Mitä nähtävää isoille lapsille?

Matkoille

Mitä nähtävää Roomassa on isoille lapsille, joita ei kirkot kiinnosta? Onko kokemusta?

10

2304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7-17 v ? tyttö,poika

      Isoille lapsille, mitä ikää mahdat tarkoittaa 10-15 v? Kaupunkilomilla tietty tutkitaan, ihastellaan kaupunkia, olet sitten missä kaupungissa tahansa. Mieti mistä "lapset" pitäisivät esim Helsingistä. Riippuu myös minkälaisista asioista kotona ollaan kiinnostuneita, musiikista, shoppailusta, ulkona syömisestä,ovatko lapset tottuneet käymään musiikitapahtumissa, teattereissa jne. Jos vanhemmat ovat kulttuurista kiinnostuneita, nähtävästi ovat, niin mukavia kertomuksia Roomasta he pystyvät kertomaan vaikka joka aukiosta ja lapsikin innostuu kuulemastaan ja kokemastaan ja näkemästään.
      Mutta mielestäni tähän kysymykseen on vaikeata vastata kun ei tiedä lasten ikiä.

      • Rooman rouva

        http://www.lifeinitaly.com/tourism/lazio/rome-children.asp

        http://www.ricksteves.com/plan/destinations/italy/02kidsrome.htm

        Rooma ei ole oikein pikkulapsille sopiva paikka. Mutta isommat kouluakäyvät varmasti ovat kiinnostuneita sillä Roomassa on joka kulman takana jotain uutta nähtävää. Roomalaiset eivät ota lapsiaan kaupungille, ehkä puistoihin ja vastaaviin paikkoihin. Sen sijaan opettajat vievät yhtenään koululaisia nähtävyyksiin ja niitä on vaikka millä mitalla Roomassa. Yksi elämä ei riitä alkuunkaan.

        Gianicolon kukkulalla on nukketeatteriesityksiä lauantaisin ja sunnuntaisin. Samalla voitte nähdä myös Villa Lanten, Suomen kulttuuri-instituutin. En tiedä päästäävätkö sisään mutta ainahan sitä voi kysyä. Cianicolon kukkulalta on mahtavat näköalat kaupungille. Sinne voitte mennä vaikka Trasteverestä. Siinä lähellä on Botaaninen puutarhakin, Orto Botanico, joka voi ehkä teitä kiinnostaa.

        http://travelguides.lastminute.com/sisp/index.htmfx=event&event_id=19794&intcmp=land.attraction.it.rome

        Seuraavssa kuvassa näkyy Villa Lante ylhäällä Gianicolon kukkulalla botaanisesta puutarhasta kuvattuna.
        http://www.horti.unimore.it/CD/Roma1/Fig14.htm

        http://www.villalante.org/


      • transatlantic

        Rooma on monilta osiltaan kuin valtava ulkoilmamuseo. Hanki hyvä opaskirja ja suunnittele päivittäiset reittisi ja saat paljon irti melkein huomaamatta ilman varsinaisissa museoissa ja kirkoissa käyntejä.

        Et tosiaankaan maininnut lastesi ikää, omani olivat n.13 ja 17 viimeksi Roomassa käydessäni ja meillä oli kova ohjelma, joka meni oikein hienosti. Forum, Colosseum, Campidoglio kukkula, Caracalla kylpylä ja Vittorio Emanuel II muistomerkki menevät hyvin yhtenä päivänä. Espanjalaiset Portaat, ja sen viereinen ostosalue via Corson varrella. Piazza del Popolo, jossa ainakin käydessämme vuokrattiin vempaimia, joiden nimeä en muista (kaksi pyöräisä, moottorilla käyviä kulkuneuvoja, joilla seistään), joilla on hauska huristella aukiolla tai lähteä pidemmällekin. Trevin suihkulähde on kiva nähdä, kuten Piazza Navona ja voitte pikaisesti poiketa Pantheoniin. Trasteverissä voi kulkea ennen illallista ja sieltä löytää helposti hyvän Trattorian, kun tulee nälkä.

        Ainoa kirkko, johon raahaisin vaikka väkisin, on Pyhän Pietarin Kirkko Vatikaanissa. Eihän siellä tarvitse kauan olla, mutta se on niin kuuluisa, että se on nähtävä. Aukiolla voi paikallistaa parveke, jolta Paavi puhuu ja savupiippu, josta lähetetään savumerkit uutta Paavia valittaessa. Sveitsiläiset vartijat ovat myös hyviä kuvauskohteita.

        Jos aika riittää, ehkä kiinnostaisi vielä käynti Katakombeissa via Appia Anticalla.

        Lasten mielenkiinto pysyy yllä, sillä paikkoja kiertäessä näkee aina jotain kivaa ja yllättävää ja nähtävyydet näkee 'siinä sivussa'.


