikka cavalier kingcharlesinspanieli, ovat hyvinkin vankkoja rakenteeltaan. Toisin kuin esim papillon/phalene ja chihuahua ovat aika hentoja rakenteeltaan, nämä hennommat koirat saattavat loukkaantua pahastikkin jos lapsi innostuu leikeissä.

        Jos olet valmistautunut kaikkeen, onnea koiran etsinnässä ! :)


    • koirakuisk.

      Pointteja on sanottukin yllä. Lisään vielä että varminta voi olla sitten ottaa eri sukupuolta oleva koiranpentu, saman sukupuolisilla tulee yleensä helpommin reviirikiistaa ja valtataistoa.

      Sitten tuossa on vielä se, että jos nykyinen koiranne on jo 9-vuotias, niin mitenköhän jaksaa pikkupennun riekkumista. Toivottavasti menee ok.

      Tunnetusti lapsirakkaita pikkukoirarotuja ovat juurikin cavalieri ja sitten myös havannankoira.

      Muistakaa vahtia lapsen ja koirien yhteisoloa. :)

      • Hukka-Musti

        Lapsirakkaita taitavat olla minkä tahansa rotuiset koirat, kunhan vain lasten keskellä pääsevät pennusta saakka kasvamaan.

        Mutta mikäli tämä perhe on haasteeseen valmis, niin mikäs siinä. Kunhan ymmärtävät, että koiran luonne ja liikunnantarve eivät ole kokoon katsottavissa.


      • koirakuisk.
        Hukka-Musti kirjoitti:

        Lapsirakkaita taitavat olla minkä tahansa rotuiset koirat, kunhan vain lasten keskellä pääsevät pennusta saakka kasvamaan.

        Mutta mikäli tämä perhe on haasteeseen valmis, niin mikäs siinä. Kunhan ymmärtävät, että koiran luonne ja liikunnantarve eivät ole kokoon katsottavissa.

        No periaatteessa noin, mutta sitten on myös ns. tunnetusti lapsirakkaita rotuja ja pari semmoista rotua, joita ei kannata ottaa pikkulapsiperheeseen kuten chihuhuahuaa. Mutta periaatteessa noin, että minkä tahansa rotuiset..., mutta pikkulapsiperheen kohdalla vastuuta enempi että kaikki menee ok ja en siltikään suosittelisi pikkulapsiperheeseen chihua, vastuullinen kasvattaja ei edes myisi chihua pikkulapsiperheeseen.


      • Hukka-Musti
        koirakuisk. kirjoitti:

        No periaatteessa noin, mutta sitten on myös ns. tunnetusti lapsirakkaita rotuja ja pari semmoista rotua, joita ei kannata ottaa pikkulapsiperheeseen kuten chihuhuahuaa. Mutta periaatteessa noin, että minkä tahansa rotuiset..., mutta pikkulapsiperheen kohdalla vastuuta enempi että kaikki menee ok ja en siltikään suosittelisi pikkulapsiperheeseen chihua, vastuullinen kasvattaja ei edes myisi chihua pikkulapsiperheeseen.

        Itsekään en suosittelisi chihuahuaa lapsiperheeseen. Se ei ole väärän luonteinen, mutta se on >>liian pieni>> ja heiveröinen. Tietystikään lapset eivät saa kiusata koiraa, mutta lapset ovat vasta lapsia (kokemattomia ja vaativat vielä paljon oppia elämältä) ja saattavat varoessaankin vahingissa jotenkin vaikka hutaista koiraa. Pieni koira vaurioituu sellaisesta helposti, joten kovin pienten rotujen hankkiminen aivan pienten lasten seuraan on minusta aika riskialtista.

        Hyviä rotuvinkkejä kyllä annoit, ei siinä mitään. Mutta tarkoitin itse lähinnä sitä, että jokainen koira kumminkin on totutettava lapsiin pennusta saakka. Ei pelkästään oman perheen, vaan myös vieraisiin.

        Mutta joo, lasten keskellä kun koira pennusta asti kasvaa, niin kyllä se oppii ymmärtämään mitä lapset ovat ja kuinka niitä kohdellaan - samoin kuin lasten on opittava ymmärtämään kuinka koiria kohdellaan.


    • mukava koira

      mittelit ovat todella lapsi ystävällisiä , itselläni on 5 vuotias mittelspitz =)
      ne maksavat n. 800 €

      • Anonyymi

        Keeshound on paljon komeampi.


    • Coton..

      Meillä pieni 2 v. coton tyttö, joka on luonteeltaan aivan ihan.. ei tee pahaa kärpäsellekään.
      Ainoa huono puoli tosin työläs turkin hoito

    • Anonyymi

      Tiibetinspanieli. Nimestään huolimatta tipsu ei ole spanieli, vaan se on sukua kiinanpalatsikoiralle. Luonteeltaan tipsu on toimelias ja ystävällinen seurakoira. Tiibetinspanieli tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Tipsu on helppohoitoinen koira. Turkkikin on erittäin helppohoitoinen, se harjataan 2-3 kertaa kuukaudessa, koristehapsut hieman useammin.

      Tibetinspanieli ei vaadi paljon liikuntaa, sille riittää puolen tunnin kävely päivässä. Tarvittaessa se jaksaa kyllä liikkua enemmänkin, ainakin parin tunnin lenkit. Tiibetinspanieli on myös terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy kääpiökoirille tyypillistä polvilumpioluksaatiota.

      Kaikki värit ja väriyhdistelmät sallitaan. Yleisin väri on vaalea soopeli. Muita värejä ovat esim. creme, punainen, valkoinen, musta ja black and tan. Tiibetinspanieli oli yli 30 vuoden ajan Suomen suosituin kääpiökoira. Rodun harrastajien yhdistys on vuonna 1978 perustettu Tiibetinspanielit ry.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe