Mitä nähtävää isoille lapsille?

Matkoille

Mitä nähtävää Roomassa on isoille lapsille, joita ei kirkot kiinnosta? Onko kokemusta?

10

2408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7-17 v ? tyttö,poika

      Isoille lapsille, mitä ikää mahdat tarkoittaa 10-15 v? Kaupunkilomilla tietty tutkitaan, ihastellaan kaupunkia, olet sitten missä kaupungissa tahansa. Mieti mistä "lapset" pitäisivät esim Helsingistä. Riippuu myös minkälaisista asioista kotona ollaan kiinnostuneita, musiikista, shoppailusta, ulkona syömisestä,ovatko lapset tottuneet käymään musiikitapahtumissa, teattereissa jne. Jos vanhemmat ovat kulttuurista kiinnostuneita, nähtävästi ovat, niin mukavia kertomuksia Roomasta he pystyvät kertomaan vaikka joka aukiosta ja lapsikin innostuu kuulemastaan ja kokemastaan ja näkemästään.
      Mutta mielestäni tähän kysymykseen on vaikeata vastata kun ei tiedä lasten ikiä.

      • Rooman rouva

        http://www.lifeinitaly.com/tourism/lazio/rome-children.asp

        http://www.ricksteves.com/plan/destinations/italy/02kidsrome.htm

        Rooma ei ole oikein pikkulapsille sopiva paikka. Mutta isommat kouluakäyvät varmasti ovat kiinnostuneita sillä Roomassa on joka kulman takana jotain uutta nähtävää. Roomalaiset eivät ota lapsiaan kaupungille, ehkä puistoihin ja vastaaviin paikkoihin. Sen sijaan opettajat vievät yhtenään koululaisia nähtävyyksiin ja niitä on vaikka millä mitalla Roomassa. Yksi elämä ei riitä alkuunkaan.

        Gianicolon kukkulalla on nukketeatteriesityksiä lauantaisin ja sunnuntaisin. Samalla voitte nähdä myös Villa Lanten, Suomen kulttuuri-instituutin. En tiedä päästäävätkö sisään mutta ainahan sitä voi kysyä. Cianicolon kukkulalta on mahtavat näköalat kaupungille. Sinne voitte mennä vaikka Trasteverestä. Siinä lähellä on Botaaninen puutarhakin, Orto Botanico, joka voi ehkä teitä kiinnostaa.

        http://travelguides.lastminute.com/sisp/index.htmfx=event&event_id=19794&intcmp=land.attraction.it.rome

        Seuraavssa kuvassa näkyy Villa Lante ylhäällä Gianicolon kukkulalla botaanisesta puutarhasta kuvattuna.
        http://www.horti.unimore.it/CD/Roma1/Fig14.htm

        http://www.villalante.org/


      • transatlantic

        Rooma on monilta osiltaan kuin valtava ulkoilmamuseo. Hanki hyvä opaskirja ja suunnittele päivittäiset reittisi ja saat paljon irti melkein huomaamatta ilman varsinaisissa museoissa ja kirkoissa käyntejä.

        Et tosiaankaan maininnut lastesi ikää, omani olivat n.13 ja 17 viimeksi Roomassa käydessäni ja meillä oli kova ohjelma, joka meni oikein hienosti. Forum, Colosseum, Campidoglio kukkula, Caracalla kylpylä ja Vittorio Emanuel II muistomerkki menevät hyvin yhtenä päivänä. Espanjalaiset Portaat, ja sen viereinen ostosalue via Corson varrella. Piazza del Popolo, jossa ainakin käydessämme vuokrattiin vempaimia, joiden nimeä en muista (kaksi pyöräisä, moottorilla käyviä kulkuneuvoja, joilla seistään), joilla on hauska huristella aukiolla tai lähteä pidemmällekin. Trevin suihkulähde on kiva nähdä, kuten Piazza Navona ja voitte pikaisesti poiketa Pantheoniin. Trasteverissä voi kulkea ennen illallista ja sieltä löytää helposti hyvän Trattorian, kun tulee nälkä.

        Ainoa kirkko, johon raahaisin vaikka väkisin, on Pyhän Pietarin Kirkko Vatikaanissa. Eihän siellä tarvitse kauan olla, mutta se on niin kuuluisa, että se on nähtävä. Aukiolla voi paikallistaa parveke, jolta Paavi puhuu ja savupiippu, josta lähetetään savumerkit uutta Paavia valittaessa. Sveitsiläiset vartijat ovat myös hyviä kuvauskohteita.

        Jos aika riittää, ehkä kiinnostaisi vielä käynti Katakombeissa via Appia Anticalla.

        Lasten mielenkiinto pysyy yllä, sillä paikkoja kiertäessä näkee aina jotain kivaa ja yllättävää ja nähtävyydet näkee 'siinä sivussa'.


    • Kokenut koluaja

      Colosseumin luulisi kiinnostavan, koska se ja sen kukoistusajan tapahtumat tulevat esille historian tunneillakin ja jopa Asterixissa.
      Historiallisia kohteita Roomassa riittää eikä lasten kiinnostusta kannata aliarvioida. Joskus on hyvä myös antaa uusia virikkeitä, esim. käynti taidemuseossa tai kasvitieteellisessä puutarhassa ei olisi pahitteeksi.

      Borghesen isossa puistossa voi vuokrata neljän hengen poljettavan kärryn tai soudella järvellä.

      Kauppahallissa tai torilla kuljeskelu on nykypäivää ja mielenkiintoista. Siellä näkee (ruoka)tuotteita, joita Suomessa ei ole tarjolla. Käyn itsekin sellaisissa paikoissa tuijottelemassa mm. mustekaloja, rapuja, muita kaloja, vihanneksia.

      Kannattaa ostaa muutaman päivän turisitilippu julkisiin liikennevälineisiin. Kävelyä tule siltikin paljon ja siitä voi tulla nurinaa. Busseilla ja raitsikoilla pääsee nopeasti eri puolille kaupunkia ja näkee samalla maisemia. Infosta saa bussireittikartan.

      Trattorioissa saa hyvää ruokaa. Sisäänkäynti voi olla vaatimaton, mutta sisällä palvelu pelaa ja ruokalista on monipuolinen. Ristorantet ovat kalliimpia, mutta ei parempia.

      Olen reissannut kahden lapsemme kanssa omatoimisesti pitkin Eurooppaa silloin kun he olivat ala-asteen viimeisillä luokilla, aikuisikään asti. Lapset ovat kiinnostuneita asioista ja heidät saa kiinnostumaan. Aina kannata uskoa sitä, jos etukäteen tulee pientä vastustusta. Uuden asian tai muutoksen pelko saa aikuisissakin sellaisen reaktion. Meidän lapsemme olivat aina kiinnostuneita eläimistä, joten olemme kolunneet eläintarhat, luonnonhistorian museot ja kasvitieteelliset puutarhat myös.

    • transatlantic

      Muistinhan vihdoinkin - vuokrattavat vempaimet ovat Segway'ta.

      • MerjaM

        on upea kaupunki, oltiin juuri teinien kanssa. Tosin en tiedä, mitä tarkoitat "isoilla lapsilla". Vaikkei kirkot noin ylipäätään kiinnostaisikaan, niin Pietarinkirkon kupoliin kiipeäminen on elämys. Samoin myös kapusiinimunkkien krypta. Ostokset, torit... Forum Romanumilla voi ihmetellä Keisari Augustuksen taloa, onkohan Augustus pyörinyt tässä talossa öitään unettomana, ennenkuin "Keisari Augustukselta kävi käsky, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano.." Ja toki Colosseum!


    • Toinen nonno

      Sanoisin, että sitä enemmän löytyy kiinnostavaa, mitä isompia lapset ovat. Kuusivuotiasta lapsenlastamme emme ole vielä ottaneet Roomaan mukaan. Omien lastemme kanssa kävimme aikoinaan Ligurian tai Adrian rannoilla, sieltä teimme sitten pikku retkiä sivistyneempiin paikkoihin. Sivistystä pieninä annoksina lapsille.

      Jos Puuhamaa tai kylpylä on ainoa, joka kiinnostaa, on turhaa lähteä Roomaan.

      Pitäisi tietää vähän enemmän siitä, mikä kiinnostaa sinun juuri sinun lapsiasi yleensä.

      Jos vähän ajattelet asiaa, huomaat, että Roomassa on ehkä parisataatuhatta isompaa lasta, joille on oletettavasti jotakin kiinnostavaa tekemistä.

      Kerro vähän enemmän lapsistasi niin löytyy varmasti tekemistäkin.

    • ........

      luinkin kaikki viestit tästä ennen, me aiomme lähteä koko perhe Roomaan , eli iskä , äiti ja 10v poika. Olemme käyneet mieheni kanssa kahdestaan noin 8 vuotta sitten Roomassa. En epäile hetkeäkään , ettei ihmettelemistä pojalle riitä. Ja voihan sitä välillä ihan vain kierrellä vaikka ruokakauppoja ym. ja istuskella kiireettömästi kahviloissa. Olen kyllä varautunut jonkinlaiseen nurinaankin välillä, mut sehän kuuluu asiaan. Ja olen ihan varma , että Pietarin kirkossa tulee varmasti käytyä kahtenakin päivänä..

      • Vagabonda

        Kiivetkää ainakin kirkon kupoliiin, jos olette Pietarinkirkkoon menossa. Kiinnostaa varmaan myös kymmenvuotiasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      492
      5185
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1841
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      98
      1574
    4. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      26
      1445
    5. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      65
      1436
    6. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      55
      1428
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1145
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      58
      1096
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      935
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      934
    Aihe