Mikrouunista

Antimikroilija

Jotkut väittävät, että mikro ei ainoastaan tuhoa ruoan ravinteita lähes kokonaan, vaan muuttaa joitakin aminohappoja toksiseen muotoon ja koko ruoan molekyylirakennetta huonosti hyödynnettävään muotoon. Eli mikään mikrossa käynyt sapuska ei olisi terveellistä.

Pari pientä tutkimusta parinvuosikymmen takaa löytyy, jossa mikro todettiin kiistatta hailliseksi.

Mutta löytyykö sellaisia uudempia tai mitä vaan, jossa on todettu, että MIKRO EI TUHOA RAVINTEITA, EIKÄ MUUTA MOLEKYYKLI RAKENNETTA sen enempää, kuin muukaan kuumentaminen?? Kysyn vaan jos joku tietää!

15

829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissakoe

      Olen joka aamu ja ilta lämmittänyt mikrolla kissani ruoan viimeisen 6 vuoden ajan. Kissa on nyt 14v ja voi hyvin.

    • gfytd

      saa ruoassa olevat vesimolekyylit värähtelemään ja tuottamaan lämpöä. Ei ole mitään tunnettua mekanismia, jolla u-aaltouuni tuhoaisi ravinteita sen enempää kuin muukaan lämmittäminen.

      • capt. cöpenick

        Laittakaas viherpeukalot kokeillen. Otetaan kasveja koemielessä olkoot vaikka 1 2 3. kaikki samaa lajia. Ensimmäisiä kastellaan Mikrouunissa kiehautetulla vedellä.
        2 kasvia kastellaan kraanavedellä, 3 sadevedellä. Kuulemma jo muutama päivä näyttää tuloksia. Eräs kansalainen kertoi, että mikrosäteillytetty vesi tappaisi kasvin.
        (tietyst niin, että joka kastelukerta kuumennetaan uusi vesi ja ja annetaan veden jäähtyä.

        En ole kokeillut koska en usko mikron tuhoavaan vaikutukseen. Olen mirkossa kuumentanut aamupuuroni monii vuosii. En ole huomannut mitään kielteistä.


      • Antimikroilija

        "Jo vuonna 1989 Lancetissa julkaistiin tutkimus mikroaaltouunin vaikutuksista äidinmaidonkorvikkeisiin. Tutkimuksissa todettiin, että aminohapot muuttuivat sellaiseen muotoon, ettei elimistö pysty käyttämään niitä hyväkseen. Erityisesti aminohappo L-proliini muuttui sen d-isomeeriksi, jonka tiedetään olevan neurotoksinen eli myrkyllinen hermostolle sekä nefrotoksinen eli myrkyllinen munuaisille"

        Dr. Hans Ulrich Hertel teki myös 1991 tutkimuksen, josta lisää mm. http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm sivulla.

        Näissä väitetään, että mikrokuumennus vahingoittaa molekyylejä tavalla, jota normaali kuumennus ei tee, mikron säteily taajuus poikkeaa normaalista infrapuna säteilystä.

        Sitävastoin on todistettu, että mikrosta ei karkaile säteilyä keittiöön, ainakaan monen sentin päähän laitteesta, eikä ruokaan jää mitään säteilyä, mutta yllä olevat tutkimukset täysin kumoavaa FAKTAA en löytänyt, löytääköhän joku muu?

        Täysin varauksetta en usko minäkään kaikkia väitteitä mikron vaarallisuudesta, mutta vaikuttaa myös siltä, että elintarvike-, teknologia- ja lääketeollisuuden varpaille ei kannata hyppiä, josta on mainittu mm. Hertelin tutkimusta käsittelevässä jutussa. ...eli jokin selitys miksi ei ole enempää tutkittu.


      • vähän haiskahtaa
        Antimikroilija kirjoitti:

        "Jo vuonna 1989 Lancetissa julkaistiin tutkimus mikroaaltouunin vaikutuksista äidinmaidonkorvikkeisiin. Tutkimuksissa todettiin, että aminohapot muuttuivat sellaiseen muotoon, ettei elimistö pysty käyttämään niitä hyväkseen. Erityisesti aminohappo L-proliini muuttui sen d-isomeeriksi, jonka tiedetään olevan neurotoksinen eli myrkyllinen hermostolle sekä nefrotoksinen eli myrkyllinen munuaisille"

        Dr. Hans Ulrich Hertel teki myös 1991 tutkimuksen, josta lisää mm. http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm sivulla.

        Näissä väitetään, että mikrokuumennus vahingoittaa molekyylejä tavalla, jota normaali kuumennus ei tee, mikron säteily taajuus poikkeaa normaalista infrapuna säteilystä.

        Sitävastoin on todistettu, että mikrosta ei karkaile säteilyä keittiöön, ainakaan monen sentin päähän laitteesta, eikä ruokaan jää mitään säteilyä, mutta yllä olevat tutkimukset täysin kumoavaa FAKTAA en löytänyt, löytääköhän joku muu?

        Täysin varauksetta en usko minäkään kaikkia väitteitä mikron vaarallisuudesta, mutta vaikuttaa myös siltä, että elintarvike-, teknologia- ja lääketeollisuuden varpaille ei kannata hyppiä, josta on mainittu mm. Hertelin tutkimusta käsittelevässä jutussa. ...eli jokin selitys miksi ei ole enempää tutkittu.

        Aika epäilyttävältä toi linkki vaikuttaa. sanotaan mm. että Lita Lee olisi Lancetissa varoitellut mikoraallottamisen vaaroista, mutta ei tuolta päivältä löydy Leen artikkelia Lancetista ollenkaan.


      • Tyhjää täys
        vähän haiskahtaa kirjoitti:

        Aika epäilyttävältä toi linkki vaikuttaa. sanotaan mm. että Lita Lee olisi Lancetissa varoitellut mikoraallottamisen vaaroista, mutta ei tuolta päivältä löydy Leen artikkelia Lancetista ollenkaan.

        Lita Lee ei ole julkaisuut yleensäkään mitään sellaista, joka olisi yltänyt PubMediin saakka. Tosin hän on julkaissut kirjan, jossa hän pelottelee ihmisiä mm mikroaaltouunin vaaroista.

        Lancetissa on julkaistu 1989 tutkimus, jonka yhteydessä epäiltiin mikroaaltojen muuttavan valkuaisainerakenteita epäedulliseksi.

        Tämä on myöhemmin kumottu, mm.: Z Ernahrungswiss. 1992 Sep;31(3):219-24.
        The question of amino acid isomerization in the microwave field. Results of a model study with standard solutions. Article in German

        Fritz P, Dehne LI, Zagon J, Bögl KW.

        Institut für Sozialmedizin und Epidemiologie des Bundesgesundheitsamtes, Berlin.

        "Aqueous standard-solutions of L-alanine, L-glutamic acid, and L-proline do not reveal any increase of D-enantiomers after 30 min heating--neither by the conventional method on a hotplate, nor in a standard microwave oven. A specific "microwave effect" and, hence, a special consumer risk is, in contrast to recent assumptions, not detectable. Effects on the amino acids which were observed in conventionally heated samples are explained by higher heat-exposure during the treatment of these samples."

        Tai http://www.springerlink.com/content/t2k55171153x7767/

        Tai PEDIATRICS Vol. 90 No. 3 September 1992, pp. 412-415
        Microwave Heating of Infant Formula: A Dilemma Resolved
        Madeleine Sigman-Grant PhD, RD1, Gloria Bush 1, and Ramaswamy Anantheswaran PhD1

        Tai http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf00010a034

        Tai: Heat treatment of milk in domestic microwave ovens, R. Sieber, P. Eberhard and P. U. Gallmann. International Dairy Journal, Volume 6, Issue 3, March 1996, Pages 231-246

        "The formation of D-amino acids in microwave heat-treated milk, which was indicated some years ago, results from extreme heat. Household equipment does not use these conditions. Therefore, fears about the formation of D-amino acids in microwaved milk can be ignored. Biological experiments showed no evidence for the hazards of microwave heat treatment of milk."

        Ja lisää löytyy hakusanoilla, joita voit kopioida em. teksteistä.

        Tyypilistä Mercola-touhua taas, eli haetaan joku tutkimus, jossa edes vihjaistaan jotain siihen suuntaan, mikä omaa agendaa miellyttää, paisutellaan sitä muiden samanlaisten huuhaahemmojen kanssa, ignoroidaan kaikki päinvastainen näyttö, ja myydään tuotos hyväuskoisille hölmöille.


      • alhaista
        Tyhjää täys kirjoitti:

        Lita Lee ei ole julkaisuut yleensäkään mitään sellaista, joka olisi yltänyt PubMediin saakka. Tosin hän on julkaissut kirjan, jossa hän pelottelee ihmisiä mm mikroaaltouunin vaaroista.

        Lancetissa on julkaistu 1989 tutkimus, jonka yhteydessä epäiltiin mikroaaltojen muuttavan valkuaisainerakenteita epäedulliseksi.

        Tämä on myöhemmin kumottu, mm.: Z Ernahrungswiss. 1992 Sep;31(3):219-24.
        The question of amino acid isomerization in the microwave field. Results of a model study with standard solutions. Article in German

        Fritz P, Dehne LI, Zagon J, Bögl KW.

        Institut für Sozialmedizin und Epidemiologie des Bundesgesundheitsamtes, Berlin.

        "Aqueous standard-solutions of L-alanine, L-glutamic acid, and L-proline do not reveal any increase of D-enantiomers after 30 min heating--neither by the conventional method on a hotplate, nor in a standard microwave oven. A specific "microwave effect" and, hence, a special consumer risk is, in contrast to recent assumptions, not detectable. Effects on the amino acids which were observed in conventionally heated samples are explained by higher heat-exposure during the treatment of these samples."

        Tai http://www.springerlink.com/content/t2k55171153x7767/

        Tai PEDIATRICS Vol. 90 No. 3 September 1992, pp. 412-415
        Microwave Heating of Infant Formula: A Dilemma Resolved
        Madeleine Sigman-Grant PhD, RD1, Gloria Bush 1, and Ramaswamy Anantheswaran PhD1

        Tai http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf00010a034

        Tai: Heat treatment of milk in domestic microwave ovens, R. Sieber, P. Eberhard and P. U. Gallmann. International Dairy Journal, Volume 6, Issue 3, March 1996, Pages 231-246

        "The formation of D-amino acids in microwave heat-treated milk, which was indicated some years ago, results from extreme heat. Household equipment does not use these conditions. Therefore, fears about the formation of D-amino acids in microwaved milk can be ignored. Biological experiments showed no evidence for the hazards of microwave heat treatment of milk."

        Ja lisää löytyy hakusanoilla, joita voit kopioida em. teksteistä.

        Tyypilistä Mercola-touhua taas, eli haetaan joku tutkimus, jossa edes vihjaistaan jotain siihen suuntaan, mikä omaa agendaa miellyttää, paisutellaan sitä muiden samanlaisten huuhaahemmojen kanssa, ignoroidaan kaikki päinvastainen näyttö, ja myydään tuotos hyväuskoisille hölmöille.

        Siis nettiin voidaan läiskiä ihan mitä tahansa sivuja. Valehdella, että tämmöinen tutkimus on julkaistu siellä ja täällä. Sitten mitään ei olekaan.


      • Dr Feelgood
        capt. cöpenick kirjoitti:

        Laittakaas viherpeukalot kokeillen. Otetaan kasveja koemielessä olkoot vaikka 1 2 3. kaikki samaa lajia. Ensimmäisiä kastellaan Mikrouunissa kiehautetulla vedellä.
        2 kasvia kastellaan kraanavedellä, 3 sadevedellä. Kuulemma jo muutama päivä näyttää tuloksia. Eräs kansalainen kertoi, että mikrosäteillytetty vesi tappaisi kasvin.
        (tietyst niin, että joka kastelukerta kuumennetaan uusi vesi ja ja annetaan veden jäähtyä.

        En ole kokeillut koska en usko mikron tuhoavaan vaikutukseen. Olen mirkossa kuumentanut aamupuuroni monii vuosii. En ole huomannut mitään kielteistä.

        Väite sisältää totuuden siemenen eli "Kuulema" ja " Eräs kansalainen sanoi".
        Lienee kylällä puhuttu että terveystarkastajan tuuraaja kuuli Puumalassa että Imatralla olisi joku joka olisi sanonut että tietää varman tapauksen että näin lienee jossain joskus testattu, mitä lie vai mikä se oli.


    • Järjettä

      Onhan sen oltava vaarallista, koska se lähettää säteitä

      • jlhfuoyf

        Ja saunan kiuas säteilee infrapuna-alueella, jossa välttäjäkvantit ovat paljon energisempiä kuin radiotaajuuksilla. Sauna tappaa. Lähes kaikki Suomalaiset, jotka ovat kuolleet, ovat käyneet joskus saunassa.
        Todiste on kiistaton.


      • capt. cöpenic

        Aurinko duunaa alvariinsa valoa. Sehän on säteilyä - siis tappavaa? Ou jee.


    • kylmä ravinto

      Kuumentamisessa molekyylit alkavat liikkua toisiaan vasten. Tämä on tietenkin luonnotonta. Kuumentaminen pitäisi heti kieltää ja syödä kaikki raakana.

      • Living things

        Elävää ravintoa sen olla pitää. Olen joutunut tyytymään ostereihin, koska en saa muita kiinni. Vähän jo rupeaa tympimään ja käy aika kalliiksikin, mutta mitäpä ihminen ei tekisi terveytensä eteen. Onneksi on hyvä syy juoda kuohuviiniä ruokajuomaksi. Sekin pitää motivaatiota yllä.


      • jhoudo
        Living things kirjoitti:

        Elävää ravintoa sen olla pitää. Olen joutunut tyytymään ostereihin, koska en saa muita kiinni. Vähän jo rupeaa tympimään ja käy aika kalliiksikin, mutta mitäpä ihminen ei tekisi terveytensä eteen. Onneksi on hyvä syy juoda kuohuviiniä ruokajuomaksi. Sekin pitää motivaatiota yllä.

        Yltiövegaaniksi. En syö eläin- enkä kasvikunnan tuotteita. Onhan veljillämme kasveillakin tunteet.
        Juon tislattua vettä ja syön puhdistettua sepeliä.


      • Yltiövegaanikin
        jhoudo kirjoitti:

        Yltiövegaaniksi. En syö eläin- enkä kasvikunnan tuotteita. Onhan veljillämme kasveillakin tunteet.
        Juon tislattua vettä ja syön puhdistettua sepeliä.

        Tähän tulisi kaikkien pyrkiä ja Maailman ruokaongelma olisi ratkaistu!

        Siis YLTIÖVEGANISMI kunniaan ja sille kuuluvalle paikalle...YKKÖSEKSI RUOKAILUSSA ja
        MAAILMA PELASTUU.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      91
      7375
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      37
      3907
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3480
    4. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      231
      2645
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2622
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      40
      2413
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      129
      2349
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2239
    9. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      20
      2115
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      45
      1932
    Aihe