    • Kokenut koluaja

      Colosseumin luulisi kiinnostavan, koska se ja sen kukoistusajan tapahtumat tulevat esille historian tunneillakin ja jopa Asterixissa.
      Historiallisia kohteita Roomassa riittää eikä lasten kiinnostusta kannata aliarvioida. Joskus on hyvä myös antaa uusia virikkeitä, esim. käynti taidemuseossa tai kasvitieteellisessä puutarhassa ei olisi pahitteeksi.

      Borghesen isossa puistossa voi vuokrata neljän hengen poljettavan kärryn tai soudella järvellä.

      Kauppahallissa tai torilla kuljeskelu on nykypäivää ja mielenkiintoista. Siellä näkee (ruoka)tuotteita, joita Suomessa ei ole tarjolla. Käyn itsekin sellaisissa paikoissa tuijottelemassa mm. mustekaloja, rapuja, muita kaloja, vihanneksia.

      Kannattaa ostaa muutaman päivän turisitilippu julkisiin liikennevälineisiin. Kävelyä tule siltikin paljon ja siitä voi tulla nurinaa. Busseilla ja raitsikoilla pääsee nopeasti eri puolille kaupunkia ja näkee samalla maisemia. Infosta saa bussireittikartan.

      Trattorioissa saa hyvää ruokaa. Sisäänkäynti voi olla vaatimaton, mutta sisällä palvelu pelaa ja ruokalista on monipuolinen. Ristorantet ovat kalliimpia, mutta ei parempia.

      Olen reissannut kahden lapsemme kanssa omatoimisesti pitkin Eurooppaa silloin kun he olivat ala-asteen viimeisillä luokilla, aikuisikään asti. Lapset ovat kiinnostuneita asioista ja heidät saa kiinnostumaan. Aina kannata uskoa sitä, jos etukäteen tulee pientä vastustusta. Uuden asian tai muutoksen pelko saa aikuisissakin sellaisen reaktion. Meidän lapsemme olivat aina kiinnostuneita eläimistä, joten olemme kolunneet eläintarhat, luonnonhistorian museot ja kasvitieteelliset puutarhat myös.

    • transatlantic

      Muistinhan vihdoinkin - vuokrattavat vempaimet ovat Segway'ta.

      • MerjaM

        on upea kaupunki, oltiin juuri teinien kanssa. Tosin en tiedä, mitä tarkoitat "isoilla lapsilla". Vaikkei kirkot noin ylipäätään kiinnostaisikaan, niin Pietarinkirkon kupoliin kiipeäminen on elämys. Samoin myös kapusiinimunkkien krypta. Ostokset, torit... Forum Romanumilla voi ihmetellä Keisari Augustuksen taloa, onkohan Augustus pyörinyt tässä talossa öitään unettomana, ennenkuin "Keisari Augustukselta kävi käsky, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano.." Ja toki Colosseum!


    • Toinen nonno

      Sanoisin, että sitä enemmän löytyy kiinnostavaa, mitä isompia lapset ovat. Kuusivuotiasta lapsenlastamme emme ole vielä ottaneet Roomaan mukaan. Omien lastemme kanssa kävimme aikoinaan Ligurian tai Adrian rannoilla, sieltä teimme sitten pikku retkiä sivistyneempiin paikkoihin. Sivistystä pieninä annoksina lapsille.

      Jos Puuhamaa tai kylpylä on ainoa, joka kiinnostaa, on turhaa lähteä Roomaan.

      Pitäisi tietää vähän enemmän siitä, mikä kiinnostaa sinun juuri sinun lapsiasi yleensä.

      Jos vähän ajattelet asiaa, huomaat, että Roomassa on ehkä parisataatuhatta isompaa lasta, joille on oletettavasti jotakin kiinnostavaa tekemistä.

      Kerro vähän enemmän lapsistasi niin löytyy varmasti tekemistäkin.

    • ........

      luinkin kaikki viestit tästä ennen, me aiomme lähteä koko perhe Roomaan , eli iskä , äiti ja 10v poika. Olemme käyneet mieheni kanssa kahdestaan noin 8 vuotta sitten Roomassa. En epäile hetkeäkään , ettei ihmettelemistä pojalle riitä. Ja voihan sitä välillä ihan vain kierrellä vaikka ruokakauppoja ym. ja istuskella kiireettömästi kahviloissa. Olen kyllä varautunut jonkinlaiseen nurinaankin välillä, mut sehän kuuluu asiaan. Ja olen ihan varma , että Pietarin kirkossa tulee varmasti käytyä kahtenakin päivänä..

      • Vagabonda

        Kiivetkää ainakin kirkon kupoliiin, jos olette Pietarinkirkkoon menossa. Kiinnostaa varmaan myös kymmenvuotiasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe