50-luvun look, mutta millainen??

*hilda*

Hyvät muoti-ihmiset! Auttakaa mua keksimään 50-lukua jäljittelevä asukokonaisuus pikkujouluihin. Teemana siis 50-luku. Budjetti ei ole kovin suuri eikä aikaakaan kovin montaa viikkoa... Löytyisikö vaatekaupoista tällä hetkellä, tämän syksyn muodista siis, mitään 50's-henkistä?

Myös hius- ja meikkivinkkejä saa antaa! Hiukset minulla päältä lyhyet, alta vähän yli olkapään (ns. rokkitukka), joten vaihtoehdot kampauksen suhteen ovat kyllä vähissä. Menenkin ehkä kampaajalle ottamaan juhlakampauksen.

Olisin oikein kiitollinen ideoista, kun itse en ole oikein aiheeseen perehtynyt. :)

12

12175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niitä aikoja
    • haluat esittää?

      Hei! Minkä ikäinen olet ja minkä ikäisen tyyliin haluat pukeutua? 50-luvulla keksittiin teini-iän käsite, ja pukeutuminen alkoi olla erilaista teinitytöillä ja aikuisilla naisilla.

      Jos haluat teiniasun, niin tarvitset leveähelmaisen ja korkeavyötäröisen hameen. Yläosa ei ole niin kriittinen, mikä tahansa toppi tai lyhythihainen paitapusero sopii. Tärkeintä on stailaus: paidan helma hameen sisään, vyötärölle vyö, hiukset pirteälle korkealle ponnarille, ja koristeeksi lettinauha. Jalkaan nilkkasukat ja jotkut tossukat. Vaihtoehtona laveälle hameelle voit laittaa caprihousut, mutta niissäkin pitäisi olla tosi korkea vyötärö. Jos on napitettava paita, niin sen liepeet voi myös solmia vyötärölle.

      Jos taas haluat näyttää aikuiselta 50-luvun naiselta, niin laitata hiuksiin tukeva rullakampaus. Kissamaiset silmälasit saatat löytää kirpputorilta. Vaatteet voivat olla noiden linkkien takana olevien sivustojen kuvien kaltaisia leninkejä, mutta sopivia vaatteita löytyy ehkä myös omasta vaatekaapistasi. Tärkeintä on taas stailaus: vyö vyötärölle. Jos sinulla on sopiva kapea hame, mutta sen vyötärö on liian matala, voit käyttää tätä kikkaa: vedä yläosan helma hameen päälle niin, etteivät ihmiset näe, missä hameen vyötärökaitale menee. Sitten vaan puet vyön yläosan päälle, niin vyötärölinja tulee oikeaan paikkaan! Yläosaksi sopii neuletakki, jonka napitat ylös asti (vyö voi siis tulla sen päälle). Hihojen olisi hyvä olla 3/4-pituiset. Senkin voi feikata kääntämällä pitkiä hihoja siististi ylös. Kaulaan helmet. Käteen pitsihansikkaat tai muut ohuet rannepituiset hansikkaat, joita saa kirppareilta tms. Jalkaan perusavokkaat.

      Pidä hauskaa! :)

      • *hilda*

        Paljon kiitoksia molemmille kirjoittajille vinkeistä!

        Olen päälle parikymppinen ja ihan aikuista 50-luvun naista haluaisin esittää. Tuo teinilook kun ei muutenkaan ehkä olisi tarpeeksi juhlava, vaikka kuulostaa muuten kivan pirtsakalta! Eilen selailin googlen kuvahakua hakusanoilla 'old hollywood glamour' ja ihastuin sen tyylisiin asuihin. Olisi ainakin tarpeeksi juhlava. :) Joku hieno kampaus on hakusessa, ja tänään menen käymään kampaajalla kysymässä mitä tästä tukastani voisi saada aikaiseksi. Tällä hetkellä toiveissa sellainen Audrey Hepburnin tyylinen nutturakampaus otsatukalla, mutta jos ei se onnistu niin sitten ehkäpä kiharoita Marilynin tapaan.

        Aiempiin pikkujouluihin ostin tänä vuonna Vero Modan mustan olkaimettoman A-linjaisen mekon. Siinä on alahelmassa vähän tylliä, joten kohoaa ihan kivasti. Ajattelin, josko se kelpaisi 50-luvun tyyliseksikin... Kun aikaa ja rahaa ei välttämättä ole lähteä etsimään uutta mekkoa. Tämä mekko on yläosasta tyköistuva ja vyötärökin tiukka. Siihen sopisi hyvin leveä vyö vyötärölle, mutta selässä on musta rusetti, joten vyö näyttäisi ehkä vähän tyhmältä sen päällä/alla. :/ Yksi idea on myös laittaa mekon alle vielä erikseen tyllihame, jolloin se näyttäisi enemmän kellohameelta. Mieluummin pukeutuisin mekkoon kuin erilliseen ala- ja yläosaan, kun jostain syystä hame ja toppi näyttävät päälläni ei-niin-imartelevalta.

        Neuletakki on hyvä idea, koska jotain pitkähihaista tarvitsen myös näin talviaikaan. Vero Modassa näin myös tuon mekkoni kanssa mallinuken päällä 3/4-hihaisen tekoturkisjakun. Kävisiköhän se? Se olisi kyllä aika epäkäytännöllinen noin muuten, mutta se oli aika ihana. :) Asusteista ajattelin juurikin tuota helmi-linjaa, kaulaan ehkä isot valkoiset helmet ja korviin helminapit. Laukku pitäisi sitten vielä keksiä, minkähän mallisia mahtoi tuolloin olla? Hansikkaitakin mietin, mutta toisaalta haluisin saada lakatut kynnet näkyviin.. Näin influenssa-aikaan hansikkaat olisi kyllä hygieeniset. ;)

        Yhden pienen yksityiskohdan keksin, saumasukkahousut! Ne ovat kuulemma tänä syksynä muotia eli pitäisi löytyä ihan peruskaupoista ja sellaisia käytettiin vielä 50-luvun loppupuolelle saakka. Kenkiin en voi oikeastaan missään juhlissa panostaa sen enempää, koska olen niin pitkä etten halua korollisia kenkiä, joten valikoima on käytännössä olematon. Perusmustat kiiltonahkaiset minimaalisella korolla saavat kelvata.

        Lisää vinkkejä otetaan vastaan!


    • sl

      hei! olen 13v ja oon 50-luvun fani ja haluaisin pukeutua kun 50-luvulla.´mutta tavis kaupoista en löydä 50-lukuun viittaavia vaatteita.

      • <3horses

        h&m:ssä olen nähnyt kello hameita. mikäli lähelläsi on h&m kannattaa katsoa sieltä. ja kynä/minihameet olivat myös silloin muotia ja ystäväni osti kirpputorilta kello hameen. ballerinat tai tennarit ovat hyvät kengät. jos pitkät hiukset kannattaa laittaa korkeaponnari. Toivottavasti auttoi jotenkin. ja anteeksi mah. kirjoitusvirheet


    • My Precious

      Upeita koruja juhlaan ja arkeen

      www.myprecious.fi

      Kiitos!

    • blackflame15

      Kaikille jotka ovat kiinnostuneita %0-luvun muodista vinkki: nettikaupat ja kirpputorit ovat aarreaittoja! Ja mikäli jotkut vanhemmat sukulaiset ovat tyhjentämässä kaappejaan mene avuksi ja saatat löytää täydellisiä 50-luvun vaatteita! ;) Itse sain opettajaltani hänen vanhoja vaatteitaan (koska olin kehunut aina hänen vaatteitaan, hei kohteliaisuus ja ystävällisyys kannattaa!) ja sieltä sain aivan upean 50-luvun tyylisen mekon :)

    • jihuuuu

      Vinkkejä kaikille!

      Vaatteet: tyttömäinen kellomekko/hame jossa vyö, naiselliset korkokengät ("oopperakorkkarit") tai vaihtoehtoisesti ballerinat (nekin keksittiin 50-luvulla), (melko pitkät) käsineet, mahdollisesti myös hattu (katso kuvia netistä!).

      Hiukset: lyhyet, KIHARAT! jos sulla on pitkät,niin voit kanssa kihartaa tai sitten laittaa nutturan. poninhäntää nähtiin usein 50-luvun nuorisolla

      Meikit: vaalea luomiväri (esim valkonen tai beige), mustat eyeliner rajaukset wing / "cat eye", PUNAINEN huulipuna, hieman poskipunaa, vahvat kulmat! , ripsaria normaalisti


      toivottavasti auttoi ! :)

    • <3horses

      Moi! itse menen sellaisiin 50-luku juhliin ja nämä viestit ovat olleet avuksi. en vaan tiedä minkä tyylisen paidan laitan. voisiko joku auttaa (teini iän asuun)

      • --------

        Paitapusero jossa kapea kaulus tuli ensimmäisenä mieleen. Push-up-liiivit sen kanssa, paidan helma tungetaan vyötärön sisään.


      • <3horses
        -------- kirjoitti:

        Paitapusero jossa kapea kaulus tuli ensimmäisenä mieleen. Push-up-liiivit sen kanssa, paidan helma tungetaan vyötärön sisään.

        kiitos!


      • paitaaja
        -------- kirjoitti:

        Paitapusero jossa kapea kaulus tuli ensimmäisenä mieleen. Push-up-liiivit sen kanssa, paidan helma tungetaan vyötärön sisään.

        Paitapusero kanssa ehdottomasti nk pusuliina eli pieni huivi
        kts marylyn valkoisessa paitapuserossaan


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe