Haluaisin tappaa itseni

.............

Mulla on paha masennus, enkä kestä mitään tai ketään. Pelkään kaikkia ihmisiä ja koulussa opettajat haukkuvat minua ja ovat minulle ilkeitä koska numeroni ovat laskeneet enkä jaksa viitata tunnilla ja tuijotan yhteen pisteeseen luokassa. Mulle on sanottu että "sua ei vittuakaan näytä kiinnostavan" ja että "oletpa laiska" eikä kukaan hymyile mulle.
Aamulla kun herään, raajoihin sattuu ja huimaa (koska en ole nukkunut tarpeeksi. Itken aina kaikki yöt) ja en aamulla pysty nousemaan vuoteesta koska pelkään mennä tapaamaan muita ja on paha olla ja väsyttää ja huomaa ja oksettaa ja päähän koskee. Ajattelen joka viides minuutti että kumpa olisin kuollut ja mietin aina eri keinoja tappaa itseni. Haluaisin ettei minun tarvitsisi enää koskaan nähdä ketään tai tehdä mitä käsketään tai kuulla töykeitä sanoja. Minulle tai läheisilleni ei ole tapahtunut mitään ikävää, joten tuntuu etten edes ansaitse olla väsynyt ja sairas. Tuntuu että ei ole mitään kunnon syytä olla masentunut, joten olen paska ihminen. Vihaan itseäni ja sitä miten olen muille vaivaksi.
Haluaisin niellä purkillisen unilääkkeitä ja nukkua pois.

55

11438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyruiew

      Masennuksesta harvoin puhutaan julkisesti.
      Mutta onneksi siihen on tullut muuto.

      Oli aika kiva tieto että mun isä kävi ihan samoi juttui läpi kuin mä.
      Ihan samat fiilikset oli hänelläkin.
      Ja tuossa hän on. Perheellinen mies.

      Vaikka meil nyt ois huono olo niin ei se sitä aina ole.

      Uni ja todellakin tunnit ennen klo 12 yöllä on tärkeimmät.
      Kannattaa mennä aikasin nukkuu.
      Masennuskin usien johtuu just unen puutteesta. Vaikka päivällä nukkuis 8 tuntii niin se ei ole sama kuin yöuni.

      Jaksamisia :-)

      • Anonyymi

        mikä sun ongelma on? toivottavasti pääset siitä yli mitä ikinä läpikäytkään kerran tällä sivulla ylipäätään olet. tsemppiä


    • höhlä

      oletko käynyt arvaus keskuksessa? kyllä tuo kuulostaa ihan siltä että olisi lääkitys ja jopa sairasloma paikallaan. Ja ei se masis tosiaan mitään "syytä" tarvitse. Se on sairaus muiden joukossa joka voi iskeä kehen vain. Jaksamista

    • nippa nappa selvinny

      Jos masennus jatkuu yli 2 viikkoa pitää hakea apua. Jatkuva masennus ei ole normaalia. Tiedän kun itsellä on pitkä kokemus tästä.
      Eli jos sun vanhemmat on niin tyhmiä etteivät näe sun pahaa oloa , niin kerro heille. Tai sitten haet itse apua terveydenhoitajalta esim. tai soitat kunnan nuorten psykiatrian klinikalle. Voi olla että tarviit terveydenhoitajan tai terveyskeskuslääkärin lähetteen sinne.
      Kokeile tukinet.net palveluu myös!

      HELVETTI KUN NUORET JÄTETÄÄN YKSIN KASVAMAAN AIKUISIKSI. EI SE RIITÄ ETTÄ ON KATTO PÄÄN PÄÄLLÄ, RUOKAA JA VAATTEITA. PUHEVÄLIT PITÄISI PYSTYÄ OLLA LASTEN JA NUORTEN KANSSA... TOLLOT AIKUISET.
      Mä olen kanssa yks niistävaikuisista vaan lapseton. Ollut ihan tarpeeksi selviämistä omassa elämässä ilman muksuja vaikka pidänkin niistä paljon. Ja taas kysyn missä on isovanhemmat muu suku??!! Tää suomalaisten yksinäisyys on just tätä!!!!!!!!!!

      • moipp

        siis eikö masennus saa kestää ku jotaki 2 viikkoo? Kiva,mulla se on ollu jotaki 2 VUOTTA. ... Mut mua ainaki auttaa blogi: siivet on revitty rikki.
        Mul on tuol kanssa blogi,ja vaikkei sitä ehkä kukaan luekkaan,nii se vaan auttaa silti :)


      • n n selvinnyt
        moipp kirjoitti:

        siis eikö masennus saa kestää ku jotaki 2 viikkoo? Kiva,mulla se on ollu jotaki 2 VUOTTA. ... Mut mua ainaki auttaa blogi: siivet on revitty rikki.
        Mul on tuol kanssa blogi,ja vaikkei sitä ehkä kukaan luekkaan,nii se vaan auttaa silti :)

        Näin on ! Ei masennus saa jatkua pidempään ilman hoitoa!! : ) Masennus voi johtua sun aivojen hormoonitasosta eli seroteiinitasosta, jonka saa korjattua lääkkeellä. Monia auttaa jo pelkkä terapia, kun oppivat uusia ajatusmalleja, pääsevät itsevihasta, vääristä uskomuksista, häpeästä, saavat itseluottamusta, löytävät omat rajansa, vahvuutensa/voimavarat, ymmärtävät miksi menneisyydessä on tapahtunut mitä on , mihin on syyllinen ja mihin ei jne. Jo se auttaa että saa jakaa huolensa toisen aikuisen viisaan ihmisen kanssa.
        Mulle se ainakin toi myös turvallisuuden tunnetta , kun tiesin että on joku paikka missä saan puhua peloistani, ongelmistani, ahdistuksestani yms. säännöllisesti.

        Yhteiskunnalla on vähissä terapiarahat yms. Sen takia hoitoja ei tuputeta eikä pahemmin tarjota! Mullakin puhuttiin aluksi normaalista nuorten ikään kuuluvasta kriisistä , joka kyllä hoituu ku vähän keskustelee jonkun kanssa!!
        Tosi asiassa kävi näin että jouduin olemaan 5 vuotta eläkkeellä. Säännöllisessä terapiassa 2 vuotta . Muutamat jaksot olin psykiatrisessa sairaalassa hoidossa!!! Eli mun mielessä tuossa ei ollut enää mitään normaalia... Mutta näinhän se on että jos valitat kipua tai kuumetta niin sanotaan että ota buranaa , vaikka sitten useamman kuukauden jälkeen taustalta voi löytyä syöpä!!!

        Mulla todettiin aikanaan sitten keskivaikea masennus, paniikkihäiriö. Myös jossain paperissa luki että olen rajatilapotilas, skitsoidi. Mun maailmankuva ja omakuva oli jo tosi vääristynyt kun sairastuin .....

        Mä joudun edelleen syömään yhtä masislääkettä jatkuvasti, mutta olen työelämässä, naimisissa ja koen että olen onnellinen tällä hetkellä ! Eiköhän se riitä : ) Monista unelmista ja tavoitteista jouduin luopumaan vaan paljon muuta hyvää tuli tilalle sitten!!!!


      • Anonyymi
        moipp kirjoitti:

        siis eikö masennus saa kestää ku jotaki 2 viikkoo? Kiva,mulla se on ollu jotaki 2 VUOTTA. ... Mut mua ainaki auttaa blogi: siivet on revitty rikki.
        Mul on tuol kanssa blogi,ja vaikkei sitä ehkä kukaan luekkaan,nii se vaan auttaa silti :)

        2099


    • sfhqe64

      oon ajatellu että jos kuolee, niin sit kummiski sust tulee joku aave ja sä vaa joudut vaellella ikuisuuden ja se olis perseestä. Joten kannattaa elää täysillä!

    • toivoa on

      Älä siis tee itsellesi mitään pahaa. Sinulla on maailman paras Ystävä, joka tietää sinut, kuka olet ja on sinun kanssasi kaiken aikaa. Sinulla on toivoa. Katsopa vaikka seuraavia linkkejä. Eri paikkakunnilla on seurakuntia, joilla on kaikilla nettisivuja. Mutta tässä niitä linkkejä:

      www.nokiamissio.fi (jossa on paljon nuorten toimintaa eri puolilla Suomea) ja heillä on myös ohjelmaa netissä ja heille voit vaikka laittaa sähköpostia ja rukouspyyntöjä. Heidän toimintansa vaikuttaa aivan ihanalta ja toiminta on laajentunut. Katso heidän linkkejään. Heille voit vaikka soittaa, kaikki tiedot löytyy sivuilta. Sinulla on aivaan samanlainen oikeus elää ja iloita toisten nuorten tavoin. Parhaat ystävät löydät uskovista nuorista, sillä heihin voi luottaa. Et ole koskaan yksin ja saat avun ja voitte jakaa asioita keskenänne. Kaikilla ihmisillä on masennuksen aikoja, jotka voivat kestää pitempään tai lyhyempään, mutta jokaisen ihmisen elämällä on suuri tarkoitus. Se löytyy ja voit sitten auttaa toisia samassa asemassa olevia.

      www.tv7.fi on netissä näkyvä ympärivuorokautinen nettitv

      http://www.fathersloveletter.com/Finnish/flashvideo.html

      Tuolta viimeksimainitusta näet sen Ystäväsi! Häntä voit rukoilla vaikka näin: Taivaallinen Isä. Kiitos, että tunnet minut ja tiedät minut. Ole kanssani ja kiitos, että autat minua. Kiitos, Jeesus, Ystäväni, että sinulle voi puhua asioita rukouksessa. Tule sydämeeni asumaan - nyt! Kiitos, että tulet. Aamen.

      Olet arvokas eikä kukaan korvaa sinua. Jeesus rakastaa sua ja myös läheisesi. Sitä vain tulee usein sellainen tunne, ettei mua kukaan ymmärrä. Saat olla oma itsesi, väsynyt ja sairas, mutta siksi juuri tarvitset apua. Paras apu on, kun rukoilet Jeesusta sydämeesi. Niin moni on niin tehnyt ja apu on tullut.

      • PelleCharmantti

        Tuskin vaan auttaa alkuperäisen viestin kirjoittajaa:

        "Tuntuu että ei ole mitään kunnon syytä olla masentunut,"


        Taitaa pillerit ja terapia tässä tapauksessa tehota Jeesusta paremmin, varsinkin kun uskovaisten puheista saa sellaisen käsityksen, etteivät Jeesus ja Jumala rakastakkaan ihan kaikkia.


      • Anonyymi
        PelleCharmantti kirjoitti:

        Tuskin vaan auttaa alkuperäisen viestin kirjoittajaa:

        "Tuntuu että ei ole mitään kunnon syytä olla masentunut,"


        Taitaa pillerit ja terapia tässä tapauksessa tehota Jeesusta paremmin, varsinkin kun uskovaisten puheista saa sellaisen käsityksen, etteivät Jeesus ja Jumala rakastakkaan ihan kaikkia.

        Niinpä. Ei taida Jumala tai Jeesus mua biseksuaalia muunsukupuolista auttaa, vaikka oon ollut yli vuoden masentunut.


    • norttisd

      Ja viestin ideahan oli?? Älä jaksa angstata tollai! Säälittävää toi, että "haluun vaa kuolla yhyy agnst angst mis on purkki unilääkkeit?". Elämä ei voi mennä hyvin, jos on tollanen. Ja jos sulle ei oo ees tapahtunu mitää! Itsemurha on maailman itsekkäin teko sitte, ettäs tiiät!
      Terapiaan mars! Eihä me sua voida täältä pakottaa sua terapiaan, mut vaihtoehdot tossa on parane tai sit et.

    • Antichrist91

      Minulla oli täsmälleen sama tilanne peruskoulun viimeisenä vuonna. Opettajat ja koulukiusaajat usein vittuilevat ilman erityistä aihetta tunteakseen itsensä isoiksi kihoiksi. Nuoret jätetäänkin usein oman onnensa nojaan. Hyviä numeroita kehotetaan saamaan jatkuvasti useinkin vain periaatteen vuoksi. Mikäli masennus ja syrjäytyminen jatkuu pitkään ihminen muuttuu katkeraksi ihmisvihaajaksi. Puhun nyt kokemuksesta. Terapiaa tai ammattiapua en suosittele kuin äärivaiheessa, sellaiset eivät usein johda mihinkään ja ottavat luulot pois ihmisten egosta ja lompakosta, olen kokenut sen.
      Sinun pitäisi etsiä itsellesi jokin mieleinen kiinnostuksen kohde tai harrastus, jotakin joka antaa lohtua, pakoa ja helpotusta siihen paskaan jota niskaasi kaadetaan joka päivä. Tietynlainen musiikki on hyvä vaihtoehto. Ei niitä ystäviäkään ole loppujen lopuksi niin vaikea saada.

      Itsemurha on häviäjille. Älä ikinä tunne itseäsi muita alemmaksi tai anna maailman käyttää sinua sätkynukkenasi. Tulet vielä katsomaan vastustajiasi huipulta. Koeta veli jaksaa.

      • csvdgbh,jki

        Todella usein puhutaan teini angstaamisesta. Eikö teini-ikäisellä voi olla oikeasti ongelmia? Minua ärsyttää, että joka paikkaan tungetaan "angstangst oot teini angsti" ja tommosii kommentteja, kun teini epäilee olevansa masentunut ja kertoo miten paha on olla. Mikä tätä maailma nykyään vaivaa?? Ihmisiä ei yhtään kiinnosta muut, kaikki teini on angstaavia esittäjiä joilla ei ole oikeita ongelmia, toisten ongelmiin ei puututa eikä niitä oteta vakavasti! ITSEMURHA AJATUKSET PITÄÄ OTTAA VAKAVASTI. Se ei ole mitään normaalia teiniangstaamista. Teineillä voi olla samat ongelmat, kun aikuisilla, joten lopettakaa tuo lapsellinen käytös! Tää maailma on nykyään vaan niin perseestä, että olisi oikein jos kaikki tuhoutuisi.

        Miksi ihmisten on pakko kiusata?? Miksi ihmiset eivät ota vakavissaan toisiaan?? Miten voi olla niin hankalaa välittää toisesta?? TEKISITTE TÄSTÄ PAIKASTA PAREMMAN KÄYTTÄYTYMÄLLÄ KUNNOLLA, TEHKÄÄ PALVELUS KOKO MAAILMALLE. Te voitte vaikuttaa tähän maailmaan!!


      • Anonyymi
        csvdgbh,jki kirjoitti:

        Todella usein puhutaan teini angstaamisesta. Eikö teini-ikäisellä voi olla oikeasti ongelmia? Minua ärsyttää, että joka paikkaan tungetaan "angstangst oot teini angsti" ja tommosii kommentteja, kun teini epäilee olevansa masentunut ja kertoo miten paha on olla. Mikä tätä maailma nykyään vaivaa?? Ihmisiä ei yhtään kiinnosta muut, kaikki teini on angstaavia esittäjiä joilla ei ole oikeita ongelmia, toisten ongelmiin ei puututa eikä niitä oteta vakavasti! ITSEMURHA AJATUKSET PITÄÄ OTTAA VAKAVASTI. Se ei ole mitään normaalia teiniangstaamista. Teineillä voi olla samat ongelmat, kun aikuisilla, joten lopettakaa tuo lapsellinen käytös! Tää maailma on nykyään vaan niin perseestä, että olisi oikein jos kaikki tuhoutuisi.

        Miksi ihmisten on pakko kiusata?? Miksi ihmiset eivät ota vakavissaan toisiaan?? Miten voi olla niin hankalaa välittää toisesta?? TEKISITTE TÄSTÄ PAIKASTA PAREMMAN KÄYTTÄYTYMÄLLÄ KUNNOLLA, TEHKÄÄ PALVELUS KOKO MAAILMALLE. Te voitte vaikuttaa tähän maailmaan!!

        Niin!! Mullekkin aina sanotaan aina että ”Älä viitsi kiukutella” ja ”Hymyä huuleen” vaikka olen kuolemassa sisältä…
        t. poika 14w


    • purjoperse

      Hei. Sama ongelma on minullakin ollut, kun olin 11-13 vuotias, nyt olen 15. kärsin koko ala-asteen koulukiusaamisesta,ja vakavasta masennuksesta, itsemurhayrityksiäkin oli. eikä minkäänlaista masennus lääkitystä. koulussa en uskaltanut puhua kenellekkään, en kertaakaan viitannut tunnilla, kun pelkäsin että koko luokka kääntyy katsomaan minua ja alkavat nauramaan syystä tai toisesta. mutta selvisin masennuksesta puhumalla siskoilleni, aloin vähitellen piristymään ja olemaan onnellisempi kun tiesin että on joitakin jotka välittävät minusta, ja jotka tukevat minua aina kun on murheita, joille voi aina puhua. nyt olen vaihtanut koulua, ja asiat ovat paremmin, vaikka minulla ei ole kuin 2 kaveria, joille puhun tai joita näen vain harvoin, niin silti olen onnellinen. koska minulla on sentään perheeni. jota rakastan.

      älä missään nimessä kuvittele olevasi turha, tai mitenkään huono ihminen. koska et ole. älä välitä toisten puheista, ne jotka pilkkaavat sinua ovat vain matoja. HE ovat turhia. sinun kannattaisi puhua jollekkin läheisellesi johon luotat, ja kertoa joka ikinen pieni murheesi ja ongelmasi, koska mikään ei ole vapauttavampaa tunnetta kuin tiedät ettet ole enää yksin, ja on joku joka tukee sinua ja tietää murheesi.

      toivon todella että pääset yli masennuksesta. äläkä missään nimessä tee mitään itsellesi, koska mikään ei ole tärkeämpää kuin elämä.

      • SIhäiriöinen

        Mä kärsin lievästä ahdistuksesta, sitä on ollu 1luokasta asti. Mut kukaan ei ole huomannut sitä vieläkään.
        Tai en ole varma olenko ahdistunut, mutta ei olis mitenkään ihmeellitä, koska en ole nentti.


      • assi93
        SIhäiriöinen kirjoitti:

        Mä kärsin lievästä ahdistuksesta, sitä on ollu 1luokasta asti. Mut kukaan ei ole huomannut sitä vieläkään.
        Tai en ole varma olenko ahdistunut, mutta ei olis mitenkään ihmeellitä, koska en ole nentti.

        ymmärrystä löytyy SI.. mulla on AS


    • jexradom

      Olen kuollut sisiltä olen noussut ja palannut monta kertaa. nyt ei jaksa olen mennättänyt 11 ystävää elämäni aikana ja yden tyttö ystävän ja olen tappanut 2 lastani abortilla ja ollut mollemmat eri naisen kanssa ja he syytävät minua heillä mollemilla on kunnoliset poika ystävät nyt mut minä olen yksin. perheeni on eronut minä olen jäänyt turhaksi. minulla on 3 siskoa ja muita puoli siskoja on 6 ja en ole nähnyt heitä aikohin . minulla on myös iso sisko mutta en ole nähnyt häntä koskaan olen lahjaks urheilussa mutta jalkani meni vät jalkapohista rikki en pysy kunnolla liikumaan. rakastin jääkiekko ja liikumista en voi tehä sitä enään. siskoni ovat seonneet ystävät ovat hylkäneet eivät välitä minusta enään eikä perheeni he elävät omaa elämää ilman minua olen jaloissa. minulla ei ole edes koti tavarat ovat varastossa missä sänky ja kylmä on kun ei ole lämmitystä. kumpa joku tulisi ja pelastasi minut olen vasta 20 ja poika joka ei tule elämään hyvää elämää enää ikinä

    • mdkkbspp

      Mullakin on vaan sellanen olo että mulla ei oo mitään väliä ja ois vaan paras kuolla. Tuntuu että oon vaan kaikkien tiellä. Itsetuntoa ei juurikaan löydy koska minua on haukuttu niin kauan kuin muistan homoksi ja läskiksi ja no oikeestaan olen läski.

    • Tyttö17.

      Sinulla on oikeasti joku joka rakastaa sinua. Sinun sukulaisesi, vanhemmat. Miten voisit satuttaa heitä. Se olisi kova paikka heille.

      Kaikki olemme erilaisia, ja sen pitäisi olla vahvuus. Itselläni ei ole kavereita ja minua on haukuttu. Vähän aikaa sitten vertasin itseäni muihin, näytin ällöttävältä, vastenmielisestä ihmiseltä jota kukaan ei rakasta, mutta sitten ajattelin että "Olkoon. Mitä väliä, mitä muut minusta ajattelevat." Yritän olla katsomatta miltä näytän ja mitä muut minusta ajattelevat. Se on minun elämä ja elän yksin. Olen hieman erakoitunut, enkä pidä ihmisten tapaamisista. Viihdyn yksin.

      Olen huono auttamaan, mutta todella toivon, että et tee mitään itsellesi. Aseta tavoitteeksi mennä elämä loppuun asti. Älä lopeta sitä kesken. Se satuttaa joskus, mutta yritä selvitä. Näytä, että olet vahva. Voisitko keksiä jotain tekemistä? Aseta itsellesi tavoitteita. Ota iso riski ja mene töihin. Suorita kaikki hommat mahdollisimman hyvin ja tarkasti. Tänne olet syntynyt, niin sinun tehtäväsi on elää se. Toivon, että pääset nousemaan ja osaat nauttia elämästä! Älä jää murehtimaan, koska murheet vain kasvaa. Kokeile erilaisia asioita ja yritä saada niistä jotain nautintoa. Tsemppiä sinulle!

    • something

      Jos et vielä halua jostain syystä hakea apua, kannattaisi kokeilla jotain harrastuksen aloittamista. Vaikka justiin joku blogin kirjoittaminen, jonkun piristävän kirjan lukeminen, liikunta jne... Jos olet joskus tykännyt kuivasta huumorista, sitä löytyy täältä suoli24 aika paljon. (esim. Yhteiskunta→Uskonnot&Uskomukset→Rajatieto→Kummittelu, ja sieltä sitten luet vaikka jostain nettikummituksesta tai tulpasta...) Ja sitten musiikin kuuntelu ja ulkoilu voivat myös auttaa.

      Voimia!

    • Tyttö17.

      Luin viestisi uudelleen ja tajusin, että sanoit olevasi koulussa. Millä luokalla olet muuten? Onko sinulla yhtään kaveria? Suosittelen juuri tuota musiikin kuuntelemista ja kenties soittaa vaikka kitaraa? :-) Jos se ei tunnu omalta niin ehkä voisit tehdä jotain muuta. Aloittaa vaikka Frisbeegolfin pelaamisen?

    • Manne87-_-

      No siit vaan. Otan osaa -_-

    • Herrakoiranen

      TODELLAKIN MYÖHÄSSÄ KIRJOITAN mutta jos masennus ei saa kestää yli kahta viikkoa ja olen omistanut sen koko elämäni ajan - ainakin niin kauan kuin itse muistan - tarhasta asti. Että...

    • hain apua kuopiosta

      Haenko apua luuletko öntöks.

      mitä oot vissiin itte tosi urpo.

      Olen vanha palkkasoturi tappokone etsä mua tunne..

      On helpoo olla palkkasoturi mut on V vaaikeeta sopii sun yhteisöön. Tajuuks,

      pösilö Mua ei oo pian an d you.

      • kontador wiwala

        Hei faitteri tuu satamaan 27,8 14 ore 56


    • Enjaksaenää

      Mä en tiedä mikä mua vaivaa mä itken koko ajan mulla on huono olo, syön huonnosti, koska en jaksa välittää. Oon kertonu mun vanhemmille mut ne ei välittäny.... Osaatteks kertoo miten saisin yhteyden siihen psykologiin? Mä en enää oo jaksanu mitään, mä oon koittanu itsemurhaa mut en pystyny siihen... En mä haluis kuolla, vaikka haluunkin ja tää kaikki mun ystävästä ja yhestä pojasta... Ei ne oo ainuut syyt mutta suurin syy. Auttakaa

    • Enjaksaenää

      Ja oon koittanu purkaa sitä musiikkiin ja muuhun, mutta ne saa mut vaan enemmän turhautumaan joskus... Oon ite 6 luokalla

      • MaailmaOnPaska

        Mäki oon 6 luokalla. Jouduin just laitokseen, koska en käyny kouluu... olin nii masentunu makasin vaa sängys. Nyt kuulin et mun tyttöystävä oli menny sanoo yhelle toiselle pojalle et sil on tunteit sitä kohtaa... se poika tuli ite sanoo mulle sen. Nyt haluun tappaa itteni viiltämällä kurkun auki.


    • Tiedän_

      Tiedän tavallaan miltä susta tuntuu mullaki oli masennusta mietin joka päivä itsemurhaa ja millä tavalla tekisin sen tein jopa testejä netissä (testit oli tehny ammattilaiset) Ja sain 50-70% mahdollisuus että tapan itteni ja se vaa kohens. Ja mä oikeesti halusin olla masentunut koska silloin luulin että en pääsisi pois ja arvatkaa mitä. mun masennus lähti pois yhtenä päivänä tai no siihe meni 2 päivää mut olin silloin ulkona mun kavereitten kanssa ja se vei mun masennuksen pois ja nyt en oo enää on mulla joskus ollu sitä että haluan miettiä itsemurhaa mutta ohjeistan sua tällä tavalla kutsu kaverisi kylää tee niitte Kaa jotai kivaa nii masennus unohtuu ja pänttää koulussa nii paljo et unohdat edes hetkeksi et oot masentunu. t. 12 vuotias poika

    • homomomo

      Jos haluutte tappaa itsenne niin miksette niin tee? Kyl minäkin saisin monellakin eri tavalla itseni hengiltä jos vaan haluisin

      • GraveOfTheFireflies

        And she never woke up again.


    • SariLänkisenmärkävittu

      Huoran perseestä olen tänne syntynyt vain kärsimään henkisesti. Toivottavasti aloittaja on jo kuollut, oli niin kusipää

      • LänkisenSarinmärkävittu

        Perseestä Huoran...


      • Anonyymi

        Voi ei kyllähän se on niin että nuorten on pakko saada apua. Koska nuorilla on mahdollisuus. We are the wald. Ite oon niin vanha että ei ole toivoa. Mietin että mulla ei ole ketään . Osaan kuitenkin kävellä
        Kuulen ja näen. Mutta kuitenkaan ei ole mitään. Pitäis olla hyviĺää n


    • SariLänkisenmärkävittu

      Huoran perseestä...

    • Anonyymi

      Minä haluan tappaa itseni. Ja aion toteuttaa sen. Toivotan hyvää päivän jatkoa.

      • Anonyymi

        Itsekin kärsinyt noin 4v masennusta itsemurha yrityksiä on noin 7 huumeilla ja lääkkeillä koitellut usein herännyt teholta... haluan vaa kuolla en jaksa enää en kuulu tänne... olen tällähetkellä suljetulla pakkohoidossa kun täältä pääsen aion tappaa itseni vihdoin :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsekin kärsinyt noin 4v masennusta itsemurha yrityksiä on noin 7 huumeilla ja lääkkeillä koitellut usein herännyt teholta... haluan vaa kuolla en jaksa enää en kuulu tänne... olen tällähetkellä suljetulla pakkohoidossa kun täältä pääsen aion tappaa itseni vihdoin :)

        Lue seurakunnan tiedote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itsekin kärsinyt noin 4v masennusta itsemurha yrityksiä on noin 7 huumeilla ja lääkkeillä koitellut usein herännyt teholta... haluan vaa kuolla en jaksa enää en kuulu tänne... olen tällähetkellä suljetulla pakkohoidossa kun täältä pääsen aion tappaa itseni vihdoin :)

        huutist


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Toivottavasti et oo nyt 13 vuoden aikaan oikeesti tehny sitä! Tsemppiä ja muista, et aina on joku jolle voi puhuu

    • Anonyymi

      moikkamoi hirmelihoi

    • Anonyymi

      Menkää salille ja syökää lihaa

    • Anonyymi

      nussui muia

    • Anonyymi

      Äddätkää snäpis @kappeev, mulle voi kertoa kaikki huolet ja lähettää vaikka samalla heruja (tisu kuvia)

    • Anonyymi

      Puhu jollekki niin saat apua. Suosittelen käymään terapeutilla. Voimia sulle ja muillekin tämän kaltaisissa tilanteissa oleville! ❤️

    • Anonyymi

      Todella surullista kuulla:( Pitäisi ehkä ottaa puheeksi opettajille tuo vakava masennuksen tunteesi. Kannattaa myös jutella jollekin (luotettavalle) aikuiselle tilanteesta, vaikka vanhemmalle tai jollekkin. Tiedän että apua voi olla vaikea hankkia mutta muista että olet vahva ja pystyt siihen vaikka et itse sitä vielä tiedä. Kannattaa yrittää parhaansa etsiä jonkinlaista terapia apua koska (kokemuksella) voin sanoa että se todellakin auttaa. Se varmasti helpottaisi oloasi ja saisit apua käsitellä haastavia tunteitasi ja löytää tämän ahdistuneisuuden syyt. Kannattaa vain yrittää muistaa se että itsemurha EI IKINÄ ole ratkaisu. Muista elämän pienet ilot vaikka se kun aurinko paistaa, syöt lempiruokaasi,saat joskus levätä hetken,saat jonkun läksyn tehtyä tai katsoa vaikka lempi tv sarjaasi tai kaveri tai sukulainen kysyy kuulumisia. Pienillä asioilla on iso merkitys. Kannattaa koittaa yrittää parhaansa eikä vain vältellä ahdistavia asioita, tehdä ne niin hyvin kuin pystyy. Hyväksy se että masennuksesta palautuminen vie aikaa ja vaati töitä, mutta muista se että se on mahdollista, vaikka vaikeaa. Koita pitää kiinni pienistä tärkeistä asioista kuten istestä huolehtimisesta,koulusta,harrastuksista ja muista syödä ja juoda ja yrittää nukkua ja levätä. Netistä voi yrittää etsiä rentoutumisharjoituksia ahdistuksen helpottamiseksi ja nukahtamisen tueksi. Eli nyt juttelet jollekin, vaikka kynnys etenkin alussa tuntuu korkealle ja sille että muut ei tajua, tärkeintä että saat purettua asioita ja sanot jotain jollekkin nyt❤️💖❤️ Matalla kynnyksellä voit aloittaa vaikka chatista joka auttaa ahdistavissa tilanteissa voit kokeilla esim näitä chatteja: https://apuu.fi/ https://sekasin247.fi/ https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/lasten-ja-nuorten-chat/ https://nettiturvakoti.fi/info-ja-materiaali/chat/ Näissä voit rohkeasti kertoa anonyyminä mikä ahdistaa. Voit myös kokeilla ilmaista Chillaa sovellusta joka auttaa ahdistukseen. Suosittelen kans jotain rentouttavaa tapaa kuten päiväkirjan kirjoittamista,musiikin kuuntelua tai meditointia. TODELLA TODELLA TODELLA PALJON JAKSAMISTA SULLE 🙏💖❤️💖 JA ETÄVOIMIA KAIKILLE VAIKEAN ELÄMÄNTILANTEEN OMAAVILLE❣️❣️❣️ TOIVON KAIKKEA HYVÄÄ🤗 toivottavasti auttoi yhtään! Terveisin: ex masentunut

    • Anonyymi

      Jaksamista! Kannattaa puhua JOLLEKKIN edes koulusi terveydenhoitajalle,kuraattorille,psykologille tai jollekin! Siitä se lähtee. Muista että masennus ei ole sun vika eikä sitä pidä hävetä sen enemmän kuin flunssankaan saamista. Mielenterveys ongelmista puhutaan liian vähän, joka on fakta. Kaikkialla on henkisessä terveydessä joskus ongelmia joillakin enemmän ja joillain vähemmän. Et ole yksin asian kanssa. Kuka vain voi sairastua masennukseen joka on todella ikävää. mutta omallakin kokemuksella voi sanoa että parantua voi vakavastakin masennuksesta. Tiedän että pystyt siihen, ymmärrän tunteesi, toivon kaikkea hyvää sulle

    • Anonyymi

      Mä just sain viime vuonna uuden puhelimen ja nyt kun päivitin sen siihen tuli joku kuvio salasana eikä normaali pin koodi ja kun sitä ei pystynyt nolaamaan niin jouduin rikkomaan sen ja minulla on sen jälkeen tuntunut että on niin tylsää ja tahdon tapaa tai tehdä jotain itselleni kun äitini sanoi että vitsi miten tyhmä ja kaikkea jos ei tiedä mitenkä on puhelin mennyt rikki ja nyt minulla on sellainen tunne että minulla ei ole mitään merkitystä tässä mailmassa

    • Anonyymi

      Hyvät lukijat!
      Haluan kertoa tarinani ennen kuin... no tiedät kyllä.
      Kun synnyin noin 16-vuotta sitten, menetin heti vanhempani. En saanut nähdä heitä tai edes tietää heidän nimiä. No minut laitettiin johonkin vieraaseen perheeseen hoidettavaksi, ja kuin olisi Harry Potter elokuvassa perhe kohteli minua kehnosti, pakottivat, haukkuivat, pilkkasivat, syrjäyttivät perhetapahtumista ja mitäpä vielä unohti minun syntymäpäiväni. Voiko tämä pahemmaksi mennä?
      Kohetelevat kyllä toisiaan hyvin, mutta minua ei.

      No ei tämä tässä vielä. Koko peruskoulun ajan minä olen ollut yksinäinen, olen saanut monta 4 kokeista, kotitehtävät tekemättä ja vihaisia vanhempia niskaan huudellu.
      Olen joka päivä väsynyt, toivoton, masentunut. Ja vaikka olisikin ollut hauska päivä niin aina se pitää pilata! Haluan vain joko varata lennot pois täältä helevetistä tai sitten tehdä itsari. En minä tämmöstä paskaa enää kestä!

    • Anonyymi

      Minä olen joutunut tosi vaikeaan tilanteeseen. On hirvittävät hermokivut, joita ei voi hoitaa, selkäranka on jotenkin vinksallaan ja hermoja puristuksissa. Nukun 1-2 tuntia, tätä on kestänyt jo pitkään. Olen kahdesti yrittänyt lääkkeillä, mutta ei mitään vaikutusta. Elämä on ihan kauheaa kipujen takia, on masennuskin. Lääkärit, ystävät, kaikki yrittävät auttaa, mutta kroppa on pahassa kunnossa. Oon miettinyt rekan alle menoa, vaikka harmittaa rekkakuskin puolesta ja pelottaa, minne joudun. Olen rukoillut valtavasti, että Jumala parantaisi tai ottaisi pois.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe